Αν και διαφωνώ με τον βαρουφάκη σε πολλά νομίζω πως τεκμηριώνει την θέση του και εκφράζει μια άποψη πάνω στην οποία μπορεί να συζητήσει κανείς. Για μένα πάντως , το πλέον σημαντικό είναι η στάση των πολιτών καθώς αυτή θα καθορίσει τι θα γίνει. π.χ. αν περιμένουμε τους deus x machina, τότε ούτε στο ΑΝ δεν θα τους δούμε. αν πάλι περιμένουμε απλά να μας ανακοινώσουν την λυπητερή ,τότε θα περάσουμε πολύ δύσκολα χρόνια χωρίς καμία προοπτική. Όσο δεν συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων, όσο αποφασίζουν άλλοι για τις ζωές μας δεν βλέπω πως θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε απτην μαυρίλα, η οποία δεν έχει μόνο οικονομικές πτυχές.
Η “ιδέα της μη ύπαρξης ιδέας” είναι για σένα κάτι διαφορετικό από αυτό που περιγράφω πιό κάτω;
Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως ένα τέτοιο κόμμα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν μπορεί να μοιράσει λεφτά ή ρουσφέτια.
:lol:
Ωραία ατάκα!
Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο πως το δάνειο που θα μας δώσουν δεν θα λύσει κανένα δικό μας θέμα αλλά ούτε και τα χοντρά θέματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ΕΕ.
Αλλά δεν μπορεί να λέει έτσι “ελαφρά τη καρδία” πως το να κηρύξεις πτώχευση μπορεί να είναι λύση, θα έχει βαριές και μη ελεγχόμενες συνέπειες.
Επίσης όταν λέει “το δημόσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί με δικούς του πόρους”, εξωραίζει μία κατάσταση που θα είναι πολύ δύσκολη. Γιατί εξακολουθούμε να έχουμε έλλειματικό προϋπολογισμό. Το δημόσιο ακόμα και σε μία χρονιά περικοπών σαν αυτή που πέρασε βρέθηκε να του λείπουν πάνω από 10 δις για να “συνεχίσει να λειτουργεί”. Χωρίς λοιπόν πρόσβαση σε δανεισμό, το κράτος θα πρέπει ή να μαζέψει ακόμα 10 με 12 δις από πρόσθετους φόρους το 2012 (με τίποτα [-X, εδώ με το εκβιαστικό χαράτσι της ΔΕΗ που θεωρείται “πετυχημένο εισπρακτικά” μάζεψε 2 δις) ή να κάνει περικοπές από τις δαπάνες του στο αντίστοιχο ύψος (Θα χρειαστεί να απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και να κόψει και άλλο τους μισθούς αυτών που θα μείνουν). Άρα αυτό δεν λέγεται “το δημόσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί”
Λύσεις υπάρχουν… π.χ. εδώ:
(στο 7:30 περίπου)
και υπήρχε ένα άλλο βίντεο που δεν βρίσκω τώρα, από άλλη εκπομπή νομίζω, όπου ο ίδιος είχε προτείνει με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία, πως εύκολα θα ξεχρεώναμε.
Θέληση να υπήρχε 8)
Στα Αγγλικά τους το δώσανε το κείμενο!Εδώ δεν τα διαβάζανε όταν ήταν στα Ελληνικά…:lol:
Για να μπορεί να το διαβάσει ο ΓΑΠ… :roll:
Θα μου πεις… αυτός θα το διαβάσει ή ο Μπένι; :-k
Μπα ο ΓΑΠ μια τζίφρα βάζει και ξεμπερδεύει (όχι ότι οι άλλοι κάνουν τίποτα περισσότερο).Σιγά να μην κάθεται να διαβάζει…τώρα που είναι και στα φόρτε τους τα χειμερινά σπορ…
Kαι κλινικά νεκροί…
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ[U] Μειώσεις στις συντάξεις:
[/U]
Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο
εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από
το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών[U]? Περικοπές στο βασικό μισθό:
[/U]
Μείωση του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
3.Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
? Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την προσαρμογή των μισθών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εάν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για μείωση του μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15%.
? «Ψαλίδι» στα επιδόματα
Μέτρα για διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015).
[U]? Ανατροπές στα εργασιακά:
[/U]
Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ.
Διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
[U]? Απολύσεις και νέες περικοπές στο Δημόσιο:
[/U]
Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
Εργασιακή εφεδρεία.
Μείωση συμβασιούχων.
Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.
floydized, δώσε στοιχεία ρε…που θα πάμε στη αυστρια για δουλειά? τα μισά μου λες.!
να συγκρίνω με γερμανια να δω τι να διαλέξω.
*βάλε και χρυσή αυγή στη βουλή όπως εδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, και την “κάνουμε” νύχτα.
Για όποιον δεν έχει πάρει χαμπάρι τι παίζει.
Βασικός μισθός, καθαρές αποδοχές :
[B][SIZE=“5”]450 ευρώ[/SIZE][/B]
Άντε αύριο το πρωί πάλι για φραπεδιά. Δε βαριέσαι…
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ακομα δεν εχουν επαναστατησει οι συμπατριωτες μας που δεν εχουν τιποτα να χασουν…
αυτοι που δεν εχουν ενα φραγκο να βαλουν πετρελαιο και να ζεσταθουν,αυτοι που ειναι ανεργοι και χρωστανε,αυτοι ακομα που τρωνε απ τα συσσιτια…
εμεις σιγουρα ολοι εδω και μονο που εχουμε ακομα μια συνδεση ιντερνετ ακομα ειμαστε στους προνομιουχους…
προς το παρον εχουμε,ισως κοπει λιγο αργοτερα γιατι πολλα τα εξοδα…
Ενω εμεις εχουμε να χασουμε δλδ;
Ισως αυτοι που αναφερεις οταν ψαχνουν να εξασφαλισουν τα προς το ζην δεν εχουν καιρο για να σκεφτουν και να προβληματιστουν και να διαβασουν αρθρα. Εμεις οι “προνομιουχοι” ομως κι αυτη τη “δουλεια” την ριχνουμε στους αλλους. 450 ευρω μια χαρα μας καθησε. Καλο πσοφο να χουμε.
[B]1)[/B] και οχι μόνο στην ελλαδα…και στις αλλες χώρες…ακόμη και στην αμερικη , υπάρχουν 45 εκατομμύρια άνθρωποι κατω απο το όριο της φτωχιάς.!! [B]45 εκατομμύρια.! [/B]
[B]2)[/B] είμαστε…μόνο που αν δεν βρούμε λεφτά σε ενα μηνα να πληρώσουμε τον δεύτερο λογαριασμό της δεη που ήρθε 410 ευρο, δεν θα έχουμε ούτε αυτό.
οπότε να αποχαιρετίσουμε ο ενας τον άλλον απο τώρα.χάρηκα για την γνωριμία
Αρκετος κοσμος εχει ακομα την οποια καβατζα του στην τραπεζα. Οσο υπαρχει αυτη τα βγαζει περα και κανει υπομονη. Ως ποτε ομως; Και οντως οσοι εχουν πραγματικα προβλημα εχουν ηδη διακοψει τη συνδεση στο internet
Πρώτη φορά παίζει να μπαίνω εδώ και να γράφω οργισμένος.
Βγείτε μετά να κατηγορήσετε αν κάποιος αντιδράσει “χωρίς λογική” στην κοινωνία.
Πίκρα για την χώρα,μόνο πίκρα.Ας συνεχίσουν να ρεμβάζουν.
Καλά για Ευρώπη δεν το συζητώ καν.
Τι να πω ρε πούστη μου
Aν δε γινει πουτανα ολα τωρα, ποτε θα γινει ρε πουστη μου…
Μιλαμε για τραγικα πραγματα, δε ξερω ποιος διαβασε τι ερχεται και δε του σηκωθηκε η τριχα…
Το σημαντικό είναι πως σώθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός… Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά…
Η απορία είναι μια: Αν όχι τώρα, πότε?
Εεεεεε που να τρέχουμε τώρα είναι και η εξεταστική στην μέση …
Αστο για μετά και βλέπουμε …
(περιμένω -τι περιμένω δηλ. stadar- να το ακούσω τις επόμενες μέρες στο ΤΕΙ #-o#-o)
Ψέμματα σας είπα,δεν είμαι οργισμένος τελικά διότι
Ο Γ. Καρατζαφερης αποχωρώντας από τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Καλλιρρόης, μετά τον Καβάφη, χρησιμοποίησε και ένα τραγούδι των Beatles. “It’s a Hard day’s night”
Θα αρχίσω να παίρνω και εγώ χαπάκια και θα είμαι ένας χαρούμενος νέος,ναι αυτό είναι:)