Χμ, η αλήθεια είναι πως το σύστημα αυτό είναι κυριολεκτικά παναθλιότατο! Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι η και καλά καταπολέμηση της ανεργίας ωστε να απασχολούν περισσότερους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να τα φτύνουμε εμείς. Και μάλιστα το σύστημα όσον αφορά τα κακογραμμένα βιβλία, είναι για να μην μπορούμε εμείς να ανταπεξέλθουμε, να υπάρχει το σύστημα της παραπαιδείας και να αυξάνονται αναλόγως και οι θέσεις εργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα. Με αποτέλεσμα να είμαστε εδώ που είμαστε και να σκάμε 300 και 400 ευρώ το μήνα σε έξτρα δασκάλους και να χάνουμε το χρόνο μας. Αν λέγανε “Για έναν μήνα τα απουσιολόγια δε θα χρησιμοποιούνται και δε θα περνιούνται απουσίες” τότε κανείς δε θα πάταγε, θα πηγαίνανε στο φορντιστήριο όλοι και θα γράφανε 20 στα μαθήματα κατεύθυνσης. Βαθμοθηρία και πλήρης απαξίωση της γνώσης είναι αυτά που έχει επιφέρει το υπάρχον σύστημα!
Βάζω spoiler για όποιον θέλει
[spoiler]Σίγουρα ψυχολογικά είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία οπου ξεχνάς να ζεις, ξεχνάς οτι υπάρχει κόσμος πέρα από την πόρτα όμως δεν είναι λόγος για κλάμματα. Είναι στιγμές βέβαια που κι εμένα με πιάνει μια τρέλα με τις μαλακίες που ακούω! Η φιλόλογός μου πχ μου λέει να μην παραμελώ τα άλλα μαθήματα για την αρμονία. Δεν καταλαβαίνει πως 9,5 να γράψω την έχω χάσει τη μουσικολογία οπότε και 20 να γράψω σε όλα τα άλλα δεν έ-χει νό-η-μα!! Πώς το λένε;; Πάει και τα λέει στη μάνα μου, η μάνα μο συμφωνεί, έρχεται και με βρίζει και εκεί είναι που αρχίζω και παίρνω ανάποδες και κοπανάω πόρτες. Αυτό είναι το εκνευριστικό με την όλη υπόθεση. Τώρα βέβαια νευρικοί κλονισμοί όπως ανέφερε και ο φίλτατος παπαρδέλας και κλάμματα λόγω των μαλακιών που λένε οι καθηγητές του φροντιστηρίου είναι υπερβολές. Οκ, το άγχος είναι καλό μέχρι ένα σημείο. Το σημείο που σε κρατάει σε εγρήγορση. Ύστερα γίνεται λόγος για να έχεις τον ασυγκέντρωτο και γάμησέ τα και άντε φασκελοκουκούλωσ’ τα! Θέλει σαφέστατα ψυχραιμία!
Και απάντηση στον κύριο Of Wolf And Man:
Οκ, δεν λέω πως είναι εύκολα τα πράγματα μόλις μπεις στη σχολή αλλά έχει φύγει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους. Έχεις πετύχει τον στόχο και απλά προσαρμόζεσαι και κάνεις ότι πρέπει. Άποψη μου όσον αφορά τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο ή οτιδήποτε:
Το [B][U]διάλεξες[/U][/B] οπότε μην γκρινιάζεις για το διάβασμα που έχεις ή την κούραση! Η γκρίνια ήταν για το σχολείο.[/spoiler]
Εγώ ρε παιδιά πάντως κατάλαβα πως τελικά δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο.Έβγαινε μια χαρά και χωρίς τόσο άγχος και χωρίς τόση πίεση.
Θυμάμαι να μου έρχονται τα θέματα στην Ιστορία και να σκέφτομαι από μέσα μου “Μία χρονιά κάθισες και σε έπρηζαν να διαβάζεις όλη μέρα σαν τον παπαγάλο για αυτά;”
Δεν ξέρω,εμένα μου φάνηκαν εύκολα.Αντιθέτως ή όλη πίεση κτλ ήταν που τα έκανε δύσκολα.
Θα μου πεις,αυτό μπορείς να το λες εκ των υστέρων καθώς πριν δώσεις δεν το λες αυτό.Ε σίγουρα αν πεις κάτι τέτοιο θα παρεξηγηθεί το φροντιστήριο επειδή δεν θα έχει δουλειά
Όντως, το πιο ζόρικο στις πανελλήνιες είναι ο … παράγοντας - άγχος!! Βέβαια, εδώ που τα λέμε, το να λες στον άλλον να μην αγχώνεται είναι μεγάλη κουβέντα!! Δεν γίνεται να μην αγχωθεί … αργά ή γρήγορα, θα αγχωθεί, έτσι είναι το σύστημα. Η ύλη δεν είναι τίποτα -σε σχέση με αυτά που θα πρέπει να διαβάσετε μετα και, μάλιστα, στον μισό χρόνο-, αλλά η όλη διαδικασία είναι που σε κάνει να τα “φθίνεις” ! … Και όπως είπατε πιο πάνω κάποιοι, καλώς ή κακώς, ορισμένοι έχουν βάλει έναν στόχο, στοχεύουν κάπου … κάποιοι δε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση που περάσουν στη σχολή που θέλουν, αλλά σε άλλη πόλη. Τότε είναι ακόμα χειρότερα, γιατί ο στόχος είναι διπλός … σχολή + όσο γίνεται πιο κοντά στο σπίτι σου… Κουράγιο, σε λίγο καιρό μπαίνετε στην τελική ευθεία! … Απλά, μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να σας επηρεάζει … βάλτε τα δυνατά σας, επικεντρωθείτε στον στόχο σας και αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους - μην πιέζετε καταστάσεις! Εσείς θα έχετε κάνει αυτό που πρέπει να κάνετε!..
Πάντως εγώ 1,5 χρονο μετά δεν θυμάμαι τίποτα.Άγχος δεν είχα στην τρίτη λυκείου, το είχα πάρει αρκετά ψύχραιμα.Τα προβλήματα πάντως δεν τελειώνουν σε καμιά περίπτωση μετά την τρίτη λυκείου.Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε αντικαπιταλιστική πάλη
αυτο βασικα…γω ημουν αρκετα αγχωμενος το πρωτο 3μηνο.σε φαση να μη κοιμαμαι καλα και τετοια.μετα λεω χαλαρωσε μαγκα μου,μονο να διαβαζεις πρεπει.βεβαια τωρα μου φαινεται καπως η φαση οτι μετα το ασταματητο λιωσιμο διακοπες και μια βδομαδα διαγωνισματων μετα ,επεστρεψα σε πιο χαλαρους ρυθμους και νιωθω οτι δε παραγω οσο εργο πρεπει…
Ρε αυτη η γαμωπιεση σε πεθαινει.Δεν ειναι ακριβως πιεση αλλα ειναι ενα γαμημενο αισθημα που δεν σε αφηνει ουτε να ξεκουραστεις ουτε να χαλαρωσεις,γιατι νομιζεις οτι επρεπε να διαβαζεις αντι να κνεις ο,τιδηποτε αλλο.Θελω να φυγει απο πανω μου.
Άλλο αυτό και άλλο αυτή η συζήτηση να γίνεται η καθημερινότητα μας ρε.
Και προχθές πάλι αυτό συζητούσαμε, και πάω στοίχημα και με τους κύκλους μας πάλι το συζητάμε(εσύ δλδ, εγώ σίγουρα), και στο φόρουμ και με τους γονείς και με τους καθηγητές στο φροντηστήριο και στο σχολείο.
Πίεση, πίεση, πίεση.
Όντως κλειδί για να περάσετε το άγχος είναι να μην το σκέφτεστε, να περνάτε τις ημέρες σας με πρόγραμμα διαβάσματος και να διαβάζετε μέσα απο αυτό. Ξέρω δύσκολο, αλλά όσο πιο οργανωμένοι είστε τόσο λιγότερο αγχωμένοι παράλληλα
lol μαλάκες πάρτε το χαλαρά μην είστε φελλοί, θέλει και τύχη το θέμα, δεν πιστεύω ότι είστε τόσο γαμάτοι να ξέρετε απέξω 50 σελίδες αοδε. Και γω σου λέω, ήξερα 2 σελίδες από τις 50 και έγραψα 14,8 . Εσύ άμα μάθεις 48 και πέσουν αυτές οι υπόλοιπες 2 που δεν διάβασες, θα πάρεις λιγότερο και από μένα ρε. Μην είστε μαλάκες. Καλύτερα απελπιστείτε με το ότι μπορεί να έχετε άτυχη μέρα την περίοδο των πανελληνίων, παρά ξέρω γω με το ότι δεν γαμήθηκα στο διάβασμα 10 ώρες σήμερα και γαμήθηκα 8.
Το χειρότερο βασικά ξές πιο είναι; Να κάνεις τόσες άπειρες ασκήσεις, με τον ενδεδειγμένο τρόπο λύσης, που στο τέλος απλά να καταλήξεις να είσαι ένας χαζός με πολτοποιημένο μυαλό, που αν σου βάλουν κάτι τσιμπημένο καινούριο σε φάση δεν το έχεις ξαναδεί, να τα παίξεις και να κάνεις κλαρίνο. Εκεί είναι η τσαπού, φίλε μου. Ο φίλος μου για Ιατρική πήγαινε την είχε χαλαρά και έβαλαν κάτι τραβηγμένο φυσική και έκανε κλαρίνο και κατέληξε κτηνίατρος. Και είναι πολύ έξυπνο παιδί, απλά το είχε λιώσει όλη τη χρονιά και έιχε και την μαλακία άγχος και δεν σκέφτηκε καθαρά.
Πάντως αν υποθέσουμε πως ένα σύστημα έχει για στόχο να κατανείμει τις ορδές των 18χρονων με τρόπο που αυτοί θα μεταβούν ανεμπόδιστα στο επόμενο στάδιο της ζωής τους και εφόσον η κουβέντα για ένα σύστημα π.χ. σαν των ΗΠΑ είναι ανεδαφική, νομίζω πως οι πανελλήνιες εξυπηρετούν το σκοπό τους.
Επ’αυτού 2 παρατηρήσεις: Χρειάζονται κάποιου είδους κριτήρια για να μοιραστεί η τράπουλα , ει δυνατόν αντικειμενικά -και με αυτό εννοώ ως προς τον τρόπο αξιολόγησης- που με την εξαίρεση της έκθεσης και των θεωρητικών μαθημάτων γενικά εξασφαλίζεται. 2ον, έχουν μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας και αξιοκρατίας, κάτι που δε θα διασφαλίζονταν αν ο τρόπος εισαγωγής διαμοιράζονταν από δω κ από κει.
Αν και κατά πόσον οδηγούν κόσμο να σπουδάσει πράγματα που δε θέλει, προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτό. Ίσως τελικά είναι κ στα πλεονεκτήματα του συστήματος ότι έστω στέλνει κόσμο σε 2ες, 3ες, ν-οστές επιλογές, γιατί ρε πούστη μου στα 24 εγώ δν ξέρω τι θέλω, θα ήξερα στα 18; Ε ας μου δοθεί μια ευκαιρία να πάω κάπου κι ας μην το σκεφτόμουν εξαρχής.
Και οκ αφού συζητάτε κυρίως για άγχος, τουλάχιστον εδώ ξέρεις ότι κάπως θα ανταμειφθείς, είναι δηλαδή προτιμότερο το σενάριο να μπαίνουν 1000 παιδιά στο 1ο έτος της ιατρικής για να γίνει αργότερα ολικό ξεκαθάρισμα που θα αφήσει ξέρω γω τους 800 πιο πίσω κι από κει που ξεκίνησαν;
Τεσπά, όσοι δίνετε φέτος, απλά μην αγχώνεστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος, τηρείστε το πρόγραμμα όσο μπορείτε κ ευκαιρίες να ορίσετε/αλλάξετε τη ζωή σας θα έρθουν κ στη συνέχεια πολλές.
Αν εξαιρεσεις τα περι εξυπναδας, ακριβώς -μα ακριβως- έτσι πιστεύω οτι εγραψα μαθηματικα 14, τον χαμηλοτερο βαθμο της σχολης μου. Δηλαδη ειχα μαθει μεθοδολογια για το πιο εξτριμ θεμα που μπορουσε να πεσει, και επεσε κατι τρομερα απλο που απλα δε το ειχα ξαναδει ποτε (κι εδω ριχνω φταιξιμο στον καθηγητη στο φροντιστηριο). Τεσπα πλεον εδω και χρονια στ αρχιδια μου το ολο σκηνικο. Το μονο καλο που μου προσεφεραν οι πανελληνιες ειναι η νεα μου ζωη σε μια καινουρια πολη, και μια απιστευτη παρεα. Τιποτα αλλο απολυτως. Αν επρεπε να ξαναδωσω ο μονος λογος για τον οποιο θα διαβαζα το ιδιο ειναι για να ξανα αποκτουσα αυτα τα 2 πραγματα που ανεφερα. Αλλιως θα διαβαζα ελαχιστα / δε θα διαβαζα ή θα μπαινα σε καμια κλασμενη σχολη (διοικηση επιχειρησεων αει και θα αραζα).
παντως χιλιες φορες ξαναδινα πανελληνιες απο εξεταστικες :!: ολα ετοιμα στα δινουν οι φροντιστηριαδες, ξερεις τι να διαβασεις, ξερεις τι θα αντιμετωπισεις στο περιπου και αν διαβασεις πολυ, θα γραψεις