Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος καταδικαστεί και αποδειχτεί μετά από χρόνια ότι η καταδίκη αυτή ήταν άδικη, τη ζωή του την έχει χάσει έτσι κι αλλιώς έστω και μεταφορικά.
Προφανώς για να μειωθούν οι πιθανότητες λανθασμένης καταδίκης πρέπει κάποιοι (δικαστικοί, αστυνομικοί) να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Επίσης, επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι με εγκληματίες από ενδιαφέρων, κυρίως δολοφόνους κατά συρροή, να αναφέρω ότι πολλοί γνωστοί δολοφόνοι πιάστηκαν και κλείστηκαν σε φυλακές ή τρελοκομεία, στη συνέχεια το έσκασαν από εκεί και πρόσθεσαν κι άλλα θύματα στη λίστα τους. Με λίγα λόγια ο σωφρονισμός τους απέτυχε. Αν είχαν εκτελεστεί όμως, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί.
Καλά τρίβιουμ τουλάχιστον με κάνεις να γελάω… Είσαι τελείως ψυχιατρική περίπτωση. Αλλά σου λένε άλλα λες… Θεωρείς σωστή τη θανατική ποινή, έμπιστη τη δικαστική εξουσία, δίκαιες τις πανελλήνιες…:lol::lol::lol:
Καλησπέρα και από μένα, από τότε που έδωσα Πανελλαδικές πριν 5 χρονια δηλαδή η ζωή μου καταστράφηκε έρηξα τόσο διάβασμα που μου πέσανε τα μαλλιά (είχα αρκετά μακριά σαν του Dave Mustaine.)
Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσω το απότομο καράφλιασμα μου ήταν το αλκόλ, η κοκαϊνη (όταν είχα αρκετά φράγκα) και οι ιερόδουλες, γιατί καμιά δεν ερχόταν μαζί μου λόγω της αρέωσης μου.
Αυτά, μακριά από τις Πανελλαδικές καλύτερα βοθρατζής και υγιής παρά αρχιτέκτονας και σεξουλικά ανίκανος.
Παιδί μου, εσύ μπορεί να γελάς αλλά το κάνεις μηχανικά, όχι επειδή σου βγαίνει φυσικά. Έχω κάποιες απόψεις με τις οποίες προφανώς δε συμφωνείς. Δεν θα ήταν πιο όμορφο να κάτσουμε να μιλήσουμε και να προβάλλεις ΕΣΥ τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ επειχειρήματα παρά να γελάς; Εκτός κι αν θεωρείς ότι είμαι πολύ “μικρός” για να ασχοληθείς με μένα. Σε αυτή την περίπτωση, πάσο αλλά κάτι μου λέει ότι το σύμπλεγμα ανωτερότητας σου θα σε φάει.
Και κάτι τελευταίο, δεν εκπροσωπώ κανέναν και δεν με εκπροσωπεί κανείς. Δεν απευθύνομαι σε κανέναν ΛΑΟ ούτε έχω κάποιον ΛΑΟ από πίσω να με στηρίζει, σε αντίθεση με σένα που μάλλον χρίστηκες -μόνος σου- εκπρόσωπος των αδικημένων μαθητών της Γ’ Λυκείου τη χρονιά 2009-2010.
1)δηλαδη να τον σκοτωσουμε απ την αρχη , ετσι κι αλλιως αφου τη ζωη του θα την εχει χασει μεταφορικα?
2)πως θα εγγυηθεις οτι θα κανουν σωστα τη δουλεια τους?οταν αφορα ζωη ανθρωπου παιζεις με πιθανοτητες?
3)αντι να διορθωσουμε τις αιτιες που γεννουν αυτους τους δολοφονους(γιατι ολοι αυτοι εχουν ιστορικο κακοποιησης κτλπα) η αν το θες πως θα καταφερουμε το σωφρονισμο τους η στην χειροτερη , για να παω και συμφωνα με τη δικια σου λογικη, πως θα κοιταξουμε να μην αποδρασουν, να τους καθαριζουμε ολους μια και καλη για να μαστε σιγουροι?
Νιωθω τοσο απειρα μαλακισμενη που αγνοησα τη “φιλικη” (φιλικη λεει, μπουΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧ)προειδοποιηση και εκατσα και διαβασα το κειμενο.
Αν και συμφωνω σε γενικες γραμμες, εχω καποιες μικροενστασεις.
-Δεν ειναι οοοοοοολα οσα διαβαζω ασημαντα. Αν ηταν ολο απλα τυπωμενες γραμμες και ξυλινες αερολογιες πανω σε ενα κομματι επεξεργασμενου ξυλου(κοινως, σε ενα κομμαρι χαρτιου), θα ημουν 8 φορες πιο απελπισμενη απο τωρα.
-Εναγχος οταν βγαινεις; Ετσι νιωθεις; Εγω οταν βγαινω ξεχναω για 3-4 ωρες οτι δινω πανελληνιες, ξεχναω και οτι παω γ’ λυκειου.
-Ναι, ετσι ειναι τα πραγματα, δινουμε εξετασεις που κρινουν μεγαλο μερος της ζωης μας και δεν κανουμε τιποτα. Και σε ρωταω, in this part, τι ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ μπορουμε να κανουμε; Αποχη; Εγω θα παω να δωσω σαν καλο προβατακι παντως!
-Καμια μαχη με κανενα συστημα. Και καμια μαχη με κανεναν συμμαθητη. Ειναι μαχη με τον εαυτο σου. Ποσο μπορεις να αντεξεις, και ποσα εισαι διατεθημενος να δωσεις για να “πετυχεις”. Γιατι ναι, κι εγω και ισως κι εσυ εχουμε πλεον πειστει οτι αν δεν πετυχουμε μια τιποτενια θεσουλα στην (κατα 500 φορες πιο απροσωπη απο τη δευτεροβαθμια) τριτοβαθμια εκπαιδευση, ειμαστε τιποτενιοι.
-Τα συλλυπητηρια μου και σε σενα, που θα εχεις 400 μορια παρακατω απο μενα στο 4ο και 1000+ μορια παρακατω απο μενα στο 5ο. Α ξεχασα, δεν το ανοιγεις!
Επρεπε να βγαλω και λιγη χολη στο τελος, ετσι για το καλο.
Και τις φανφαρονικες μπουρδες κρατα τις για την εκθεση.
καμμιά μάχη με κανέναν συμμαθητή??? ρώτα παιδιά που χάσανε σχολές για ελάχιστα μόρια την ίδια στιγμή που κάποιος πρωταθλητής σκουός τους πήρε με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία τη θέση…
Είμαι της θέσης πως αν και μόνο αν οι μαθητές πριν δώσουν κάτσουν όλοι έξω θα αλλάξει κάτι.
Και οι φανφαρονικές μπούρδες δεν κάνουν για την έκθεση δυστυχώς. Στην έκθεση θέλει σαφήνεια και ακριβολογία. Είναι φανερό ότι τα έχεις μπερδέψει.[-X
Όχι, μέσω του επιχειρήματος αυτού προσπάθησα να σου αποδείξω πως σε μια υποθετική περίπτωση εσφαλμένης απόφασης, η φυλάκιση δεν είναι προτιμότερη από την θανατική ποινή.
Πώς θα εγγυηθείς ότι ο οποιοσδήποτε θα κάνει σωστά τη δουλειά του; Μέσω της εκπαίδευσης και της μόρφωσης. Γι’ αυτό είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα, δε γίνεται όλοι να σπουδάσουν. Δε γίνεται να γίνουν όλοι γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί κοκ.
Η πρόληψη θεωρώ ότι είναι πιο σημαντική από την κατόπιν εορτής αντιμετώπιση. Πώς θα προλάβεις όμως τη γέννηση ψυχασθενών εγκληματιών; Θα στειρώσεις όλους τους τρελούς; Αυτό σύμφωνα με τους κανόνες σου, δεν φαντάζει απάνθρωπο; Αυτό για τους εγκληματίες που είχαν κακοποιηθεί μικροί έχω βαρεθεί να το διαβάζω. Υπάρχουν και άτομα που κακοποιήθηκαν μικρά και δεν έγιναν βάρος στην κοινωνία. Επέλεξαν το δύσκολο δρόμο και μπράβο τους.
Για να το θέσω καλύτερα, ας αναφέρω ένα παράδειγμα. Θεωρείς εσύ ότι ένας τρομοκράτης ή ένας άνθρωπος που κακοποίησε παιδιά αξίζουν τη συμπόνοια μας;
Περιγυρος,χαρακτηρας και γνωση του πως πραγματικα εχουν τα πραγματα.Οι 3 σημαντικοτεροι παραγοντες για μενα για να μη καταληξετε να κανετε(δικιολογημενα)υπερβολικα ποστ σα το απο πανω.Και μιλαω σα καποιος που τα περασε και τα βλεπει απο μακρια και λιγο πιο αντικειμενικα,2 χρονια μετα.Γνωστα τα παρακατω,απλα δε μ’αρεσει να βλεπω χαοτικα ποστς.
Το 90% του φρικαρισματος ειναι ο περιγυρος.Γονεις,καθηγητες(και φροντιστηριου και σχολειου) και διαφοροι γνωστοι ειναι το πραγματικο ΓΑΜΗΣΙ των Πανελληνιων κι οχι ο φορτος διαβασματος αυτος καθεαυτος.Αυτος ειναι ετσι κι αλλιως πολυς αλλα θα ταν τελειως διαφορετικος αν διαβαζες χωρις να σου πρηζουν τ’αρχιδακια.
Υπαρχουν παιδια που υπομενουν επιτυχως το απο πανω(aka γραφουν τον περιγυρω στα ΚΑΜΠΑΝΕΛΙΑ ΤΟΥΣ),υπαρχουν και αυτα που λυγιζουν κατω απο ολο αυτο το(εγκληματικο)ψυχολογικο πιπιλισμα των γονιων κυριως και το λεω γιατι η πρωτη δικιολογημενη αλλα στην ουσια της τραγικη σκεψη ειναι το “τι θα γινει αν…” και η ακομα πιο τραγικη “ενα χρονο τα σκανε,δεν επιτρεπεται να πατωσω”.(η τελευταια ειναι πιο σπανια αλλα παιζει).Αντι γι’αυτη τη παραγραφο θα γραφα “μη σκατε ρε παιδια.Βαλτε το προγραμμα σας,καντε το δικο σας και μην επηρεαζεστε σε βαθμο αποπανου απο τους τριγυρω μπλα μπλα” αλλα ξερω οτι ειναι και θεμα χαρακτηρα(οποτε υποκειμενικο)αλλα και του 3ου παραγοντα.
Οπου 3ος παραγοντας το να ξερει καποιος πριν τις Πανελληνιες τι και πως για το πριν και για το μετα.Εγω λογω αδερφου που ειχε δωσει 2 φορες ειχα απομυθοποιησει και τις 2 καταστασεις και στα των “φοβων” μου χε μεινει η απομυθοποιηση της ιδιας της διαδικασιας που εγινε με το που πηρα τη κολλα με τα θεματα στην Εκθεση.
Νομιζω οτι το “θεμα Πανελληνιες-η χρονια του Αγγουριου(η της Σαμπανιας αν θελετε,για να μαστε επικαιροι)” εξαντλειται κυριως στα 3 παραπανω(που στην ουσια ειναι ενα και το αυτο δηλαδη,σχετιζονται ολα μεταξυ τους).
Τωρα για το συστημα(το στυλ του οποιου γενναει τις παραπανω συμπεριφορες,ψυχολογιες και καταστασεις εννοειται):θιγεται που το θιγεται το θεματακι,πειτε και πιο μοντελο εξετασεων στην Ευρωπη εχετε για προτυπο,να χει κι εναν προσανατολισμο το κραξιμο.
Οπως και να χει,μιλωντας για φετος,τον φαγατε τον γαιδαρο οι της 3ης:)
Με παρεξήγησες. Κατ’ αρχάς δεν αναφέρω πουθενά την πίεση από γονείς, καθηγητές ή οποιοδήποτε εξωτερικό πρόσωπο. Από πού συμπέρανες ότι δέχομαι πίεση, ή ότι έχω καταρρεύσει ψυχολογικά από τους γονείς…?
Έπειτα γιατί πρέπει να έχουμε κάποιο μοντέλο για πρότυπο ? Δε μπορούμε να δημιουργήσουμε μια φορά κάτι δικό μας? Κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία. Δεν κάνουν όλα για όλους.
Μετά αυτό που έγραψα είναι βαθιά υποκειμενικό, αν και νομίζω ότι κατά βάση έχει αρκετή αλήθεια μέσα του.
Τέλος για μένα αυτό που είναι το τραυματικό στις Πανελλήνιες, είναι:
το καλούπωμα της γνώσης και το τάισμά της στους μαθητές για να το “φωτοτυπήσουν” στην κόλλα αναφοράς στο τέλος.
ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι σαφώς ένας τρόπον τινά εξουσιαστικός μηχανισμός.
και το τραγικότερο, ακόμα κι αυτός που σκύβει το κεφάλι κι εν τέλει κερδίζει κάτι από αυτό το παιχνίδι, μετά θα φάει το χαστούκι από την ανοργανωσιά και αδιαφορία του Πανεπιστημίου.
από αυτό που έγραψες όμως, φαίνεται ότι ο καθένας έχει να πει κάτι κακό για το θεσμό αυτό.
και να πω και κάτι? Για μένα οι Πανελλήνιες, ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί μεταπολιτευτικά, είναι η ρίζα των δεινών της σύγχρονης Ελλάδας.
Δεν νομιζω να αμφισβητει και κανενας οτι μας εχουν πεθανει στην εξειδικευση σε ολα τα μαθηματα και οτι πλεον κερδιζει μονο η στειρα απομνημονευση και ελαχιστες φορες η πραγματικη εμπεδωση.
Ειδικα στη θεωρητικη κατευθυνση δεν νομιζω να εχει την ουσιαστικη κατανοηση (σε 3/4 μαθηματα) που απαιτει η τεχνολογικη ή η θετικη.
Οσο γι αυτο με τις ΑΟΘ, εστω οτι εχεις σε ολα τα τετραμηνα 20, και γραφεις σε ολα τα μαθηματα 15. Εχεις αυτοματα 15600 σε 2ο και 4ο.
Αν εχεις ΚΑΙ ΑΟΘ στο οποιο εχεις γραψει 20(γιατι προφανως μιλαμε για την περιπτωση οπου γραφεις 19+ στο ΑΟΘ ωστε να υπαρχει διαφορα στο 2ο και το 4ο), παιρνεις 16104, και αλλα 800 στο 5ο που ανοιγεις.
Δεν μιλαω για περιπτωσεις οπου γραφεις 15 ΚΑΙ στο ΑΟΘ και γινεται ολο 15600, αλλα σε περιπτωση που υπαρχει αποκλιση.
Το θέμα είναι όμως ότι ανέκαθεν οι εξετάσεις ήταν πάρα πολύ δύσκολες.Απλά επειδή εδώ στην Ελλάδα όλοι θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο και δαιμονοποιείται η αποτυχία η πίεση γίνεται αφόρητη γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.Και έτσι έχουμε τους γονείς που λένε “διάβαζε,ξέρω ότι σε πιέζω αλλά προσπάθησε”,τα αμέτρητα φροντιστήρια που είναι κουραστικά και έτσι δημιουργείται ένα τελείως πιεστικό πλαίσιο.Όπως είπε και ο pumpkin το χειρότερο είναι που πιέζουν οι γύρω και όχι ο όγκος των μαθημάτων(τουλάχιστον στην τεχνολογική που είμαι εγώ).Παλιότερα επί δεσμών είχαν στα μαθηματικά και τη φυσική ύλη της τωρινής Β και Γ λυκείου μαζί για να δώσουν.Τα μαθήματα από μόνα τους είναι πολύ ενδιαφέροντα και αυτό πιστεύω για πολλούς είναι το καλύτερο κίνητρο για να διαβάσουν(ντάξει εκτός από το αοδε ίσως:p που παρόλο που είναι πολύ ενδιαφέρον πιστεύω ότι δεν έπρεπε να το δίνουμε αλλά να το είχαμε σε παλιότερες τάξεις στα πλαίσια γενικών γνώσεων).Κατά τα άλλα οι πανελλήνιες είναι η πρώτη “μάχη” στην ζωή μας και μας δείχνει ότι αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να δώσουμε πολλά και αυτό είναι χρήσιμο μάθημα για την μετέπειτα ζωή μας.Βέβαια σαν σύστημα δέχεται πολλές αλλαγές κυρίως όμως στο πως τις αντιμετωπίζουμε και στο πως μαθαίνουμε την ύλη.Αλλά να αλλάξουν και τα δύο είναι πολύ δύσκολο εφόσον στην ελλάδα έχουμε ακομα την νοοτροπία να υπάρχει ένας γιατρός,ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός στην οικογένεια και όσον αφορά το δεύτερο οι πανελλήνιες εξετάζουν με βάση το πόσο έχει διαβάσει κανείς και όχι κατά πόσο του κόβει άρα δεν αφήνει περιθώρια στο άτομα να βρει την γνώση αλλά του την σερβίρει και του λέει έτσι είναι,μάθε το και πήγαινε γράψτο.Γι’αυτό μέχρι νάρθει κάτι καλύτερο στον τόπο θα υπάρχουν πανελλήνιες όπως τις ξέρουμε τώρα η απλά άλλες εξετάσεις,ίδιας φύσης με διαφορετικό όνομα