Μεγάλες ταινίες που δεν μας άρεσαν

ευτυχως που θεωρείς εαυτον ελιτιστή, γιατι διαφορετικά θα έπρεπε να συζητάς με επιχειρηματα κ αντεπιχειρηματα με άτομα που θεωρουν πως στην πρώτη θέση για την ταινια ολων των εποχων κονταροχτυπιουνται ο πολιτης κεην και ο νονος με το αβαταρ και το λοτρ :wink:

δυστυχως στην καθε τεχνη εχει ενδιαφερον πάντα να συζητας με ατομα που αν δεν εχουν το ιδιο γουστο με εσενα, εχουν τουλαχιστον το ιδιο background. γιατι αν συνδυασεις την διαφορα οπτικης με την αποψη 0-1 που έγραψα, τότε γινονται όλα ένας χυλος που συμπερασμα δεν βγαινει. πχ γραφω οτι το λοτρ ΔΕΝ ειναι κορυφαια ταινια, δλδ του 5/5, και ενω σε αυτο θα συμφωνουσε ο περισσοτερος κοσμος (κ οι κριτικοι), αν το γραψεις στο φορουμ θα πρεπει μετα να κανεις παλι την ιδια κουβεντα, με τους θιασωτες του CGI και της ακρατης αμερικανίλας… 8)

καλό ναι ηταν. ΤΙΜΙΟ ήταν ναι, αλλα σκεφτειτε τι σημαινει “κορυφαιο” για μια στιγμη… :roll:

αυτο που λες ισχυει αλλα να το παω ενα κλικ πιο περα

για μενα προσωπικα παντα,τα πιο ενδιαφεροντα ατομα για συζητηση , ειναι αυτα που ειναι πιο ‘καλλιεργημενοι’ απο σενα γιατι σου δειχνουν νεες ιδες και αληθειες και κατ’επεκταση ενα μονοπατι για να βελτιωθεις σε επιπεδο γνωσης και αντιληψης.

ωραια ειναι να μιλας πχ με ατομα που πχ γουσταρουν floyd/tool/kubrick αλλα η καυλα του να μαθαινεις κατι που δεν το γνωριζες πριν 5 λεπτα δεν συγκρινεται με τπτ

@γρακχε

εσυ δλδ γουσταρεις τη μαζα που θεοποιει αβαταρ κ γιαννη πλουταρχο ? δεν νομιζω.

αρα με βαση το σκεπτικο σου ειμαστε κ οι 2 ‘ελιτιστες’ :wink:

παντως ο ορος ελιτιστης ειναι απο τις πιο διφορουμενες εννοιες,δεν υπαρχει μια οριστικη μεταφραση του ορου.

α επισης μολις μιλησα με william hill δινουν 1,10 οτι στα επομενα 10 λεπτα θα παιξει τοποθετηση και απο chrisp :stuck_out_tongue:

Προφανώς αστειευόμουνα για τον ελιτισμό, αλλά καμιά φόρα αναγκάζεσαι να καταφύγεις εκεί.

Το LOTR προφανώς και δεν είναι τέλεια ταινία και θα ήταν παράλογο να την αναφέρει κάποιος ως αριστούργημα του κινηματογράφου. Δεν είναι όμως και cgi αμερικανίλα.
Ότι χρησιμοποιεί το κάνει για να αναβιώσει έναν φανταστικό κόσμο. Η τεχνολογία προς όφελος του αποτελέσματος και όχι ως βάση της ταινίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν και πολλές μακέτες. Ολντ σκουλ εφέ αναμίχθηκαν με σύγχρονη τεχνολογία άψογα και όλα αυτά προς όφελος της ιστορίας, όχι για να την κουκουλώσουν.
Η βάση του Lotr είναι η ιστορία που έχει να μας διηγηθεί. Μια ιστορία πίστης και αυταπάρνησης, που όσο απλοϊκή και αν φαίνετε, τόσο οικουμενική είναι.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μιλάμε για ένα ακόμα μπλοκμπάστερ που έκανε το μπαμ και ξεχάστηκε, αλλά για μια διαχρονική ταινία που μπορεί να μην είναι “αριστούργημα”, αλλά κατάφερε να αγγίξει πραγματικά την “μάζα”

Deckard

ανεβασε κανα βιντεακι οπου χαιδευεσαι υπο τους ηχους των dt καθως φορας την στολη του απολυτου ελληνα ελιτιστη(σταρ) 8)

δωσε θεαμα στον λαο σου :stuck_out_tongue:

Awake στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική και σε όλα τα είδη τέχνης κάνεις ένα μεγάλο λάθος και αυτό σου χαλάει το Perspective σου. Όπως κάποιος άνθρωπος δε μπορεί να ανοίγει μονίμως το στόμα του και να αραδιάζει το ένα μετά το άλο απόφθευγμα σοφίας αλλά θα πει και τη μαλακία του, θα κάνει το χαβαλέ του, θα καφρίσει και γενικώς θα μαλακιστεί έτσι και η τέχνη δε μπορεί πάντα να λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο πνευματικής εξύψωσης. Μη σου κάνει καμιά εντύπωση το γεγονός ότι το ίδιο άτομο θα σου εκθειάσει τη μια στιγμή την τριλογία του κισλόφσκι μετά από κάνα μισάωρο θα ποστάρει “John Rambo ρε γαμάει το σύμπαν, λαιμοί κομμένοι, βιετκόνγκ σπλινάντερα”. Υπό αυτό το πρίσμα σε κάθε επίπεδο υπάρχουν καλά πράγματα και σαβούρες.

.βασικά αυτό το κάνει μονο ο λούπιν, που έπαθε OD με την κουλτούρα μικρός κ τώρα δεν μπορεί να μην δει νολαν ή κατι που να σου ρίχνει τη νοημοσύνη…

Κοίτα ο Lupin ρεφάρει. Μια στις τόσες βλέπει και καμιά κουλτούρα για να ξανανεβάσει τη στάθμη του IQ του. Τις έχει λίγο σα συμπλήρωμα διατροφής τις κουλτούρες:p:p

και εγω τον lupin σκεφτηκα :slight_smile:

απιστευτη ‘ελαστικοτητα’ ο πουστης

παει απο το υπερσινεφιλ στο υπερσκουπιδι ευκολα διχως να χανει ανασα

μεγαλη μαγκια αυτο κ μπραβο του :wink:

0-1 τυπος para siempre, αλλα ελπιζω να μην το δει κ αυτό γιατι θα γραψει παλι τπτ κατεβατά στα οποία δεν θα απαντήσω ή γιατι θα βαριέμαι ή γιατι δεν θα προλαβαινω

Ρε παιδια δε γινεται ετσι συγκριση. “Το LOTR δεν ειναι κορυφαιο”… αν το συγκρινουμε με τι? Με το Οσα παιρνει ο Ανεμος ξερω γω? Με το Κβο Βαντις?
Να τα συγκρινεις σε τι ακριβως?

Αν ως κορυφαιες ταινιες οριζεις ταινιες mindfucks ή με ανατρεπτικα σεναρια και κρυμμενα μηνυματα για το ειναι του ανθρωπου ξερω γω, προφανως και το LOTR δεν ειναι κορυφαια τανια απλα γιατι δεν ειναι φτιαγμενο για να ειναι μια τετοια τανια :?

Ειναι η αντιγραφη στην οθονη, ενος βιβλιου που μιλαει για ενα φανταστικο κοσμο, και ειναι μια αρκετα πετυχημενη μεταφορα, με καλες ερμηνειες, γαμω τα εφε, και γενικα για το ειδος της, ναι, την χαρακτηριζω κορυφαια.
Τωρα θα μου πεις “εισαι φανμποης”. Να πω οτι η πρωτη μου επαφη με τον Αρχοντα, ηταν με την πρωτη τανια… Πριν απο την ταινια αγνοουσα την υπαρξη των βιβλιων. Και επειδη απλα μου αρεσε αυτο το fantasy/battles στυλ, καταλαβα οτι το LOTR ηταν οντως κορυφαια ταινια για το ειδος του.

Τωρα για ελιτισμο μην κραζετε πολυ ορισμενοι, γιατι γυρισαμε και ειπαμε οτι δε μας αρεσε το Seven και μονο gifακι μουτζας δεν ειδαμε. :stuck_out_tongue:
Σε καθε “κορυφαιο … που δε σας αρεσε” την ιδια ιστορια βλεπουμε.

Lupin
Current Activity: Replying to Thread Μεγάλες ταινίες που δεν μας άρεσαν

ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ! :stuck_out_tongue:

Kαλα συμφωνω γενικα μαζι σου…Ολοι εχουν δικαιωμα στην αποψη ομως η βαρυτητα της αποψης του καθενος ειναι αλλο θεμα…Το καλυτερο ειναι να ξερει ο ιδιος την βαρυτητα της…

Ειναι απλα τα πραγματα και πειτε με ελιτιστη:p.Ειναι ευκολο να πω οτι πχ ο Στραους δεν μ αρεσει χωρις να εχω ασχοληθει ομως με την κλασικη μουσικη και να εχω τετοια ακουσματα γενικως η αποψη μου πεφτει στο κενο…Το ιδιο και με ενα μεγαλο σκηνοθετη…Η υποκειμενικοτητα ειναι και καπως υπερεκτιμημενη αφου ξεχναμε οτι ασχολουμενοι με μια μορφη τεχνης καλλιεργουμε αντιληπτηρια οργανα και ετσι μπορουμε να αντιληφθουμε εις βαθος και ενα πιο δυσκολο εργο τεχνης και ενω για παραδειγμα το Αμελι μπορει να αρεσει σε οποιονδηποτε γιατι δινει αυτα που εχει να δωσει αμεσα η Επιστροφη(τυχαια το διαλεξα) για να σου ‘‘δωθει’’ χρειαζεται να μην σε νοιαζουν οι πιο αργοι διαλογοι και οι πιο αργες κινησεις της καμερας(με περισσοτερη ουσια ισως)…

Οσο για αυτο που ειπε ο awake περι ανακαλυψης εων πραγματων προσωπικα παντα μου αρεσε οχι η συζητηση με εναν μεντορα Ξερολιξ αλλα με ανθρωπους που θα με κινητοποιησουν και θα τους κινητοποιησω να ψαχτουμε και οχι να μου κανει λιστα με το τι πρεπει να δω ξερω γω…

*Για τυχον παρεξηγησεις Αμελι και Επιστορφη τα γουσταρω τρελα.:slight_smile:

E-ε-ερχεται :lol:

αυτο βσκ τα λεει ολα…και εκεινο που εγραφε πιο πριν ο μοντε,πως η γνωμη του καθενος μπορει να εχει την αναλογη βαρυτητα με το μπακγκραουντ του…

γνωμη ‘καλυτερη’ δεν θα υπαρξει ποτε,απλα μπορεις να πετυχεις ενα τυπο του οποιου τα γουστα επανελλημενως να δεις οτι ψιλο-συμβαδιζουν με τα δικα σου και ισως να του αφιερωσεις λιγη προσοχη παραπανω οταν σου λεει τη γνωμη του,simple as that,χωρις και παλι να συμφωνεις παντα…

[SPOILER]δεν εχει μη και μου,ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΗΝΗ\Μ/

[/SPOILER]

καραμελα ομως μου τοχεις κανει αυτο το 0-1…και δεν καταλαβαινω ακομα το γιατι…

κατα τα αλλα,καλο και τιμιο ΛΟΤΡ,ακομα καλυτερο και σε αλλο level-ΔΕΝ ειναι ελιτιστικο σχολιο- το Ran
αλλα μπουλο και οι 2

βληδιν,ΧΑ

δεν γραφω κατεβατα γτ τα λετε καλα οπωτε κλαιν

και επειδη μολις ξυπνησα

Μάλλον είναι θαυμαστής του Σάντος.

0-1 και Σάντος χμ…τι λείπει απο την εξίσωση? Μάλλον το “Καραϊσκάκη”:razz:

Oν τόπικ, γίνεται πολύ ωραία συζήτηση, συμφωνώ με ποστ DarthVader που τα λέει όλα, βσκ αν έχεις τη Δύναμη μαζί σου όλα γίνονται πιο εύκολα ε Darth?:stuck_out_tongue:

Άκυρος τίτλος Thread! Αν δεν μας αρέσουν δεν είναι μεγάλες ταινίες. Τώρα αν έκαναν 800 μύρια εισπράξεις ή πήραν γαμώ τα review δεν με νοιάζει αν εγώ ξερνάω κροκόδειλους όταν την βλέπω…

Επίσης. Τα πάντα είναι υποκειμενικά. Το Avatar έκανε κοντά 3 δις εισπράξεις αλλά είναι copy το σενάριο του Pocahontas… Kαι η Pocahontas ήταν ποιό hot απο την Na’vi…

Αυτό που θέλω να πω είναι δεν υπάρχει τρόπος να κρίνουμε ποιά είναι μεγάλη ταινία, γιατί αν κάτσει κάποιος να το ψάξει θα βρεί ταινίες που δεν έκαναν εμπορική επιτυχία που ο ίδιος πιστεύει ότι έπρεπε να κάνουν ή το αντίθετο. Για να μην πω για αυτούς που θα πουν ότι “εγώ θεωρώ αυτήν την ταινία μεγάλη και ευτυχώς που δεν την ξέρουν πολοί”…

Και το Lord of the Rings είναι γαμώ τις ταινίες:D

Ναι ειναι αληθεια αυτο. “δεν υπαρχει τροπος να κρινουμε” αν ο mozart η ο hendrix ηταν σπουδαιοι μουσικοι. το γουστο μας ειναι το κριτηριο. ολα υποκειμενικα. αν δε μ’αρεσει εμενα ο μπεργκμαν ας πουμε , αυτοματα δεν τον θεωρω και σημαντικο σκηνοθετη.

1)Ο έμετος σου δεν την κανει μικρη ταινια ομως
2)Οχι στη τεχνη.Στο φαι ισως…Αν και παλι αν λες οτι τα mcdonalds το καλυτερο φαγητο εβερ αυτο δεν κανει τα μακ σπουδαιο φαγητο

*Προσοχη δεν μειωνω τη δυναμη της υποκειμενικοτητας

Δεν ξερω αν πιάνω ακριβώς αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Τίποτα δεν είναι 100% υποκειμενικό.

Και σίγουρα δεν συμφωνώ με το μπολνταρισμένο σαν λογική. Δεν μου κάνει κούκου με το Lord of the Rings πχ, δε με συγκινεί η θεματολογία του ούτε αγγίζει ιδιαίτερα το συναισθημα μου, αλοίμονο όμως αν το χαρακτήριζα κακή ταινία για αυτο το λόγο. Το “δεν μου αρέσει” κάτι με το “δεν είναι καλό” αλοίμονο αν συμψηφίζονται. Τα μηνύματα μιας ταινίας του Ταρκόφσκι πχ παραμένουν ότι και να γίνει, ακόμη και αν εμείς βαριόμαστε ή δεν θέλουμε να τα καταλαβουμε ή θελουμε κατι χαρωπό ενώ αυτο το θεωρούμε βαρετό.