Ελληνικη οικονομική κρίση/δντ/νεα μετρα

προχθες ειδα ουφο. πιστευω στα παντα πλεον…

Ναι ενω αν ειχαμε και 30 % πληθωρισμο θα ειμασταν καλυτερα. Ευγε…

H απαντηση σου στο οτι σου ειπα πως διαλεξες μερα να μιλησεις για τον τζογαδορο αλεξη, ειναι, [B][I]να κανει η μανα[/I][/B]? καλη φαση!!

επομενο βημα οταν θα πεινανε ολοι ειναι, με τον αλεξη θα πεινουσαμε περισσοτερο να φανταστω??

Δεν ειναι το επομενο βημα. Απο παντα ετσι ηταν. Αν θελεις απο παντα ετσι πιστευα εγω. Ναι κατα τη γνωμη μου θα πεινουσαμε περισσοτερο. Ναι οι Αργεντινοι τους οποιους θελει ο Αλεξης να μοιαξουμε βγαιναν με μαχαιρια και τσεκουρια στους δρομους και σφαζαν επι τοπου για να φανε. Και δεκα χρονια μετα και παρολο που οι συγκυριες ηταν υπερ τους (ανεβηκαν πολυ οι τιμεςς προιντων που εξαγουνε) ειναι πολυ χειροτερα απο εμας. Εσυ διαλεξε να τους μοιαξεις.

Must see

το οτι σου λεω εγω σου μιλάω για την χρονική συγκυρία του ποστ σου και εσυ συνεχίζεις να λες τι θα γίνει και στην περίπτωση αργεντινης, με σκοτώνει απλά…

*επίσης εγω ειπα οτι ακόμη και σε εκείνη την περίπτωση , πάλι με τον τσιπρα θα ασχοληθείς.οχι τι θα γινοταν .
πόσο θα παει δηλαδή.καμια 200αρια χρόνια θα πηγαίνουμε χειρότερα , και τα 200 θα λεμε τι κακό ΔΕΝ κατάφερε να μας κάνει ο τσιπρας? θα δίνεις άλλοθι στον καθε απίθανο ,με φόβητρο απο δίπλα τον τσιπρα? για το θεο δηλαδή.ουτε το mega!!

*Και σε 200 χρόνια θα δω τί εναλλακτικές έχω. Αν οι εναλλακτικές μου πιστεύω ότι είναι χειρότερες τότε πάλι δεν αλλάζει κάτι

καλή φάση. ελεύθερο πασο στον καθένα για το οτιδήποτε…

OK εσύ να μην επιλέγεις κάθε φορά την λύση που θεωρείς καλύτερη. Σώφρον

πωπωωωωωω. ρε αδερφέ. δεν λεω για την επιλογή σου. αλλά για την μανια σου α στηρίζεις κάτι στην αδυναμία του άλλου. εντάξει καταλάβαμε οτι ο τσιπρας δεν κανει. για αυτούς εδω που έχουμε θα πούμε κατι?
*περιμενω να μην κερδίσεις τον αρη(δύσκολο) και να σου πω καλό ειναι και το χ γιατί με τσιπρα θα έχανες…:stuck_out_tongue:

Απο ηττα καλο και το χ :slight_smile:

:lol:
η καλύτερη κεκαλυμμένη άποψη για τον τσιπρα που εχω ακούσει :stuck_out_tongue:

Λοιπόν εγώ μία φορά θα τον υπερασπιστώ τον Τσίπρα: Τον αδικήσαμε που του την πέσαμε όλοι με την ομολογία του περί Αργεντινής!
Γιατί το σχόλιο του δεν ήταν πολιτικό αλλά ποδοσφαιρικό!
Ένα πικραμένο βαζελοπαίδι είναι ο Τσίπρας, που όπως όλοι τους είχε να δεί τεχνίτη παίχτη στην ομάδα του από την εποχή του (Αργεντίνου) Ρότσα! Όταν πρόπερσι πήραν τον (επίσης Αργεντινό) Λέτο από τα αζήτητα μας, άρχισαν στο ΟΑΚΑ να χειροκροτάνε στα κοντρόλ του! Γιατί ήταν κάτι που τα παιδιά είχαν στερηθεί τόσα χρόνια ενώ έβλεπαν τον κάθε τσουρουκά να παρελαύνει ως υποψήφιος μεσσίας…#-o
Του ξέφυγε λοιπόν του Τσιπ και είπε “καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή, σαν τους απέναντι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν Γκαλέτηδες και Ιμπαγάσηδες να κρύβουν τη μπάλα”. Αλλά διάφοροι φιλελεύθεροι παλιοχαρακτήρες έφαγαν το δεύτερο μέρος της πρότασης και άφησαν τον Τσιπ εκτεθειμένο, να έχει κάνει πολιτικό σχόλιο “καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή”…:roll:

Σοβαρά τώρα Κρίμσον: Δεν είναι αποτυχία της κυβέρνησης να αναβάλει την λήψη κάποιων σκληρών μέτρων και να τη συναρτήσει από την πορεία επίτευξης των στόχων της μέχρι ένα καθορισμένο χρονικό σημείο: Kάνει αυτόματα τους πάντες συνυπεύθυνους για ό,τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι! Και αυτό είναι σημαντικό σε μία κυβέρνηση συνεργασίας όπου κάποιοι νόμιζαν πως μπορούσαν ενώ συμμετέχουν στην κυβέρνηση να χτίζουν αντιπολιτευικό προφίλ. Φαντάζομαι καταλαβείνεις τι λέω.
Αλλά και συνολικά για την κυβέρνηση, θα την φέρει κάποια στιγμή νωρίτερα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα των προγραμματικών της δεμεύσεων (“δεν απολύουμε ούτε έναν δημόσιοϋπάλληλο”) και θα την αναγκάσει να διαλέξει αν θα καταστρέψει ό,τι υγιές έχει απομείνει στη χώρα μέχρι τέλους ή αν θα αποφασίσει να σπάσει το απόστημα.

Σιγουράκι πως θα πεινούσαμε περισσότερο! Και δεν θα επιτρεπόταν και να γράφεται στα ΜΜΕ, δεν θα το επέτρεπε ο κομμισάριος Τρίμης! :wink:

Καλά Mule, χαλάρωσε λίγο με την προπαγάνδα… σιγά μην είναι και ίδιος ο Πούτιν ο Τσίπρας! Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ (και δεν το κάνω ποτέ) την πολιτική του Τσίπρα και του συριζα, εδώ μιλάμε για κόμμα όπου οι περισσότεροι είναι στην λεγόμενη κατηγορία των “ευρω-αριστερών”. Ούτε από ΕΕ θα βγαίναμε, ούτε θα είμασταν χειρότερα από τώρα… πόσο χειρότερα δηλαδή 8)
Οπότε μην ανησυχείτε και τόσο αν τυχόν βγει κάποτε ο Τσίπρας, απλά θα είναι ένα “νέο πασοκ” με λίγο αριστερότερο προφίλ (ανφαζ δεν ξέρω :stuck_out_tongue: )
ΟΚ το τελευταίο με το πασοκ είναι λόγος ανησυχίας, αλλά για άλλους λόγους :lol:

Και εαν δεν βγαιναμε απο ΕΕ τοτε τι εννουσε καλυτερα να γινομασταν Αργεντινη; Η Αργεντινη αποσυνδεθηκε απο την κλειστη ισοτιμια με το δολλαριο. Δεν θα αποδεσμευθουμε εμεις απο το Ευρω; Εκτος αν εχει δικιο ο mule και απλα o Αλεξης θελει να παρει κανα παικτη για τον βαζελο :slight_smile:

ναι αλλα εσυ το αναλύεις απο την δικιά τους την πλευρά, ενω εγω ρωτάω, δεν υπήρχε τρόπος να μην υπάρχει η ρήτρα μη επίτευξης στόχου.?
ναι, βαζουν τον εαυτό τους στον στοχο, και τους πάντες στην θέση τους. αλλά όταν δεν θα βγουν όλοι οι στόχοι(που δεν θα βγουν), τι θα λεμε? ζητω που που αυτόματα και χωρις καμιά διαπραγμάτευση έπεσαν ολοι οι μισθοί.?

*και δεν λεμε οτι ανέβαλε καποιες σκληρές αποφάσεις. τις πήρε τις σκληρές αποφάσεις και απλά σε μια αποτυχία με τους στόχους, θα πάρει και τις τελειωτικές.

Πρώτα απ’όλα, την άποψη μου γράφω, δεν είναι προπαγάνδα επειδή δεν τη συμμερίζεσαι!
Δεύτερο: Ποιοί “Ευρω-αριστεροί” μωρέ; Για 4 χρόνια πίσω γράφεις; Oι όποιοι “ευρω-αριστεροί” πρώτα περιθωριοποιήθηκαν και μετά διώχθηκαν κακήν-κακώς μαζί με τον Κουβέλη! Σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “Αργεντινός” Τσίπρας, ο “η χρεοκοπία είναι το όπλο των αδυνάτων” Λαφαζάνης (ένα φεγγάρι πριν χρόνια το επώνυμο του χρησιμοποιούνταν ως βρισιά σε αυτό το φόρουμ :lol:) και ο Δραχμούλης που θέλει να απλώσει χέρι στις καταθέσεις.
Και πολλοί ΠΑΣΟΚοι φυσικά, που σε τρομάζουν και εσένα…
Η μόνη διαφορά του Τσίπρα με τον Πούτιν είναι πως ο ένας έχει εξουσία ενώ ο άλλος όχι. Αν την αποκτούσε θα έβλεπες εκτροπές που θα σου γύριζαν τα μάτια. Δες πως αντιλαμβάνονται την δημοκρατία: Bγάζουν -σωστά- ανακοινώσεις για τον Παστίτσιο αλλά διαγράφουν από την ΕΣΗΕΑ που ελέγχουν τον Μανδραβέλη επειδή λέει “γράφει νεοφιλελεύθερες απόψεις”. Ας βγάλουν για τους δημοσιογράφους έναν κατάλογο με απόψεις που επιτρέπεται να γράφουν ώστε να μην διαγράφονται από το συνδικαλιστικό τους όργανο!
Σε διαβεβαιώνω πως θα είμασταν πολύ χειρότερα αν εβγαιναν. Γιατί η κατάσταση στην οικονομία παραμένει πολύ κρίσιμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κανένα στέλεχος που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που πρέπει να πάρει αυτή τη στιγμή ο υπουργός οικονομικών.

Μα από την δική τους πλευρά (και αυτή οποιουδήποτε δεν ονειρεύεται χρεοκοπία και Αργεντινές…) πρέπει να το δεί κανείς για να καταλάβει πως ο Στουρνάρας (προφανώς ο εμπνευστής της ρήτρας) παέι να δεσμεύσει Βενιζέλους, Μανιατάκηδες, Παναγιωτόπουλους κλπ. και να κάνει την επίτευξη των στόχων και δική τους υπόθεση.
Το αν θα βγουν οι στόχοι ή όχι είναι μεγάλη ιστορία, δεν συζητιέται έτσι πρόχειρα. Το σίγουρο είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο να βγουν είναι πως η κυβέρνηση ψάχνει να τους πιάσει κάνοντας κάθε πιθανή “πατέντα” αντί να κάνει το προφανές που είναι να κλείσει οργανισμούς και να απολύσει όσους δουλεύουν εκεί, να ιδιωτικοποιήσει ό,τι ιδιωτικοποιείται από εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος, να μειώσει το κράτος δραστικά.

Θρασύτατα και απροκάλυπτα ταξικά είναι τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί η άθλια τρικομματική κυβέρνηση. Και ενώ δήθεν τους έχει πιάσει ο πόνος για τους φτωχούς Έλληνες που πληρώνουν, ενώ οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν, α[B]ποφάσισαν να αυξήσουν ακόμα πιο δραματικά τη φορολογία των φτωχών και των εργαζομένων και να μειώσουν προκλητικά την επιβάρυνση για τους έχοντες και κατέχοντες.[/B] Απλά τα πράγματα:[B] Η κυβέρνηση πάει να καθιερώσει ενιαίο συντελεστή φορολόγησης για όλα τα ετήσια εισοδήματα από 16.000 ευρώ και πάνω 35%[/B]! Δηλαδή, είτε παίρνεις 5.000 πάνω από τα 16.000, είτε παίρνεις 100.000 ευρώ και πάλι η φορολογία θα είναι 35%! [B]Μέχρι τώρα, η φορολογική κλίμακα προβλέπει για υψηλά εισοδήματα φόρο 38%, 40% και 45%. Πρακτικά λοιπόν η κυβέρνηση χαρίζει ένα 10% φόρο στους πολύ πλούσιους (από 45% στο 35%)![/B] Την ίδια ώρα καταργεί την κλίμακα του 25%, που ήταν από 16.000 - 26.000 ευρώ (μιλάμε πάντα για μικτές αποδοχές) και το κάνει κι αυτό 35%!

ευτυχως που χουμε το Στουρναρα δηλαδη και μπορει κι ανταπεξερχεται στις ευθυνες ενος υπουργου οικονομικων

Μακριά από εμένα η υπεράσπιση κάθε φορολογίας, είναι κλοπή, δεν κουράζομαι να το φωνάζω.
Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία πως οι άλλοι θα ήταν πιό κατσαπλιάδες, θυμίζω την δήλωση Γλέζου πως θα έβαζε χέρι σε καταθέσεις από το μυθικό ποσό των 20.000 και πάνω (κάπου εκεί αρχίζει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η… “πλουτοκρατία” προφανώς…)

μακριά απο σένα αλλά το κάνεις…:stuck_out_tongue:
εδω ο άλλος λεει θα χαρίσει φορολόγηση στον πλούσιο και την διάφορα του θα την μοιράσει στα χαμηλότερα στρώματα.