Εγώ δεν έχω τόσα επιτραπέζια όσο ο από πάνω αλλά έχω παίξει και εγώ αρκετά πιστεύω. Θα παραθέσω μερικά που λατρεύω καινούργια και μη.
Λοιπόν αρχίζουμε
1)Dungeons & Dragons:
Οι φίλοι της φανταστικής λογοτεχνίας δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρουν και πόσο μάλλον να μην λατρεύουν αυτό το επιτραπέζιο (pen & pepper) παιχνίδι. Υπάρχει ένας Dungeon Master (DM)-ακα Αρχιτέκτονας (βλ inception)- που φτιάχνει στο μυαλό του όλο τον κόσμο και οι παίχτες(οι οποίοι φτιάχνουν ένα χαρακτήρα) όπου υπάρχουν μέσα σε αυτό. Είναι τελείως ελεύθερο game, ουσιαστικά μπορείς να κάνεις ότι θες, εκτός και αν έχεις ένα “κακούλι” -να το πω- DM όπου έχει βάλει σκοπό ζωής να σε σκοτώσει με κάθε παράλογο-παλαβό τρόπο μπορεί. Έχουν βγει ουσιαστικά 5 εκδόσεις, με την v3.5 να αποτελεί την καλύτερη για μένα, έχοντας ασχοληθεί βέβαια και με τις άλλες. Όποιος έχει διάθεση και φαντασία και λίγο χρόνο να αφιερώνει, θα το λατρέψει.
2)Pictionary
Φαντασία και Σκίτσο, αλλά πάνω από όλα φαντασία γιατί στο σκίτσο (we suck). Πρέπει ο συμπαίχτης να βρει τη λέξη “Βασίλισσα Ελισάβετ”. Πως θα το κάνει? Άμεσα σκιτσάροντας την ίδια τη βασίλισσα, ή έμμεσα σκιτσάροντας τον Big Ben, με ένα θρόνο δίπλα και το θηλυκό σύμβολο?Αν πρέπει να το κάνεις με το αντίθετο χέρι που γράφεις?Αν πρέπει να το κάνεις με κλειστά μάτια?ή χωρίς να σηκώσεις μολύβι από το χαρτί??
Ένα είναι το σίγουρο, άπειρες ώρες γέλιου και κεφιού!
Για του λόγου του αληθές, ορίστε 2 απόψεις για το πως θα μπορούσε να βρει κάποιος τη Βασίλισσα Ελισάβετ, από 2 αγαπητούς users!
[SPOILER]
[/SPOILER]
3)Jungle Speed
To υπέρτατο παιχνίδι παρατηρητικότητας και ευκινησίας. Το μυαλό μετά τα 5-6 παιχνίδια σαπίζει, λειτουργείς μηχανικά με άσχημα συνήθως αποτελέσματα. Άσχημα όχι μόνο για σένα αλλά και για την παρέα στο δίπλα τραπέζι, ή άμα παίζεις σε βεράντα, τον ανυποψίαστο οδηγό αυτοκινήτου κάτω στον δρόμο:p:p
4)PIT ή Αλλιώς MOO MOO
Απλό. διασκεδαστικό. Κάθε παίχτης πρέπει να μαζέψει 8 όμοιες κάρτες. Με το που αρχίζει το παιχνίδι οι παίχτες προσπαθούν με παζάρια να μαζέψουν τις κάρτες που πιστεύουν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν γρήγορα. Βέβαια η συναλλαγή δεν είναι τόσο απλά…Όσες κάρτες δίνεις τόσες φορές πρέπει να λες MOO! Και το χάος ξεκινά!!!
5)Bohnanza
Είσαι αγρότης!Έχεις 2-3 χωράφια τα οποία πρέπει να τα φυτέψεις με τα φασόλια που έχεις πάνω στο χέρι σου! Αλλά προσοχή πρέπει να τα φυτέψεις με τη σειρά που τα πήρες, οι ανταλλαγές και οι αγορές από άλλους παίχτης είναι ζωτικής σημασίας. Είσαι καλός επιχειρηματίας? Ε ίσως υπάρχει τρόπος να νικήσεις, αλλιώς τη σοδειά σου θα την φάνε οι ακρίδες!
6)Cash & Guns
Ένα τσουβάλι κλοπιμαία από την τράπεζα της γειτονιάς. Ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα ή ακόμα καλύτερα μια ξεχασμένη από το θεό αποθήκη.
Εσύ και η συμμορία σου θέλετε να μοιράσετε τα κλοπιμαία, αλλά κάπου το χάνετε. Οπότε είναι η ώρα να μιλήσουν τα πιστόλια, οι μπλόφες και οι συνεργασίες. Πολύ γέλιο και κέφι σε ένα παιχνίδι που ζωντανεύει τις αγαπημένες σκηνές αστυνομικών ταινιών.