Καλύτερες κυκλοφορίες 2011

Μου φαινεται πολυ χαζο το να προσπαθεις να προσδιορίσεις την μουσικη σου με τετοιους τιτλους.

το ιδιο ηλίθια είναι και τα mathcore, post-bm, κλπ που σε εχω δει να χωνεις, με την ιδια λογικη

φυσικά και υπάρχει, και αυτό προτιμώ εγώ! Out For The Count, Kickback, Purgatory, Arkangel, You Must Murder κλπ μόνο positive θεματολογία δεν έχουν. Κι όπως λένε και οι πρώτοι “Positive is for your HIV test, not for hardcore”!

Kαιρο ηθελα να ρωτησω αλλα τι ειναι το positive και τι το negative hardcore???

νομίζω είναι αυτονόητο και το λενε και οι λέξεις, positive όταν συνήθως η θεματολογία των στίχων και το όλο στυλάκι τους είναι straightedge δηλαδή μακριά από ναρκωτικά/σέξ χωρίς σχέση/πολλές φορές είναι και χορτοφάγοι και κατά της βίας και γενικά περνάνε θετικό μήνυμα είτε για τον εαυτό τους είτε όλης της κοινότητας, και negative το ακριβώς αντίθετο! Σαν το black metal ένα πράμα και το unblack (δηλαδή το χριστιανικό).

positive --> (+)

negative -> (-)

Τι Unblack ρε πούστη μου? Που τις ψωνίζετε αυτές τις ταμπέλες?

το προτιμάς white μήπως ? Του το έγραψα έτσι επειδή υπάρχει, δές εδώ πχ http://en.wikipedia.org/wiki/unblack_metal

Είσαι ανενημέρωτος! [-X

Μάλιστα η κορυφαία αντεργράου μπάντα του ιδιώματος είναι οι LIFESPELL ALPHA.

Και το White ηλίθιο είναι σαν όρος γιατί παίρνει από κάτω του μπάντες που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους μόνο και μόνο για τη θεματολογία τους(πχ. Trouble, Stryper). Στη Wikipedia θα μπορούσα να βγάλω εγώ καινούργιο λήμμα yellow metal για τα συγκροτήματα με βουδιστική θεματολογία. Τουλάχιστον το Black σαν όρος έχει αποκτήσει και μουσική υπόσταση πέρα από τη θεματική του.

Εντάξει ρε φίλε στη πούτσα μας ξέρω γω, να του δώσω παράδειγμα προσπάθησα, το unblack το βρίσκει στο google εύκολα και είναι το αντίθετο του black (εσύ πέστο όπως θέλεις), από εκεί και πέρα δε με ενδιαφέρει το μακρύ και το κοντό του καθενός κι άν το γουστάρει και το εγκρίνει ή οχι. Ήταν απλά ένα παράδειγμα να πιάσει το νόημα, και τέλος.

Ενταξει για να πω την αληθεια ειστε λαθος που τον κραζετε. Το white metal αποτελεσε ρευμα κατα μια εννοια, οπως πολλες φορες ακους και τον ορο ns ή αναρχοπανκ που αναφερεται σε σκηνες που οδευουν προς συγκεκριμενενες ιδεολογικες κατευθυνσεις. Κι ομως, ουτε αυτες διαφοροποιηθηκαν μουσικα, αλλα ως σκηνες υπαρχουν με τον ιδιο τροπο που υπαρχει καθε σκηνη βασισμενη στη θεματολογια των στιχων. Χαζες ταμπελες ναι, αλλα για το παραπισω παραδειγμα μια χαρα ευσταθουν ως απλη αναφορα.

Το θέμα με τις ταμπέλες είναι ότι άλλες εκφράζουν την ίδια την εκάστοτε σκηνή επειδή είναι καθαρά δικές της επινοήσεις (με άλλα λόγια τα ίδια τα συγκροτήματα περιγράφουν με διάφορους όρους τη μουσική τους), άλλες πάλι καθόλου επειδή είναι αυθαίρετες εφευρέσεις είτε του μουσικού Τύπου είτε των δισκογραφικών. Το “white metal” είναι μία τέτοια περίπτωση και γι’ αυτό συμφωνώ σ’ αυτό που λέει ο DarthVader, δηλαδή οι Trouble π.χ. όταν άκουγαν να τους βάζουν σ’ εκείνο το τσουβάλι βγάζανε σπυριά, και λογικό γιατί η μουσική τους ήταν πραγματικά κατάμαυρη αλλά είχε περάσει ως “λευκή” από τους φωστήρες της Metal Blade. Απ’ την άλλη το black metal σαν όρος ήταν ανέκαθεν κτήμα της ίδιας της σκηνής, οπότε όντως, καμία σχέση. Νομίζω ότι ο μόνος όρος που επινοήθηκε από “τρίτους” (από τον Τύπο εν προκειμένω) αλλά τελικά δεν ενόχλησε τα ίδια τα συγκροτήματα ή τους οπαδούς ήταν το NWOBHM.

Μα το θεμα δεν ειναι ποσο καλα στεκεται σε καποιον μια ταμπελα. Για να το θεσω πιο απλα, πειτε μου με ποια διαφορετικα παραδειγματα θα εξηγουσατε εσεις τη διαφορα μεταξυ positive και negative hardcore. Μεσα στο ιδιο ειδος παντα.

Στο positive συνήθως έχει κορίτσια από το ανατολικό μπλοκ με υποτυπώδη σκηνικά και ευκρινή εικονοληψία, συνηθίζεται και η POV τεχνική.
Στο negative έχει κάτι μπαζόλια κυρίως από γερμανία μεριά που τα παίρνουν από τέσσερις-πέντε, ενίοτε το πάνε και παραπέρα. Δε στο συνιστώ μαν. Είναι επικίνδυνα αυτά.

Ειδατε; Κατα κοσμο γνωστο ο κοσμος ολα αυτα τα λεει σα τσοντες και σαν ορολογιες δε στεκουν. Ειναι να το δειτε απ τη σωστη οπτικη.

Το φετινό βρίσκεται στο site της μπάντας για free download. Για τ’ άλλα θα σου 'ρθει pm.
http://www.theliveprojectband.com/

Βάζω κι εγώ το [B]Άνταρτικο Πόλεων[/B] μαζί με το [B]Invernal[/B] των [B]Black Cobra[/B] για φέτος στα καλύτερα που άκουσα.

Για μένα top-1 και με το νομο κυκλοφορία για φέτος είναι το ιαπώνικο [B]Enslave - Far East Hardcore[/B]. Άπιαστο hardcore/crust/punk, πραγματικά. Πολύ μάκρια από την πεπατημένη όδο του είδους, γι’ αυτό και προηγείται ελάχιστα του εξαιρετικού [B]sarabante - remnants[/B]. Aπό κει και πέρα o [B]Dwid (integrity)[/B] και η τρελοπαρέα του, μας εστειλαν αδιαβαστους απο το πουθενα, όπως και ο φίλτατος [B]steve austin (today is the day)[/B], μ’ εναν εξαιρετικό κι ευκολοάκουστο για τα δεδομένα τους δίσκο. Η συγκέντρωση για πρώτη φορά και η κυκλοφορία της δισκογραφίας των ιαπώνων[B] ETAE[/B] είναι το κάτι άλλο, ένα Lp φαντάστικο. Οι [B]terrible feelings[/B] ομορφηναν τη ζωουλα μας με τις μελωδιάρες τους, και οι αλήτες -σχεδον- συντοπίτες τους [B]death token[/B], μαζι με τους αλήτες συντοπίτες μας [B]censored sound[/B], πήραν το μυαλό μας και το καναν χλαπάτσα στον τοίχο με το ανελέητο θρας/hardcore τους.

Tρομερος και ασυνήθιστος για μένα δίσκος είναι και το φετινό [B]Diapsiquir - ANTI[/B].

Στα λίγοτερο καλά τώρα, κλάψαμε κάμποσες φορές με τους [B]La dispute, touche amore[/B], και[B] momentum[/B], ανατριχιάσαμε αλλες τόσες με τους[B] amebix[/B] και τους [B]rwake[/B], και χαμογελάσαμε κάμποσο με τους [B]atlas losing grip[/B]. Tελος κοπανηθηκαμε ασχημα με τους[B] trape them, all pigs must die, new lows, [/B][B]masakari/alpinist[/B], και τους [B]punch[/B], ενω χορέψαμε αλητικα με τους[B] victims[/B].

Αυτη ειναι η χρονια μου. Περιμενω μονο τα [B]circle takes the square, kick back[/B], και πρεπει να χωθω στο[B] iron lamb[/B] (τους οποιους ανεκαθεν γουσταρα)

:slight_smile:

θελω να ακουσεις και το defeater να μου πεις

και ‘λιγοτερα καλα’ να βγαλεις το πρωτο σου γιο [/δημοτικο]

χαχαχαχα πολυ καλο το δισπιουτ παντως, μπορει να ανεβει σκαλοπατι στην πορεια.

για ντιφιτερ εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Ποοο ολο δουλεια με βαζετε:pXD