λοιπον, οσοι δινετε απο αυριο πανελληνιες ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ αυτη τη στιγμη το μυαλο σας! ξεχαστε το αγχος και τις μαλακιες. ειναι ενα απο τα πιο μικρα “βασανιστηρια” της ζωης αλλα ειναι το πρωτο. μην σας πιανει λοιπον αγχος και μαλακιες. 10-15 μερες ειναι, στρωθειτε, ακομη πιο πολυ, ξεχαστε το ροκινγκ και ΟΛΑ τα αλλα, αφοσιωθειτε στο (οσο) διαβασμα σας και στο τελος ο απολογισμος θα εχει θετικο προσημο.
καλη επιτυχια!
και επειδη εχω περασει και απο τις 2 φασεις:
-οσοι ειστε στο οριο να το γαμ**ετε και εχετε φρικαρει ολη τη χρονια καντε [B]λιγη υπομονη, μην μαλακιστειτε στο τελος[/B], θα ειναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μπορειτε να κανετε.
-οσοι εχτε μαλακιστει επαρκως ολη τη χρονια η εστω τωρα τελευταια, [B]σοβαρευτειτε[/B], [B]χρονος υπαρχει[/B]. [B]υπαρχουν μαθηματα που και με ελαχιστο διαβασμα τα παλευετε[/B] ΑΝΕΤΑ, πλην μαθηματικων και φυσικης ισως.
Αυτό που είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Δεν λέει τίποτα! Περισσότερο κακό παρά καλό θα σας κάνει το άγχος. Γιαυτό όχι άγχος και προπάντων να έχετε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις σας! Να στε σίγουροι ότι αν έχετε θετική σκέψη όλα θα πάνε καλά…!! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά…!!
καθολου αγχος μαγκες.να κανετε οτι εκανα και εγω[SPOILER]στα γκουντις και την επομενη μερα εγραφα ιστορια(τοτε με το συστημα που εδινα εγω)8)[/SPOILER]
Καλή επιτυχία σε όσους δίνουν. Δείτε το σαν εξετάσεις του σχολείου και μην αγχώνεστε.Δεν είναι τπτ το τρομερό. Όσοι έχουν διαβάσει γράφουν ,καθώς αυτά που βάζουν είναι απλά θέματα που τα διδάσκεστε μια ολόκληρη χρονιά.
:rockon:
Και μεις που δε διαβάσαμε σχεδόν καθόλου κάτι κάναμε, μην τα παρατάτε ποτέ παιδιά…
Απλά είχα 0 άγχος εκτός ξες ακριβώς πριν φέρουν τα θέματα
Φανταστείτε εσείς δηλαδή που διαβάσατε, αν είστε ήρεμοι και σκέφτεστε καθαρά, τι μπορείτε να κάνετε. Ότι και αν πέσει, διαβάστε το θέμα 10 φορές και αν δεν σας έρχεται, προσπαθήστε να κάνετε συνειρμό με κάτι που έχετε ξαναδεί/ξανακάνει
[SIZE=“3”]ΕΚΘΕΣΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ: 1)ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΛΙΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΟΛΗ ΤΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΤΟΥΜΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ(φορείς παιδείας, πνευματικοί άνθρωποι, επαναπροσδιορισμός ηθικών αξιών, πολιτεία). 2) ΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ή ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ/ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ (πνευματικό, ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό, οικολογικό κλπ)[/SIZE]
πέρσι με 10 ώρες τη χρονιά διάβασμα έκθεση(έχασα πόντους γιατί δεν έβαλα τίτλο στο άρθρο να φανταστείς), 2 εκθέσεις και 3 περιλήψεις το πολύ γραμμένες, αλλά με το παραπάνω κόλπο που με είπε ο καθηγητής του φροντιστηρίου έγραψα 16 χωρίς να “ξέρω” το θέμα. Μετράει, δοκιμάστε το αν τα παίξετε
γαμω ηταν τοτε! σε ρωτησα γιατι και εγω σε ιστορια αλλα και σε αρχαια (τα μισουσα και τα 2 αφανταστα) εκανα προσπαθεια να παω οσο χειροτερα γινεται! (βασικα τωρα που το σκεφτομαι ηταν 2α λυκειου…)
Νομίζω ότι μία χρονιά τα έδιναν όλα τα μαθήματα(γενικής παιδείας & κατεύθυνσης) πανελλαδικά. Αλλά αυτό το σύστημα καταργήθηκε αμέσως. Μπορεί να λέω και βλακείες όμως…:?
Πιο πριν απ’το δικό σου πρέπει να ταν(αν ήταν) Razor…πρέπει να πιασε την γενιά του 80(αν όχι και τις προηγούμενες) έως και του 83 και μετά καταργήθηκε…το ξέρω από μία κοπέλα…Τώρα δίνεις έξι και ξεμπερδεύεις…!!
Την πρώτη χρονιά των πανελληνίων όπως τις γνωρίζουμε σήμερα(κατευθύνσεις/πεδία) έδινες 12 νομίζω
Αυτή που μου έκανε έκθεση φροντιστήριο είχε δώσει και θρησκευτικά:!:
Μην τον ακούτε. Είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα τύχη η έκθεση αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα στις ασκήσεις που είναι θέμα διαβάσματος και σου δίνουν μονάδες.
Είναι θέμα τύχης, θέμα εξεταστών και διαφόρων άλλων παραγόντων (ψυχολογίας κλπ.). Τώρα βασικά ό,τι και να λέμε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και ούτε είναι απαραίτητο πιστεύω, αλλά και σωστο να πέσουν τα παιδιά με τα μούτρα στο διάβασμα τελευταία στιγμή. Θα πρέπει γενικά να 'ναι πιο χαλαρά και ξεκούραστα, για να 'χουν αντοχές αύριο…!! Ο καθένας έχει τον τρόπο του - αν και γενικά θεωρώ ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι οι τακτικές επαναλήψεις καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς…!! Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ούτε απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική…!! Σημαντικός, βέβαια, παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία ή αποτυχία κάποιου είναι και η ψυχολογία. Κακά τα ψέμματα, αυτό που λέμε όχι άγχος κλπ. δεν υφίσταται…είναι λογικό να αγχώνεται κανείς και αυτό δεν καταπολεμάται σε μία μέρα. Και βέβαια, δε θα 'πρεπε να υπάρχει(δεν υπάρχει και λόγος στην τελική), αλλά υπάρχει…το θέμα είναι να μην το αφήνει κανείς να τον καταβάλλει, αλλιώς την πάτησε…!! Λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλους και πάλι…!! Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε(όσο είναι δυνατόν) και μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να πέσει κάτι που να μην το έχετε διδαχθεί…Αρα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε όσοι έχετε διαβάσει…τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ότι φαίνονται…!! Τα πραγματικά δύσκολα είναι μετά…
Το περπάτημα βοηθάει και στη σκέψη γενικότερα (κυκλοφορεί το αίμα και ξελαμπικάρεις).
Καλή τύχη σε όσους δίνουν!
Και μην ξεχνάτε… και μια αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου, ευκαιρίες θα υπάρξουν ξανά.