α, δε διάβασες μες τις πανελλήνιες μόνο τελικα?
ψιτ…δεν διαβάζεις στα φροντιστήρια…
Εντάξει μωρέ είναι και ανάλογα το άτομο.
Πως διαβάζει και ο καθένας και πόσο εύκολα “παίρνει”,που λένε.
Υπάρχουν και άτομα που διαβάζουν σχετικά πολύ και βγάζουν 16,5 και άτομα με το ίδιο διάβασμα έχουν πάει στο 17,8,από τις περιπτώσεις που ξέρω.
Καλά όσο για την Έκθεση αυτό που κατάλαβα είναι ότι άμα έχεις έναν σωστό λόγο,με σάλτσες και γενικά έχεις κάποια ικανότητα,και παπαριές να γράφεις(κυριολεκτικά όμως) ένα 15-16 μπορείς να το πιάσεις ΑΝΕΤΑ
Καλά και τόσο σίγουρος να μην είσαι, γιατί η έκθεση δεν είναι “μετρημένα κουκιά” όπως είναι τα μαθηματικά και η φυσική. Στην έκθεση μπορεί να πέσεις σε διορθωτή που δεν του αρέσει κάτι από τον τρόπο γραφής σου ή να έχει εντελώς διαφορετικές απόψεις από εσένα και να είναι κολλημένος και να στο μετρήσει αρνητικά…
Ναι σίγουρα.Αλλά γενικά πιστεύω ότι ένας μαθητής που έχει έναν όμορφο λόγο και εμπλουτισμένο συνάμα,έχει αρκετά πλεονεκτήματα από κάποιον που δεν το διαθέτει αυτό
E σίγουρα ρε…
Αφου δεν γραφουμε την αποψη μας στην εκθεση πως θα στο μετρησει αρνητικα :-k?
Ολα προσχεδιασμενα ειναι τουλαχιστον σε κατι φυλαδια που μας δινανε στα περνανε στο κεφαλι σαν το καλο και το κακο και εσυ πρεπει να τα δεχτεις και να τα γραψεις.
Εγω που μια χρονια εκραζα τον εκθεσα μου που με ενθαρρυνε να γραφω φορμαλιστικα, σαν μαλακισμενη που ειμαι εκανα του κεφαλιου μου και πηρα τον πουλελε στην εκθεση.
Καλά δεν πάει έτσι. Θυμάστε πόσο άκυρες ιδέες έγραψα και πήρα 16.6…
(έχοντας χάσει και τον τρόπο ανάπτυξης που απ’ το 17.4 με έριξε εκεί)
έπεσες σε αριστερό διορθωτή και φασίστα αναβαθμολογητή.Πιθανότητες μία στις 1000 άρα το επιχείρημα σου αυτοαπορίπτεται
επειδη υπαγεσαι στην κατηγορια αυτη
Σίγουρα ισχύει αυτό που λες αλλά κάποια πράγματα δε βγαίνουν. Πρέπει να διαβάσεις, να κάνεις ασκήσεις, ίσως να μάθεις κάποια πράγματα απ’ έξω, μπορεί να τύχει να γράψεις κι ένα επαναληπτικό διαγώνισμα ή να κάνεις μόνος σου μια επανάληψη (που χρειάζονται). Με δύο ώρες την βδομάδα δε γίνεται αυτό σε ικανοποιητικό επίπεδο, επομένως δε βγάζεις 15 χιλιάρικα.
Για την έκθεση τι το ψάχνετε, είναι το πιο παράξενο μάθημα. Μπορεί να σου 'ρθουν τα πιο κουλά νούμερα χωρίς να το περιμένεις.
λωλ. δικαιολογίες του κώλου
Αν ηταν ενα παιδι ας πουμε, που με διαβασμα θα χτυπαγε 19, του ειναι παρα πολυ ευκολο να πιασει τα 15 ακοπα.
Τι προλαβαίνεις να κάνεις μέσα σε δύο ώρες τη βδομάδα που θα σου δώσει την ευκαιρία να γράψεις 15.000;
Νταξ, μη στεκεστε σε νουμερα.
Δεν προσεξα το στη “βδομαδα” οταν ειπωθηκαν οι δυο ωρες.
Σε καθε περιπτωση, μην υπερβαλλουμε και στην τελικη μαλλον δεν ειναι κακο να πουμε οτι γαμηθηκαμε στο διαβασμα.
(Γενικοτερο αυτο, γιατι βαριεμαι να ακουω καθε φορα “αλανια” μετα τις Πανελληνιες που εβγαλαν 19000 αραχτοι)
Οσο για το αλλο …ενας μαθητης που μπορουσε να γραψει 19000 με πολλη δουλεια, χωρις δουλεια πιανει ανετα τα 15000.
Αραχτοί όχι, αλλά με ένα δίωρο τη μέρα γίνεται…
Μ’ ένα δίωρο τη μέρα δε γίνεται. Κατ’ αρχάς, ένα δίωρο πας φροντιστήριο. Και για κάποιον με μια άλφα αντιληπτική ικανότητα, αυτοσυγκέντρωση και βάσεις είναι ίσως καλύτερο και από μελέτη. Οπότε κάποιος διαβάζει το λιγότερο 3-4 ώρες τη μέρα.
Να σας πω κι εγώ το φετινό μου πρόγραμμα και την κατανομή της μελέτης.
- έκθεση: έγραψα γύρω στις 10 εκθέσεις, 5 διαγωνίσματα και περίπου 20 περιλήψεις. Κατά τα άλλα διάβασα και λίγο τη θεωρία (αν και έκανα λάθος τον τρόπο ανάπτυξης στο τέλος:lol:) συλλογισμούς και τα σχετικά αλλά τη βδομάδα αφιέρωνα περίπου ένα τρίωρο και συνήθως κυριακή βράδυ.
- βιολογία: διάβαζα μόνο στα διαγωνίσματα και ορισμένα κεφάλαια που με δυσκόλευαν. Ποτέ δε μπόρεσα να τη μάθω απ’ έξω που λέμε, αλλά ευτυχώς την έβγαλα καθαρή.
3)λογοτεχνία: δεν ήξερα τι να πρωτοδιαβάσω. οι σημειώσεις είναι χαοτικές και ατελείωτες. πήρα πούλο (16.4). Σας προτείνω να επικεντρωθείτε στις υποσημειώσεις του ΚΕΕ και του βιβλίου. Αυτά και τίποτα άλλο. - ιστορία: πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο μάθημα με ανούσιες λεπτομέρειες και αποσιώπηση των σημαντικότερων πτυχών. κλασικά παπαγαλία αλλά ποτέ δε μπόρεσα γαμώτο.
- αρχαία: ντάξει έπεσε το λιώσιμο του αιώνα. κάθε μέρα γύρω στις 2-3 ώρες και πολλές σημειώσεις για το γνωστό. γύρω στα 100 άγνωστα. σας προτείνω να πάρετε τα βοηθήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για τα αρχαία. Για ακόμα περισσότερα κατεβάστε τα βιβλία του καθηγητή.
- λατινικά: πασαλείμματα. μετά τη βιολογία το λιγότερο μελετημένο μου μάθημα. Στα διαγωνίσματα και στις επαναλήψεις διάβαζα καλά. Γενικότερα διάβαζα και τα συντακτικά φαινόμενα (που θα δείτε πολλαπλάσιαζονται επικίνδυνα στην τρίτη σε σχέση με τη δευτέρα) και προσπάθησα να καλύψω τα κενά που άφηνα κατά καιρούς.
Μάνι μάνι, διάβασα κατά βάση αρχαία και ιστορία και στα υπόλοιπα δεν κυνήγησα ποτέ το 20. Πάντως ρε πούστη μου όλη τη χρονιά, ένα 20 δεν πήρα πουθενά. Σε κανένα μάθημα, σε κανένα διαγώνισμα. Αλλά πόνταρα σε υψηλούς βαθμούς αρχαία και έκθεση για να ξεπεράσω το φράγμα των 19.000 μορίων.
Τελείως ανορθόδοξος και επισφαλής τρόπος τώρα που το σκέφτομαι. Τέλος πάντων. Αν γράψετε οι της θεωρητικής 19-20 στα “παπαγαλέ”, ήτοι βιολογία - ιστορία - λατινικά, είστε τέλειοι.
Α επίσης ποτέ δε διάβασα στο σπίτι παρασκευή. Ποτέ.
δίωρο εκτός φροντιστηρίων μωρέ
εγώ στην αρχή έριχνα ένα δίωρο-τρίωρο μόνος μου τη μέρα και όσο κύλαγε η χρονιά το ελάττωνα. και όποιος με χαρακτηρίσει φυτό που λέει ότι δε διάβασε στον ΠΟΥΤΣΟ μου
Εγω ποτε Τεταρτη. Δηλαδη πανω απο μια ωρα και αυτη σπαστη ποτε δεν καταφερα.:-s
Ηταν η μερα που δεν ειχα καθολου φροντιστηριο και η επομενη μερα στο σχολειο ηταν τελειως λασκα.
Τεσπα, μια συμμαθητρια μου απο θεωρητικη εβγαλε 18900 στο πρωτο πεδιο ενω ολη τη χρονια ελεγε οτι δεν διαβαζε και δεν διαβαζε κλπ.
Και ερωτω τους θεωρητικους: Ειναι ποτε δυνατον;
Να χτυπας 19 και 18 σε ιστοριες και αρχαια χωρις διαβασμα; Εμφυτα τα ειχε;:?
Αν και μαλλον την εξυπνη προσπαθουσε να μας κανει γιατι 1-2 φορες της ξεφυγε μπροστα μου “πωπω εχω ξυπνησει απο τις 3 το χαραμα”.:roll: