Μουντομπάσκετ 2010

το θέμα είναι ότι παίζουμε λυπηρό μπάσκετ με εμφανή έλλειψη πάθους.

τα ίδια θα λέμε.!
καθίσαμε ενα απόγευμα να δούμε έναν αγώνα μπάσκετ και είδαμε παρωδία(και κακή μάλιστα)!!

αυτό μας νοιάζει αν θα πάρουμε κανένα μετάλλιο?? άμα είναι να δούμε τα αποτελέσματα κατευθείαν στο τέλος…τι το παρακολουθούμε??

και όταν δείχνεις στους άλλους πόσο τους φοβάσαι άντε πήγαινε αύριο και αντιμετώπισε τους…μιλάμε για τραγικά πράγματα.

Βασικα ολα αυτα που συζητατε λογια του αερα ειναι.

Αν δεν αλλαξει το συστημα η fiba, ωστε να γινεται κληρωση για να προκυπτουν τα ζευγαρια στα νοκ-αουτ (ναι παλι θα ειναι ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο, αλλα θα γινεται κληρωση για το ποιοι 1οι με ποιους 4ους κ.ο.κ.), τα ιδια πραγματα θα κανουν ολες οι ομαδες σε ολες τις διοργανωσεις και ετσι θα υποβαθμιζεται το αθλημα !!

Αλλαγη του συστηματος διεξαγωγης των διοργανωσεων λοιπον η μονη ουσιαστικη λυση.

Ισχύει αυτό που λες.
Αλλά μετά θα υπάρχει μετά ολόκληρη θεωρία συνομωσίας ότι η κλήρωση ήταν στημένη κτλ.

Συμφωνώ πάντως.

Σωστό αυτό με την κλήρωση!

Δεν νομίζω ότι δεν το έχουνε σκεφτεί πάντως.Ίσως και να μην θέλουν να το κάνουν.
Η FIBA λειτουργεί με περίεργα κριτήρια.

Πάρε για παράδειγμα την Αμερικανική ομάδα η οποία ζήτησε να μην έχει καμία μετακίνηση και κατέληξε να παίξει όλα τα παιχνίδια της στην Κωνσταντινούπολη και θα είναι η μοναδική που δεν θα έχει ταξίδι και θα έχει και 4 μέρες ρεπό για να παίξει ξεκούραστα το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι!Την στιγμή που εμείς θα έχουμε μία μέρα ξεκούρασης και ταξίδι Αγκυρα-Κωνσταντινούπολη.Αυτό δεν θεωρείται τελικώς εύνοια; :-k

Αλλα και για να μπω και εγω στο τριπακι του τι εγινε χθες, λεω:

Oταν μια ομαδα ειναι δευτεραθλητρια κοσμου, στο επομενο παγκοσμιο κατεβαινει για να κανει αυτο που αφησε ανεκπληρωτο στην προηγουμενη διοργανωση.
Να ανεβει και το τελευταιο σκαλοπατι που της εχει μεινει.
Να παει και να γινει αυτη η πρωταθλητρια πλεον.
Τοσο απλα και τοσο αρχιδατα.

Οταν βγαζεις κομπιουτερακια για να υπολογισεις αν πρεπει να κερδισεις ή αν πρεπει να χασεις και με ποσους ποντους, δειχνει ξεκαθαρα οτι δεν εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου. What ? ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΟΛΕ !!
Η ψυχολογια της Εθνικης Ελλαδας θα επρεπε να ειναι ‘‘μπαινω μεσα στο παρκε και σας τρωω ολους ρε τσουτσεκια μεχρι το τελος !! ‘’
‘’ Και αν πεσω στη διαδρομη προς την κορυφη, θα πεσω με αθλητικο εγωισμο, περηφανεια, μαγκια γιατι ΕΙΜΑΙ μεγαλος αθλητης και ετσι θελω να με αντιπετωπιζουν οι αντιπαλοι συναθλητες μου αλλα και ολοι οι φιλαθλοι ανα τον κοσμο.’’

Αλλα…

Ντάξει, μεσολαβούν και 4 χρόνια όμως μεταξύ των διαοργανώσεων.
Είναι πάρα πολλά για να περιμένεις μια συνέχεια/συνέπεια στις ομάδες.

Από την άλλη πάνω-κάτω οι ίδιοι παίκτες είναι, αλλά νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι οι περισσότεροι είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι τότε.

Δεν νομίζω ότι δεν το έχουνε σκεφτεί πάντως.Ίσως και να μην θέλουν να το κάνουν.

μάντεψε ποιο από τα δυο…

Δεν είδα το ματς χθες ρε παιδιά, τόσο εξώφθαλμο ήταν ότι κάτσανε να χάσουν? Και οι Ρώσοι προσπάθησαν και δεν τους βγήκε?

Πάντως δεν έχει λογική να επιλέγεις αντίπαλο. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι επιλέγεις, αλλά όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Δηλαδή αυτοί τι περίμεναν? Να φτάσουν στα μετάλλια με αντιπάλους Αγκόλες και Νέες Ζηλανδίες? Θα αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή δυνατούς αντιπάλους και πρέπει να παίξεις καλά πως θα γίνει δλδ?

Συμφωνώ με την κλήρωση στα νοκ άουτ.

καλύτερα που δεν το είδες…τα τσιμεντολιθα έπεφταν βροχή…
μακάρι να πέσουν και στα κεφάλια τους…

+1 σε ολα.αυτο ειναι που μας πειραξε.
παροτι παντως κατσαμε και καναμε αυτην τη μαλακια και παροτι ηθελα κι εγω να πεσουμε με τους ισπανους,εννοειται πως θα υποστηριζω κανονικα την εθνικη και θα πανυγηρισω σε περιπτωση προκρισης.αυτο νομιζω θα κανουν και οι πιο πολλοι…

Εγώ πάλι για να είμαι ειλικρινής, για το περσινό μετάλιο δεν πέταξα και ποτέ την σκούφια από τη χαρά μου. Μισή σημαντική νίκη περιείχε αυτό το μετάλιο και ελπίδες για το μέλλον. Ελπίδες που πλέον έχουν πετσοκοπεί από τις φετινές εμφανίσεις.

Από την άλλη, πάντα σκατοχαιρόμουν στις μεγάλες νίκες και στις μεγάλες εμφανίσεις αυτής της ομάδας. Είτε αυτή ήταν κόντρα στη Γαλλία είτε κόντρα στις ΗΠΑ. Εμφανίσεις που ήρθαν γιατί οι παίκτες δε φοβήθηκαν τον αντίπαλο. Η Εθνική που απλά επιδιώκει να γράφει μετά η wikipedia “έφτασε στους 4” δε μου λέει τίποτα. Εγώ μεγάλες νίκες θέλω να βλέπω γιατί στο τέλος αυτές θυμάμαι για χρόνια. Ούτε που θυμάμαι πια τον τελικό με τη μικρή Γερμανία το 2005, που μας έδωσε το χρυσό…

Μικρή Γερμανία με μεγάλο παίκτη όμως.
Σε καταλαβαίνω πάντως.

Και για να προσυπογράψω μεγάλη νίκη θα ήταν αυτή με την Τουρκία καθότι θα μας εξασφάλιζε και τον πιο άνετο τρόπο προς την τετράδα (Γαλλία/Ζηλανδία στους 16 - Σλοβενία/Αυστραλία στους 8 ). Παίξαμε σκατά όμως.

πάντως ίσως και να γυρίσει μπούμερανγκ η ηθελημένη ήττα χθες.θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, να παίξουμε στους 16 με τη γαλλία και να την κερδίσουμε με καλή εμφάνιση και μετά να πάμε να παίξουμε στα ίσια τους αμερικάνους.
τώρα μπορεί να μείνουμε έξω από τους 16.είναι τέτοια η ψυχολογία μας με τους ισπανούς, που ενδέχεται να χάσουμε πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο.οι μεγάλες ομάδες μπαίνουν για να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια.και η ρωσία που έχει βαριά φανέλα αυτό μπήκε να κάνει.αυτό έπρεπε να κάναμε κι εμείς.
με τη ρωσία βέβαια όποτε θέλαμε ανεβάζαμε στροφές και τους πλησιάζαμε στο σκόρ.βλέπω δυσοίωνα τα πράγματα με τους ισπανούς, αλλά αυτή η ομάδα μεταμορφώνεται στα νοκ-άουτ και έχει σκληρό καύκαλο.ίδωμεν…

Η Ρωσία δεν μπήκε να κερδίσει,αλλά να χάσει διακριτικά (κάτι που δεν κάναμε εμείς,αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα). Ο Μπλατ γάβγιζε για να μην ασχοληθεί κανείς με τα δικά του προπονητικά καραγκιοζιλίκια. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που καλλιέργησαν το κλίμα για τα κομπιουτεράκια μετά την ήττα από τη Τουρκία,τώρα το παίζουν άρχοντες της ηθικής. Ας περάσουμε για να δούμε cult αγώνα με Σέρβους.

Ρε παιδια γιατι το ζορίζουμε; Αν νικούσαμε την Ρωσία θα φτάναμε στους “8” και θα τον τρώγαμε από τις ΗΠΑ. Τωρα που χάσαμε θα τον φάμε από την Ισπανία εκτός και ααααν σπασει ο διάολος το ποδάρι του και σοβαρευτούν. Τότε θα χάσουμε σίγουρα στους “8” από την Σερβία. Αυτή η ομάδα είχε χαρακτηρα πριν τεσσερα χρόνια που έπαιζε στο Μουντομπάσκετ σαν πρωταθλήτρια Ευρωπης και γι΄αυτό νίκησε και τις ΗΠΑ. Πλέον, αν και ο κορμός είναι ο ίδιος πάνω κατω, είναι μια κουρασμένη ομάδα με ελάχιστο κίνητρο. Την περσινη Μίλαν μου θυμίζουμε…

ενδιαφερουσα προσεγγιση…
απλα για να το παμε μπασκετικα οπως λες, θεωρω πως εχουμε περισσοτερες ευκαιριες να κερδισουμε ενα ευρωπαικο συγκροτημα γιατι θεωρω οτι μας ταιριαζει το στυλ…Αλλο μπασκετ παιζουνε οι Αμερικανικες ομαδες αλλο οι ευρωπαικες…απ οσο θυμαμαι η Βρζιλια που λες παντα κοντραρε περισσοτερο τις ΗΠΑ και λιγοτερο τις ευρωπαικες διοτι μαλλον ταιριαζε πιο πολυ το στυλ αυτων των 2 ομαδων…νομιζω για πχ οτι η Σλοβενια νικησε τη Βραζιλια (που κοντεψε να κανει την εκπληξη με ΗΠΑ) ενω ειχε φαει σχεδον 25αρα απο τους Αμερικανους…
επισης πριν 4 χρονια βεβαιως νικησαμε την πολυ καλυτερη Αμερικη αλλα σιγουρα και η δικη μας εικονα ηταν κατα πολυ καλυτερη

ισως τα εγραψα μπερδεμενα, αλλα θεωρω οτι το να αντιμετωπισουμε του πολυ καλους Σερβους μας δινει λιγο περισσοτερες πιθανοτητες απο το να βρουμε τις ΗΠΑ και να νικησουμε…αποψη μου

Εγώ ξέρεις τι λέω?

Ότι έπρεπε να παίξουμε για νίκη με τη Ρωσία γιατί και ρυθμό θα βρίσκαμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και θα είχαμε 2 μέρες παραπάνω ξεκούραση για ένα ματς με (όπως προέκυψε τελικά) τη Νέα Ζηλανδία όπου λόγω εμπειρίας θα είχαμε τον πρώτο λόγο. Και μετά όλα για όλα με τις ΗΠΑ και ό,τι γίνει.

Από πλευράς ψυχολογίας είναι ό,τι πιο άσχημο η Ισπανία που μας έχει πελάτες εδω και 4 χρόνια και η Σερβία μετά τα όσα γίναν στο ΟΑΚΑ.

Εδιτ: Υποθετική ερώτηση, το ξέρω. Αλλά με τρώει. Αν ξέραμε ότι η Ισπανία είναι στάνταρ δεύτερη, θα καθόμασταν να χάσουμε ώστε “να αποφύγουμε τις ΗΠΑ στους 8”?

τι να σου πω…μπορει να καναν και μαλακια οντως απο στρατηγικης πλευρας (και γω πιστευω οτι τις περισσοτερες των φορων παντα σου γυρναει μπουμερανγκ, απο καπου θα ‘‘το βρεις’’ ρε αδερφε) αλλα αυτο που κανουμε τωρα ειναι να εικαζουμε και μονο…αυτοι παιζουνε στο γηπεδο, αυτοι ξερουν τις δυνατοτητες τους, αυτοι εκριναν οτι θα τους βγει σε καλο…εμεις ας ελπισουμε θα βγει οντως και θα δουμε ωραια ματσακια…

πάντως όλος ο λαός θέλει να περάσουμε την ισπανια για να δούμε ματς με την σερβια…και αν γίνεται για άλλο άθλημα…