Καλύτερη δεκαετία

για μένα μουσική δεν είναι μόνο οι ηχογραφήσεις, αλλά και πολλά άλλα πράματα. Από τη στιγμή που δεν έζησα στα 50ς-80ς (νταξ τα 80ς τα έζησα, αλλά η εικόνα είναι σίγουρα πολύ θολη), έχω να διαλέξω νάμεσα σε 90ς και 00ς.
Μπορεί τα 90ς να ήταν τα χρόνια της ενηλικίωσης και της αθωότητας, αλλά τις μουσικάρες που άκουσα τα τελευταία 8 χρόνια, δεν τις έβρισκα τότε. Χαλαρά 00ς λοιπόν!

εδώ κομπλάρω παίδες.Η δεκαετία που διανύουμε έχει αρκετά καλά πράγματα,αλλά κυρίως έχει να επιδείξει αρκετά καλή τεχνική που την κατέχουν αρκετές μπάντες.Βέβαια πολλοί λένε ότι ότι ακούμε τώρα είναι επανάληψη παλαιότερων εποχών αλλά δεν έχω ακούσει πολλά για να μπορέσω να το πω αυτό.Τα 70’ς όμως πιστεύω ήταν η καλύτερη επειδή συνέβαλε πολύ στην εξέλιξη του μουσικού ήχου και οδήγησε σε πιο σκληρά μονοπάτια παρόλο που τα 80’ς πλέον διαμόρφωσαν το μέταλ.Τα κύρια βήματα είχαν γίνει το 70 και πολύ λίγο το 60,κυρίως στα τέλη με τον Χέντριξ και τους στόουνς(αν και άλλα συγκροτήματα συνέβαλα που δεν γνωρίζω καλά),άρα επειδή πρέπει να αποδίδουμε φόρο τιμής στους πρωτοπόρους και όχι στους συνεχιστές(:p) ψηφίζω 70’ς(δεν μπορείτε να πείτε,πλήρη ετυμηγορία:p)

Οντως στη δεκαετια του '80 υπηρχε μια σχετικη πολυμορφια. Hard/glam/ sleaze αλλα και thrash (Metallica)πχ.

80’s για τέσσερις λόγους:
1)29/06/83

2)07/10/86

3)…/11/86

4)…/03/89

Τα άλλα έπονται

90’s. Το 80% της μουσικής που γουστάρω, είναι γραμμένο αυτή τη δεκαετία.

Εισαι δικος μου εσυ.:wink:

Ημουν αναμεσα σε 70s και 80s αλλα τελικα ψηφισα την δεκαετια του 70…Ισως η πιο ολοκληρωμενη μουσικη περιοδος που εθεσε τις πιο υγιεις βασεις για την μεταγενεστερη μουσικη…

Βγαζω εξω 60s και 00s.

Καθε δεκαετια με τα δικα της καλα.
60s -> αγνο και αυθεντικο ροκ
70s -> καλλιεργια του ροκ & αναπτυξη της πανκ
80s -> εμφανιση μερικων απ’ των μεγαλυτερων μεταλ σχηματων
90s -> δημιουργια symphonic/gothic

Τελικα ψηφισα 70s. Punk’s not Dead :metal:

70s λογω του πανκ
αλλιως και γω προτιμω 90ς

τι να πω εγω που γεννηθηκα στον αποηχο του rage for order+τη χρονια που το operation mindcrime βρισκοταν στα σκαρια?:stuck_out_tongue:
ον τοπικ,αντικειμενικα καλυτερη ειναι η δεκαετια του 70 μαλλον-εγω ειμαι αναμεσα σε 70+80,πιθανον 70

Σωστα…η μουσικη σταματησε το 80. Μετα ολοι αχρηστοι ε…

Μάλλον 90’s και άντε 00’s περισσότερο. Αλλά ντάξει πάντα κυκλοφορούν καλά πράγματα, η μουσική δεν σταματάει.

70s = Punk Rock + Heavy Metal + Classic Rock

μετα το 70s, το 80s ειχε ολα τα φοντα να γινει μια μεγαλη δεκαετια

80s η δεκαετία της thrash και ολης της μεταλ μουσικής!
αριστουργήματα:master,reign in blood,bonbed by blood,dark descends,beneath the remains και η λίστα ειναι ατελείωτη!

Εεεε για μέταλ 80ς. Για ροκ 70ς.

Αρχηκα να σου πω πως ακουω σχεδον μονο 80ς αλλα αμα δεις τους πρωτους δισκους των Sabbath ολοι οι αλλοι ποιραν μασημενη τροφη αμα σκεφτεις πως αυτα τα κομματια βγηκαν το 70 καταλαβαινεις γιατι πηρε δοξα το 80 : Iron Man, Paranoid, Electric Funeral (πολυ μπροστα για την εποχη του), War Pigs, NIB, Sweet Leaf κ.ο.κ. συν κατι απο Priest oπως Beyond the Realms of Death, Hell Bent for Leather κ.ο.κ.

Θα ψηφίζω τα 80ς αλλά, όχι για το ροκ ή μεταλ, αλλά, για τη Disco !! Ητανε καλή εποχή με ωραία μουσική και ηλεκτρονικούς ήχους που δεν είχαν ακουστει μεχρι τότες. Ισως το ντυσιμο να ήτανε άκυρο,αλλά, αυτ δεν έχει καμία σημασια.

Για δες τους Kraftwerk που ειναι του 70

ε,οκ λογικό!η εξέλιξη της μουσικη των 70s ειναι!
αλλα οπως και να εχει,80s ειναι η δεκαετία οπου η metal εγινε γνωστή σε ολον τον κόσμο!
η δεκεατία που οι πιο πολλοί θα θελαμε να ζούμε!

Ενοιτε ρε σου λεω και εγω full του 80 ειμαι αλλα εχω την αποψη μετα την κληρονομια του 70, το 80 ηταν γεννημενο για επιτυχία