Πανελληνιες

Φίλε paradise lost θα ήθελες να σεβαστείς έστω την ψυχολογική φόρτιση των παιδιών που γράφουν?

Που κι αυτά κακώς κατά τη γνώμη μου αναλύουν εδώ τι έγραψαν σωστά και τι λάθος, αλλά σε κάθε περίπτωση δικαιολογούνται ακριβώς λόγω της φόρτισης που έχουν.

Μηπως ησουν απο τα παιδια που νομιζαν οτι τα επιαναν πιο γρηγορα απο τ’ αλλα αυτα που ελεγαν οι καθηγητες μεσα στην ταξη, paradise lost;
Αυτο το επιχειρημα περι δημοκρατιας που κολλαει με ολες τις μαλακιες του καθενα, ειναι εκνευριστικο… Δεν σου λεει κανεις να μην εχεις αποψη.
Ας επαναλαβουμε καποια πραγματα ομως: Μπορεις να καταλαβεις οτι τοσα παιδια ξερωγω κολλησαν σ’ενα συγκεκριμενο θεμα στη φυσικη; Δε μπορει να σημαινει οτι ειναι ολοι ηλιθιοι η υπερβολικοι. Προφανως ηταν μιας χ δυσκολιας την οποια εσυ δεν την βλεπεις γιατι δε συμμετεχεις.

PL άμα ήσουν 3η λυκείου θα λεγα ότι είσαι απλά ένας κομπλεξικός μπέμπης που επειδή έμαθε λίγα πράματα σε ένα χρόνο νομίζει ότι έχει κατακτήσει φυσική/μαθηματικά κοκ. Δεν νιώθεις λίγο χαζός όμως να φέρεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο όντας φοιτητής; Έχουν αρχίσει να με κουράζουν άτομα που μιλάνε για υπερβολές των 3000-4000-100000 ασκήσεων σε ένα μόνο μάθημα και νιώθουν ότι υπερέχουν από τους άλλους γενικά σαν άνθρωποι γι΄αυτό το λόγο. Τα θέματα πράγματι δεν ήταν πολύ δύσκολα, δηλαδή άμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς μου βαζε ένα τέτοιο ο καθηγητής μου θα ήλπιζα ίσως να πέσει κάτι ανάλογης δυσκολίας. Όταν είσαι όμως στην αίθουσα και βλέπεις ότι ένα ερώτημα θέλει λίγο παραπάνω σκέψη απ’ όση έχεις συνηθίσει από τις κλασικές ασκήσεις που περιμένεις να πέσουν και ότι δεν έχεις δει πουθενά κάτι παρόμοιο έχεις ψυχολογία που δεν σου επιτρέπει να τη λύσεις. Πριν τις πανελλήνιες προσωπικά θεωρούσα ότι θα είναι λίγο περίπατος αλλά τελικά ο παράγοντας ψυχολογία την ώρα που γράφεις για μένα αποδείχθηκε το 80% της επιτυχίας εφόσον έχεις διαβάσει. Και δεν είναι μόνο το τι ψυχολογία θα χεις το πρωί που μπαίνεις μέσα, αλλά και το τι ψυχολογία θα χεις όταν ένα ερώτημα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά. Έχω φίλη που έχει το 10% από ξιφασκία και πήγε μαθ με ψυχολογία να γράψει γύρω στο 16-17 και τελικά ήταν τόσο άνετη που τα βγαλε όλα σε μιαμιση ώρα, ενώ εγώ με το που κόλλαγα κάπου άρχισα να σκέφτομαι πόσα μόρια χάνω και να με τρελαίνει το άγχος με αποτέλεσμα να χω χάσει 2-3 μόρια.
Γι’ αυτό κάτσε στο πισι σου ήσυχος, κατέβαζε τα θεματάκια και χάζευέ τα χωρίς πολλές αναφορές στη δυσκολία τους, γιατί σίγουρα το ότι έχεις λύσει 50000 ασκήσεις δε σε καθιστά έμπειρο στο θέμα πανελλήνιες και εξετάσεις γενικότερα όπου εξετάζονται έμμεσα και πολλά άλλα προσόντα, ίσως και κατα λάθος.

Τα λέτε περίφημα παιδιά. Φυσική κι εγω την είχα πατήσει έτσι, είχα κομπλάρει για κανα μισάωρο και την επομένη σπίτι μου έλυνα τα θέματα στο χαλαρό. Η ψυχολογία είναι το παν.

Εγω σε ολα τα μα8ηματα ειχα γραψει πανω απο την βαση, εκτος απο Φυσικη που πηρα 3,5 :smiley:

Μα όταν τα λέμε για το σκατοσύστημα των πανελλήνιων εννοούμε και αυτό.

Ότι βάζουν τα παιδιά στο τριπάκι να λύσουν δεν ξέρω κι εγώ πόσες ασκήσεις μαθαίνοντας τυφλοσούρτη μια-δυο μεθοδολογίες. Και πάντα στο τέλος κάποιο μάθημα θα έχει άσκηση/υποερώτημα που θα διαφέρει από το 99% των ασκήσεων που έχουν δοθεί σε σχολεία/φροντιστήρια. Είναι προφανώς η “μαγκιά” του υπουργείου για να ξεχωρίσει “ικανούς” από “ανίκανους”.

Ρε PL στα πανεπιστημια υπαρχει ολοκληρο μαθημα (μηχανικη στερειου) που ασχολειται ειδικα με αυτο το κομματι της φυσικης σαν το 2ο μερος του 4ου θεματος. Τι λες τωρα??? Εγω παντως ουτε στην εξεταστικη δεν ελυσα τετοια ασκηση (προφανως πολυ μεγαλυτερης δυσκολιας) με παρομοια λογικη, του να κατσεις ηρεμα να σκεφτεις ολες τις σχεσεις, να τις σχεδιασεις, να τις συνδυασεις και να βρεις αποτελεσμα.
Το ερωτημα ηταν απο τα πιο δυσκολα που χουν μπει στις πανελληνιες, μαλλον το πιο δυσκολο μετα το θεμα του 2005! Ειδικα οταν εχεις να ασχοληθεις με αλλα 3,5 θεματα που μερικα ηθελαν αρκετο χρονο, εεε προφανες ειναι να μην εχεις καθαρο μυαλο που χρειαζοταν απαραιτητως για να λυθει το θεμα!

γενικά και στα μαθηματικά και στη φυσική τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από πέρσι, άντε να δούμε και τα αυριανά… ειδικά φυσική, πιστεύω πως θα πέσει αρκετά ο μέσος όρος. το 3ο ήταν εύκολο, αλλά το 4ο ήταν δυσκολούτσικο και τα 2 πρώτα δεν χάριζαν πολύ εύκολα τους αναμενόμενους βαθμούς…

paradise lost, πες τη γνώμη σου αλλά μην κάνεις ένα ποστ με 5 λέξεις ανά δυο λεπτά, κουράζεις. υπάρχει και το σεβάσμιο έντιτ.

ρε ΠΑΙΔΙΑ δεν ειπα βλακα οποιον δεν εγραφε 18-19 αυτο καταλαβατε???:?αλλα αυτος που ειχε διαβασει καλα έλυνε οπως ειπα τα τρια πρωτα θεματα ανετα και απο το 4ο τα 3 υποερωτηματα που κατευθειαν σε παει στο 18.4 αν δεν κανω λαθος.Οσο για τον παραγοντα ψυχολογια ειναι πονεμενη ιστορια…εγω εχασα τοσο στα μαθηματικα γεν οσο και στην βιολογια γυρω στο 0.5 βαθμο απο καθαρό αγχος και εχασα μαζι και την ιατρικη στο τσακ.Προς αποφυγην παρεξηγησεων¨: δεν το παιζω τιτανομεγιστος που λεει και ο ακατανομαστος αλλα εχω και γω μια Α γνωση επι του θεματος εξαλλου τι στον διαολο περισυ εδωσα δεν εχει περασει τοσος καιρος απο τοτε ωστε να μην γνωριζω…

Μιας και αναφέρθηκε το Ischool…ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Όλοι οι κομπλεξικοί!

“Ευχαριστώ πολύ την καθηγήτριά μου κ.Κρύστυ γιατί με βοήθησε πολύ κατά την διάρκεια της χρονιάς και οφείλω σε αυτήν την επιτυχία μου”

Κλασσικό σχόλιο ηλίθιου μαθητή που έγραψε και νομίζει ότι πήρε το Όσκαρ και το Νόμπελ μαζί.Παρά την επιτυχία του όμως δεν ξέρει ακόμα να μιλά ελληνικά.Ουστ!

Θέλω να φτάσω σε κάποιο συμπέρασμα;Όχι,απλά είδα το Ischool και ξύπνησε κάτι μέσα μου.

::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3:

επιτελους,αυριο ενα μαθημα που πιστευω πως θα γραψω 20…ετσι για να κλεισει γλυκα η χρονια.Α και βαλτε οτι πιο παλουκι μπορειτε,δε μασαμε λεμε

Sylas,δωσε κανα θεμα για τα λατινικα αυριο ρε,εχω φιλο που καιγεται να γραψει πολυ καλα

Για μας που σταματατησαμε να διαβαζουμε ΑΕΠΠ λιγο πριν κατι φυσαλιδες και τετοια, τι προτεινεις; Θυμαμαι διαβαζα(αρχιδια δλδ απλα το κατειχα και διαβαζα λιγα) μεχρι βασικα τμηματα αλγοριθμου σε πινακες και μετα ξαναρχισα γυρω στα προγραμματα κατι λιγα…
Γενικα το κατεχω το αντικειμενο και αμα ειχα 5 ωρες θα εβγαζα τα παντα ολα ακομα και αλγοριθμο για μηχανογραφικα πανελληνιων :p…
Οποτε για πε λιγο κατα την κριση σου τι αξιζει να διαβασω μεχρι το βραδυ;

Απο πλευρας θεωρειας ή προγραμματισμου;

μεχρι το βραδυ εχεις 5 ωρες,οποτε προτεινω να τα βγαλεις ολα αφου το κατεχεις και το αντικειμενο…απο θεωρια βεβαια ειναι κυριως το 6 κεφαλαιο το οποιο ειναι μονο θεωρια και το 9-10 που εχει προγραμματα υποπρογραμματα.επισης μαθε τα χαρακτηριστικα του αλγοριθμου(περατοτητα,καθοριστικοτητα κλπ) απτο δευτερο και τις εντολες για τους πινακες(προσπελαση,διαγραφη κλπ) στο τριτο κεφαλαιο.το πρωτο κεφαλαιο ειναι επισης στην υλη(αναλυση προβληματος) αλλα δε νομιζω να πεσει

αιώνια κούραση.

:lol::lol::lol:

Παντως στα ΕΠΑΛ δεν επεσε καν θεωρια…Μονο σωστα λαθος.
Τωρα κατα ποσο θα μας βαλουν εμας δε ξερω…
Μερικα sos θεωριας ειναι : διαφορες διαδικασιας-συναρτησης
στοιβα και ουρα(ειχε ερωτηση σ-λ στα επαλ)

Καλος εισαι και του λογου σου, εγω ειχα κανα διμηνο να διαβασω ΑΕΠΠ γενικα. Υποπρογραμματα το εβαλα πεισμα να τα μαθω μια βδομαδα πριν γραψουμε εκθεση.:lol:
Σημερα εβγαλα και πρωτη φορα ολη τη θεωρια, ρε ειναι πιο ογκωδης απ’οσο φαινεται.:-s Μου πηρε αρκετο χρονο. Λοιπον περα απο τα κριτηρια που μπορει να ικανοποιει ενας αλγοριθμος κλπ, να δεις οπωσδηποτε το 6ο κεφαλαιο, τα βασικα χαρακτηριστικα καθε γλωσσας, τα πλεονεκτηματα των γλωσσων υψηλου επιπεδου (σελ 127), διαφορες φυσικων και τεχνητων γλωσσων(σελ 131), πλεονεκτηματα δομημενου προγραμματισμου(σελ 136), ολο το νταραβερι με τα προγραμματιστικα περιβαλλοντα(σελ 137-138-139-140), πλεονεκτηματα τμηματικου προγραμματισμου(σελ 208-209). Αυτα ειναι τα πιο χτυπητα κομματια που μας εχει πει ο εφαρμογας στο σχολειο τουλαχιστον. Αν προλαβεις ριξε μια ματια σε ολη τη θεωρια, εχεις χρονο.
Τωρα απο ασκησεις τι να σου πω, αφου λες οτι το κατεχεις δεν υπαρχει θεμα.:stuck_out_tongue: Ασε που ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για αυτες. Τι να πεις, “α θα μας βαλουν προγραμμα φετος”;:lol:
Το ιδανικο θα ηταν να εβαζαν βατη θεωρια(1ο+2ο), ανετο 3ο θεμα και 4ο λιγο πιο τσιμπημενο σε 2 ερωτηματα.

κάνω μια πρόγνωση για αύριο. συνήθως δεν πετυχαίνω τπτ, οπότε μπορείτε να μη τα συμπεριλάβετε στην τελική σας επανάληψη.

σ/λ & θεωρία:
κατηγορίες προβλημάτων με κριτήριο το είδος επίλυσης
λειτουργίες υπολογιστή
χαρακτηριστικά δομών επανάληψης
στατικές και δυναμικές δομές
λειτουργίες ουράς και στοίβας
goto
μεταγλωττιστής
ιεραρχία τελεστών

εφαρμογές:
μη τήρηση του κριτηρίου περατότητας
μετατροπή από αλγόριθμο σε διάγραμμα ροής