Επιτραπέζια παίζουμε?

Πράσινη υπεροχή \m/

^^^^
Όλοι βέβαια μπορούν να δουν την κόκκινη υπεροχή στην ΕΣΣΔ :stuck_out_tongue:

σαν φοιτητες που ειμαστε λιωνουμε στα επιτραπεζια αφου δεν εχουμε χρηματα να βγουμε

μονοπολη,τριβιαλ,κλουντο,πικτιονερι,ουνο και αλλα 8)

Πρόσφατα πήρα 2 επιτραπέζια με τα οποία κολλήσαμε…

Το πρώτο είναι[B] “Οι στυλοβάτες της Γης”[/B].Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ken Follett.Μεσαίωνας,Αγγλία,χτίζεις έναν καθεδρικό ναό και προσπαθείς να διαχειριστείς με αποδοτικό τρόπο τα resources σου,ώστε να κερδίσεις τους αντιπάλους σου που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού,το ταμπλό κτλ είναι άψογα και η κάθε παρτίδα κρατάει κανα 2ωρο.

Τo δεύτερο είναι το γνωστό απ το αντίστοιχο computer game [B]Sid Meiers"Civilization[/B]",καινούριο επιτραπέζιο γενικά,βασισμένο πάνω στη φιλοσοφία του pc game.Αρκετά πολύπλοκο στην αρχή,με μειονέκτημα τους μηχανισμούς μάχης,στους οποίους οι κανόνες έχουν κάποιες ασάφειες,αλλά ως άλλος Σέλντον Κούπερ ένα πράγμα,τους παράλλαξα ελαφρως,ώστε να μην χάνεται η ροή του παιχνιδιού.Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι οτι μπορείς να φτάσεις στη νίκη με πολλούς τρόπους,είτε μεσω επιστημονικών ανακαλύψεων είτε με στρατιωτική νίκη είτε με οικονομική υπεροχή κτλ,οπότε σου δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων σε κάθε παρτίδα.

Πολύ καλά και τα δύο! Από τους Στυλοβάτες, προτιμώ τη συνέχειά τους, το “Ένας κόσμος χωρίς τέλος”. Το tableau πράγματι πολύ όμορφο, είναι του αγαπημένου μου σχεδιαστή, του Michael Menzel.

To Civilization, είναι έπος. Γεμάτη εμπειρία, ο μηχανισμός της μάχης έχει πλάκα, πολύ όμορφα components… Τέσσερις δρόμοι για τη νίκη, αν και όχι και οι τέσσερις με τις ίδιες πιθανότητες! 8)

1 Like

Μονοπολη μαγκες μιλαμε για πολλες ωρες καψιματος:D

@Greywind επειδή μάλλον το κατέχεις το άθλημα,θα ήθελα,αν ξέρεις,να πεις καμιά γνώμη για το Conquest of The Empire ή να προτείνεις κάποιο άλλο παρόμοιο strategy board game που σου κανε εντύπωση.:slight_smile:

munchkin παίζει κανείς χιουμοριστικό Rpg-style card game. Έχει πάρει ένας κολλητός και 2 πακετάκια με επιπλέον κάρτες και έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Άκουσα ότι μεταφράστηκαν και άλλα 2 πακετάκια

Ποπο τι θυμησες τωρα…Λυκειακες εποχες…

Btw το μεταφρασανε και ολας; και ειναι καλο; Γιατι το humor του ηταν καπως περιεργο για να μεταφραστει…

Καλό είναι. Θυμάμαι την πρώτη φορά που διαβάσαμε τις κάρτες ρίξαμε πολύ γέλιο

Τα χαρτιά πιάνονται η μπα?:stuck_out_tongue:

ντρεπομαι που το λεω μα μολις πριν 1-2 χρονια ανακαλυψα ποσο απιστευτη ειναι η μονοπολυ. παλια δεν μου αρεσε. αλλα ειναι γαμω τα παιχνιδια!!!

να πω και κατι που ισως δεν ειναι γνωστο:

για τους φαν της στρατηγικης αλλα σε πιο διασκεδαστικη μορφη, για τους κατοικους θεσσαλονικης (εδω σιγουρα υπαρχει), στο Playhouse υπαρχει ενα γαματο παιχνιδι για 2 ατομα που το λενε Gobblet νομιζω. ζητηστε το και λογικα θα καυλ***ετε! απιστευτο παιχνιδι. μ αρεσει τοσο πολυ που σκεφτομαι σοβαρα να το παρω αλλα το καθυστερω μπας και μου το παρει κανεις δωρο :lol::lol::lol::lol:#-o#-o#-o#-o

[SPOILER]ειναι αυτο εδω:

καπακωμα φαση και ετσι με πολλη στρατηγικη και μνημη! [/SPOILER]

Μαγκες επαιζε κανεις απο εσας καστρα και πολιορκητες;Απιστευτο επιτραπεζιο βικινγκς εναντιον βαρβαρων.Μιλαμε για πολλες ωρες καψιματος οταν ημουν πιτσιρικας:D

πω ρε φιλε κανεις πλακα! κατι μου θυμισε ο τιτλος και το εβαλα στο γκουγκλ και μολις ειδα τους καταπελτες το θυμηθηκα!!! ηταν απο τα αγαπημενα μου! απιστευτο παιχνιδι αλλα μιλαμε για πολυυυυυυυ παλια! δεν θυμαμαι τιποτα για αυτο περα απο τους καταπελτες και το οτι το ειχα λιωσει… :lol:

@[B]Hokam[/B]: Το [COLOR=“DarkRed”]Conquest of the Empire[/COLOR] δεν το έχω παίξει. Έχω δει να το παίζουν όμως και το έχουν δυο γνωστοί μου, τους οποίους και ρώτησα για περισσότερες λεπτομέρειες. Αρχικά, να ξέρεις πως είναι συνεργασία δύο σχεδιαστών, του Glenn Drover (o οποίος έχει κάνει το [COLOR=“DarkRed”]Age of Empires[/COLOR], το οποίο ίσως να έχεις δει) και του Martin Wallace (ο οποίος είναι πολυαγαπημένος μου, έχει σχεδιάσει πολλά κορυφαία παιχνίδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από βαθιά στρατηγική, η οποία δε φαίνεται με το πρώτο μάτι και θέλει plays για να την κατανοήσεις). Δε γνωρίζω ποια από τα στοιχεία των δύο σχεδιαστών έχουν περάσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως.

Το παιχνίδι είναι εντυπωσιακό. Πολλές μινιατούρες και τεράστιο ταμπλό (αποτελείται από τρία μεγάλα κομμάτια). Επίσης, υπάρχει περίπτωση να το πετύχεις με κανένα 40άρι το οποίο για ό,τι περιέχει είναι καλό, αν σκεφτείς πόσο κοστίζει το [COLOR=“DarkRed”]Civilization[/COLOR], για παράδειγμα. Δυο μειονεκτήματα που γνωρίζω είναι αφενός πως ναι μεν παίζει με 2-6 παίκτες, αλλά πρακτικά χρειάζεται τέσσερις. Με περισσότερους καθυστερεί πολύ και το παιχνίδι και να έρθει η σειρά σου και με λιγότερους υπάρχουν θέματα ισορροπίας. Αφετέρου είναι λίγο μπέρδεμα -αυτή τη φορά όμως όχι με την καλή έννοια που ανέφερα παραπάνω- και μοιάζει σαν να ήθελαν να χωρέσουν διάφορα πράγματα μέσα με σκοπό να το κάνουν επικό.

Γενικά δε φαίνεται να είναι κακό παιχνίδι, αλλά δε θα το πρότεινα κιόλας. Το έχουν λίγοι από όσους γνωρίζω (και γνωρίζω αρκετούς που ασχολούνται και κυρίως να είναι τρελαμένοι με τον Wallace) και αυτό με αποτρέπει.

Πριν σου προτείνω κάποιο, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα:
-Με πόσους έχεις σκοπό να παίζεις συνήθως; Επειδή πολλά παιχνίδια θέλουν συγκεκριμένο αριθμό παικτών.
-Όταν λες παιχνίδι στρατηγικής εννοείς με την ευρύτερη σημασία του όρου ή με στρατούς και μάχες; Έχεις παίξει ή γνωρίζεις κάτι ανάλογο;
-Αν και δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, με βάση αυτά που παίζεις, τυπικά θες απλό ή περίπλοκο;

Καταρχήν σ’έυχαριστώ πολύ για την απάντηση.:slight_smile: Όντως το βρήκα με 48 ευρώ στην Κάϊσσα,αλλά είπα πρώτα να ψαχτώ λιγάκι πριν το αγοράσω,γιατί ναι μεν αφενός γουστάρω οτιδήποτε έχει να κάνει με Ρώμη,Βυζάντιο κτλ,αλλά απ την άλλη δε θα παίζω μόνος μου,άρα πρέπει να είναι κάτι που θα γουστάρει και η παρέα.Πάντως απ τα όσα μου είπες σκέφτομαι να μην το προτιμήσω τελικά.

Ας πάρουμε ένα ένα τα ερωτήματα σου…

1.Κυρίως 2 θα παίζουμε(και ξέρω οτι αυτό είναι περιοριστικό) αλλά ενίοτε και 3-4.
2.Στρατηγικής εννοώ ακόμα και παιχνίδια με resource management όπως πχ τους “Στυλοβάτες της Γης” που παίζω,αλλά σίγουρα και Battle Games.Γενικά αν και παλιός παίχτης και dm σε ad&d,στον χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής τέτοιου είδους τώρα αρχίζω να μπαίνω σιγά σιγά μετά από χρόνια απραξίας,έχοντας χάσει πολλά επεισόδια μη γνωρίζοντας και πολλά πλέον,γι’αυτό και ρωτάω.:wink:. Έχω πχ ακούσει τα καλύτερα για τους [B]Αποίκους του Κατάν[/B],αλλά θέλει στάνταρ 3 παίκτες και πάνω κι έτσι δεν μπήκα στον κόπο να το τσεκάρω.Επίσης δεν τρελαίνομαι για παιχνίδια που έχουν μόνο decks με κάρτες.Προτιμώ έστω ένα συνδυασμό(γι αυτό πχ επίσης απέρριψα το [B]Dominion[/B]).
3.Kαι για να έρθω στο 3ο σου ερώτημα,δεν με πειράζει τόσο το απλό ή το περίπλοκο,αλλά δε θα θελα πχ να τελειώνει κιόλας το παιχνίδι μέσα σε μισή ώρα.Να το νιώθεις λιγάκι βρε αδερφέ!:stuck_out_tongue: (Δλδ το [B]Mr.Jack [/B]πχ,καλό,χρυσό,αλλά αρκετά σύντομο απ όσο ξερω).Ελπίζω να περιόρισα αρκετά τις επιλογές και να σε βοήθησα να καταλάβεις πάνω-κάτω τι ψάχνω.Αν σε μπέρδεψα,σορρι!!:stuck_out_tongue:

Ναι αρχηγε μιλαμε για πολλα χρονια πισω.Και εγω δεν θυμαμαι πολλα μονο οτι καθομουνα με της ωρες με φιλαρακια και παιζαμε στο σπιτι:)

Τον [B]Κυριαρχο [/B]θυματε κανενας;

Και εαν ναι εχει ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;;;;

απλα δεν υπαρχει το game…

ακριβως το ιδιο προβλημα κ γω φιλε με το Hero quest οπως κ το Σταυροφορια στο διαστημα!Μου τα ειχαν παρει και το 2 μαζι και ημουν καπου 8,9 χρονων κ προσπα8ησα να διαβασω τους κανονες αλλα τσαμπα κοπος.Επαιζα με τις φιγουρες μονο γιατι ηταν σαν στρατιωτακια:)
Απο τοτε δεν εχω ξανακανει τον κοπο να διαβασω τους κανονες αλλα οπως φαινεται 8α το κανω καποια στιγμη τωρα που το 8υμη8ηκα:D
Το cluedo ειναι οντως απτα πιο κλασσικα αλλα αμα το παιζεις συνεχως γινεσαι εξπερ κ κατανταει βαρετο…
Απο αλλα παιχνιδια Ο Ζημιαρης Σαμ ηταν γαματο με τον σερβιτορο

Άκυρο παιχνίδι δημοτικού. Είμαι σπίτι της τάτσομαν και η όλη φάση ξεκινάει γύρω στις 3.30 με 4 παρα τα ξημερώματα. Βγάζουμε ένα επιτραπέζιο με τίτλο “Μεσονύχτιο Πάρτι” και κάθε παίκτης έχει καποιους ήρωες που τους κυνηγάει ένα φάντασμα και για να μην τους πιάσει το φάντασμα πρέπει να μπουν σε κάτι δωμάτια. Το ζάρι δεν έχει όλους τους αριθμούς και σε κάποιες μεριές έχει ένα φάντασμα. Αν πέσει το φάντασμα τότε προχωράει 3 βηματα. Είναι γαμάτο!!!