Ελληνικη οικονομική κρίση/δντ/νεα μετρα

Αν και η αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ δεν θα ενοχλήσει οικονομικά την Γερμανία, θα προκαλέσει προβλήματα στα υπόλοιπα PIGS και κυρίως στην Ισπανία. Επίσης όσα διαλαλεί η Μέρκελ κατά καιρούς περί τεμπελιάς των Ελλήνων είναι κυρίως για τα αυτιά της δεξιάς πτέρυγας των εν δυνάμει ψηφοφόρων της. Εκτός του το να σε βαραίνει το όνομα του “Καταστροφέα της Νομισματικής Ένωσης” η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα θα προκαλέσει τεράστιες διαφορές στις ισοτιμίες και για μία χώρα σαν την Γερμανία που απολαμβάνει αυξημένες εξαγωγές λόγω τις χαμηλής τιμής του Ευρώ αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη καλό.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το χαμηλό ευρώ έχει αυξήσει και τον πληθωρισμό στη Γερμανία (το τελευταίο μήνα ο πληθωρισμός τους έπιασε τις τιμές του 2008, όταν υπήρχε η παγκόσμια κρίση δηλαδή και έπρεπε να κάνουν bail out τις τράπεζες τους). Η Μέρκελ χάνει σε εκλογές εντός της Γερμανίας εξαιτίας των πακέτων βοηθείας στην Ελλάδα και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα σταθεροποιήσει το νόμισμα, δε θα εκτοξεύσει τη τιμή του. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να πιάσει ξανά την αξία που είχε πριν την κρίση, αφού η οικοθελής έξοδος της Ελλάδος από Ευρωζώνη θα σημαίνει και φέσωμα σε όσους χρωστάμε, άρα βραχυπρόθεσμα και πτώση της αξίας του euro.

Τέλος, έχει τεράστια διαφορά για τη Μέρκελ και την Ισπανία το να πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και το να φύγει η Ελλάδα οικειοθελώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εμείς προτείναμε την έξοδο για να πιέσουμε για διαφορετικά μέτρα από αυτά που προωθεί η Μέρκελ και η Μέρκελ εξήγησε στην κυβέρνηση μας το προφανές. Πως κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή, θα είναι αυτοκτονία για την Ελλάδα… Διπλωματικό fail μου ακούγεται αν είναι αλήθεια.

(Last but not least, οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα πάρουν το περισσότερο από το Γιαπωνέζικο μερίδιο στην πίτα των πωλήσεων αυτοκινήτων εκτός Ασίας. Μιλάμε για μια τρελή αύξηση εξαγωγών που αναμένουν εξαιτίας της κρίσης στην Ιαπωνία στους τομείς της βαριάς βιομηχανίας, άρα η αύξηση ευρώ δε θα τους επηρεάσει πλέον τόσο όσο νομίζουμε…)

Εγώ όμως διαβάζω άλλα στον Guardian:

http://www.guardian.co.uk/science/2011/may/24/greece-loan-default-banking?INTCMP=SRCH

Ναι αλλα ετσι ρισκαρουν. Ρισκαρουν αυτη η ‘‘αγαθη’’ συγκεντρωση των μαζων να παρει ανεξελεγκτες διαστασεις και να τους γυρισει μπουμερανκ.

Αυτο παει και ως απαντηση στον γρακχο.

Προφανως και μια κατσαρολα με νερο που βραζει, πρεπει να την ανοιγεις ‘‘λιγο’’ που και που ωστε να μην ξεχυλησει αποτομα, αλλα δεν θελει και πολυ αυτες τις μαζες να μην μπορουν μετα να τις κλεισουν ευκολα ξανα στο σπιτι τους…

12345

ρε συ Night*Sky δεν βλέπεις την πιθανότητα να τρίβουν τα χέρια τους μερικοί που πλέον κάποιοι θα φύγουν από τις φυσιολογικές πορείες-διαμαρτυρίες(ή που δεν θα πάνε ποτέ γιατι υπάρχει άλλος πιο hi τρόπος), που έχουν αιτήματα, συγκεκριμένο σκοπό και λόγο και ότι θα θα έχουμε απλές συγκεντρώσεις για καφέ, σάμαλι και πέσιμο στη γκόμενα με τα σορτς?

βγήκε στους δρόμος τόσος κόσμος γιατι είναι “αγανακτισμένος”, αλλά έτσι μόνο δεν γινεται τίποτα…
χωρίς να ξέρω τι θέλω θα συνεχίσω να είμαι αγανακτισμένος…

εκτός και αν σε αυτές τις συναντήσεις υπαρχουν καποιες συζητήσεις που πάνε το θέμα παραπέρα…που στη λαρισα οπου πέρασα για λίγο όλο για κάτι καφέδες άκουγα…

Ενταξει Γρακχε, εγω φταιω που (ξανα)ανοιγω κουβεντα με γαμημενους ΚΝΙΤΕΣ.
Αντε και γαμησου αν δεν εχεις διαθεση για κουβεντα.
Μια ζωη, οποιος δεν ειναι μαζι σας, ειναι εναντιον σας. Πιο δεξιοι απο τους δεξιους…

Τις ιδιες ενστασεις εχω και με σενα γρακχο και με σενα κριμσον αιντολ, αλλα τι να κανουμε, πρεπει να βλεπουμε την κατασταση καλοπροαιρετα στην αρχη παντα…

Οσο για τις φυσιολογικες πορειες, εγω λεω τοσο καιρο οτι δεν εχει νοημα να κουναμε απλα τα κοκκινα σημαιακια, και εσυ μου λες οτι πιστευω οτι θα αλλαξει κατι με τους ‘‘πανυγηρτζηδες’’ ??? Προφανως και οχι !!

Απλα δεν εχω λυσσαξει οπως πολλοι απο εσας, απλα αφηνω να δω πως θα εξελιχθει η φαση.
Μια στο τοσο ομως να εξελιχθει θετικα, θελω να δω τις φατσες πολλων, που θα βλεπουν οτι το επι δεκαετιες ‘‘ανοιγμα’’ προς τον κοσμο που εκαναν ηταν απλα ανουσιο και η λυση ηρθε αλλιως…

Τι ωρα βγαζει ανακοινωση η Παπαρηγα ή εχει βγαλει ηδη αποκαλυπτοντας και τωρα την συνομωσια για την παραπλανηση και τον αποπροσανατολισμο της λαικης εργατικης ταξης απο τους οπορτουνιστες και τους τυχοδιωκτες ?

Αλ. Παπαρήγα: Δεν ανησυχούν οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων»

«Δεν αρκούν και δεν ανησυχούν το σύστημα» οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών», σχολίασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στην Ελλάδα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό απεργιών σε όλη την Ε.Ε., σημείωσε η κ. Παπαρήγα και επεσήμανε: «Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία». «Όμως», σχολίασε, «οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν».

Από τη Λάρισα όπου βρέθηκε την Τετάρτη, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως «Αν ο λαός υποκύψει, θα τα χάσει όλα. Όταν κάνεις πίσω, οι εκβιαστές αποθρασύνονται. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Τα μέτρα, όμως, που καταρρακώνουν τους εργαζόμενους, θα μείνουν».

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3470:-lr-&catid=83:aristera&Itemid=200

συνεχίστε :slight_smile:

Ενω με το ΠΑΜΕ, κυρια Αλεκα, εχει λερωσει τα βρακια του το συστημα…Τοσο που ο Καρατζαφερης δινει συγχαρητηρια για την αψογη οργανωση και πειθαρχεια τους…

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό-παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.

Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν!

Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΗ, 11 π.μ.

Με τα νέα μέτρα:

*

Επιβάλλονται νέοι φόροι-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20% με ορίζοντα το 15%!
*

Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!
*

Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας, κ.ά).
*

Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.
*

Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις ? καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.ά.
*

Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.

*

Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.ά. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν πρώτα να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα από την εξαγγελία των μέτρων απαίτησαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2 Ιούνη. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση και «συζήτησαν τη δυνατότητα» για 24ωρη απεργία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στις 21 Ιούνη…ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων(!!!), ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) στήριξε τις προτάσεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και καταψήφισε την πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα! Μόνη επιλογή η εγκατάλειψη τους!

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ σας καλούν σε συσπείρωση και δράση τώρα!

Εργαζόμενε ? άνεργε - αγρότη ? αυτοαπασχολούμενε ? γυναίκα ? νέε - νέα.

Στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε φιλολαϊκή προοπτική. Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό. Δεν έχεις καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι της πλουτοκρατίας! Μην τα αναγνωρίζεις!

Καμιά συναίνεση, καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΗ, 11 π.μ.

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1730

:smiley:

Απλά βρε Αλεκούλη είπα να το γυρίσω λίγο στην πλάκα αφού δε σου άρεσα στο σοβαρό. Βλέπω όμως ότι με την πλάκα εσύ αφηνιάζεις περισσότερο. :frowning: Ντάξει τί να γίνει. Όταν κάποιος είναι εμπαθής, είναι εμπαθής, δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Μου κάνει εντύπωση πάντως το πώς ενώ σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που χλευάζει αυτό το “κίνημα”, το “κατακεραύνωμα” από τους υποστηρικτές του (έστω και τους ντροπαλούς υποστηρικτές του, σαν τον Αλεκούλη ένα πράγμα) έχει ένα και μόνο στόχο. Αν κάνεις το “λάθος” να μην είσαι βρε αδερφέ μ’ αυτό το “πράγμα”, ε, δε μπορεί, πρέπει να είσαι ΚΚΕ (aka κολλημένος, δογματικός, φοβάσαι ότι το “κίνημα” θα σε εκθέσει -λολ- κτλ.).
Ναι, φαντάζομαι ότι ΚΚΕ είναι και ο crimson idol, και o SOAD, και ο cynic, και ο metal militia, και, και, και…

[B]Night*Sky[/B] μακάρι να πάρει κάποια πιο συγκεκριμένη μορφή αυτο το πράγμα…και φυσικά αν εξελιχθεί κάτι σε κατι καλό, δεν νομιζω να συνεχισει η καζούρα για το πανηγύρι…
το μέλλον θα δείξει…

πάντως
και εγω το ειχα όνειρο κάποτε να συμβεί κάτι που δεν θα έχει χρώματα και παραχαραγμένες ιδεολογίες αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτό φαίνεται αδύνατον…
αυθόρμητα, μαζικά, χωρίς κανένα facebook, θα κατεβεί ο κόσμος σε μεγαλύτερη καταστροφή/κατάσταση…προς το παρόν δεν βλέπω φως…

“Αριστεροί, κομμουνιστές, συμμορίτες!”

Ναι ναι… αυτά τα έλεγε σε μια εκπομπή του ο μπουμπούκος, βρίζοντας έτσι κάποιον που τον πήρε τηλ. στην εκπομπή και δεν του άρεσε (ή κάτι παρόμοιο).
Το ΕΣΡ δεν θα έπρεπε να τον τιμωρίσει για τη λέξη “συμμορίτης” και τη χρήση που της δίνει; :-k

ελλάδα.
ακόμα και γιαυτό το λόγο τρωγόμαστε.

Ρε. Ολοι τα ιδια πραγματα βλεπουμε σε αυτο το ‘‘κινημα’’. Απλα αλλοι τα υπερτονιζουμε και αλλοι απλα τα δικαιολογουμε μιας και ειναι στην αρχη αυτο το πραγμα [B]περιμενοντας[/B] να δουμε πως θα εξελιχθει.
Απλα την λυσσα μερικων την βρισκω αδικιολογητη.
Μεταξυ αυτων που κατεβηκαν απλα για μπυρες και τζερτζελο, σιγουρα θα υπαρχουν και αυτοι που θα μιλανε σοβαρα για την κοινωνικη και πολιτικη κατασταση.
Εκτος και αν καποιοι εχουν τοση αναγκη για να προβαλλουν οτι ειναι τοσο τρου γνωστες των κοινωνικοπολιτικων που αυτο θα το πετυχουν με 24ωρο κραξιμο στους φεισμπουκακιδες.

όλοι οι επαναστάτες και οι αγωνιστές κτλ κτλ κτλ γεννήθηκαν με πλακατ στο χέρι???
παρθενογέννεσις??? κι ο braveheart αγρότης ήθελε να γίνει αλλά το φέραν έτσι οι συνθήκες και τον κάνανε ταινία.που ξέρεις??? μπορεί ο κάθε TaSoS_Ts να γίνει μεγάλος urban fighter.

@Night*Sky
Βλέπω πάντως ότι τελικά συνεχίζεις να μιλάς με γαμημένους Κνίτες.

Άκου δω, η διαφορά μας δεν είναι στο τί παρατηρήσεις κάνουμε σχετικά μ’ αυτό το “κίνημα”: αυτό δε θέλει κάποια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, αλλά μάτια και ΜΟΝΟ. Ο metal militia π.χ. πήγε στη συγκέντρωση έχοντας ελπίδες και γύρισε απογοητευμένος και κράζοντας. Βασίστηκε, απλά, σ’ αυτά που είδε. Τα οποία τα βλέπεις κι εσύ κι εγώ και όλοι.
Η διαφορά μας είναι αλλού: ότι εσύ θες να “περιμένεις” να δεις “τί θα γίνει”, ελπίζοντας σε θετικές εξελίξεις και έχοντας στο μυαλό σου προφανώς ότι ακόμα κι αν έρθουν ε τουλάχιστον “δε χάθηκε και τίποτα”.
Εγώ αντιθέτως λέω, από την πρώτη στιγμή κιόλας αν έκανες τον κόπο να προσέξεις τί έγραφα, ότι αν αυτό το “κίνημα” “πιάσει” αυτό θα σημαίνει ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ για το λαϊκό κίνημα. Θα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. Γι’ αυτό χρησιμοποίησα τόσες φορές τη λέξη “εκτόνωση”. Γι’ αυτό που να με πάρει ο διάολος αυτό το “κίνημα” το στηρίζει με τόσο ενθουσιασμό ο Αλαφούζος, ο Τριανταφυλλόπουλος κι όλοι αυτοί οι “αγανακτισμένοι Έλληνες”. Αυτό σου είπε ο Isis, που εσύ ήσουν σε φάση “ντεν καταλαβαίνει”, εξ’ ου και το προηγούμενο δούλεμα εκ μέρους μου.

Τώρα αν θες να τα πεις όλα αυτά “απόλυτη αλήθεια”, Ε ΠΕΣ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.

Δεν χρειάζονται νεύρα και βρισιές. Αν ο καθένας έβρισκε την εσωτερική του ηρεμία πρώτα, θα είχαμε καλύτερες κοινωνίες…

Καλά μου θυμίζεις τον Ντίνο τον Ηλιόπουλο τώρα ε. [I]Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.[/I]

εγώ ξέρω οτί έτσι όπως τα έχουν καταφέρει είναι μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός.
δε μπορώ να οραματιστώ πως θα σωθεί η κατάσταση.