Ινδήδ, δεδομένου ότι αν πήρατε την φουλ έξτρα καινούρια έκδοση ο ένας θα κρατάει το χεράκι του άλλου, θα γράφετε με το δάχτυλο στις πλάτες του συμπαίκτη κτλ κτλ!
τις λεω, ΤΙΣ.
Oh my! :–
ουπς. πες πού και πότε κι έρχομαι!
Αχα, να ένα παιχνίδι που θα με ενδιέφερε να παίξω κάποια στιγμή!
Παιδιά τέλειο thread!!!Tώρα το πήρα χαμπάρι…Όλα τα παιχνίδια που αναφέρετε(δεν τα έχω παίξει όλα,αλλά τα περισσότερα…) είναι πάρα πολύ καλά!!Με ψήσατε τόσο άγρια που απόψε θα μαζευτούμε με την παρέα μ για Jungle Speed και Monopoly…:roll:
Επίσης ένα παιχνίδι που δεν είδα και απορώ πως και δεν το ανέφερε κανένας μιας και είναι από τα πιο απίστευτα παιχνίδια που έχω παίξει…Kαστοράκια(δεν ξερω πως το λένε ακριβώς,είναι γαλλικός ο τίτλος…)
Το αγαπημένο μου είναι το Jungle Speed μετά, εκείνο που είναι σαν το Jenga αλλά έχει τα περίεργα σχήματα (δε θυμάμαι πως το λένε, έχει στο playhouse :p)Κώδικας Da Vinci, Total Mania (τέλειο!), Visionary (επίσης τέλειο), Cluedo, Κατσαριδοσαλάτα :D, Σαμποτέρ, Uno, Scrabble και Taboo (αν και το τελευταίο το έχω παίξει τοοοσες φορές που το έχω βαρεθεί λίγο :p)
ΟΚ, ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη που θα σας αλλάξει στομάχι και πνευμόνια: Το παιχνίδι λέγεται [B]E.P.Y.C.[/B] (Eat Poop, You Cat!) και παίζεται ως εξής:
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές (αρκετές) κόλλες Α4 και ένα μολύβι. Καλύτερα παίζει με μονό αριθμό ατόμων και όσο περισσότεροι τόσο καλύτεροι (5-9 είναι καλά).
Παίρνουν όλοι οι παίκτες μία κόλλα χαρτί και γράφουν μια φράση. Αφού το κάνουν όλοι, πασάρουν το χαρτί στον επόμενο παίκτη, ο οποίος διαβάζοντας τη φράση προσπαθεί να την αποδώσει ζωγραφίζοντας.
Στη συνέχεια ο κάθε παίκτης διπλώνει το χαρτί έτσι ώστε να μη φαίνεται η φράση, αλλά μόνο το σκίτσο και πασάρει το χαρτί στον επόμενο παίκτη ο οποίος βλέποντας το, προσπαθεί να μαντέψει τη φράση.
Κατόπιν, αυτός διπλώνει το χαρτί έτσι ώστε να μη φαίνεται τίποτα παρά μόνο η φράση του και το δίνει στον επόμενο, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να αποδώσει ζωγραφίζοντας την καινούρια φράση.
Κ.ο.κ…
Μόλις το χαρτί επιστρέψει στον αρχικό παίκτη, ανοίγουμε και διαβάζουμε τα πάντα!
Το παιχνίδι είναι μια ένωση χαλασμένου τηλεφώνου με pictionary. Βγάζει αβίαστα φοβερό γέλιο σε σημείο να αναρωτιέσαι που ταξιδεύει το ανθρώπινο μυαλό! Πραγματικά [B]E.P.Y.C.[/B]ό.
Μερικά [U][COLOR=“Red”]δείγματα[/COLOR][/U] (κλικ)
Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα έχετε και το [B]Die Kutschfahrt zur Teufelsburg[/B]
[SPOILER]Φαντάζομαι δεν πάτησε κανείς από σας στο Fair στην Τεχνόπολη, χμ;[/SPOILER]
μουφτιαξες τη μερα
…πισω τωρα ομως στους CBP
πολύ καλό…:thumbup: θα το τιμήσουμε σε καμιά συγκέντρωση φίλων λογικά…
:lol::lol::lol::lol: τα’σπασε…και μονο με τις φωτογραφιες απο το παιχνιδι αλλων γελαγα μια ωρα…που να το παιξω κ ολας!!!
καλό φαίνεται αυτό!!! θα το δοκιμάσω…πρέπει να έχει τρελό γέλιο!!!:D:D
Επιταπέζιο στρατηγικής και αυτό. Θέλει χρόνο, για να ολοκληρωθούν οι γύροι, αλλά έχει σασπένς και θέλει αρκετή σκέψη. Τα πιόνια επίσης είναι όλα τα λεφτά.
Επίσης, θέλω να πάρω του ΚΕΛΤΕΣ. Το έχει παίξει κανείς? είναι καλό?
Ωραίο παιχνίδι. Έξυπνος ο μηχανισμός για την εξαγορά των θεών. Το μεγάλο του ατού είναι η ώρα που κρατάει συγκριτικά με άλλα επιτραπέζια με μάχες.
Κέλτες… Reiner Knizia…
Ο Reiner Knizia είναι μαθηματικός ο οποίος είναι πολύ γνωστός σχεδιαστής επιτραπεζίων με μηχανισμούς οι οποίοι στηρίζονται αυστηρά στα μαθηματικά και τις πιθανότητες και δυστυχώς δεν έχουν καμία επαφή με το θέμα για το οποίο σε προϊδεάζει ο τίτλος (βλ. Beowulf, Ctulhu Rising, Keltis). Μετά το μάλλον καλύτερο επιτραπέζιό του, το [I]Tigris & Euphrates[/I], αρέσκεται στην ανακύκλωση των ίδιων μηχανισμών ξανά και ξανά σε ό,τι σχεδιάζει.
Τρανταχτό παράδειγμα οι [I]Κέλτες[/I]: το βασικό μηχανισμό αρχικά τον βρίσκουμε στο καρτοπαίχνιδο για δύο παίκτες [B]Lost Cities[/B]. Στη συνέχεια φτιάχνει το ίδιο παιχνίδι για τέσσερις παίκτες, του βάζει και ταμπλό και το ονομάζει [B]Keltis[/B]!. Στη συνέχεια φτιάχνει το [I]Keltis cardgame[/I]… (Δηλαδή επαναπροσδιορίζει το [I]Lost Cities[/I] Και ο απίστευτος εκδίδει τέλος το [I]Lost Cities boardgame[/I]!!! Χαχα!!
Οι Κέλτες είναι ένα deluxe καρτοπαίχνιδο, abstract (=χωρίς θέμα). Ο μηχανισμός είναι ok και αν σου αρέσει να θυμάσαι και να μετράς κάρτες, πάρ’ το. Αλλά μην περιμένεις πολλά. Ωραίο εξώφυλλο βέβαια, δε λέω. Και η σφραγίδα Spiel des Jahres το έχει κάνει να πουλήσει πολύ…
Άρα λες όχι στους Κέλτες. Θέλω κάποιο παιχνίδι στρατηγικής. Να είναι δηλαδή στο στυλ των Κυκλάδων και του Κατάν. Έχεις κανένα υπόψη?
ξεθαψα αυτο
που το ειχα αγορασει στη Βοστωνη το 1995, καλοκαιρι…απο τα μεγαλυτερα επη εποχων hero quest κτλ…αμα τοχει παιξει κανεις θα μου κανει μεγαλη θετικη εντυπωση:D-γιατι δεν ξερω αν βρεθηκε ποτε ελλαδα-, αν οχι και πσαχνει και αγοραζει κτλ ας το κοιταξει αν υπαρχει πουθενα, μιλαμε για mad max καταστασεις με ολιγο απο hero quest και strategy…pure awesomeness!
E δύσκολα βάζεις κι εσύ:p αλλά το Hero Quest που λες ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ και ναι γκαμώτεν i’m proud of that:D
ε δυσκολο ναι:p, απλα το βρηκα τωρα και χαρηκα γτ το ειχα ξεχασει παντελως…το hero quest ειναι το προσωπικο μου holy grail, το ψαχνα ενα καιρο απεγνωσμενα αλλα τα παρατησα γτ δεν το βρηκα και οτι εχει μεινει απο αυτο που ειχα μικρος πρεπει να ειναι με το ζορι η θηκη…
Για τρελά γέλια:
Κλασσική χαρτομανία:
Σκέτη πρόκληση/σπάσιμο νεύρων/μερικές φορές νιώθεις τελείως ηλίθιος/γερές δόσεις μυστηρίου/δημιουργικότητα:
Το [B]MIND TRAP[/B] ήθελα να το δοκιμάσω… Κρίμα που δεν εκδίδεται πια στα ελληνικά…