Ελληνικη οικονομική κρίση/δντ/νεα μετρα

Το τρολάρισμα δεν δείχνει μη ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη.
Μη ανεκτικότητα είναι η απαγόρευση της έκφρασής της, συνήθως με αθέμιτα μέσα.

Παρακαλώ να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εκ του μη όντος.

To να έχεις σπαμμάρει όλο το ποδιουμ με την φράση “Πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι” και να το λες 2059845729 φορές πάντως εκτός από εκνευριστικό δεν έχει και νόημα. Το είπες μία δύο τρεις το καταλάβαμε.

Απαγόρευση έκφρασης στο φόρουμ μόνο οι μοντς και οι αντμίν μπορούν να κάνουν. Το trollariσμα και οι προσβολές είναι το μόνο όπλο που έχει ο απλός χρήστης για να μην εκφραστεί η διαφορετική άποψη στο φόρουμ.

Επίσης, δεν δημιουργώ εντυπώσεις εκ του μη όντος και επίσης μπορώ να συνεχίσω να απαντώ στις εξυπνάδες για πολλές μέρες.

Διαφωνώ, τίποτα από τα δύο δεν είναι ικανό να ανακόψει από κάποιον την ικανότητά του να χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιο κατά το δοκούν.

Απόδειξη γι αυτό είναι ότι ενώ ο κράμπσοντυ έχει προσβάλει με χαρακτηρισμούς όλους τους συνομιλητές του, κανείς δεν σταμάτησε να λέει την άποψή του.

κράπσοντι, το τι πιστεύω εγώ ότι κάνει ο ιδιοκτήτης με το τι στ’ αλήθεια κάνει έχει μεγάλη διαφορά. με εκπλήσσει το γεγονός πως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι το πώς λειτουργεί το πράγμα και πώς μπορεί να επηρεαστεί κάποιος στην απόφασή του ώστε να αποφασίσει αυτό που θα του υποδείξει έμμεσα κάποιος άλλος! είναι γνωστά πράγματα αυτά από τον 5αι. π.χ. ακόμα. ακόμα και οι ανόητοι οι μαρξιστές τα εχουν πει για τη ψευδή συνείδηση και τη μαζική κουλτούρα. ή ο φρόυντ κι ένα σωρός άλλοι που είναι πιο κοντά στο πρότυπό σου αν θες. άλλωστε, υπάρχει το ζωντανό παράδειγμα, δες πόσοι ανόητοι κομουνιστές και μαρξιστές υπάρχουν στο φόρουμ, ή πώς ένας λαός τρέχει πίσω από νδ και πασοκ που ταΐζουν το κράτος μπιφτέκια για να μεγαλώσει. οπότε, νομίζω είναι φανερό πως κάλλιστα μπορεί κάποιος να στείλει το παιδί σε σχολείο που ο ιδιοκτήτης κάνει όλα αυτά τα κακά πράγματα. για δυο λόγους. είτε μπορεί ο κόσμος να επηρεαστεί από αυτούς που έχουν τη δύναμη να τον επηρεάσουν ώστε να κάνει πράγματα ενάντια στο συμφέρον του, είτε είναι εκ γενετής ηλίθιος. αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι αυτονόητο πως η μόνη ελευθερία που μας σώζει είναι η απόλυτη. του θανάτου για παράδειγμα. αν συμβαίνει το πρώτο, δεν μου είναι ξεκάθαρο πώς είναι τόσο εύκολο να συμβεί στη μια περίπτωση (κράτος), ενώ στην άλλη θα πάνε όλα μια χαρά (ιδιώτης). δέχομαι και επιθυμώ τη διαφώτιση. είναι στ’ αλήθεια συστημικό το πρόβλημα που θα έλεγε κι η αλέκα;

τώρα για το άλλο, το τελευταίο, χαμογέλασα λίγο ομολογώ, χωρίς παρεξήγηση, απλώς μου φάνηκε αστείος ο τρόπος που το έγραψες! κατά τ’ άλλα, όχι απαραίτητα να αγοράσει τους μαθητές. εγώ, ας πούμε, θα έκανα το αντίστροφο, θα αγόραζα δηλαδή την πλειονότητα των σχολείων! ε, μαζί μ’ αυτά και με λίγη βοήθεια από φίλους που θα έλεγε κι ο ρίνγκο, θα αγόραζα έμμεσα και τους μαθητές!

Αν έχεις self dignity, από ένα σημείο και μετά παύεις να ποστάρεις. Κάποιοι έχουν και δουλειές να κάνουν.

Πολλοί θα χαρούν αν ο crabsody υποκύψει στο trollarισμα του e-Nick και στις προσβολές του Aioniou και δεν ποστάρει ξανά τις απόψεις του. Γιατί για αυτούς αυτή η άποψη π.χ. είναι μια άποψη που δεν υπάρχει στην κοινωνία, είναι 100% παράλογη και δεν πρέπει να συζητηθεί και να αναλυθεί πολιτισμένα. Λες και στο φόρουμ μπαίνουμε για να πουλήσουμε την ιδεολογία μας και όχι για να συζητήσουμε και να αλληλοεπηρεαστούμε.

Ο crabsody είναι ένας και αυτοί που του επιτίθονται πολλοί περισσότεροι. Προσωπικά, δεν του ρίχνω φταίξιμο. Αμύνεται του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τις απόψεις του, να συζητάει τα κοινά και να επηρεάζει την κοινωνία τριγύρω του. Προσωπικά πιο πολύ με ενόχλησε το σχόλιο του e-Nick για την ορθογραφία του Crabsody παρά η απάντηση του Crabsody που μας την έκανε και quote ο e-Nick γιατί θίχτηκε.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο περισσότερο εμπιστεύεται ο Έλληνας το θλιβερό μας κράτος παρά τον ιδιώτη και μάλιστα σε τομείς που προφανώς μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα υπό καθεστώς ανταγωνισμού. Εν τω μεταξύ, παρατηρώ ότι στις παραπάνω αναλύσεις και διαξιφισμούς ξαφνικά περάσαμε από το δίπολο ιδιωτικό-δημόσιο σε ένα «καταπληκτικό» τρίγωνο ιδιωτικό-δημόσιο-φροντιστήριο. Το φροντιστήριο, στο μυαλό κάποιων, φαίνεται να μην είναι μέρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Να πληρώσει ο λαός του ρόκινγκ τον ΟΤΕ του κάρβου και την ψυχική οδύνη του διακεκομμένου σινεμά.

Ο crabsody προσβάλει χωρίς απαραίτητα να τον προκαλεί κάποιος. Εμένα με είπε βλαμμένο λίγα ποστς πιο πάνω + ότι είμαι μαρξιστής επειδή δεν έχω μυαλό και πρίν λίγο καιρό αποκάλεσε την Altered βαρεμένη επείδη διαφώνησε μαζί του για το ΣΟΠΑ/ΠΙΠΑ/ΑΚΤΑ.

Από την άλλη θυμάμαι εσένα να τον προσβάλλεις (με τον τρόπο σου πάντα) και να τον τρολάρεις στα αθλητικά, μάλλον επειδή εκεί έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου σε αντίθεση με αυτό εδώ το θρεντ.

Όχι ότι έχω το οποιοδήποτε πρόβλημα προσωπικά με τα παραπάνω, δεν παίρνω το φόρουμ τόσο σοβαρά όσο άλλοι πιθανώς, αλλά το να έρχεσαι στο ξεκάρφωτο να κατηγορείς χρήστες επειδή βαρέθηκαν τον κάθε κράμπσοντυ να ποστάρει το ίδιο πράγμα 10.000 φορές είναι γελοίο εκ μέρους σου.

Φοβερή ανεκτικότητα κι εσύ. Κι από ευγένεια σκίζεις. Δείγμα του πόσο σοβαρά παίρνεις το φόρουμ. Πρόσεχε μην χάσεις τον τίτλο “βασιλιάς του φόρουμ”.

Από εκεί και πέρα, δεν με νοιάζει το τι πόσταρε ο crabsody 500 μέρες πριν και σίγουρα δεν εξισώνω τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό με την κρίση στην Ελλάδα. Αν οι χρήστες βαριούνται να διαβάζουν τον crabsody τότε 1) ignore και 2) ας μην του πιάνουν συζήτηση ζητώντας του να γράψει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα.

Προφανώς αγνοείς και δεν τροφοδοτείς τον κάθε κραμπσοντι, που μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τα τουίτερς, τις καθημερινές και το πόσο μισεί το δημόσιο και πόσο άχρηστοι είναι όλοι οι δ.υ. (φοβερό δείγμα ανεκτικότητας ε 8) ).
Και μια χαρά στα είπε ο ΚρισΠ, υπερβολικά ευγενικά μάλιστα…

Εντάξει, εγώ ως τοπικς στο rocking.gr εξισώνω οτιδήποτε βρίσκεται κάτω απ’ την ενότητα Take The Stage.

Από κει και πέρα, οτιδήποτε λες εγώ το δέχομαι, αυτό που δεν κατάλαβα εξαρχής ήταν η παρατήρησή σου περί ανεκτικότητας, εφόσον κανείς δεν απαγόρεψε σε κανέναν να ποστάρει. Το βλέπουμε διαφορετικά, δεν πειράζει, no big deal and life goes on…

k-arvou το τι πιστεύεις προσωπικά για τα σχόλια που κάνω μου είναι τελείως αδιάφορο, όπως και ο λόγος που επενέβης όχι για να σταματήσεις το τρολάρισμα ή για να σβήσεις κανένα προσβλητικό ποστ όπως λέει ο πρώτος κανόνας του φόρουμ, αλλά για να υπερασπιστείς τον κράμπζοντι.

Αν θες να μου πεις κάτι ως μοντ έχεις το δικαίωμα, αλλά το να μιλάς με τόση σιγουριά για το τι πιστεύω για την άποψη του κράμπζοντι και για το αν θίχτηκα από τους χαρακτηρισμούς του το θεωρώ περιττό.

Αν σου πω ότι το “επιτίθονται” γράφεται με ‘ε’ θα με πεις κι εσύ αυτιστικό και ηλίθιο ή θα σταματήσεις να ποστάρεις από υψηλό αίσθημα self dignity και υπερβολικό φόρτο εργασίας;

Που είπα ότι εμπιστεύομαι το παρόν μας κράτος να μας παρέχει αντικειμενική-σωστή-ποιοτική εκπαίδευση;
Ειδικά στην Ελλάδα είναι τερατούργημα. Όλα τα σχολεία θα έπρεπε να είναι κλειστά(γιατί και τώρα που είναι ανοιχτά περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό) έως ότου αλλάξουν προς το καλύτερο. Κατα τη γνώμη μου πάντα.

όχι πως μου πέφτει λόγος, αλλά εγώ θα σου λεγα να πα να γαμηθείς!

Για αρχή, δεν είμαι mod. Η ταμπέλα έχει μείνει από τα χρόνια που [U]ήμουν[/U] mod. Έχω πάψει να είμαι mod εδώ και χρόνια. Ως user, έχω όσα δικαιώματα και υποχρεώσεις έχεις κι εσύ. Ο μόνος λόγος που έμεινε η ταμπέλα είναι γιατί ακόμη είμαι editor και βαριόμαστε να την αλλάξουμε.

Κατά 2ον, η ορθογραφία μου είναι κάτι που με πονάει. Όσο ζούσα στην Ελλάδα και έγραφα περισσότερα κείμενα στα ελληνικά ήταν και καλύτερη. Σχώρα μου τα λάθη. Ξέρω πως είναι αντιαισθητικό. Θέλω να ελπίζω πως σύντομα θα επανέλθουν οι γνώσεις μου στην ορθογραφία.

Από εκεί και πέρα όμως το να θέτεις ως επιχείρημα εναντίον των θέσεων κάποιου την ορθογραφία του είναι κάτι που όχι μόνο δεν το εκτιμώ αλλά δεν το έκανα κι εγώ όταν κάποτε έγραφα ορθογραφημένα. Είναι ελιτισμός, που ειδικά σε τέτοια θέματα, δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Εσύ ξέρεις ορθογραφία και συντακτικό εγώ ξέρω μαθηματικά και διαφορικές εξισώσεις. Και τι έγινε δηλαδή; Ποιανού η άποψη είναι πιο έγκυρη στα πολιτικά; Γιατί τα δικά σου επιχειρήματα είναι ανώτερα των δικών μου ή του crabsody; Ο πατέρας μου που έχει ζήσει όλη την μεταπολεμική Ελλάδα αλλά δεν ξέρει καλή ορθογραφία (μεγάλωσε στα χρόνια του εμφυλίου) δεν έχει ελπίδα να εκφράσει γραπτώς άποψη και να εισακουστεί η άποψη του;

Όταν κάποιος σου παραθέτει την άποψη του κι εσύ αντί να συζητήσεις πολιτισμένα μαζί του προσπαθείς να τον κάνεις να φανεί αγράμματος, τότε μάλλον τα επιχείρηματα σου δεν είναι αρκετά ισχυρά.

To sum up, το σχόλιο σου για την ορθογραφία του crabsody δεν μου άρεσε γιατί:

  1. απέπνεε έπαρση
  2. υποστήριζε έναν πολιτικό ελιτισμό που δεν με εκφράζει
  3. δεν αποτελούσε ουσιαστική απάντηση αλλά προσπάθεια υπεκφυγής από την συζήτηση
  4. χαλούσε περαιτέρω το κλίμα της συζήτησης
  5. πετάχτηκες out of the blue απλά για να δυναμιτίσεις την συζήτηση
  6. προσπαθούσες να βγάλεις τον συνομιλητή σου αγράμματο, μόνο και μόνο γιατί έχετε διαφορετικές θέσεις.

Για αυτούς (κυρίως) τους λόγους το σχόλιο σου με ενόχλησε προσωπικά πολύ περισσότερο από την απάντηση του crabsody που έκανες quote μετά.

Άσε την ορθογραφία, φόρουμ είναι, στα γρήγορα γράφουμε και όλοι κάνουμε λάθη. Προφανώς δεν είναι κριτήριο για να κρίνουμε την πολιτική άποψη του καθένα.
Στην ανορθογραφία του κράμπζοντι, η οποία βγάζει μάτι εδώ και καιρό, αναφέρθηκα μόνο όταν μίλησε απαξιωτικά για τους καθηγητές και την παιδεία που παρέχεται στα δημόσια σχολεία. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη σύνδεση και για ποιο λόγο το έκανα.
Πάντως από τότε έχει βελτιωθεί αισθητά. Ελπίζω μόνο να μην του έκανε ιδιαίτερα ο αδερφός του, κρίμα είναι να απολυθεί από το δημόσιο που είναι βολεμένος και τα ξύνει και να χρειαστεί να πάει πίσω στο ιδιωτικό που υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αναγκαστεί να δουλέψει πάλι.

Επίσης μιλάς για έπαρση και πολιτικό ελιτισμό σε μένα, ενώ ο κράμπσοντι έχει μιλήσει ανοιχτά για περιορισμό του δικαιώματος της ψήφου και έχει βρίσει όσους διαφωνούν έντονα μαζί του. Φυσικά μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις και για τα σχόλιά μου και για τα δικά του και για ό,τι άλλο γουστάρεις, αλλά εφόσον είσαι απλός γιούζερ νομίζω δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

O somnambulist τι έπαθε ρε παιδιά; Γιατί τέτοια ζόρια βραδιάτικα;

Πόσο μου αρέσει όταν οι πρώην μοντ παραμένουν μοντ στην ταμπέλα γιατί ‘βαριούνται να το αλλάξουν’! Πόσω μάλλον όταν διατηρούν το ύφος ενός!

Just sayin’

enick, δε γαμούσα που δε γαμούσα χθες βράδυ εγώ, είπα να γαμήσεις εσύ τουλάχιστον :!:

just kiddin’

για την ορθογραφία, φαντάζομαι η σύνδεση που έκανες ήταν να συμφωνήσεις μαζί του για την ανικανότητα τού έλληνα καθηγητή, αφού ο ίδιος, ο ένας, ο μοναδικός, ο κράπσοντης, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και αποτέλεσμα του ίδιου του ισχυρισμού του; κατά τ’ άλλα, για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ο μέσος έλλην φορουμίτης είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί, σαφώς δε σέβεται, σαφώς δεν έχει υπομονή, σαφώς τρολάρει, σαφώς θέλει να ακουστεί αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. σημασία δεν είχε η σύνδεση που ήθελες να κάνεις, σημασία είχε ο τρόπος που την έκανες που είναι μαλακισμένος. ας πούμε, θα μπορούσες να του πεις… “ναι βρε κράπσοντι αγόρι μου, ίσως υπάρχουν μαλάκες καθηγητές, αλλά είναι αυτό το μόνο (πραγματικό) πρόβλημα; τους βρίζεις ενώ είσαι ανορθόγραφος, μήπως αυτό ας πούμε είναι δικό σου φταίξιμο κι όχι δικό τους; μήπως δεν είναι ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ οι καθηγητές; μήπως εν τέλει είσαι χειρότερος από αυτούς; τα έχεις σκεφτεί αυτά κράπσοντί μου. ε, τα έχεις σκεφτεί;” ή κάτι παραπλήσιο. ωστόσο, σαφώς όταν έχεις να κάνεις με βλάκες που το παίζουν ηλίθιοι (αν υποθέσουμε ότι είναι ένας τέτοιος ο κράπσοντι) και ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ και χάνεις το δίκιο σου λόγω της ανοησίας τους κι όχι επειδή δεν το έχεις (αυταπόδεικτα!), απαντάς σαφώς με το δικό σου τρόπο. ΟΜΩΣ, τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά αδέρφια, και γνωρίζοντας ότι “φόρουμ είναι”, όχι η γειτονιά ? ο δρόμος - ο χώρος εργασίας, οπότε δεν κρίνεται εδώ η ΜΑΧΗ, ας γίνουμε όλοι κάρβου, συνεπείς, με σεβασμό στο συνομιλητή, με επιχειρήματα, δίχως ειρωνεία, ΣΩΣΤΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ που να πάρει. Ας ξεπεράσουμε τον μέτριο ιντερνετικό εαυτό μας, μόνο να κερδίσουμε έχουμε :!:

:lol::lol: Προσβάλλεις τον αδερφό σου έτσι νομίζω.

Τουλάχιστον εγώ πληρώνω φόρους.:wink: Αυτοί που συλλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά,να χρωστάνε εκατομμύρια σε φόρους,τα οποία το κράτος τα παίρνει μετά από μένα και από σένα,δεν είναι δημ.υπάλληλοι,αλλά μεγαλοαφεντικά ιδιωτικών εταιρειών.Δε βλέπεις κάθε μέρα δημ.υπαλλήλους με off-shore…:roll: