Πανελληνιες

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, καλή συνέχεια νά’χετε και κουράγιο γιατί δεν θα είναι τα πράγματα ρόδινα ακόμα και με 20.000 μόρια.

Καταρχας Συγχαρητηρια για τη βαθμολογια σου!
Κατα δευτερον, απο 2 γνωστους μου, που σπουδασαν στη συγκεκριμενη σχολη, ισχυουν ακριβως αυτα που εγραψε ο Hokam. Πολλοι ικανοποιημενοι απο τη σχολη (και οι 2 με αδυναμια στην αρχαιολογια) αλλα απο κει και περα απο δουλεια αρκετα σκουρα τα πραγματα. Συμβασεις κατα καιρους σε μουσεια και στο υπολοιπο διαστημα ειτε ανεργοι ειτε σε ασχετες δουλειες.

Συγχαρητήρια! Μπράβο, μπράβο, μπράβο…

Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά! Και να θυμάστε ότι και με μία αποτυχία, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου…τα πραγματικά δύσκολα τώρα αρχίζουν (τώρα σας ενθαρρύνω εεε).

Χωρίς δεύτερη σκέψη…Θεσσαλονίκη! Θα είσαι κοντά στο σπίτι σου και σαφώς η φοιτητική ζωή εκεί είναι καλύτερη απ’ότι στην Αθήνα! Η Αθήνα δεν ενδείκνυται για φοιτητική ζωή! Για τη Νομική Θεσσαλονίκης γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και επίσης, έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη -ίσως η δυσκολότερη. Βασικά, δεν τα πολυπιστεύω αυτά…με καλό διάβασμα, επιμέλεια και συνέπεια μία χαρά βγαίνει…

Σκέψου καλά την -όποια- επιλογή σου και όλα θα πάνε καλά…!

Καλή τύχη!

H φοιτητικη ζωη ποια ειναι που δεν υπαρχει στην αθηνα και υπαρχει σε ολεςτις αλλες πολεις?

δε την έχω ζήσει (την Αθήνα ως φοιτητής, μόνο αλλιώς.) να πω την αλήθεια, οπότε δε ξέρω πως θα ήταν, αυτό όμως που πιστεύω ότι σίγουρα θα με χάλαγε είναι οι μεγάλες απόστασεις!

Αρα φοιτητικη ζωη ειναι οι μικρες αποστασεις??? :-k

Εγω απλα ρωταω τι ειναι “φοιτητικη ζωη”

Δεν είπα τί είναι φοιτητική ζωή! Είπα τί θα με χάλαγε σε αυτήν, στην Αθήνα. Φοιτητική ζωή είναι η ζωή οποιουδήποτε φοιτητή ανεξαρτήτως πόλης (προφανώς), αν θέλουμε να κυριολεκτούμε τελείως.

Ειλικρινά, δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό…

Ούτε εγώ έχω ζήσει μέχρι τώρα αυτή την περίφημη και περιβόητη ‘‘φοιτητική ζωή’’…

Υποθέτω ότι εννοούν την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, των σπουδών…αυτό…

Στην Θεσσαλονίκη έχεις επιλογές -όπως και στην Αθήνα. Αλίμονο! Αλλά όσους ρωτάω -γιατί εγώ δε μένω Αθήνα- μου λένε τα…χειρότερα! Οι αποστάσεις είναι απ’τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά της μαζί με την εγκληματικότητα πιστεύω (γενικά οι μεγάλες πόλεις το’χουν αυτό το κακό…). Και είναι πιο απρόσωπη και απρόσιτη πόλη για έναν νέο, που πρώτη φορά φεύγει απ’το σπίτι του και πρέπει να ζήσει μόνος του…

Εγω παντως που πρωτη φορα εφυγα απο το σπιτι μου και μενω ενα χρονο μονη μου στον ΠΕΙΡΑΙΑ, δηλαδη στου διαολου το κερατο σε σχεση με τη σχολη, μια χαρα ζωαρα κανω. Οι αποστασεις ειναι ενα θεμα και ειδικα οταν τα ΜΜΜ δυσλειτουργουν ειναι pain in the ass αλλα ειναι συνηθεια των πρωτων 3-4 μηνων. Απο κει και επειτα εχω αρκετα λαηβς, 92380939482 διαφορετικα μερη να παω και να δω. Ναι η Αθηνα ειναι τσιμεντουπολη, ναι η Αθηνα ειναι χαος, αλλα εχει και αλλα τοσα μερη που ειναι ομορφα και χαλαρωτικα και σε ξεκουραζουν.
(Αντιγονη γιατι ειχα μια εντυπωση οτι σπουδαζες αθηνα :|)
Τεσπα αυτο ειναι οφ τοπικ. Συγχαρητηρια σε ολους μπλαμπλαμπλα και καλα μηχανογραφικα και καλα αραλικια μεχρι τις βασεις.

Το παραδειγμα που έχω στο μυαλο μου για τις αποστάσεις είναι, ότι για παράδειγμα στην πάτρα, όλοι, μα όλοι, μα όλοι μένουμε μεταξύ μας το πολύ σε απόσταση 15-20 λεπτών με τα πόδια. Από κει και πέρα καταλαβαίνεται το τί έννοω…

Από κει και πέρα και στις 2 πόλεις έχω ζήσει, με διαφορετιή μεν “ιδιότητα” (μπλιαχ), και η εντύπωση που έχω, είναι ότ προσωπικά εγώ θα σπούδαζα “δυσκολότερα” στην Αθήνα.

Bεβαίως αυτό είναι απλά μία εντύπωση. Who knows

Καλα, μην παιρνεις κι ορκο. :stuck_out_tongue:

Ράνια πριν που έμενες?Γενικά νόμιζα ότι έμενες αθήνα και πριν…

Δεν μενεις Πατρα φιλος.Μενεις εκτος Πατρων. :stuck_out_tongue:
Παντως με τις αποστασεις στην Αθηνα ουτε εγω
την παλευω.Πολλα λεφτα στα περα δωθε…

σαφως φοιτιτικη ζωη ειναι καλυτερη με μικρες αποστασεις.να εισαι μεθυσμενος και να γυρνας σε 3 λεπτα με τα ποδια σπιτι:roll:

Aμεσως να με πεις χωριατη παλιοΜΗΝΑΡΑ…:x

:stuck_out_tongue:

Η φιλη μου η Αλμπανιδου Σταυρουλα, εγραψε 19.840 μορια απο Θετικη κατευθυνση. Ειναι πιθανως ο μεγαλυτερος βαθμος σε ολη την Ελλαδα φετος. Αυριο την εχει συνεντευξη η ΕΤ3 στις 9-10 το πρωι. Εγω προσωπικα πηρα τηλ ολα τα καναλια και τις εφημεριδες για να την δειξουνε, γιατι περα απο προσωπικους λογους, ειναι απο γενικο Λυκειο, ουτε ιδιωτικα κτλ και απο επαρχια, και μαλιστα καταραμενη (Βεροια). Μου την εχει δωσει που οι εφημεριδες εχουν ολους απο τα ιδιωτικα, μεχρι κι εγω εγραψα παραπανω απο μερικους απο αυτους!!!

Παντως και μενα με εχουν συνεντευξη, στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 παλι στις 9-10 το πρωι. Κοντα στο φυτο ποτιζεται και η γλαστρα. Με πηραν και μου ειπαν οτι επειδη δεν μπορει να βγει η φιλη μου (γιατι εκεινη την ωρα θα ειναι στην TV) να μιλησω εγω, που ειμαι και Θεωρητικη!!! Τυχη!!! Αντε, ροκαδες και μεταλαδες, τα λεμε αυριο καπου αναμεσα στις 9 με 10!!

κ για πσυχολογια θεσ/κης τι κσερουμε?

Tι ακριβως θες να μαθεις;
Σπουδαζει ο αδερφος μου εκει. Ειναι υπερ-ευχαριστημενος απο τα μαθηματα και τους καθηγητες (αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο).Το τμημα της Θεσ/κης προσφερει και 3 δωρεαν μεταπτυχιακα προγραμματα.
Στη θεση σου θα το προτιμουσα απο ιστορια-αρχαιολογια γιατι εχει ενα αντικειμενο το οποιο ειναι μοντερνο και εξακολουθει να αναπτυσεται σε αντιθεση με την ιστορια.
Επισης αν σκεφτεις πως το Μπουενος Αιρες εχει το μεγαλυτερο Μ.Ο ψυχολογων ανα κατοικο και συμπερανεις πως η Ελλαδα ειναι η επομενη Αργεντινη, προβλεπεται πολυ δουλεια στο μελλον για τους ψυχολογους. (και παλι βεβαια ολα αυτα ειναι τελειως υποκειμενικα)

σκεφτομαι να δωσω με 10%.

γνωριζετε, αν δωσω και περασω στην σχολη που επιλεξω, αν ειναι υποχρεοτικο να διαγραφω απο την προηγουμενη και αναγκαστικο να παω σε αυτη που δηλωσα?

Όχι δεν είναι αναγκαστικό να πας εκεί που θα περάσεις
Αν θέλεις όμως να εγγραφείς θα πρέπει πρώτα να διαγραφείς από τη σχολή που είσαι τώρα
Η προθεσμία για να πάρεις έναν κωδικό που χρειάζεται για το μηχανογραφικό όμως λήγει σήμερα

http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/mhxanografiko/237-panellhnies-katathesh-mhchanografiko-deltio.html