Πανελληνιες

peiteeeeeeeeeeeeeeeeelus !!!
lytrwsi! simera edwsa sxedio k telos…
meta apo tis teleytaies 6 ateleiwtes wres eimai eleytheros ap tis koloe3etaseis :lol: :lol: :lol:

Πληροφορίες σχετικά με σπουδές στην Ελλάδα: www.gunet.gr
και στο εξωτερικό: www.braintrack.com .

Princess, Μ.Μ.Ε. :

http://www.panteion.gr/gr/new/ (click @ ακαδημαϊκά τμήματα)

http://cmc.panteion.gr/cmc/pages/postgraduate/introduction

http://www.media.uoa.gr/main/gr/index_gr.html (click @ εκπαίδευση-> κύκλοι σπουδών)

Ελπίζω να σε βοήθησα… :slight_smile: :slight_smile:

μμμμ,οι διορθωτές διορθώνουν και πληρώνονται με το γραπτό…με τον αριθμό των γραπτών…με αποτέλεσμα να βαθμολογούν στα τυφλά και γρήγορα ώστε να διορθώσουν όσο δυνατόν περισσότερα γραπτά…
επίσης γνωρίζουν ποια γραπτά είναι από ιδιωτικά και τα…πηδάνε…
και μου βγαίνει ο άλλος που γλείφει κώλους ο φοιτητάκος στους δρόμους γιατί…δεν ξέρει κι αυτός…
για τα ουσιαστικά λάθη να δούμε αν θα γίνει ποτέ τίποτα…
η διόρθωση γίνεται από νωρίς,όχι στα πανεπιστήμια… :? [/list]

1. Τα φοιτητΑΚΟΣ κράτα για αυτούς που ξέρεις, όχι για μας-δε νομίζω να μας ξέρεις κι από χτες! Επιπλέον, δε σε βρίσκω και ιδιαίτερα ενημερωμένο όσον αφορά το ΓΙΑΤΙ βγαίνουν στο δρόμο οι φοιτητές.
  2. Μετά από 12 χρόνια σε ιδιωτικά και 2 χρονιές διορθωμένες πανελλήνιες (και σε ιδιωτικό που αν ήξεραν ποιό είναι θα μας λιανίζανε) και πάλι είσαι άστοχος γιατί κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Αυτο ακριβως… Η μαζοποιηση σε ολο της το μεγαλειο!!![/quote]

Aπό αυτό καταλαβαίνεις πόσο άκυρο είναι το σύστημά μας. Μας αναγκάζουν να αναμασάμε και να υιοθετούμε απόψεις άλλων και δεν μας αφήνουν να αναπτύξουμε προσωπικές κρίσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν δηλαδή πιόνια και άβουλα όντα (έτσι νομίζουν τουλάχιστον), κι αν εκφράσεις τη δική σου γνώμη σε λένε μισαλλόδοξο… ό,τι να’ ναι… :?[/quote]

Με έχουνε πάει αρκετές φορές στο γραφείο επειδή είπα αυτό που πίστευα. Και μόνο [size=7]Μ Ι Α[/size] φορά αυτό είχε να κάνει με καθηγητή…

Και αν φανταστείς τι γιορτή κάνουνε 17η Νοεμβρίου… Και πώς γιορτάζουνε που ο ελληνικός λαός χαίρει Δημοκρατίας…

Η Δημοκρατία ξέχασε να χτυπήσει την πόρτα σε αυτό το Μουσικό…

ίσως είναι της άποψης ότι η Δημοκρατία σκοτώνει την μουσική… ( :!: :!: :idea: :!: :!: )

αναφέρομαι στους φοιτητές που πάνε ως πρόβατα στις διαδηλώσεις…κι εγώ μαζί τους και μαζί σας είμαι καθώς δεν είναι έτοιμο το σύστημα για ιδιωτικά πανεπιστήμια κάτι που φαντάζει ηλίθιο να συμβεί τώρα…
ναι ναι ναι,ξέρουν αν είναι από ιδιωτικό ή όχι κι αυτό είναι 100% σίγουρο…
δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα… :?

Έχω την εντύπωση, ότι παλιά με τις Δέσμες οι εξεταστές ήξεραν από ποιο σχολείο διόρθωναν τα γραπτά. Πλέον νομίζω ότι ξέρουν μόνο την περιοχή από όπου έρχονται τα γραπτά. Δεν είμαι και σίγουρος όμως.

(Φυσικά, ο urban legend άλλαξε και από εκεί που οι μαθητές των ιδιωτικών υποτίθεται ότι τράβαγαν τα πάνδεινα, τώρα τα γραπτά των ‘Αθηναίων’ ξεσκίζονται από κομπλεξικούς μη πρωτευουσιάνους :roll: . Έγώ πάντως πιστεύω ότι τέτοια φαινόμενα είναι πολύ σπάνια και οι λανθασμένες διορθώσεις τυχαίες…)

Όσο για τις πορείες και τις καταλήψεις, παιδιά πιάσατε γιγαντιαίο ζήτημα, που απαιτούν posts 300 λέξεων από τον καθένα μας και πάλι δε θα καταλήξουμε πουθενά. Ας μη το πιάσουμε…

το ότι πληρώνονται με το αριθμό των γραπτών λέει πολλά για το αν διορθώνουν σωστά…
ότι οι πιο πολλοί καλοί καθήγητες είναι στα φροντιστήρια,σημαίνει ότι αυτοί που διορθώνουν είναι τα κοπρόσκυλα του δημοσίου…
συμπεράσματα δικά σας…
ένας φίλος δεν είχε γράψει ολόκληρη ερώτηση και του έβαλε 98/100… 8O

λογικό και σωστό δεν είναι να πληρώνονται με τον άριθμο των γραπτών? Πως να πληρώνονται δηλαδή? άσε που στα περισσότερα μαθήματα η διόρθωση είναι τόσο εύκολη και τυφλοσούρτικη που α) δε θες πολύ ώρα να την κάνεις και β) αν κάποτε γίνει λάθος, τότε έχει γίνει λόγω ρουτίνας.

Δε ξέρω για το φίλο σου (τι του έβαλε ο 2ος και ο 3ος διορθωτής ή πόσο σημαντικό ήταν το λάθος του), αλλά όσους γνωστούς έχω που γκρίνιαζαν ότι είχαν γράψει παραπάνω, όταν έκαναν αίτηση και ξαναείδαν τα γραπτά τους, συμφώνησαν ότι πράγματι είχαν κάνει λάθη και τόσο έπρεπε να πάρουν. Και δεν ήταν ένας και δύο…

Τέλος, για τα φροντιστήρια, υπάρχουν καθηγητές και καθηγητές… Κοινό τους γνώρισμα είναι ότι όλοι τους τα χώνουν στους καθηγητές που έχουν τα παιδιά στα σχολεία. Α) Γιατί μερικές φορές πράγματι τα παιδια έχουν άχρηστους καθηγητές, Β) Γιατί πρέπει να πείσουν τα παιδιά (μακράν ο κυριότερος λόγος) ότι το φροντιστήριο, τους είναι απαραίτητο και Γ) Για να φανούν και οι ίδιοι φοβεροί και τρομεροί, μπας και τους κάτσει και κανά ιδιαίτερο… Ξέρω καθηγητές φροντιστηριών (φιλόλογους κυρίως), που χρεωνουν ιδιαίτερα 30 ευρώ/ώρα για να το παίξουν κορυφή στο είδος τους, και έλεγαν τόσες πολλές κοτσάνες, που εγώ της θετικής έμοιαζα Μπαμπινώτης μπροστά τους…

λογικό είναι??? μα έτσι παίρνουν 100 γραπτά πχ και τα πετάνε σε 5 λετπά για να πάρουν άλλα τόσα…
να πληρωόνται ως εξής,έρχεσαι να διορθώσεις κύριε??ok,θα πάρεις τόσα ευρώ…
στα μαθηματικά,στη φυσική,στην έκθεση,στα μαθηματικά γενικής διορθώνεις με τυφλοσούρτη???δεν πάμε καλά…
στα φροντιστήρια υπάρχουν και μεγάλοι κόπανοι,αυτό είναι σίγουρο…όπως και να’χει τα δημόσια σχολεία,έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά…

Από τα παραπάνω που είπες, μόνο η έκθεση δεν είναι τυφλοσούρτικη, τα υπόλοιπα είναι.

Αν επαίρναν οι διορθωτές ένα στάνταρ ποσό, τότε τα γραπτά θα διορθώνονταν μετά από ένα χρόνο και τα αποτελέσματα θα ανακοινώνταν το Μάη! Ακόμα, κάποιος που καθόταν και διόρθωνε θα ήταν ριγμένος σε σύγκριση με κάποιον που καθόταν και έπινε τον καφέ του και στα διαλέιματα διόρθωνε, αφού και οι 2 θα έπαιρναν το ίδιο ποσό

Το δημόσιο σχολείο, είναι μεγάλο κεκτημένο της κοινωνίας μας, μη το υποτιμούμε ελαφρά τη καρδία…

Δεν ξέρω για τους διορθωτές, αλλά υποθέτω ότι κι εκείνοι τραβάνε ζόρι με τόσα γραπτά. Είναι και κάποιοι που το παίζουν ειδήμονες, και τσεκουρώνουν αβέρτα. Μη σου τύχει!!
Τώρα για τα ιδιαίτερα, είναι στην κρίση του καθ’ ενός καθηγητή και η τιμή παίζει ανάλογα με την περιοχή και την τάξη, φυσικά και τη φήμη του. Ό, τι πληρώνεις, παίρνεις.

Για τα δημόσια σχολεία δε συμφωνώ. Το λύκειό μου έρχεται από τα πρώτα στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Και είναι κάτι προκάτ στην Καλλιθέα. Μην τρελαθούμε! Δε θα σου ανοίξει ο καθηγητής το κεφάλι να στα βάλει μέσα, θέλει και διάβασμα. Σαφώς, αν όλοι θεωρούσαν τη δουλειά τους ως λειτούργημα, θα ήταν άλλο το επίπεδο. Με υποθέσεις όμως δε ζούμε… :slight_smile:

Συμφωνώ με το Karvou 1000%

Rock_Sugar, συμφωνώ και επαυξάνω. Ο καλός καθηγητής δεν είναι αυτός που ξέρει πολλά (και σωστά), αλλά αυτός που ξέρει πολλά και μπορεί να πείσει το μαθητή να τα διδαχθεί. Η δουλειά γίνεται 99,9% από το μαθητή, και μόνο 0,1% από τον καθηγητή.

Είναι πολύ σημαντικό ο καθηγητής να έχει μεταδοτικότητα και μεράκι. Αν ο μαθητής δε συνεργάζεται, τότε τί να κάνεις; Πάντως, είναι χρέος μας να είμαστε πιο υπεύθυνοι στην καθοδήγηση των μαθητών μας. Γι’ αυτό λεγόμαστε καθηγητές άλλωστε. Τώρα, είτε εκπαιδευτικοί είτε γονείς, πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να μελετάνε σωστά και βασικά να παρατηρούν. Βλέπεις, ψάχνονται τα δεκαοχτάρια για το μέλλον τους και δεν ξέρουν αν τα καλύπτει η σχολή που επιλέγουν, γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς τους αρέσει!! Η Princess, για παράδειγμα, ξέρει τί θέλει, γιατί έχει ασχοληθεί. Ένας άλλος μαθητής που δεν εντρυφούσε σε κάτι, δεν ξέρει τί να πρωτοδηλώσει.
Είναι μεγάλο το ζήτημα, από εξετάσεις μέχρι τρόπο διδασκαλίας, εργασία, ελληνικό κατεστημένο κτλ. Εύχομαι οι νέοι καθηγητές και δάσκαλοι να είμαστε πιο ευσυνείδητοι.

Δε λέω η πιο πολύ δουλειά ελιναι του μαθητή αλλά για να την κάνει πρεπει κάποιος να το πείσει οτι τον συμφέρει.Αν δεν δώσεις κίνητρο σε κάποιον μαθητή δεν θα κάνει τίποτα και δε θα φταίει αυτός.Και δεν είναι θέμα ωριμότητας γιατί για να είναι κάποιος ώριμος πρέπει να έχει να ανάλογα ερεθησματα είτε από καθηγητή είτε από την οικογένεια.Όταν ο καθηγητής δεν ενδιαφέρεται και οι γονείς δεν δίνουν σημασία στο θέμα γιατι να ενδιαφερθει αυτός.

παντού υπάρχουν εξαιρέσεις…
τα μαθηματικά στην είναι τυφλοσούρτης? και ο προγραμματισμός???τι λές μωρέ??έχουν αρκετές διαφορετικές λύσεις το καθένα…και η φυσική το ίδιο…τι τάξη πας?

Γιατί θέλει να κάνει αυτό που γουστάρει και τον παθιάζει. Δεν πάμε με τη λογική του τί κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι, αλλά με τη λογική του προσπαθώ να πραγματοποιήσω το στόχο μου. Κι αν σε δουν να προσπαθείς, ενδιαφέρονται κι εκείνοι.

Γιατί θέλει να κάνει αυτό που γουστάρει και τον παθιάζει. Δεν πάμε με τη λογική του τί κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι, αλλά με τη λογική του προσπαθώ να πραγματοποιήσω το στόχο μου. Κι αν σε δουν να προσπαθείς, ενδιαφέρονται κι εκείνοι.[/quote]

Δε τον λέω από πλευρας του τι κάνουν οι άλλοι.Το λέω από πλευράς διαπεδαγώγησης.Αν καταφέρεις να έχεις στόχους χώρις να έχουν ενδιαφερθεί οι γονείς η έστω οι καθηγητές σου σημάινει ότι κατάφερες να βρεις τα ερεθήσματα από κάπου αλλού.(το οποίο είναι πολύ πιθανό).Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δε κατάφεραν να τα βρουν αυτά και κατέληξαν να είναι 20 και 25 χρονών και να βαριούνται τη ζωή τους στη κυριολεξία χωρις να αντιλαβάνονται ότι ο λόγος που νιώθουν έτσι είναι ότι δεν ψάχνουν να κάνουν κάτι δημιουργηκό που να τους αρέσει.Αν τους ρωτήσεις θα δεις ότι επιρεάστηκαν κυρίως από μια αδιάφορη οικογένεια που ποτέ δεν τους έσμπρωξε να βρουν τα ενδιαφέροντά τους.Πρέπει να σου εμνέυσει κάποιος αυτό το πάθος…Το ταλέντο είναι το μόνο έμφυτο.

καλά, μιλάμε πέτυχες διάνα :smiley:

Πάω 4η Πολυτεχνείου και κάνω πτυχιακή με προγραμματισμό…

Τέτοια γκαντεμιά σε παράδειγμα ούτε εγω!!! :smiley:

Κοίτα, καθώς ήμουν θετική κατεύθυνση, δεν είχα προγραμματισμό. Όμως, ας πάρουμε για παράδειγμα τα Μαθηματικά.
Πρώτο μέρος: Πολλαπλής επιλογής, υποθέτω δε διαφωνείς ούτε εσύ περί τυφλοσούρτη εδώ…

Δεύτερο μέρος: Εξαιρετικά απλή ασκησούλα (σε σχέση με τις άλλες) που έχει κάποια απόδειξη. Το 95% όσων την λύνουν, γράφουν την απόδειξη ακριβώς όπως είναι στο σχολικό βιβλίο και η ασκησούλα, για να ένα πτυχιούχο του Μαθηματικού (η 2η πιο δύσκολη σχολές κατ’ εμέ στην Ελλάδα) είναι παιχνιδάκι. Ο εξεταστής δε χρειάζεται να ρίξει δεύτερη ματιά. Αν υπάρχει λάθος το έχει βρει αμέσως και πολύ εύκολα.

Τρίτο+ Τέταρτο μέρος: Καταρχάς, όπως δείχνουν και τα στατιστικά, οι περισσότεροι από εδώ και κάτω γράφουν ελάχιστα πράγματα (6 στους 10 ήταν κάτω της βάσης στα Μαθηματικά?), άρα λιγότερη δουλειά για τον εξεταστή. Συνήθως υπάρχουν άνω της μίας λύσεις και ΟΛΕΣ δωσμένες γραπτώς στους εξεταστές από αυτούς που έβαλαν τα θέματα. (Οι πιθανότητες να βρεθεί μία καινούργια και πρωτότυπη λύση από μαθητή Λυκείου είναι πραγματικά απειροελάχιστη…) Ο Μαθηματικός δεν έχει κανένα δύσκολο έργο να κάνει, παρά μόνο να αντέξει τη ζέστη και να ασχοληθεί με του εμβρυακού επιπέδου μαθηματικά που έχει να διορθώσει (no offense από τους της θεωρητικής και όσους δεν πήγαν καλά στα Μαθηματικά, αλλά στις μετέπειτα σπουδές σας, θα δείτε πόσες ελλείψεις υπάρχουν από την ύλη αυτών των μαθημάτων)

Όσο για τη Φυσική, η διόρθωση είναι ακόμα πιο εύκολη. Αν σκεφτείς ότι ο πτυχιούχος Φυσικός που διορθώνει έχει φάει κατά μέσο όρο 7,5 χρονια της ζωής του (κατ’ εμέ το Φυσικό είναι η πιο δύσκολη σχολή…) για να κατανοήσει ότι όλη η Φυσική χωράει σε 4 εξισώσεις, τι λες, να δυσκολεύεται να διορθώσει τις πιο απλές εφαρμογές τους? Αν του είναι χρονοβόρες αυτές οι διορθώσεις, τότε μιλάμε για τραγικό Φυσικό…

Δίχως να γνωρίζω κάτι παραπάνω, επιμένω ότι μη τυφλοσούρτικες διορθώσεις είναι αυτές των φιλολόγων (Έκθεση, αγνωστο κείμενο, Λογοτεχνία και σίγουρα ΟΧΙ τα Λατινικά!!!)