Πιο χαρακτηριστική φωνή

Ozzy, Corey, Maynard, Hetfield, Homme, Molko.

Ψήφισα Ozzy, αλλά πιστεύω ότι εξίσου χαρακτηριστικές είναι οι φωνές Jim Morrison, Joan Jet, Chuck Schuldiner, Tom Gabriel Fischer (Warrior).

Επίσης Anselmo.

Δεν τα πολυακούω τα του πολλ, αλλα την φωνη του Kορνέλλου θα την καταλάβαινα ακόμα και μέσα απο τις ποπ ενορχηστρώσεις του timbaland :stuck_out_tongue:

ολοι αυτοι εχουν χαρακτηρηστικη φωνη αλλα την πιο χαρακτηρηστικη την εχει ο lemmy:!: :!: :!:

τζανις ασφαλως…
με ενα απλο “α” την αναγνωριζω απο χιλιομετρα…

Tom waits(απο το 76 και μετα),bob dylan ειναι οι 2 πιο χαρακτηριστικες φωνες που εχω ακουσει.Απ’ οσους εχει το poll ψηφιζω brian johnson.

Δεν είναι άσχετος με τους υπόλοιπους ο Hendrix?

ρε συντοπιτη αλλαξε αβαταρ δεν μπορω να το βλεπω

οντοπικ:Ντικινσον και Τζονσον τους αναγνωριζεις στην πρωτη λεξη

Στο Bohemian Rhapsody εκανα αμαν να καταλαβω τον Dickinson στην αρχη…

ειναι θεμα προσαρμογης:lol:

dio κ ozzy…

Tardy

Θα ελεγα Dickinson και Gillan αλλα απο τους υπαρχοντες στη λιστα ανετα Οzzy ! :slight_smile:

Ε θα σκασω αμα δεν το πω.
HANSEN.

Simen Hestnaes, aka Vortex.

Ozzy
Lemmy
Dio
Johnson

Stainthorpe
Tankian / Malakian
Quorthon
Sakis Tolis
King Diamond
Anselmo
Axl Rose
Dani Filth

Ωραίο thread. :-k

Για μένα οι εξής:

Simen Hestnaes (Lamented Souls, Arcturus, Ved Buens Ende, Borknagar etc.). Ο ορισμός της χαρακτηριστικής χροιάς; Έτσι νομίζω. Τι να πω, αυτό το παλικάρι το προσκυνώ. Μακάρι να ασχοληθεί με κάτι πιο ουσιαστικό από… Dimmu Borgir :? τώρα που το διαλύσανε οι Arcturus εξ’ αιτίας των καραγκιόζηδων… :evil: :frowning: Κανένα reunion album με Lamented ίσως… [-o< =P~

Ken Casey (Dropkick Murphys). Ω ναι! Τεχνικά δεν έχει την καλύτερη φωνή, αλλα έχει “τύπο” και χαρακτήρα, πάθος και ψυχή, και χρωματίζει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο όλα τα κομμάτια των Βοστωνέζων χουλιγκάνων στα οποια τραγουδάει, κάτι που είναι και το πιο σημαντικό, no? Ειδικά οι ερμηνείες του στα “Johnny I Hardly Knew Για” και “Fields of Athenry” σηκώνουν πολλές τρίχες. Σωστός, αυθεντικός και τίμιος!

Messiah Marcolin. Υπάρχει περίπτωση να ακούσει κανεις τη φωνή του και να την μπερδέψει με άλλην; Εγώ μια φορα άκουγα στο ραδιόφωνο ένα death metal συγκρότημα που δεν είχα ξανακούσει και φυσικά δεν είχα ιδέα τι ήταν, και κατάλαβα ποιοι ήταν επειδή είχα διαβάσει παλιά ότι έκανε guest φωνητικά σ’ ένα κομμάτι τους (εκείνο που έτυχε να ακούσω) ο Messiah, αναγνωρίζοντας με τη μια τη φωνή του! Αυτό νομίζω τα λέει όλα. 8)

Warrel Dane. Δεν έχω ακούσει φωνή σαν τη δικη του. Εννοώ, είναι κι αυτός αναγνωρίσιμος από χιλιόμετρα. Και εδώ φαίνεται και πάλι ότι ο ξεχωριστός χαρακτήρας ενός τραγουδιστή δεν κρίνεται μονο από τη χροιά του, αλλα και το πως την χρησιμοποιεί για να “ερμηνεύσει” ένα τραγούδι και όχι απλώς να τραγουδήσει τις σωστές νότες… Ο Warrel δεν θα διεκδικήσει πρωτεία καλύτερης χροιάς ποτε και σε κανέναν γαλαξία, :roll: αλλα άνετα βάζει υποψηφιότητα ως ένας από τους καλύτερους και πιο χαρακτηριστικούς ερμηνευτές!

Doug Lee (Mekong Delta). Άλλη μια “κακή” ή “μέτρια” φωνή με “τυπικά” κριτήρια, αλλα βρίσκει κι αυτός τον τρόπο να αξιοποιήσει την χροιά του και να δίνει ξεχωριστό στίγμα στη μουσική των Mekong Delta. Υπάρχουν γενικά διαφορα συγκροτήματα που η μουσική τους θεωρείται ότι “πάει πακέτο” με συγκεκριμένες, “ατσούμπαλες” φωνές και πολλοί ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ότι χωρίς αυτές θα ήταν χαλια (Motorhead, Accept, Manilla Road κτλ.), αλλα οι Mekong Delta είναι οι μονοι με τους οποιους το έχω νιώσει στην πράξη: Στην πρόσφατη συναυλία τους, παρα την ωραία φωνή του παλικαριού, ένιωθα συνεχώς ότι κάτι έλειπε. E, ήταν η ειρωνική, εκνευριστική “σκατοφωνη” του Doug Lee… :smiley:

Βαριέμαι να σκεφτώ άλλους. :stuck_out_tongue:

Ο Jimi Hendrix τι δουλεια εχει εδω μεσα?
Δεν νομιζω οτι το πιο χαρακτηριστικο πραγμα στον Hendrix ηταν η φωνη του ασχετα αν ηταν μια χαρα οταν τραγουδουσε…

Joacim Cans από Hammerfall.Πάντα μα πάντα καταλαβαίνω ποιος είναι,ποια μπάντα είναι μόλις ακούσω την πρώτη λέξη,δεν χρειάζετε τίποτα παραπάνω.
Θα συμφωνήσω με την Ράνια για τον Kai Hansen,όπως και για του Michael Kiske,Hansi Kürsch
Επίσης αν και δεν ξέρω παρά ελάχιστα κομμάτια από Ac/Dc μόλις ακούσω Brian Johnson καταλαβαίνω τι παίζει:)
και δεν μπορώ να ξεχάσω Tobias Sammet(Edguy) και Matt Barlow(Iced Earth)…

Now playing: Edguy - Lavatory Love Machine
via FoxyTunes