Καλύτερη δεκαετία

90s λόγω των κυκλοφοριών Megadeth,Theater,Nevermore,Pantera,αλλά και Tool,Radiohead,Offspring,Nirvana,Red Hot Chili Peppers

Και πολλών άλλων φυσικά…

βασικά,αν και ακούω περισσότερο από τα 80’s,η δεκαετία του 70 ήταν κάτι το ανεπανάληπτο…
αλλά σίγουρα η καθεμια έχει τα χαρακτηριστικά της και τα καλά της…
τα οποία δεν εντοπίζω εύκολα στα 90’s α:-s

Πάμε ένα-ένα:

Τον Χέντριξ και τους Φλοιντ τους βαριέμαι. Αναγνωρίζω την αξία τους αλλά δεν μπορώ να τους ακούσω. Οι Ζέπελιν ήταν ΘΕΟΙ, τους προσκυνάω. Οι Beatles και οι Stones είναι όντως μεγάλα συγκροτήματα. Οι Sabbath ένα πολύ καλό συγκρότημα αλλά μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα γκρουπ που αναφέρεις είναι χάλια.

Αν δεν υπήρχαν οι Sabbath, θα υπήρχε metal??
Mη λέμε ότι να`ναι…

Όχι. Αλλά αυτό που λες εσύ δεν αναιρεί αυτό που λέω εγώ.

Δηλαδή το ότι έφτιαξαν ένα ολόκληρο είδος μουσικής δεν τους κάνει υπέρτατους??:-k

ε δηλαδη πως οριζεις ενα “σπουδαιο” συγκροτημα;
ελεος…

Και να 'ταν ένα μόνο!

ρε φιλε ειναι πολυ λογικο να μην σου αρεσει κατι!
αλλα αλλο δεν μου αρεσει αυτος κ αλλο ειναι υπερτιμημενος!
το ενα ειναι θεμα καθαρα γουστου κ το αλλο καπως υποκειμενικο!

Δν το περιμενα απο σενα αυτο ρε…!

:lol: :lol:

+10000000000000000000000

:lol: :lol: :lol:

8O 8O 8O

Και η απαντηση μου ,
60’ς και 70’ς

βασικα ροκ στα 80’ς ποιο θεωρειται? εκτος του μεταλ

Smiths, U2, REM, goth rock…

Ετσι νομιζω ειναι λιγακι πιο σωστο το ποστ σου…

90s μακράν.
Μια δεκαετία που ξαναέβαλε το rock στον minimal δρόμο του!

80’s ρε.Ντισκο ντισκομπαλες μαλλι αφανα καμπανα πουκαμισο ανοιχτο με τριχα και χρυσαφικο

αυτο, αν εξαιρέσεις το περί ντίσκο, ήταν στα 70σ ρε :stuck_out_tongue:

70’s ρε!!!

70 αλλα και 80.O δυο αντιθετες δεκαετιες.Απο τη μια η εποχη του Woodstock,της ελευθερης εκφρασης,των συγκροτηματων που γιναν οροσημο για τη ροκ μουσικη…Και απο την αλλη,η δεκαετια του 80,νοσταλγικη,μελαγχολικη,με συγκροτηματα τα οποια εμπνευστηκαν απ τη ροκ και τα παρακλαδια της και δημιουργησαν ενα διαφορετικο ηχο και στυλ.Παλαιοτερα θα διαλεγα μακραν 70’ς,πλεον δεν μπορω να αποφασισω.

σιγουρα η μεταλ και η ροκ θεμελιωθηκαν μεσα με τελη 70,αλλα το μεγαλο μπαμ,η μεγαλη αναπτυξη ηρθε στα 80…βεβαια και στα 90 ειχαμε καποιες φοβερες επιτυχιες.
τωρα νωριτερα,οπως 50 η 60 δεν μπορουμε να μιλησουμε ακριβως για ροκ η μεταλ,αλλα για προοιμια αυτων(να ναι καλα οι ελβις,σινατρα,μπιτλς και πολλοι αλλοι).
αλλα να μην ξεχναμε και τον 21 αιωνα,γιατι και σημερα βγαινουν κομματαρες και συγκροτηματαρες(συστεμ οφ α νταουν)!!!

πλακα εκανα φυσικα με το 80

το 70 γραφτηκαν Τοσα μα Τοσα πολλα…απο ροκιες…τζαζιες…ψυχεδελιεσ…Progressive…stoner…Metal…Heavy rock…Hard Rock…τι αλλο…δε μου ρχετε… 70 ρε!!χωρις 2η σκεψη!!!