'Η στην αφυπνιση της συνειδησης του κοσμου προς μια νεα προοπτικη…
Το ποιος ποστάρει περισσότερο και τι κάνει άσε με να το ξέρω εγώ. Εγώ όταν αποφασίσω το επόμενο βήμα αδερφέ Γράκχε εσύ ακόμα θα ποστάρεις θεωρίες εδω πέρα.
Δεν σε λέω υποκριτή, λέω ότι αυτό που κάνεις δεν βοηθάει όυτε έσένα ούτε το κοινωνικό σύνολο…όχι τώρα, αιώνες τώρα. Διαφοροποιήσου. Την βολή σου φοβάσαι να αφήσεις (όχι με την έννοια του βολεμένου).
Βαρέθηκα να λένε για τους μετανάστες, να μην απελαθεί κανένας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ταυτοχρονα να διαμαρτύρονται γιατί κλείνει η μικρή επιχείρηση και αυξάνει η ανεργία. Δεν μπορεί να μην βλέπεις αυτήν την σύνδεση αυτών των δύο. Θες να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των μεταναστών. Πάρε έναν υπό την προστασία σου κ πρόσφερε του στέγη, τροφή, ένδυση κτλ. Δεν μπορείς; Σταμάτα να κάνεις σαν χήρα στο κρεβάτι. Ο κόσμος είναι άδικος, η ζωή είναι άδικη, ο άνθρωπος είναι ατελές και αυτοκαταστροφικό ον. Deal with it. Ή κάνε κάτι αποτελεσματικό ή σταμάτα να διαμαρτύρεσαι σαν οπαδός του αστέρα τρίπολης που τον αδικούν συνέχεια. Θυμαμαι που είχε γράψει κάποτε ο Chrisp ότι οι χρυσαυγίτες τουλάχιστον δρουν για να πραγματοποιήσουν αυτό που πιστεύουν και έκανε ανοιχτή πρόταση για δράση και φυσικά δεν απάντησε άνθρωπος, έστω για το πως το βλέπει. Αλλά η δράση θέλει παπάρια και θυσίες. Όσο δεν κάνεις κάτι δραστικό θα λες όπως λέω εγώ για μένα σήμερα ότι είμαι ένας “μέτριος βολεμένος σκλάβος”. Και το πιστεύω, αυτό είμαι μέχρι να κάνω κάτι δραστικο για να αλλάξω αυτό που με ενοχλέι δίπλα μου. Να θυσιάσω, να ξεβολευτώ.
Πόσο τιμάει όλους σας να ασχολείστε με την αστυνομική βία όταν ξεκάθαρα ο εχθρός είναι άλλος και η αστυνομία αποτελεί το κατώτατο επίπεδο εξουσίας; Πόσο σε τιμάει που κάνεις ακριβώς αυτό που θέλει το σύστημα, να πετάξεις 5 πέτρες κτλ αλλά όχι να αποδυναμώσεις το σύστημα μέσω της συνειδητοποιημένης κατανάλωσης; Το ένα είναι παπάρια να’ χαμε, το άλλο θέλει συνέπεια, έχει τίμημα. Απλό.
Γενικά με ενοχλεί η θεωρία, η επανάσταση του καναπέ ή των δρόμων, ο φόβος. Επαναπροσδιορισμό αξιών, ηθική και συνειδησιακή επανάσταση και δράση. Το αν λέμε τα ίδια και τα ίδια 200 χρόνια τώρα ακόμα και δεκάδες αιώνες πριν δεν έχει νόημα. Τα προβλήματα είναι τα ίδια: Εξουσιά, απληστία, πλούτος, υλισμός.
Δεν ξαναγράφω εδώ γιατί είμαι ακόμα μέτριος. το κείμενο δνε αναφέρεται στον Γράκχο που τον έχω πάρει μονότερμα απλά ενσαρκώνει την μιζέρια που βλέπω γύρω μου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Είναι όμως σωστό υλικό για δράση για αυτό και μπήκα ξάνα στον κόπο να γράψω δυο λόγια. Αυτό δεν θα ξαναγίνει.
Κατά τα άλλα ο ChrisP το έχει πιάσει το νόημα. Αλλά και με δύο Π.Π. στην πλάτη ,ας έχουμε περίτρανα αποδείξει ότι μας αξίζει μόνο ο αφανισμός οπότε παρακάλα για κανένα μετεωρίτη που ξώκειλε της πορείας του.
Αυτό αν είναι θα γίνει μετά τον πόλεμο.
Ναι για να γινει αυτο μαλλον οι ανθρωποι πρεπει να πιασουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΤΟ…
Απλα ελπιζω μηπως δεν ειναι και τοσο ΖΩΑ τελικα, και εστω σε αυτη την φαση μπορεσουν να δουν οτι ο διεφθαρμενος, διεστραμενος και εγωιστικος τροπος με τον οποιον ειναι δομημενες οι κοινωνιες σημερα, εχει αποτυχει οριστικα και αναζητησουν την πραγματικη ζωη σε νεες βασεις/σχεσεις/δομες.
Ε αλλιως το μπουλο και δεν αξιζει να λυπηθει κανενας για καμια χρεωκοπια/καταστροφη/κακο, διοτι ολα αυτα προερχονται απο επιλογες του ανθρωπινου ειδους, ειτε ηθελημενα ειτε ακουσια…
Some say the end is near.
Some say we’ll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from thisBullshit three ring circus sideshow of
FreaksHere in this hopeless fucking hole we call LA
The only way to fix it is to flush it all away.
Any fucking time. Any fucking day.
Learn to swim, I’ll see you down in Arizona bay.Fret for your figure and
Fret for your latte and
Fret for your lawsuit and
Fret for your hairpiece and
Fret for your prozac and
Fret for your pilot and
Fret for your contract and
Fret for your car.It’s a
Bullshit three ring circus sideshow of
FreaksHere in this hopeless fucking hole we call LA
The only way to fix it is to flush it all away.
Any fucking Time. Any fucking day.
Learn to swim, I’ll see you down in Arizona bay.Some say a comet will fall from the sky.
Followed by meteor showers and tidal waves.
Followed by faultlines that cannot sit still.
Followed by millions of dumbfounded dipshits.Some say the end is near.
Some say we’ll see armageddon soon.
I certainly hope we will cuz
I sure could use a vacation from thisSTUPID shit, silly shit, stupid shit…
One great big festering neon distraction,
I’ve a suggestion to keep you all occupied.Learn to swim.
Mum’s gonna fix it all soon.
Mum’s comin’ round to put it back the way it ought to
be.Learn to swim.
Fuck L Ron Hubbard and
Fuck all his clones.
Fuck all these gun-toting
Hip gangster wannabes.Learn to swim.
Fuck retro anything.
Fuck your tattoos.
Fuck all you junkies and
Fuck your short memory.Learn to swim.
Fuck smiley glad-hands,
With hidden agendas.
Fuck these dysfunctional,
Insecure actresses.Learn to swim.
Cuz I’m praying for rain
And I’m praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.
I wanna watch it all go down.
Mum please flush it all away.
I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you flush it all away.Time to bring it down again.
Don’t just call me pessimist.
Try and read between the lines.I can’t imagine why you wouldn’t
Welcome any change, my friend.I wanna see it come down.
Come down.
Suck it down.
Flush it down.
[INDENT]Tool - Ænema[/INDENT]
[INDENT]+
[/INDENT]
[I]1.26 - 1.40[/I] & [I]2.25 - …[/I] …όλο βασικά
Ακριβώς αυτό λέω ρε μαν,θα μας ‘συσκέψουν’ και επίσημα,για ένα κομμάτι τίποτα…
Θες να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των μεταναστών. Πάρε έναν υπό την προστασία σου κ πρόσφερε του στέγη, τροφή, ένδυση κτλ.
αυτό δηλαδή είναι μια τρου επαναστατική προσέγγιση ? με μπέρδεψες άσχημα…
Δράση είναι. Αποτελεσματικότερη από το να λες απλά έχουν δικαιώματα, κακοί χρυσαυγίτες που τους κυνηγάτε, κρίμα κλείνουν οι μικροί λιανέμποροί στο κέντρο.
Διώξ’τους, φύγε εσύ και δώστους την θέση σου, κάνε αυτό που είπα πριν, ξεχώρισε μέρος του εισοδήματος σου και δίνε το σε μηνιαία βάση σε κάποιον…Αφελείς προσσεγίσεις μπορεί να είναι, το ζουμί είναι κάνε κάτι.
Αν είσαι σε ένα bar που χωράει 100 άτομα και είστε μέσα 200 άτομα και κοντέυετε να ψοφίσετε από ζέστη, καπνούς, στριμωξίδι και συνεχίζουν να μπαίνουν και άλλοι μου λες ότι η σωστή αντιμετώπιση είναι να λές: Μην βγει κανένας έξω από τους μέσα, κρίμα και για αυτούς που είναι έξω μωρέ και δεν μπορούν να μποθν να διασκεδάσουν. Αν μπουν και άλλοι δεν θα την παλέψει κανείς ήδη δεν την παλεύουν όσοι είναι ήδη μέσα. Αν ασφυκτιούσες λοιπόν δεν θα έκανες κάτι; θα περίμενες στοικά την ασφυξία αναλύοντας…; Θα έφευγες εσύ, θα έδιωχνες κάποιον που δεν χωράει κτλ. Θα έκανες κάτι. Τώρα αν σας φαίνεται πιο λογική προσέγγιση να αναλύεις γιατί βρεθήκανε 200 άτομα σε ένα bar που χωράει 100, ωραία συζήτηση αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρόκειται ποτέ να λύσεις το πρόβλημα και πιθανά θα πεθάνεις από ασφυξία αναλύοντας το.
Είναι απλοϊκά τα παραδείγματα το ξέρω αλλά γίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο το τι θέλω να πω.
Μόνο που αν δούλευαν όλοι δεν θα πεινούσε κανείς…
Δεν είναι σαν το μπαρ!
Δεν με καταλαβαίνει κανείς…
Τι θα πει αν δουλευαν…? Δεν δουλεύουν, υπάρχει πρόβλημα. Είναι σαν το bar.
Γιατί δεν δουλεύουν?Εμείς γιατί δεν δουλεύουμε?Ποιος φταίει?
Όπως είπες και ο ίδιος,είναι πολύ απλοϊκό το παράδειγμα-παρομοίωση.
Ακριβώς αυτό…Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να γκρινιάζουν ότι δεν έχουν λεφτά να φάνε και εννοούν ‘δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε βενζίνα στο αμάξι’.
Όχι μάγκα μου, πειναω σημαίνει πειναω. Μην εκφυλίζεις την λέξη απολίτιστε νεόπλουτε, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που [B]ΟΝΤΩΣ [/B]δεν έχουν να φάνε.
Σε γενικές γραμμές παντως εάν αυτό το μικρό thread είναι ένα δείγμα της νεολαίας της χώρας την στρουμφησατε (εγώ σας γράφω στα παπαρια μου και φεύγω μετανάστης εξου και το -τε…)
Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και επειδή βαριέμαι τα σεντόνια λέω απλά ότι ο εχθρός δεν είναι ο ΑΡΔ Γράκχος η ο δεξιός Mule η ο χ τύπος εδω μέσα. Είναι ο τρόπος ζωής που μας έχουν επιβάλει. Δεν θα μιλήσω (οκ γράψω) παλι για το ?όνειρο? του ενωμένου λαού. Αυτό είναι στο χέρι του καθενός και τι προσπάθεια κάνει για να το καταφέρει. Επειδή αναλύετε πολύ το ?σύστημα? η δική μου αποτίμηση είναι η εξής.
Είναι στην φύση μας πως το λένε, μου δίνεις ένα παιχνίδι που γουστάρω και μετά μου το παίρνεις πίσω με τραμπουκιστικο τρόπο; θα σου σπάσω τα μούτρα να το πάρω πίσω. καλυτέρα να μην μου το έδινες. Εκεί απέτυχε ο καπιταλισμός και πλέον πρέπει να βρουν νέους τρόπους να μας κοροϊδεύουν. Γιατί πολύ σύντομα θα φτάσει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από σήμερα να λέει πειναω και το εννοεί. Ο λογος; Θα πρέπει να δώσουν παιχνίδια σε πολύ περισσότερο κόσμο που του τα ?ταξανε? αλλά δεν έχουν τα λεφτά να τα αγοράσουν. Οπότε για να μην δυσαρεστήσουν κάποιους που τους έχουν ανάγκη, πατανε τους αναλώσιμους.
Έκτος και εάν πατήσουν το κουμπάκι για reset. WWIII μισός πληθυσμός με τον ίδιο πλούτο, problem solved! :thumbup:
Υ.Γ. Άποψη μου είναι ότι το να παραθέτεις το ?πόσο δύσκολα τα βγάζεις περά? η το να λες τα ?κακώς κείμενα της δουλειάς σου? δεν προσθέτει κάτι στην επιχειρηματολογία σου, απλά γίνεται η συζήτηση επίπεδου μικρούτσικου. Κύριε Αντρέα ο άτιμος με έχει να δουλεύω για 900 και σκίζομαι, ενώ ο άλλος παίρνει 1500?? Καλυτέρα να δείτε και να προσπαθήσετε να παίρνετε και εσείς 1500 παρά να ρίξετε τον άλλον στα 900. Just saying?
Υ.Γ. 2. Κάτι σου κάνει αυτό το thread και γράφεις σεντονακια πάντως δεν εξηγείτε αλλιώς?
Double post combo FTW!!!
Μια μικρή παρατήρηση. Δεν νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα που απλά υπάρχουν οι μετανάστες. Οπότε μπορεί να είναι όμορφη η παρομοίωση αλλά άστοχη.
Το ?πρόβλημα? των περισσότερων είναι ότι μας ‘τρώνε τις δουλείες’.
[SPOILER]
[/SPOILER]
Οκ, συμφωνεί ?αλλά για μισό λεπτό. Έχεις δει πολλούς μετανάστες ΙΤ managers; Έχεις δει πολλούς μετανάστες Γιατρούς; Δικηγόρους; Χμ? μάλλον όχι. Έχεις δει πολλούς όμως αγρότες, οικοδόμους, κουβαλητές και γενικότερα χαμάληδες.
ΕΣΥ λεβέντη μου το παιδί σου δεν θα το σπουδάσεις; Φαντάζομαι ναι. Θα ήθελες να το δεις οικοδόμο; Φαντάζομαι όχι. Όταν λοιπόν ξεκολλήσει ο νεοέλληνας από την νοοτροπία εγώ δεν πιάνω κατσαβίδι ? τσάπα ? μυστρί, είμαι σπουδαγμένος, τότε ίσως να μην είναι απαραίτητοι οι μετανάστες.
Μέχρι τότε όταν βλέπεις μετανάστη μπορείς να τον ευχαριστείς που σου έφαγε τα λεφτά το 2004 και σου έκτισε την μίση Αθήνα γιατί εσύ ήσουν σπουδαγμένος.
Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε εσένα με το δεύτερο ενικό προφανώς μην παρεξηγηθείς!
Ο μετανάστης όμως κάνει και παραεμπόριο, μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν μπορεί να υπάρχει και εμπόριο και παραεμπόριο, κάποιος θα κλείσει αναγκαστικά. Άρα δεν υπάρχει δικαίωμα του μετανάστη στην ζωή αλλά ταυτόχρονα και συντήρηση της μικρής επιχείρησης. Ή με το ένα είσαι ή το άλλο. Αν έχανες την δουλειά σου επειδή δούλευες σε ένα συνοικιακό κατάστημα με τσάντες γιατί οι αλλοδαποί πιο δίπλα κάνουν παραεμπόριο θα τους έβριζες και θα έλεγες να ψοφήσουν. Τώρα που κάθεσαι στο pc σου λες ότι έχουν δικαιώματα. Εγώ λέω συνειδητοποίησε ποια πράξη έχει πιο αποτέλεσμα και δράσε ανάλογαLife is tough.
Και φυσικά ο έλληνας καλά να πάθει που είναι project manager και είναι άνεργος άμα δεν υπάρχουν projects. Ας γίνει βαφιάς και πετράς και θα είχε κάνει το κομπόδεμα του.
Να ψοφήσουν οι μεταναστες, να φυγουν όλοι. Το παρεμπόριο πιστεύεις θα κλονιστεί;
Τι είναι το παρεμπόριο μπορείς να μου εξηγήσεις και γιατί εμφανιστηκε; Μήπως είναι κάποια ιδιότητα, ένα επιγεννητικό χαρακτηριστικό των μεταναστών; Ποιοί κρύβονται πίσω απο το παρεμπόριο; Ποιους εξυπηρετεί;
Απάντησε σε αυτά και το συζητάμε…
αυτοι οι μετανάστες τι είναι τελικά??
άνθρωποι που δεν έχουν δουλείες και κλέβουν// ή άνθρωποι που μας κλέβουν τις δουλειές??
ποτέ δεν κατάλαβα…
Αφελη σε βρισκω…ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ…
Το πρωι σου κλεβουν την δουλεια και το βραδυ το σπιτι…μα και εσυ που ζεις…[-X[-X[-X[-X
αααα…κοίτα να δεις…ευχαριστώ για την διευκρίνηση…
τώρα ας δούμε ειδήσεις να δούμε το παρεμποριο που σκοτώνει το μαγαζί με τις τσάντες των 400 ευρω… (πόσο πλάκα εχει που σε θέμα στην τηλεόραση παίρνουν δηλώσεις απο μαγαζιά που πουλάνε πράματα πολυτελείας…)…
επίσης αυτό το παρεμποριο, δεν θέλει δυο στο παιγνίδι?(άμεσα…γιατί έμμεσα…)
Επειδη ειμαστε γαμω τα παιδια οι ελληνες λεω ΣΟΥΠΕΡ προταση. Να παμε στην αφρικη και την αλβανια και να πουλαμε σταντες εξω απο τα ΔΙΚΑ τους μαγαζια…
Να δω τοτε θα τους αρεσει;;;;
Α ξεχασα εκει δεν αγοραζουν τσαντες 400? (και λιγα λες btw) για δεν ειναι cool λαοι…
Α και για οσους δεν μενουν αθηνα, για καθε ενα μαυρο που βλεπετε στην ερμου υπαρχει ενας μητσος, γιωργος, τακης που τους περνει προμηθεια για να τους αφηνει να καθονται εκει. Just saying…
Δεν είμαι χαζός. Δεν υπάρχει επικτήτος εγκληματίας. Η απάντηση μου σε αυτό που ρωτάς είναι η φύση του ανθρώπου στο σύγχρονο κοινωνικό σύστημα. Οι αξίες του. Βαριέμαι να τα λέω πολλάκις. Κοιτάτε το δέντρο. Για αυτό μιλάω για συνειδησιακή αφύπνιση. Πιόνια σε ένα τεράστιο παιχνίδι. Εγώ λέω βγες από το παιχνίδι, μην προσπαθείς να το αλλάξεις γιατί ακόμα παίζεις.