xaxaxaxaxaxaxaxax…ειμαι γερος κ ανημπορος…κινδυνευω??? :lol: :lol:
Δόξα τον Nick Holmes !!! Επιτέλους !!! Μπράβο ρε shadowcaster. To “Six Degrees…” νομίζω ότι είναι ίσως το μόνο album τους το οποίο νομίζω ότι ηχογραφήθηκε έτσι, γιατί πρέπει να γράψουμε κάτι πάλι φέτος… Ανέμπνευστο, επαναλαμβανόμενο και πολύ κενό… Το άκουσα τρεις φορές, δεν μου άφησε ούτε μια μελωδία, γέφυρα solo κτλ, και μετά το έφαγαν τα μαύρα τάρταρα της δισκοθήκης μου…
Τελικά shadowcaster συμφωνούμε σε πολλά !!! =D> Σε παραδέχομαι !!!
Λουκιανέ έδωσες ρέστα. Αφενός ασπάστηκες τον θεό (Nick Holmes), αφετέρου συμφωνώ μαζί σας ότι το “Six Degrees…” είναι μακράν το πιο αδύναμο cd των Dream theater τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε σύγκριση με τον προκάτοχο και τον διάδοχο του…
Λουκ βλέπω ότι γουστάρεις Paradise Lost και Dream theater, όπως κι εγώ άλλωστε… Άντε θα σου αποκαλύψω ότι αν και γαύρος, πιστεύω ότι ο νέος ύμνος της ΑΕΚ είναι θεϊκός…
Φλωράκης rules…
Μην νομίζεις ότι δεν παρακολουθείσαι!!! :lol:
Λοιπόν, φίλτατε Λουκιανέ, σου προτείνω σήμερα κι όλας ν’ανασύρεις πάραυτα αυτό το cd από τη δισκοθήκη σου και να το “αφουγκραστείς” πολύ προσεκτικά και με πολλές επαναληψεις!
Στο ίδιο λάθος είχα υποπέσει κι εγώ. Είχα αγοράσει το εν λόγω album με το που βγήκε και πραγματικά δεν κατάφερα να το ακούσω πάνω από δύο φορές, με κούρασε, με αποτέλεσμα να πιάσει σκόνη στη δισκοθήκη.
Το καλοκαίρι (φέτος λέμε), το είχα πάρει μαζί μου στις διακοπές και το άκουσα άπειρες φορές.
Σε πληροφορώ, ότι είναι από του πιο προχωρημένους prog-metal (μιλάμε για πολύ δύσκολο prog) δίσκους που έχω ακούσει ever.
Ιδίως το δεύτερο cdακι και δη το κλείσιμο (τα δύο τελευταία κομμάτια) είναι ό,τι πιο άρτιο, ολοκληρωμένο, πλήρως κλιμακούμενο μουσικά έχω ακούσει! Πραγματικά αξίζει τον κόπο να ξοδέψεις κάμποσες ώρες ακρόασης για πάρτη του!
Γενικά, όμως, είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά, χωρίς μελωδίες ή metal ξεσπάσματα, αλλά με απίστευτες (πολύπλοκες ομολογουμένως) ιδέες και εμπνεύσεις!
Δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος δίσκος το Theater, ούτε ο αγαπημένος μου, αλλά δεν είναι για πέταμα, αξίζει πολλή προσοχή!
Ειλικρινά, ξαναπροσπάθησε…θα με θυμηθείς!! :lol: :lol: :lol:
Προς Τέλη : Τα έχουμε πει αυτά… Οι Paradise Lost είναι το μεγαλύτερο και επιδραστικότερο συγκρότημα των 90s… Μετά είναι οι Theater…
Pros Slekkas : Το ξέρω ότι με παρακολουθείς !!! Το cd θα ανασυρθεί κάποια στιγμή, αλλά σύμφωνα με το rotation system που εφαρμόζω (όχι σαν το καλό, του Μαλεζάνι, χο, χο !!!) αυτό θα αργήσει να συμβεί… Μην με παρεξηγήσετε : δεν είμαι και τόσο prog-fan, μάλλον 90άκιας είμαι (ο cozy έχει πολλά να πει επ’αυτού ), και γι’αυτό αν το album είναι τόσο σκληρό (όσο υποστηρίζεις φίλε μου), νομίζω πως δύσκολα θα το εκτιμήσω. Το δεύτερο cd είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο (το οποίο είναι ένα άριστο μάθημα για το πως μπορείς αν είσαι μεγάλη μπάντα να κάνεις ότι γουστάρεις και να αποτυχαίνεις μάλιστα), αλλά πιστεύω πως αν οι theater μάζευαν όλες τις καλές τους ιδέες και τις έβαζαν σε ΕΝΑ και μόνο δίσκο, τότε θα μιλούσαμε για μια πολύ ακλή κυκλοφορία…
Δύο τελευταία και κλείνω : μήπως στο octavarium (το οποίο επίσης δεν το πολυεκτιμώ για να είμαι ειλικρινής ) τα τύμπανα έχουν κάπως φλωρέψει ;; Τους theater τους είχα δει τόσο το διήμερο (την μέρα που είχαν παίξει και το number…) όσο και φέτος το καλοκαίρι : τότε ο portnoy μου φάνηκε υπερτεράστιος, αλλά φέτος νομίζω πως απλά έπαιζε τα μέρη του, τα οποία μου φάνηκαν κάπως λειψά και “κομμένα” σε σχέση με τις (αγαπημένες) φλυαρίες του παρελθόντος…
Επίσης… Η joss stone είναι θεά και φωνάρα…
Δεν με ανησυχεί τόσο το γεγονός ότι δεν σου αρέσει το “Six degrees…”, όμως, όσο η ταύτιση των απόψεών σου με του Τέλη!! :lol: :lol:
Σε παρακαλώ να το προσέξεις αυτό κι αν δεις ότι δεν υποχωρεί πάρε Amoxil του γραμμαρίου για δέκα μέρες!
Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν θα πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό για πιο εξειδικευμένη θεραπεία, αφού φαίνεται να έχεις εκτεθεί παραπάνω απ’το κανονικό στην ακτινοβολία του!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Μη με κάνεις κι ανησυχώ, γιστί σε έχω για σοβαρό άνθρωπο με μουσικά κριτήρια!
Ό,τι αρέσει στον Τέλη να το εξετάζεις διπλά και τρίδιπλα…κάπου θα κρύβεται η ποζεριά!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Μόλις σε συμπάθησα τα μάλα.
Εύγε άνθρωπέ μου.
Αν το καλοσκεφτείς και Lost και οι Τheater και οι Queensryche έχουν μια ποζεριά μέσα τους… Επίδειξη μουσικών ικανοτήτων κάνουν βγάζοντας τόσο καλά cd…
Αν το καλοσκεφτείς και Lost και οι Τheater και οι Queensryche έχουν μια ποζεριά μέσα τους… Επίδειξη μουσικών ικανοτήτων κάνουν βγάζοντας τόσο καλά cd…
__Xaxaxaxaxa!! Μπράβο ρε Τέλη, έγραψες πάλι! 8)
__Ρε Slekka, δεν ξέρω… μία φορά το άκουσα μόνο και μάλιστα απο κασέτα… οπότε μπορεί να έχεις και δίκαιο. Ομως, ειδικά το πρώτο cd… βαρεθηκα! Μάλλον έχει δίκαιο “ο κόμης”, ίσως έπρεπε να κυκλοφορήσουν 1 cd… Εχει ενδιαφέρον που λες να το ακούσουμε πολλές φορές (ειδικά το τέλος), αλλά ΔΕΝ δίνω λεφτά γι’ αυτό… Αν το βρω με 6 ευρώ (κανα Metropolis) οκ, θα το πάρω.
__Λουκιανέ, ευχαριστώ! 8) Χαίρομαι που συμφωνούμε, αλλά (αν και φυσικά και έχω ακούσει και τους παραδέχομαι), λέω να σου αποκρύψω το γεγονός ότι δεν έχω κανένα cd των Paradise γιατί μάλλον “θα τ’ ακούσω” και μάλιστα δικαίως!! Για πες, ποιά 3 να αγοράσω με τη πρώτη ευκαιρία (τα κλασσικά?), απ’ τους lost; Μετά το πρόσφατο των Sieges Even που θα αγοράσω πρώτο, θα αποτελέσουν την επόμενη προτεραιότητά μου… 8)
__Συμφωνώ και στο τελευταίο που γράφεις για τον Portnoy! Μπράβο ρε ‘συ!! Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που το έχει προσέξει!!! Στον δίσκο (το Octavarium -που πιστεύω πως είναι πάρα πολύ καλό), εμένα με ικανοποίησε 100%. Μπορεί να είναι λίιιγο πιο ήρεμος (όχι συνέχεια), αλλά παίζει φοβερά (έχω δώσει πολύ προσοχή σ’ αυτό το θέμα). Ειδικά το ομότιτλο, σκίζει -υπέροχο παίξιμο!! ΟΜΩΣ, στο live του Octavarium, είχα την εντύπωση ότι “κρατιέται”. Ο,τι συνειδητά ΔΕΝ τα δίνει όλα. Οχι πως και πάλι δεν έσπερνε, ότι δεν έπαιζε “παπάδες” και ότι ήταν αλάνθαστος και μοναδικός. Δεν ήταν όμως ο Portnoy που τα δίνει όλα. Και δεν είναι ότι δεν μπορεί ή ότι δεν είναι το στιλ του drummer που θα “ματώσει”, κάθε άλλο έχει αποδείξει το αντίθετο τόσο χρόνια. Ομως τώρα, είχα κι εγώ αυτήν την αίσθηση. Μέχρι που σκέφτηκα, “έλα ρε Mike, δώσε κάτι παραπάνω… τι δηλαδή, κρατιέσαι για όταν θα κινηματογραφθεί το show…;”
Εμένα θ’ ακούσεις για Paradise Lost…
Πήγαινε αγόρασε τα εξής τρία και θα είσαι ok…
LOST PARADISE
GOTHIC
SHADES OF GOD
ICON
DRAGONIAN TIMES
ONE SECOND
HOST
BELIEVE IN NOTHING
SYMBOL OF LIFE
PARADISE LOST
Μπορεί να μην ξέρω να μετράω, αλλά και τα 10 μαμάνε, τι να κάνω…
Πάρε το 2, το 5, το 7 και το 10 ως πιο αντιπροσωπευτικά της κάθε περιόδου…
Εμένα ως “ποζερά” μου αρέσει περισσότερο απ’ όλα το 6…
Shadowcaster here’s my opinion…
LOST PARADISE : ακατέργαστο, πρώτο album με ζόρικα φωνητικά και διαθέσεις. Είναι το μόνο που έχω σε mp3 γιατί δεν πιστεύω πως έχει κάτι πολύ μεγάλο μέσα του…
GOTHIC : Η καφρίλα συνεχίζεται, αλλά σιγά - σιγά μεταλλάσεται σε αυτό που αργότερα θα τους κάνει τεράστιους. Είναι ατμοσφαιρικό, brutal και άμεσο… Αν είσαι κάφρος (που δεν το βλέπω) θα το ευχαριστηθείς… Χαμηλά στις προτεραιότητές μου πάντως. ¨Εχει ένα φοβερο ορχηστρικό…
SHADES OF GOD : Το πιο δύσκολο kai progressive pl album… Έχει φοβερά γυρίσματα, ατμόσφαιρα και κομμάτια που καθηλώνουν… Έχει και το πρώτο single “as i die” όπως επίσης και κάποια από τα πιο up-tempo κομμάτια τους. Τα σόλο τους σε αυτό το album σπέρνουν…
ICON : Must have !!! To no.2 album τους σε ποιότητα. Το μισό θα ήταν άνετα σε μια οποιαδήποτε συλλογή best-of… Άκου το “true belief” και βάλε τα κλάματα… Ένα από τα μεγαλύτερα album των 90s…
DRAGONIAN TIMES : TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ALBUM ΤΩΝ 90S (μαζί με το “lateralus”) : αργό, τρελά ατμοσφαιρικό και εμπνευσμένο. Μετά το drac… οι pl θεωρούνται πλέον μεγάλη μπάντα… Πρόσεξε τους στίχους (όπως και σε όλα τα υπόλοιπα). Είναι καθαρή ποίηση. Ο Holmes είναι άνετα ο μεγαλύτερος στιχουργός…
ONE SECOND : Ότι πρέπει για τον Τέλη : πιο πειραματικό, εύκολο και άμεσο, αλλά με κομμάτια τα οποία αξίζουν πάρα πολύ. Πολλά πλήκτρα. Άξιος διάδοχος του drac…
HOST : Τρελά πειραματικό. Ηλεκτρονικό ουσιαστικά. Δύσκολο album, που φλερτάρει με άλλους χώρους. Πάρ’το μόνο αν έχεις ΠΟΛΥ ανοιχτά αυτιά…
BELIEVE IN NOTHING : Ότι πιο μέτριο (μέτριο είπα, ε. όχι κακό !! οι pl δεν έχουν κακό album…). Έχει δύο-τρία που ξεχωρίζουν, αλλά τα υπόλοιπα είναι πολύ τυπικά… pl μεν, αλλά τυπικά.
SYMBOL OF LIFE : Πιο industrial, heavy και άμεσο. Περιέχει κάποια από τα πιο συναυλιακά κομμάτια των pl. Αξιοπρεπές, υψηλό ποιοτικά, αλλά κάπου μέσα μου ξεφούσκωσε και το έχω λίγο πιο κάτω…
PARADISE LOST : Τα’χω πει αυτά… -> http://www.rocking.gr/article2284.php
Ποιοτική αρίθμηση (με πολλή δυσκολία) : 1.drac,2.icon,3.shades,4.one second,paradise lost …
Με ποιά σειρά να τα ακούσεις : symbol, paradise lost, one sec, draconian times, icon, shades of god…
Η σειρά έχει σημασία… Αν αυτό που ακους σε τραβάει, προχώρα… Στην επόμενη επιλογή θα τρελαθείς περισσότερο…
Για τους μυημένους : Το “sweetness” είναι το μεγαλύτρο κομμάτι τους ._
[/img]
όχι εμένα θα ακούσεις.
Δευτέρα πρωί θα πάς να πάρεις τα εξής:
GOTHIC
ICON
DRACONIAN TIMES
ONE SECOND
HOST
SYMBOL OF LIFE
LIVE AT THE BBC
PARADISE LOST
EVOLVE DVD
Μετά θα πάρεις και τα υπόλοιπα. Απλά κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πάρε τα παραπάνω.
Επίσης βγάλε φωτοτυπία την αφίσα που είναι στο εσώφυλλο του ICON και κρέμασε την πάνω από το κρεββάτι σου να σε φυλάνε οι θεοί από τα κακά ακούσματα.
To Sweetness όπως λέει και ο παραπάνω είναι ΥΠΕΡΟΧΟ. Υπάρχει στο Seals The Sense EP.
Επίσης οι Lost είναι το μοναδικό συγκρότημα με τόσα πολλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ (πολλές φορές και καλύτερα από τα κομμάτια του δίσκου) Bsides.
Βρείτε τα εξής:
SWEETNESS
GONE
ANOTHER DESIRE
WALK AWAY (Sisters of Mercy)
SANCTIMONIOUS YOU
DEUS
HOW SOON IS NOW (smiths)
και γενικώς όλα.
Σωστός…
Λουκ διαφωνώ μαζί σου στο γεγονός ότι το ONE SECOND είναι πιο εύκολο από το DRAGONIAN… Εγώ το βρίσκω πιο DARK… Aγαπημένο μου τραγούδι είναι το LYDIA!!!
Πιστεύω ότι και το DRAGONIAN και το ICON είναι πιο safe απ’ το ONE SECOND, αφού οι ομοιότητες με τους METALLICA είναι εμφανέστατες… Για μένα και το BELIEVE IN NOTHING είναι δισκάρα… Η ερμηνία του Holmes στο WORDS OF PRETENDING είναι απίστευτη…
__Σωστός ο κόμης! 8) Τι καφρίλες (και τις brutalιές) δε τις πολυμπορώ… 8) Μπράβο man, σε παραδέχομαι!
__Γμ την τύχη μου… το ήξερα… εμ, γι’ αυτό είπα μόνο 3, αλλά όχι εσείς, εκεί, να με ξεπαραδιάσετε!! Λοιπόν, έχει να πέσει πολύ μελέτη μιλάμε!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΕΣ!
A. To Lydia είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου…
Β.Δεν καταλαβαίνω που άκουσες τις τόσο έντονες επιρροές από metallica. Την έχω ξανακούσει αυτήν την θεωρία, αλλά δεν την ασπάζομαι…
Γ. Τα bsides των pl είναι φοβερά… Τα έχω όλα μέχρι και το “believe in…”. Και τα υπόλοιπα αξίζουν τόσο πολύ, dyingfreedom???
Δ. Ο Ηλίας βλέπω να παθαίνει εγκεφαλικό με το offtopic…
E. Το “world…” δεν σώζει από μόνο του όλον τον δίσκο… Ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί…
Α. Προσωπικά μιας και το One Second είναι το αγαπημένο μου άλμπουμ (μαζί με draconian times και Icon ) δεν μπορώ να ξεχωρίσω κομμάτι. Ίσως THe Sufferer και Disappear…
Β. Έχουν επιρροές από metallica, ιδιαίτερα στο shades of god, αλλά δεν είναι και έντονες. Απλά κάτι δισολίες και το γρέντζο του Nick ψιλομοιάζει.
Γ. Τα bsides του Believe In Nothing είναι πραγματικά απίστευτα για να μην πώ και καλύτερα από ορισμένα κομμάτια του δίσκου.Η μάλλον θα το πώ. Το Gone και το Leave This Alone είναι καλύτερα από όλα τα κομμάτια του BIN.όσον αφορά το Symbol of life τα bsides βρίσκονται στο single ERASED και είναι τα DEUS και I CAN HATE YOU. Ειδικά το πρώτο είναι έπος κομμάτι. Σε γυρίζει στις ωραίες εποχές του ICON.
Όσον αφορά τα bsides του τελευταίου δίσκου απλά πάρε το σιγκλάκι του Forever After.
Έχει 4 ακυκλοφόρητα κομμάτια εκ των οποίων το Sanctimonious You για μένα είναι το καλύτερο κομμάτι τους από την εποχή του One Second. Και το A side You’’ ll never know είναι κομμάταρος.
Δ. Ας ανοίξουμε νέο thread τότε για τους Lost.
E.Και για μένα το ΒΙΝ είναι μάλλον ο πιό αδύναμος δίσκος τους.Παρόλο που δεν μπορώ να γίνω αντικειμενικός με το αγαπημένο μου συγκρότημα. Έχει κομματάρες, αλλά κάτι η μέτρια παραγωγή, κάτι η μη σωστή χρήση μπλιμπλικιών, κάτι τα αδιάφορα φωνητικά του υπέρτατου, κουράζουν.Επίσης και το εξώφυλλο είναι ψιλομαλακίτσα.
Fader, Illumination, Divided, Never Again, World Pretending όμως είναι όπως πρέπει. ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ. Αλλά και πάλι είναι Lost, άρα η τελειότητα σε συναισθήματα κτλ.
Paradise Lost to epidrastikotero sygrothma twn 90s??? Profanws aytos pou to grapse milaei ka8ara gia metal mousikh.
Ναι μεν, αλλά… Για εξηγήσου… :twisted:
Nai, ennow pws an milaei gia rock genikotera, 8a me piasoun ta gelia.