Ποια παιδεια και ηθος ρε φιλε? Στην ομαδα που αντιπροσωπευει την Ελλαδα του σημερα? Δεν περιμενω να δω κανενα δειγμα αξιοπρεπειας απο τους σημερινους Ελληνες ειτε ειναι αθλητες, ειτε ειναι πολιτικοι, ειτε ειναι πολιτες. Ας πετυχουμε τον στοχο μας με οποιονδηποτε τροπο. Ολοι ετσι ειμαστε.
Ναι το ξερω οτι ειμαι ισοπεδωτικος αλλα δεν εκπλησσομαι απ’οτι εγινε. Ας ειχαν κατσει να σκεφτουνε εστω τι αντιπροσωπευουν και ποιοι ειναι. Αλλα ισως αυτα σκεφτηκαν και εκαναν ο,τι εκαναν… Δεν σας χαλασε που πεσατε πανω στους γαμιαδες σας τωρα. Μακαρι να φατε μια 20αρα και να γυρισετε πισω εθνικα υπερηφανοι.
ωραιο το εδιτ σου
εγω συμφωνω με τον thorgal στο “Ας πετυχουμε τον στοχο μας με οποιονδηποτε τροπο”, αυτη ειναι η αληθεια.
χασουμε κερδισουμε το γυαλι εχει ραγισει τι να πεις τωρα.μακαρι να παμε καλα, αλλα αυτη η “ηττα” με ξινισε, 1000 φορες να χασουμε απο ΗΠΑ με την “αξια” μας παρα τις πουστιες, ας τους αποφυγουμε χανοντας απο ρωσους.
απλα φοβαμαι τις πελατιακες σχεσεις που εχει με τις ομαδες μας
οσο για την αμερικη, παρολες τις απωλιες, τη φοβαμαι περισσοτερο. γιατι μπορει να μην παιζουν οι μεγαλοι αστερες, αλλα παιζουν οι ανερχομενοι ‘‘bryant’’, οι οποιοι ειναι προφανως πιο διψασμενοι για καποια διακριση
μα το δια τραγικοτητες…γενικα, οχι μονο εδω περα αλλα κι απο αλλα που ακουω και διαβαζω…γαμω τις ηθικολογιες δηλαδη! μα και στο μπασκετ ηθικολογια ρε παιδι μου;;
θελω να δω αν καταφερουν και φερουν το μεταλλιο τι θα λετε-λενε…
που σιγα κιολας ρε που σμας πειραζει που διαλεξαν να μην παιξουνε με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! (οχι τους ισπανους). δηλαδη απο ποτε μια ομαδα στον αθλητισμο με τα σημερινα δεδομενα (καλως η κακως) παει στε ενα τουρνουα για να χασει. Παει για να νικησει με καθε κοστος, και να λεμε μετα οι μαλακες ‘‘μας εκαναν υπερυφανους’’…που φυσικα αν διαλεγαν να μην χασουν και τρωγαμε τον πουτσο μετα θα γκρινιαζαμε και λιγακι και θα λεγαμε ‘‘μηπως ητανε καλα να χασουμε με τη Ρωσια, αυτο θα το ειχαμε ρε γαμωτο, το χαμε το μεταλλιακι σου λεω’’…same old story, made in Greece
φυσικα πλεον εχουνε μια δικαιολογια λιγοτερη αν δεν πανε τετραδα, αλλα και αυτο που ειπε ο Κρι; για τσιπες και τα λοιπα μου φαινεται πολυ υπερβολικο
και το γυαλι εχει ραγισει και δεν ειναι αυτη η εθνικη και ρεζιλια και πιπες…λες και αυτα δεν εχουν γινει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες στον αθλητισμο ειτε με εθνικες ειτε με συλλογους…
αλλα και παλι ρε πουστη δεν ειναι να δωσεις στον Ελληνα προσδοκιες…ακομα και εκει θα βρει να γκρινιαξει. η θα καταριεται τη μιζερια και την ανοργανωσια η θα μιζεριαζει για κατι καλο που ΜΠΟΡΕΙ να γινει
ξεχναμε οτι μια χωρα 10 μυριων εχει μια ομαδα που, εστω, με καποιον οποιονδηποτε τροπο μπορει, να κατακτησει ενα μεταλλιο…και δεν το λεω με εθνικη καυλα και τετοιες πιπες αλλα οκ ρε φιλε, καθε αλλο, ειναι ενα πολυ ευχαριστο γεγονος να εισαι στις 10 πιο καλες του κοσμου…δηλαδη αν μας δωθει η ευκαρια να πλασαριστουμε πιο ψηλα θα πουμε οχι…;;;
δεν ξερω σκορπιες σκεψεις ειναι αυτες αν ειμαι τοσο λαθος πειτε…
Μαζί σου μάγκα… Στην τελική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν πάνε τετράδα, θα βγούνε και θα μιλάνε για σωστή στρατιγική άλλωστε. Στην τελική αν οι Ρώσοι ήθελαν πράγματι να νικήσουν τόσο πολύ δεν θα μανουριάζανε. Κοκοκο θα έκαναν.
Μένει να δούμε αν έχουν τ’@@ να υποστηρίξουν την απόφασή τους οι παίχτες, γιατί ο Γιόνας εμμέσως πλην σαφώς με τις δηλώσεις του είπε ουσιαστικά ότι επιλογή των παιχτών ήταν. Και που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι ο ρόλος του στην ομάδα είναι περισσότερο εθιμοτυπικός, παρά ουσιαστικός.
Την πιθανότητα να χασαμε όντως δίκαια από την Ρωσία επειδη ειμαστε απλα μια μέτρια ομάδα την εχετε σκεφτει; Δεν ξερω, αλλά αν αυτή η Εθνική καταφέρει να περασει Ισπανία και Σερβία και φτασει στους 4 θα μιλαμε για θαυμα ετσι κι αλλιως.
Εντάξει χθες χάσαμε καθαρά επίτηδες, αν δεν χάσαμε επίτηδες θα έχουμε μεγάλα πανηγύρια αύριο από τους Ισπανούς. Όπως και να έχει εμένα δεν μου αρέσει η στρατηγική του “διαλέγω παιχνίδια” έτσι κι αλλιώς. Η Εθνική μας είναι μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες και θα έπρεπε να παλέυει όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσει. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι η ευκαιρία μας να κερδίσουμε τους Ισπανούς(μεταξύ μας πολύ αμφιβάλλω).
Μαλιστα σοφε γεροντα…
Και γιατι ακριβως τα πραγματα δεν ειναι ετσι για τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ αθλητες?:-k Επειδη ισως αποτελουν ενα απο τα πιο βολεμμενα κομματια της κοινωνιας μας? Επειδη τα εκατομμυρια που παιρνουν δεν θα τα δουμε εγω και συ ουτε στον υπνο μας και ας δουλευουμε πολλαπλασιες ωρες καθε μερα και υπο πολυ δυσμενεστερες συνθηκες? Αλλα οσα και να παιρνεις, αξιοπρεπεια δεν αγοραζεις με αυτα. Και αν δεν ισχυουν αυτα για τους συγκεκριμενους αθλητες, ενα μικρο κομμματι της νοοτροπιας τους το ειδαμε ΚΑΙ χθες…
Και επειδη μιλησατε για ηθικολογιες στο μπασκετ κλπ. και γω αυτο ακριβως λεω. Δεν περιμενω να δω κανενα δειγμα ηθικης στο μπασκετ ή στο ποδοσφαιρο μας οταν αυτο δεν υπαρχει καν στην κοινωνια μας. Δες πως δρουμε ολοι καθημερινα και δεν βγαζω τον εαυτο μου απέξω.
Και φυσικα προτιμουσα μια ομαδα που να μπαινει μεσα στο γηπεδο και να μην μασαει απο αντιπαλους και σκοπιμοτητες παρα μονο να κανει το παιχνιδι της και οπου φτασει. Να εχει το θαρρος να κοιταξει στα ματια τον καθε αντιπαλο και να του λεει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Και γω ειμαι ο τελευταιος που θα ελεγε την προηγουμενη φραση με οποιασδηποτε μορφης εθνικη υπερηφανια…
Καταρχάς από τη στιγμή που η Ισπανία δεν ήταν σίγουρα 3η, η απόφαση ήταν ΗΛΙΘΙΑ.
Επίσης ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί η Ελλάδα που δήθεν μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο δεν μπορεί να κερδίσει τις ΗΠΑ (που δεινοπάθησαν από μια Βραζιλία με Σπλίτερ και Χουέρτας στον πάγκο), όταν τις κέρδισε πριν 4 χρόνια που είχαν 5 φορές καλύτερη ομάδα. Επειδή χάσαμε εύκολα στο φιλικό? Σοβαρη μπασκετική προσέγγιση. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το δίδυμο Γαλλία-Σερβία (που με την εξαίρεση του ματς με Γερμανία, κέρδισε Αργεντινή και έκανε πλάκα στους άλλους τρεις) το έχουμε στο τσεπάκι μας.
Τώρα με την απόφαση αυτή έγινε το εξής. Παίξαμε για να χάσουμε και να μην βρούμε μπροστά μας Ισπανούς και στο τέλος τους βρήκαμε. Κρίμα γιατί με τις εμφανίσεις που κάνει φέτος η Ισπανία, μια χαρά μπορούσαμε (αν αλλάζαμε και 2-3 συστήματα στην επίθεση) να τους αναζητήσουμε ως αντιπάλους και να τους κερδίσουμε μετά από σερί κατραπακιές.
Και αν θέλετε να το πάμε με υπολογισμούς, για μένα η ΜΟΝΗ ομάδα που έπρεπε να επιλέξουμε να μην βρούμε μπροστά μας πριν τον τελικό είναι η Σερβία, μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.
Όπως βλέπετε, πουθενά ηθικολογία, ας αναλύσει κάποιος και μπασκετικά το θέμα.
Eγώ πιστεύω ότι είστε υπερβολικοί στην κριτική.Δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο και δεν έχει να κάνει με την ηθική πτώση της Ελληνικής κοινωνίας(αν και είναι δεδομένη) και άλλα τέτοια.
Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός σε όλο τον κόσμο.Μιας και παίζαμε με τους Ρώσους να σας θυμίσω πως όταν υπήρχε Σοβιετική Ένωση τόσο οι Ρώσοι,όσο και οι Αμερικάνοι έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν σε όλα τα αθλήματα.Από την κλασσική ντόπα,προπονήσεις σε υψόμετρο,ύπνο σε θάλαμο υποπίεσης μέχρι πολιτικά παιχνίδια μέσα και έξω από τις αθλητικές ομοσπονδίες.(Σας παραπέμπω σε ένα πολύ διαφωτιστικό Αμερικάνικο ντοκυμαντέρ,λέγεται Bigger Stronger Faster)
Όλοι δοξάζουν στην φόρμουλα 1 τον Άρτον Σέννα αλλά αν το ψάξετε θα βρείτε αγώνα που πήγε και έπεσε επίτηδες σε αντίπαλο για να τον πετάξει έξω και να πάρει το πρωτάθλημα και κόντεψε να τον σακατέψει,(δεν συμφωνώ με τόσο unfair play αλλά θέλω να πω πως είναι ανθρώπινη φύση,όχι Ελληνικό φαινόμενο που επιμένουν ορισμένοι!).Να μην αναφέρω τα φρεναρίσματα του Barrichelo για να παίρνει πόντους και πρωταθλήματα ο Schumacher!
Γιατί η Γαλλία δεν έκατσε χθες να χάσει και την πάτησε στην διαφορά πόντων;Το ΝΒΑ δεν έχει απαγορέψει στον Varejao της Βραζιλίας να παίξει ενάντια στην Αμερική σε αυτό το τουρνουά;;Την Τουρκία την παίζουν 50-50 οι διοργανωτές;
Στο ποδόσφαιρο πόσοι αγώνες λήγουν ισόπαλοι όταν αυτό είναι προς όφελος και των δύο ομάδων;;Οι περισσότεροι.Είναι δυνατόν εκεί κάποιος να ρισκάρει για λόγους ηθικής τάξης;Τι θα πει ηθική τάξη;Στρατηγική λέγεται που συμφέρει και τους δύο!
Άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!Καλά είπε ο Καζλάσουσκας στον Ρωσο ότι λέει μαλακίες!
Πρώτο και βασικό για μένα. Αν είσαι τόσο καλός, όσο λες ότι είσαι παίζεις να κερδίζεις και αφήνεις τους άλλους να προσπαθούν να σε αποφύγουν. Αν είσαι καλός, επίσης, πρέπει να είσαι έτοιμος να κερδίσεις τους ελλιπείς Ισπανούς, όπου και αν τους βρεις, γιατί, τι στα κομμάτια, κάπου θα τους βρεις…
Όσο για την Ισπανία την μεγαλύτερη εκδίκηση που μπορεί να πάρει η Εθνικη για όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι να την πετάξει έξω από του 16.Αν είναι μάγκες ας το κάνουνε!
Τη Αμερική δεν ξέρω γιατί την τρέμουν.Όταν την κέρδισαν το 2006 ήταν πολύ πιο πλήρης ομάδα με καλύτερους παίκτες.Ίσως έχουν χαθεί πια τα κίνητρα από την Ελληνική ομάδα!
Δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς αθλητικό site το διάβασα αλλά έλεγε ξεκάθαρα ότι επειδή ο varejao παίζει σε ομάδα του NBA υπήρχε όρος από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία να μην παίξει στο παιχνίδι των ομίλων με την Αμερική.Δεν ξέρω αν ισχύει 100%,ποιος ξέρει άλλωστε αλλά το θέμα είναι πως ο Varejao δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου κόντρα στην Αμερική και ας το έχασε η ομάδα του για 2 πόντους.Δεν ήταν τραυματίας γιατί έπαιξε κανονικότατα στα υπόλοιπα παιχνίδια μετά την Αμερική.Διόρθωση:Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε κόντρα στο ΙΡΑΝ και την Τυνησία!
Οχι ρε συ αποκλείεται, δεν παίζει αυτό. Πάντως να ισχύει, ίσως να είναι και ο λόγος που οι Βραζιλιάνοι κόντραραν τόσο πολύ τις ΗΠΑ. Επαιξαν καταπληκτικά χωρις αυτον τον τραγικό παίχτή…
Έπαιξε κόντρα σε Σλοβενία και Κροατία που ήταν δυνατοί αγώνες και όχι με την Αμερική.
Ο λόγος που δεν έπαιξε όπως και να έχει ήταν εξωαγωνιστικός.Γιατί να μην παίξει κάποιος που ξέρει καλύτερα από τους υπόλοιπους το Αμερικανικό μπάσκετ;;Όσο και τραγικός παίκτης να είναι.
Αυτό το αναφέρω για να απαντήσω στις ηθικολογίες που έχουν αρχίσει όλοι για την Ελλάδα!Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός.
Δεν είναι θέμα ηθικολογίας, θέμα μαλακίας είναι.
Το να κάτσεις να χάσεις έναν αγώνα σε ρίχνει αγωνιστικά.
Κάποτε (Ολυμπιακοί 1996) κάτσαμε να φάμε 40 πόντους από την Αυστραλία για να αποφύγουμε τους Κροάτες στους “8” όπου τελικά χάσαμε μόνο με μια 30άρα απ’ τους Λιθουανούς και γέλαγε το σύμπαν μαζί μας.