Και εγω το 7even προσπαθησα 2 φορες να το δω. Ακομα δε το εχω δει ολοκληρο. Καπου στα μισα βαριομουνα ελεεινα και το εκλεινα.
8O8O8O
Ταινιαρα το Magnolia??? Με τη βροχη απο βατραχια!!! #-o
Αν και εχει καποιες καλες σκηνες με τον Τομ δεν σωζουν το συνολικο αποτελεσμα.[-X
Παντως θα συμφωνεις οτι το Collateral ειναι ολα τα λεφτα.
ΣΠΟΪΛΕΡ ΡΕ FAID! ΗΜΑΡΤΟΝ ΟΜΩΣ!
Ορίστε, κοίτα τώρα τί έκανες. Μ’ έκανες να ποστάρω, ενώ συγκρατιέμαι εδώ και μέρες για να κράξω μαζεμένα (χρήστες, όχι ταινίες ε).
η συγκεκριμενη σκηνη ηταν ισως και η καλυτερη της ταινιας:p και πολυ ομορφος συμβολισμος-ακομα θυμαμε sms γρακχου οταν το πρωτοειδε που το συζηταγαμε-
Ρε μα την Παναγία, κάποιος να κάνει ένα έντιτ αν όχι ο ίδιος ο εγκληματίας.
Υπάρχει κόσμος που δεν έχει δει την ταινία αλλά θέλει να το κάνει!
lupin ρε συ κανε μου μια χαρη
ασε τα σεις κ σας κ [SIZE=“7”]κραξε[/SIZE]
σε παρακαλω (εγω εχω μπει στο μονοπατι του Ιησου κ απεχω)
Μην ανησυχείς ρε. Θα κράξω εγώ που ΤΟ ΧΩ.
Όταν έρθει η ώρα όμως.
Εκθειαζόμενες ταινίες που είτε ήτανε μπλοκμπάστερ είτε όχι και αντιπάθησα
-
Τιτανικός. Η πιο μάπα ταινία του αιώνα, με το πιο cheesy, κλαψιάρικο, ρομαντικοτέτοιο σενάριο. Δε με έπεισε και σχεδόν κοιμήθηκα.
-
Avatar. Πέρα από τα γραφικά, μηδέν. Η πλοκή δε με εντυπωσίασε.
-
Hurt Locker Προβλέψιμο τέλος
-
Knocked up Επειδή είδα ότι στο rotten tomatoes πηρε αρκετά υψηλό ποσοστό και από κοινό και από κριτικούς, εντάξει, σε κάποια σημεία είχε πλάκα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
-
Τα Star Wars. Ποτέ δε με ενθουσίασε το όλο στόρυ για να πω την αλήθεια.
Αυτες μου ρχονται τώρα.
εγω ελπιζω σε ποστ nihilist εδω μεσα, να τα κανει πουτανα ολα:p
\m/
Προσυπογράφω, πραγματικά δεν κατάλαβα τι βρήκαν οι Αμερικάνοι σ’αυτή την ταινία.
Δεν αποθεώθηκε τίποτα. Θεωρήθηκαν καλές ταινίες, και οι περισσότερες απόψεις (και εμού) συγκλίνουν σε αυτό.
Αυτά που λες για το Se7en ρε Adaris, τώρα τι να σου πω…Μπούρδα ολκής είναι, αυτό και το Επικίνδυνες Μαγειρικές:)
Εν ολίγοις, υπάρχουν οι μπούρδες, οι κακές, οι μέτριες, οι καλές, οι αρκετά καλές, οι πολύ καλές, οι εξαιρετικές, τα αριστουργήματα…Συνθετεις τα καλά και τα κακά και κρίνεις. Μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι μετακινούνται τόσο ευκολα στα άκρα του φάσματος.
Επίσης το πως εκλαμβάνεται η τέχνη, είναι και θέμα παραστάσεων (πέρα απο την υποκειμενικότητα της προσωπικής αντίληψης του καθενός). Τώρα αν μια ταινία σαν το Μανόλια, μια ταινία που ανανεώνει τον αμερικανικό Κινηματογράφο με συγκεκριμένες επιρροές (Altman κτλ) διανεμηθεί σε καθε κινηματογράφο και πέσει σε ανυποψίαστα κεφάλια, ε το λογικό είναι να υπάρχουν και ανάλογες αντιδράσεις. Πάντως αν δεν καταλαβαίνουμε ένα έργο, ή αν δεν θέλουμε να επιχειρήσουμε να το καταλάβουμε (και να παμε προς το μέρος του δημιουργού) εμείς γινόμαστε “φτωχότεροι” όχι η ταινία…
Στην θέση του “καταλαβαίνουμε” βάλτε άνετα και το “νιώθουμε”
Eίπα τις μαλακίες μου, τώρα κράξτε ελεύθερα:D
Satisfied?:roll:
on topic
Χαπι Ντεη (ελληνικη ταινια)#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Χειροτερη ταινια απο αυτη δεν παιζει να υπαρχει.
Ακομα και το Predator μπροστα του μοαζει Godfather…
Το Χάπι Ντέι του Βούλγαρη?
Nαι…
Πφ αυτό δεν έτυχε να το δω ποτέ μου…
Πάντως μπραβο faid, λέμε και ελληνικές μη ξεχνιόμαστε!
Μη κανεις το λαθος.
Μακρια…
Τώρα θα με βάλεις να απαντήσω σοβαρά για το σέβεν και γαμώτο είμαι σίγουρος πως δε θα τα καταφέρω, αλλά δε βαριέσαι. Τα βάζω σε σπόιλερ καλού κακού
[SPOILER]Για αρχή το σκηνικό της ταινίας, αυτό μιας παρακμάζουσας πολιτείας δεν αποδίδεται καθόλου πειστικά, οι πρωταγωνιστές μιλάνε για για μία πόλη που πνίγεται στην αμαρτία και άλλα τέτοια χαζά, αλλά αυτό δε φαίνεταιι καθόλου στην οθόνη. Δηλαδή με δυο σκοτεινά πλάνα στο γραφείο τους και καπνούς να βγαίνουν από τα φρεάτια αποδώσαμε την παρακμή του σύγχρονου ανθρώπου; Fail
Το σενάριο εξελίσσεται χωρίς καμία κλιμάκωση, πηγαίνοντας από αμαρτία σε αμαρτία κι έτσι έχεις προβλέψει την εξέλιξη της ταινίας μέχρι και το τέλος. Είμαι της άποψης πως ένας καλό σενάριο οφείλει να προχωρά μέσω της συνεχούς αλληλεπίδρασης του background που δίνεται στην αρχή και αφετέρου των πράξεων των χαρακτήρων. Τέτοια αλληλεπίδραση δεν υπάρχει, οι πρωταγωνιστές είναι ξεκομμένοι, η ιστορία συνεχίζεται για αυτούς χωρίς αυτούς και η μοναδική παρέμβασή τους, ουσιαστικά στο τέλος με το φόνο, μοιάζει ξένη με την πραγματικότητα της ταινίας. Με το τελευταίο εννοώ πως η πράξη του Πιτ είναι πέρα για πέρα δεδομένη (παναπεί πως υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αν δεις το κεφάλι της γυναίκας σου κομένο ε έτσι θα αντιδράσεις, χαίρω πολύ) και οποιαδήποτε σύνδεση με το “μεγαλεπήβολο” σχέδιο του δολοφόνου έχει εκβιαστεί από το σκηνοθέτη.
Οι χαρακτήρες είναι πολύ λάιτ και ρηχοί, ο Πιτ τέρμα αφελής, ο Φρίμαν αποτυγχάνει να πείσει ως έμπειρος αστυνομικός (δεν αναφέρομαι στις ερμηνείες, αλλά στους ρόλους ε), οι αντιδράσεις τους εκτός τόπου και χρόνου, καμία εξέλιξη στα χαρακτηριστικά τους, καμία αλληλεπίδραση με όσα θαυμαστά γίνονται γύρω τους. Ο χαρακτήρας του Σπείσι μια καρικατούρα, υποκινούμενη από τον (καλώς εννοούμενο στην ταινία) παραλογισμό του, χτισμένη πάνω σε χαζές αλληγορίες, όχι απλά δεν κερδίζει το θαυμασμό μου, αλλά αποτελεί έναν από τους πλέον κακούς “κακούς” που έχω συναντήσει. Άσε που αν έπαιζε κάποιος άλλος και όχι ο Σπέισι, ούτε που θα θυμόμασταν το δολοφόνο τώρα (άλλο ένα εξυπνακίστικο τρικ για να κερδηθεί ο θαυμασμός του θεατή)
Και όσο για το γκράντε φινάλε, με άφησε παγερά αδιάφορο, η κορύφωση αποτυγχάνει, η ταινία κλείνει εξίσου επίπεδα με τον τρόπο που εξελίχτηκε. Πάντως η μεγαλύτερη ένστασή μου είναι πως πολύς κόσμος ενθουσιάστηκε από το διδακτισμό της ταινίας, ενώ εμένα αυτός ήταν που πρωτίστως με απώθησε. Ακόμη κι αν δεχτώ πως το παιχνίδι με τις εφτά αμαρτίες είναι έξυπνο, η κεντρική ιδέα τελικά δεν αρκεί για να δομηθεί πάνω της κάτι παραπάνω από ένα ανιαρό ντετέκτιβ στόρυ. Ξέρω πως εν πολλοίς μπουρδολογώ, αλλά τουλάχιστον προσπάθησα να σου δείξω την οπτική μου.
[/SPOILER]
Εφόσον λοιπόν βρίσκω πως η ταινία βρίθει ελαττωμάτων και συμμεριζόμενος το γενικότερο ενθουσιασμό που προκάλεσε, καλώς ή κακώς μου φάνηκε μπούρδα. Κι ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα πως δεν το είπα για να προκαλέσω, αλλά γιατί αυτή η λέξη έφτανε να αποδώσει την άποψή μου, ενώ τώρα χρειάστηκαν δεκαπέντε παράγραφοι. Σόρυ για το σεντόνι Επίσης το τόπικ περιμένει επιτέλους ποστ-κόλαφο από τους δύο γνωστούς φίλους
Εγώ πάλι χαίρομαι που έκανες το ποστ αυτό και δεν έμεινες στη λέξη “μπούρδα” γιατί μόλις διάβασα μια εξαιρετική ανάλυση μιας πολυσυζητημένης ταινίας ανάμεσα σε ποστ του τύπου “μεγιστη μαλακιάρα το ΧΧΧΧΧ” ή “μπαν στον άμπαλο που είπε για το ΥΥΥΥΥ” που καλά είναι για χαβαλέ αλλά μετά από ένα σημείο κουράζουν και το σημείο αυτό έχει ξεπεραστεί προ πολλού.
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ πλήρως με την ανάλυση, γιατί για εμένα ένα θρίλερ οφείλει να έχει πάνω απ’ όλα ατμόσφαιρα, την αίσθηση του μη-αναμενόμενου ή του πνιγηρού και αυτό δεν θα το πετύχει απαραίτητα με το σενάριο (το ρόλο του οποίου όμως θέτεις πολύ ωραία) αλλά και με την εικόνα (ή, ορθότερα, με τη διαδοχή των εικόνων και τη μεταξύ τους απόσταση). Και για μενα το Se7en το κατόρθωνε αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό.
Αλλά κι εγώ είμαι αρκετά μακριά από την άποψη που λέει:
- Φίλε από θρίλερ μόνο Se7en, γαμάει.
- Και γιατί γαμάει, για πες μου.
- Τι γιατί? Γιατί είναι το Se7en, είναι φοβερό σου λέω!
…
(infinite loop)
το loed of the rings den marese xalia σκινοθεσαι!!!
και είναι λόγος αυτός να πλακώνεις τα τσίπουρα μεσημεριάτικα?