Στο Μουντομπάσκετ πάντως, για μένα το χειρότερο πρόβλημα του Καλάθη ήταν πως ήταν ασόβαρος στην άμυνα. Δεν ήξερε ποτέ που ήταν οι υπόλοιποι 4 συμπαίκτες του και έχανε πανεύκολα τον παίκτη του, έξω από την περιφέρεια, προκαλώντας προβλήματα σε όλους. Νομίζω πως αυτό ήταν και που του έκοψε λεπτά συμμετοχής και όχι το κακό τρίποντο ή το ότι δεν επέβαλλε κάποιο ρυθμό.
Τον καλό Τσαρτσαρή έχουμε κάμποσο καιρό να τον δούμε πάντως. Αυτόν που έκανε και καμιά κίνηση μέσα στο καλάθι. Πέρσι στον ΠΑΟ το μόνο που έκανε ήταν να τραβιέται στις δυο γωνίες μπας και του βγει κάνα ελεύθερο τρίποντο.
Γενικά ή κόντρα Ολυμπιακού-ΠΑΟ πλέον έχει εξουθενώσει τους παίκτες και τίποτα δε μου βγάζει απ’ το μυαλό ότι κάπου εκεί οφείλεται και η αποχώρηση Διαμαντίδη.
οχι ρε συ. απλα αυτος ο παιχτης εμεινε στασιμος πολυ. καμια σχεση πως ηταν και πως εγινε. ενας ρολιστας εχει γινει. αυτο που σου λεω για την κινηση, να το διορθωσω με την εκρηξη καλυτερα που για μενα δεν εχει το παλικαρι. καλος ηταν για τριτη λυση, βλακεια του καζλασουσκας που δεν τον εβαλε στο ματς (γιατι το εκανε δεν εχω ιδεα). δεν βλεπω πρασινα ή κοκκινα οταν παιζει η εθνικη. για αυτο και τα παιρνω οταν βγαινουν και κανουν τετοιες δηλωσεις. ας αποφασισουν τι θελουν πρωτα. να ειναι ελληνες ή πρασινοκοκκινοι? παντως αυτες οι αποχωρησεις και δηλωσεις στην εθνικη δειχνουν οτι εχει χαλασει πολυ εκεινο το κλιμα που ειχαμε το 2005 και το 2006.
Σ’ αυτό δε διαφωνεί κανένας. Το χε πει και ο Κρις αμέσως μετά την ήττα, ότι αυτή η Εθνική δε θυμίζει σε τίποτα “παρέα” όπως μέχρι και το 2007, θα λεγα εγώ. Και όντως φταίει αυτή η πόλωση μεταξύ γαυροβάζελου που συντηρούν οι κωλοφυλλάδες.
Τώρα για τον Τσαρτσαρή νομίζω ότι το είπες και μόνος σου. Πεσμένος ή όχι, σ’ αυτό το Μουντομπάσκετ έμεινε αναξιοποίητος και επιμένω ότι αυτό στέρησε απ’ την ομάδα πολύτιμες λύσεις. Θυμίσου π.χ. το δεύτερο ημίχρονο με Ισπανία. Η ζώνη μας είχε πνίξει και με την αστοχία στα τρίποντα το μόνο που μας είχε μείνει ήταν να πάρουμε μερικά ρημάδια αμυντικά ριμπάουντ μπας και βρούμε ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να πάρουμε μερικούς εύκολους πόντους και να βελτιώσουμε λίγο την ψυχολογία. Όταν όμως είναι χώμα ο Σόφο, χώμα ο Μπουρούσης, χώμα και ο Φώτσης, ε ποιός στον πούτσο να το πάρει το γαμημένο το ριμπάουντ, ο Ζήσης; Κι έτσι όχι μόνο δεν τρέξαμε παρά ελάχιστες φορές, αλλά οι Ισπανοί 1 στις 2 και όταν αστοχούσαν παίρνανε επιθετικό, συνήθως ακριβώς κάτω από το καλάθι και μετρούσε πάλι η ταρίφα. Καληνύχτα.
Επειδή το θρεντ είναι για το μουδομπάσκετ και αυτό ακόμη συνεχίζεται, δύο λογάκια για τη Ρωσία. Χάζεψα λίγο το ματς με τη νιουζίλαντ, χωρίς ήχο. Μου έκανε εντύπωση το πόσο κολλήσανε για 15 λεπτά με το απλοϊκό ματς των νησιωτών (πίεση πολύ στη μπάλα, αλλά όχι τπτ το φοβερό), αν και μετέ πάτησαν γκάζι και προς το τέλος εκμεταλλεύτηκαν και την απογοήτευση των νζ. Επίσης μου έκανε εντύπωση και το ότι έχουν κάτι αξιοσημείωτα κορμιά που, θα ήθελα πολύ να δυσκολέψουν τους Αμερικάνους. Εκεί όμως και η πίεση που θα υποστούν, θα είναι διαφορετική.
Θα ήθελα, αντί για ρώσους μπασκετμπολίστες να μίλαγα για κορμιά ρωσίδων καλλιτέχνιδων, αλλά δεν είχε κάτι ανάλογο η τουβού:p
[SIZE=“4”]ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΤΣΑΡΑ ΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ : 93 - 89 !!!
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΚΟΛΑ ! ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !!!
[SIZE=“5”]37[/SIZE] ΠΟΝΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ !!![/SIZE]
τι εβαλε ο πουστης ο βραζιλιανος?
φοβερή ματσάρα. ο σκόλα τα γάμησε όλα, αλλά και ο χουέντες… 8O
Χουέρτας.
έστω μωρέ. αυτή τη γαμημένη κίνηση την έκανα κι εγώ παλιά που δεν ήμουν ανάπηρο. βέβαια έβαζα 1 στα 5 αλλά χαλάλι : P.
Kαι ο Χουερτας φοβερος παικτης οντως ! 34 ποντοι με 4 τριποντα και μερικες τρομερες κινησεις !
Παλικαρια και οι Ντελφινο και Μπαρμποσα για καθε ομαδα με 20 ποντους ο καθενας.
Απλα αστειος σε καθε ματς.
Δεν μπορει να μπαινει καν στην ιδια προταση με τον υπερ-σουτερ Ντελφινο.
Παντως σημερα εβαλε 5 τριποντα.
Και εγω προτιμω Ντελφινο, αλλα σημερα πρεπει να αναγνωρισουμε οτι εκανε ματσαρα και ο Μπαρμποσα.
Μεγάλο ματς εχθές. Μεγάλη νίκη. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει η Αργεντινή, γιατί είναι ουσιαστικά μια ομάδα 3-4 παιχτών, χωρίς καθόλου βάθος πάγκου (ο Σκόλα έπαιξε χθες 39 λεπτά!). Όπως και να χει όμως, χθες το ευχαριστηθήκαμε πολύ!
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια:
[SIZE=“6”]LUIS[/SIZE] [SIZE=“4”][SIZE=“6”]fuckin’[/SIZE][/SIZE] [SIZE=“6”]SCOLA[/SIZE]
To καλύτερο ματς που είδα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, στο τέλος ευχόμουν να τα κολλήσουν οι Βραζιλιάνοι μπας και πάει στην παράταση. Ευτυχώς που δεν ειχα πάρει είδηση την ποδοσφαιρική εθνική και γλύτωσα το 0-0 (καινούριο είναι αυτό το Παρασκευή - Τριτη?)
Αυτά για τους 4 παίχτες τα ακούμε κάθε φορά, άλλες χρονιές ήταν 5-6 με Manu και Nocioni. Ο Ντελφινο πρώτη αλλαγή στη θέση οποιοούδήποτε. Χωρίς βάθος αλλα πάντα διακρίνεται.
Ωραία που θα ήταν μια μικτή ομάδα Ν. Αμερικής. Θα σάρωνε και παράλληλα θα έπαιζε κορυφαίο μπασκετάκι…
To Μουντομπάσκετ των μεγάλων απόντων σιγά σιγά γίνεται Μουντομπάσκετ των μεγάλων παικτών.
Επιτέλους γιατί δεν αντέχεται άλλο πικ’ν’ρολ ή σπλιτ-άουτ ή όπως σκατά θέλουν να λένε τα συστήματά τους.
μακραν το ωραιοτερο ματς της διοργανωσης. ελπιζω μεχρι το επομενο. σκολα ολα τα λεφτα. αυτον ντελφινο απορω που δεν τον εχουμε παρει τοσα χρονια. ταιριαζει τελεια.
Σωστό, έχει καταντήσει βαρετό αυτό με τις καλοσχεδιασμένες επιθέσεις, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την έξτρα πάσα. Είχα χρόνια να δω κάποιον να καθαρίζει το ματς με συνεχόμενα σουτάκια απο μέση απόσταση. Αντε πιάστον με double team βοήθειες και μαλα…ίες.
Πόσο ευκολο είναι για κάποιους να βγαίνουν απο τα σκρίν με ή χωρίς τη μπάλα και να πυροβολούν αμέσως αλλα το κυριώτερο ευστοχα.
Δεν είναι τόσο πολύπλοκο το μπασκετάκι ρε γμτ. Πως το έχουμε καταντήσει τόσο επιστημονικό?
About music είσαι ο άνθρωπός μου!
Ειδικά για τα σουτ από μέση απόσταση.
Έχουμε καταλήξει να βλέπουμε είτε τρίποντα είτε λέη απ.
Βασικά τα συστήματα καλά είναι αλλά για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό, δηλαδή να μπει η γαμημένη στο καλάθι. Και το 80’ και το 90’ υπήρχαν άπειρα συστήματα, αλλά εξυπηρετούσαν τους μεγάλους παίκτες. Τώρα πια σπάνια βρίσκουμε παίκτη με το ένστικτο του σκόρερ.
Κι όταν βρίσκουμε (πχ Γκριρ, Κλέιζα λέω εγώ που μαι γαύρος) αμέσως τον βαφτίζουμε ατομιστή που παίζει για την πάρτη του και κρατάει την ομάδα πίσω. Μέχρι και τον Γκάλη τέτοιον θα τον χαρακτηρίζαμε σήμερα.
προσεχε τι λες ρε κρισπ γιατι θα σε βρει η οργη του ομπραντοβιτς… :lol::lol:
δικιο εχετε και οι δυο παντως.