Κυνόδοντας

Yeah, I’m with CherryBomb!
Γενικά ακούω πολύ ακραίες κριτικές…ή ‘‘φαινόμενο’’ και ‘‘ταινία της χρονιάς’’ ή ‘‘προκλητική αηδια’’ και ‘‘χώμα’’…μου την έδωσε πάντως πολύ το κλεμμένο σενάριο - ως και σκηνές σχεδόν αυτούσεις είχε αντιγράψει από το ‘‘Κάστρο της Αγνότητας’’. Ντάξει, είπαμε, δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη, αλλά να κάνουμε κάτι και μόνοι μας…
Πάντως, κατάφερε να δώσει σε πολύ κόσμο αυτή τη ‘‘γροθιά στο στομάχι’’ - κι είναι η μόνη τόσο πρόσφατη ταινία που το κατάφερε για μένα (μετά το ‘‘Route Irish’’ βέβαια)
Btw, κατάλαβε κανείς γιατί αυτοί που έμεναν μέσα στο σπίτι είχαν ακριβώς ίδιες ερμηνείες με αυτούς του ‘‘έξω κόσμου’’? Να θέλει να πει κάτι? Στυλιστικό τρικ? Σκηνοθετική πατάτα?? #-o

ΥΓ. Καινούρια φάτσα στο φόρουμ κ ήδη πανετυχής που βλέπω cinema topic…:D:D

Aπό την κριτική του Ριζοσπάστη που ποσταρίστηκε πιό πάνω:

“Στις πάμπολλες αντικομμουνιστικές αλληγορίες καταχωρούνται : η φιγούρα του αυταρχικού, του αιμοσταγούς «πατερούλη», το «τείχος» που έχτισε ο πατέρας για να απομονώσει την βίλα από τον έξω κόσμο, το αεροπλάνο που προσπαθεί να το σκάσει… το παιδί της οικογένειας που δήθεν το 'σκασε και δήθεν βρήκε τραγικό θάνατο εκεί έξω και τέλος … τα φρύδια που πρέπει να βαφούν καφέ κι όχι μπλε «γιατί δεν υπάρχουν μπλε φρύδια», δηκτική ειρωνεία για τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό …”

Πραγματικά “όποιος έχει τη μύγα”… #-o:lol:

Είδα την ταινία, δεν μου άρεσε (πάνω-κάτω για τους λόγους που έχουν αναφερθεί και από άλλους: “σιγά την προφανή αλληγορία”, υπερβολική εξάρτηση στο shock value), αλλά πραγματικά δεν έκανα όλες τις αναγωγές πο είδε ο Ριζοσπάστης, αν και δεν συνηθίζω να είμαι επιεικής με τον κομμουνισμό… :roll:
Το μόνο που σκέφτηκα και κάπως συνδέεται, είναι οι λέξεις που διαστρεφόταν το νόημα τους και παρέπεμπαν κατ’ ευθείαν στο “Newspeak” του 1984…

Ξεθάβω για έναν και μοναδικό λόγο.

Για να παραθέσω ένα πρώιμο δείγμα της δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου που θεωρώ ότι είναι αξιόλογο και προοιωνίζει την μετέπειτα θαυμαστή του ωρίμανση.

http://www.youtube.com/watch?v=bK6lVVP8ISA

[SPOILER]για τους δύσπιστους:
http://www.youtube.com/watch?v=bK6lVVP8ISA&feature=player_detailpage#t=244s[/SPOILER]

Kαπως πρεπει να βγει και το ψωμι. Ειδικα εαν εισαι Ελληνας σκηνοθετης

Ειναι ντροπη να κανει κανεις βιντεοκλιπ Σακη Ρουβα?
Το βιντεο του Αντεξα παντως ειναι καταπληκτικο βιντεο (οπως και το κομματι για αυτο που ειναι :stuck_out_tongue: )

Οσον αφορα την ταινια, καλη ταινια και μαρεσε αρκετα σαν δημιουργημα, καθως ειχε πολυ δυνατες σκηνες, αλλα δε θα παρω. Μαρεσει μια ταινια οταν με σοκαρει, αλλα δε μαρεσει οταν ειναι φτιαγμενη για να σοκαρει. Δε μπορω το δηθεν, εχω αλλεργια, και ο Λανθιμος δε με επεισε οτι κοιμαται και ξυπναει με τα προβληματα μιας κοινωνιας που αποβλακωνει και αποξενωνει τα μελη της ή με οποιον απο τους αλλους κοινωνικους προβληματισμους που εχετε γραψει στις προηγουμενες σελιδες. Τη συνιστω παντως στον κοσμο γενικοτερα, ειναι καλο να την εχει δει, και σιγουρα μια αρκετα αξιοπρεπης προσπαθεια “ευρωπαικου κινηματογραφου” απο Ελληνα σκηνοθετη.

Σε ευχαριστώ. Το πρώτο που σκέφτηκα όταν είδα οτι υπάρχει thread για την ταινιά.

Ποιά είναι η ηλικία σου?

Πρώτο σου ποστ στον Κυνόδοντα Πάνο-παρένθεση και το μόνο που είχες να πεις είναι ποιά είναι η ηλικία σου? Λάθος θρεντ αδερφέ, μπορείς να κατευθυνθείς είτε στο introduce yourself είτε στο προφίλ του χρήστη.

(όχι τίποτ’αλλο αλλά νισάφι πια με αυτά τα “ποιά είναι η ηλικία σου”, απο τους ώριμους του κόσμου τούτου)

Το ποστ του evil με εκφράζει πιστεύω. Κάπου πρέπει να υπάρξει μια αρχή για έναν έλληνα σκηνοθέτη.

Πέραν τούτου την ταινία δεν την παρακολούθησα, παρά το hype. Ίσως εξαιτίας αυτού. Όταν περάσει κάποιος καιρός ακόμα θα την δω κάποια μέρα, να δω και γω αν τελικά ταυτίζομαι με όλους τους υπερασπιστές της ή εκείνους που τη θεώρησαν υπερεκτιμημένη…

Ωστόσο απόψεις που λίγο πολύ επικροτούν την διάκριση και προβολή της ταινίας στο εξωτερικό, για τον απλό λόγο οτι προωθείται έτσι ο παράγοντας δημιουργία στη χώρα μας (άσχετα με τον αν τους άρεσε η ταινία ή όχι) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο… Δεν έχει να κάνει με το οτι είναι “ελληνική” (aka “εθνική υπόθεση”, χέστηκα για το τελευταίο και σιγά μη βγούμε και με τα σημαιάκια στους δρόμους). Απλά με το γεγονός οτι δίνεται ώθηση σε άλλους δημιουργούς να προσπαθήσουν για κάτι ανάλογο, σε μια χώρα που ο παράγοντας δημιουργικότητα αντιμετωπίζει τις γνωστές δυσκολίες…

Συνφορουμίτη ellanor, θα σε παρακαλούσα να μην μου κάνεις υποδείξεις. Τα συμπεράσματα σου, κράτα τα για τον εαυτό σου. Εξάλλου, ότι συμπέρασμα έβγαλες, δεν ήταν για την ταινία αφού ΔΕΝ την έχεις δει όπως γράφεις. Παρ’όλα αυτά θεωρείς την αφεντιά σου άξια να γράψει σ’αυτό το thread.

Και για να κλείνω το θέμα με το 1ο μου (εξοργιστικό) πόστ σ’αυτό το thread, θα περιμένω και εγώ από τον χρήστη domino, να μας εξηγήσει τον λόγο που έγραψε το δικό του post, και το τι σχέση έχει αυτό με την ταινία αυτή καθε αυτή. Αν βέβαια την έχει δει!

Τι χρώμα είναι τα μαλλιά σου?
+
Ζει ο μεγαλεξανδρος?

To οτι δεν είδα την ταινία ακόμα δε σημαίνει πως δεν έχω άποψη γύρω απο την δημοτικότητα και την προβολή που απέκτησε, την οποία άποψη και μοιράστηκα. :slight_smile:

Εσύ ωστόσο κάνεις quote όλο το ποστ μου, σχολιάζεις μόνο όμως το πρώτο μέρος που “σου τη λέω”. Και συνεχίζεις να [B]μη[/B] μιλάς για κάτι σχετικό με την ταινία καθαυτή. Σε ενοχλεί το ποστ του χρήστη του οποίου σχολιάζεις την ηλικία? Κάνε τη [U]διαφορά[/U] λοιπόν με κάποιο δικό σου επουσιώδες ποστ, πάνω στην ταινία και το θέμα της, να κυλήσει και το θρεντ, και οι στερεότυπες διαπιστώσεις τύπου “είσαι μικρός άρα έτσι εξηγούνται αυτά που λες” θα αποκτήσουν άλλη διάσταση τότε.

Panos(), όταν γράφουμε κάτι άστοχο, καλό θα ήταν να το καταλαβαίνουμε. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η domino (μόνο το ότι είναι όμορφη θυμάμαι) αλλά ξέρω πόσο ανώριμο είναι το δικό σου 2ο ποστ.

Η κοπέλα μιλάει για παλιότερο έργο του σκηνοθέτη της ταινίας και εσύ κάθεσαι και βγάζεις συμπέρασμα πως δεν είδε τη ταινία και πας να της την πεις για την ηλικία της. Σου δείχνουν το δάσος κι εσύ κοιτάς το δάχτυλο. Μην εκπλήσσεσαι μετά αν στο δείχνουν κι άλλοι.

Εγώ θέλω να μάθω τι σχέση έχουν τα δικά σου ποστ με το τόπικ. Η dominos μιλάει για παλιότερες δουλειές του Λάνθιμου (σημ. μόνο τις διαφημίσεις της Aegean ήξερα, well done domino!!). Εσύ για τι πράγμα μιλάς και ενοχλείσαι όταν σου λένε πως η απάντηση σου χαλάει το κλίμα της συζήτησης;

Λοιπόν,
η δουλειά δεν είναι ντροπή. Η ντροπή για τη δουλειά είναι ντροπή. Απλά μου φάνηκε αστείο που μεταξύ Λάνθιμου και Ρουβά υπάρχει τελικά μια σύνδεση, γιατί είναι τόσο άκυρο. Δεν θα κρίνω έναν σκηνοθέτη φυσικά από αυτά που έχει κάνει για να βγάλει ψωμάκι.

Όχι, δεν έχω δει τον Κυνόδοντα παρά μόνο αποσπασματικά, αλλά δεν θα κάτσω να απολογηθώ γι’ αυτό. Ούτως ή άλλως θα συνεχίσετε να έχετε την άποψη ότι είμαι απλώς ανίδεο παιδαρέλι.

Τέλος, δεν έχετε χιούμορ. Τι κάνετε λες και σας βρίσανε τα ιερά και τα όσια, συνέλθετε λίγο, εκτός αν σας έχει χρίσει ο Λάνθιμος Υπερασπιστές του Ανεξάρτητου Ελληνικού Σινεμά, οπότε πάσο.

καρβου (και ελλανορ) ευχαριστώ:|

ναι ομορφή μου που λέει και ο κάρβου, δε μπορείς όμως να υπομονομεύεις έναν άνθρωπο επειδή έβγαλε το ψωμί του μέσα από τη δουλειά του η οποία σου φαίνεται “αστεία”

πωπω ξεκολλάτε ρε σεις όλοι οι ‘‘θιγμένοι’’ που πέσατε να τη φάτε τη κοπέλα.Πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε τη διαφορά μεταξύ κοροιδίας και χιούμορ που δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν.

γενικά κράζω και κοροιδεύω πολύ περισσότερο από την ντόμινο, απλά πιστεύω πως αυτό δεν ήταν αστείο:| το χείλι μου έμεινε ακίνητο δηλαδή, και θέλησα να το αναφέρω.

ειδικά όταν το ποστ της δεν έχει ούτε δείγμα αρνητικού σχόλιου εντός. Δε νομίζω πως το κοροϊδεύει, ούτε πως το υπονομεύει.

Ντροπή στο βίντεοκλιπ είναι η μουσική του Ρουβά (copy paste ξένο μεγάλο hit). Όχι το βίντεο-κλιπ και το ότι ο Λάνθιμος το έκανε. Ίσα-ίσα, μπράβο σε όποιον τον εντόπισε τότε αν και άσημο (δεν έχω δει όλο το βίντεοκλιπ, ελπίζω να επιτρέπεται να εκφράζω άποψη).

Και οι διαφημίσεις της Aegean ήταν πολύ καλές. Όταν τις βλέπεις δεν ξέρεις ποιος είναι ο σκηνοθέτης, αλλά δεν είναι τυχαίο που ήδη από τότε σου έβγαζαν κάτι το “καινούργιο” στο χώρο της διαφήμισης.

και για βανδη εχει γυρισει βιντεοκλιπ.

παντως αυτη η φραση ειναι λιγακη προβοκοκατορικη ε

Αυτο σε ποιους αναφερεται? Γιατι αν δεν κανω λαθος μονο ο panos() σου “επιτεθηκε”, αλλα χρησιμοποιεις πληθυντικο.

και γενικα οι διαφημισεις που εχει κανει

επισης δεν εχω δει την ταινια

και υποστηριζω ντομινο