χαχ καλωστονα
τεσπα εγω πραγματικα, πανελληνιες ουτε καταλαβα πως περασαν, απο εξεταστικες κοντεβω να γινω καταθλιπτικος.
χαχ καλωστονα
τεσπα εγω πραγματικα, πανελληνιες ουτε καταλαβα πως περασαν, απο εξεταστικες κοντεβω να γινω καταθλιπτικος.
Αυτη ειναι η αληθεια (εστω για μερικες σχολες).
Οι πανελληνιες δεν ειναι τιποτα μπροστα στο σοκ που εχουν να αντιμετωπισουν οι φοιτητες, ειδικα στα πρωτα ετη, καποιων σχολων.
Για αρχη, τα αγχη και οι γκρινιες των φοιτητων για τις εξεταστικες, αλλου. Εδω εχουμε τα δικα μας
Λοιπον, εγω φετος μεχρι στιγμης δεν εχω αγχωθει. Και δεν ειμαι απαισιοδοξος (γενικοτερα βεβαια). Σιγουρα, υπαρχουν καποιες μερες που με πιανει μια κρισαρα πεσιμισμου, απελπισιας, καταθλιψης αλλα ως εκει. Και μερικες φορες νιωθω τυψεις, ξερω γω διαβαζω 4 ωρες μια μερα και μου λεει ενας αλλος “ααα διαβασα ενα ξεγυρισμενο 8ωρο” και ψαχνομαι :Ρ. Αλλα, πραγματικα, αυτο με τις ωρες και το ποσο διαβαζεις δεν ειναι σοβαρο κριτηριο, απο την αποψη οτι διαφορετικα λειτουργει ο καθενας μας. Προφανως και με 1 ωρα διαβασμα δεν πας πουθενα, αλλα καταλαβαινετε τι λεω. Ψυχραιμια πανω απο ολα και αποφασιστικοτητα.
Καλά όχι και δεν είναι τίποτα…Εξαρτάται τι σχολή κυνηγάς. Γιατί οκ κι εγώ έχω αντιμετωπίσει δύσκολα μαθήματα αλλά 1) αν δεν τα περάσω τα δίνω στην επόμενη εξεταστική περίοδο χωρίς αυτό να με πηγαίνει πολύ πίσω και 2) και κυριότερο, δεν χάνεται κι ο κόσμος αν δεν γράψεις ΕΙΚΟΣΙ. Θυμάμαι 3η λυκείου έβαζα random βαθμούς σε πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και συνειδητοποιούσα ότι το 97 αντί για 99 στη βιολογία πχ μ’ έστελνε σε άλλη πόλη, και το 90 με πέταγε εκτός ιατρικής ξέρω γω.
Εμένα πάντως το 90 από το 99 με έστελνε κάποιες θέσεις πιο κάτω!
Ε αυτό σου λέω, ανάλογα με τη σχολή που θες
εχω αρχισει να τη ψιλογουσταρω τη φαση για μαθηματικα/φυσικη.το οτι λυνουμε ολοι ασκησεις ξερω γω,συγκρινουμε,ψαχνομαστε παρεες ατομων σε κατι δυσκολες και τετοια.πρωτη φορα νιωθω μαθητης.φωτια βεβαια σε κατι αοδε/βιολογιες/αεππ που δε προσφερουν απολυτως τιποτα
λίγα λόγια για το αεππ παπαροδέλα. Την φυσσαλίδα μας την μαθαίνουν στον προγραμματισμό 2 εμάς, που είμαστε πληροφορική κι όλας.
κατά τα άλλα, φρόντισε να σε ποτίζουν καλά ε
εδιτ:
Στηρίζουμε και το live του Αιώνιου αύριο, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αν ήσουν Θεσσαλονίκη θα έρχοσουν
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=23085
Να’ σαι σιγουρος αιωνιε. Κατα τ αλλα η βιολογια κατευθυνσης, για μενα παντα, ειναι το μαθημα που μου προσφερες τα περισσοτερα, τα πιο ουσιαστικα και τα πιο σημαντικα πραγματα στην τριτη λυκειου. Πραγματικα γαματο / ενδιαφερον μαθημα.
Το ΑΕΠΠ στο λυκειο με εμαθε οτι ξερω και μονο απο αυτο περναγα τα σχετικα εργαστηρια στη σχολη.
Οχι και αχρηστο, φωτια θα πεσει.
Eμενα μου προσφερε παλι αντοχη σε καθε ειδους βασανιστηριο.
ο τρόπος (που το διαβασαμε) ήταν λάθος ίσως, αλλά πραγματικά όσα περιείχε αυτό το μάθημα πιστεύω ότι είναι ένα μινιμουμ πραγματων που πρεπει ολοι να ξερουμε
Ισχυει, αλλα οταν δε σε βαζουν να μαθεις το περιεχομενο αυτων που λεει, το σιχαινεσαι.
Γιατι στην ουσια αν εξαιρεσεις μερικες ασκησεις που ειχε κει κε την κληρονομικοτητα, για ολα τα υπολοιπα αρκουσε να εισαι παπαγαλος.
Ε, δε θελει πολυ …και, προσωπικα, η βιολογια δε με πολυενδιαφερει και σαν αντικειμενο.
Μαθαίνεις και περιεχόμενο ρε…Τουλάχιστον εμείς στο φροντιστήριο έτσι την κάναμε
Μίνι έκρηξη:
Εγώ πάντως έχω σιχαθεί ΠΟΛΛΑ πράγματα φέτος.
Έχω σιχαθεί να με ρωτάνε οι άλλοι " ε μαλάκα πόσο έγραψες εδώ; πόσο έγραψες εκεί;"
Έχω σιχαθεί να μου λένε οι άλλοι πόσο διαβάσανε.
Έχω σιχαθεί αυτό τον γαμημένο ανταγωνισμό ακόμα και με παιδιά που είμαστε στην ίδια τάξη στο φροντηστήριο.
Δηλαδή ρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ, ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ πόσο έγραψα εγώ; ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν διάβασα για το τάδε διαγώνισμα;
Το ξέρω πως στο τέλος θα ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ο ένας τον άλλο, αλλά βλέπω ακόμα και φίλους μεταξύ τους να γράφει ο ένας καλύτερα από τον άλλο, και αυτός που έγραψε χειρότερα να ζηλεύει τον άλλο και ο άλλος ουσιαστικά με την συμπεριφορά του να του λέει “ΧΑ, ΣΕ ΓΑΜΗΣΑ ΜΑΛΑΚΑ”.
Μαλακίες ίσως, και ίσως δεν θα έπρεπε να με νοιάζουν τόσο αυτά.
Αλλά προσπαθώ και θέλω τόσο πολύ να γράφω στα καμπανέλια μου τους άλλους, αλλά οι άλλοι δεν με αφήνουν με το κωλοάγχος και τα κόμπλεξ τους.
Βάλε και ότι σου συμπεριφέρονται όλοι σα μελλοθάνατο :lol: “Θα τα καταφέρει το παιδί”, “κουράγιο, όλα θα πάνε καλά” και να 'σου οι δίσκοι με πορτοκαλάδες/φρούτα/βιταμίνες κλπ.
To AΕΠΠ είναι καταστροφικό μάθημα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με πληροφορική μετά τις πανελλήνιες.
@Πιγκ
Και πού να δεις όταν θα δίνεις τι θα γίνεται. Θα βγαίνεις έξω από την αίθουσα και θα έρχονται γύρω σου σαν τα όρνια #-o
Αυτό που λέει ο Ιγκνο από πάνω.Το χειρότερο είναι αυτό γαμώτο.
Εμείς επειδή ήμασταν σε χωριό κτλ το περάσαμε όλο αυτό σαν παρέα,δεν υπήρχαν τέτοια θέματα,ευτυχώς
διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Εξαρτάται το πως θελεις να ασχοληθείς. Προσωπικά, απ τη στιγμή που ο προγραμματισμός μου είναι κάτι το αρκετά αδιάφορο, που δεν έχω επιλέξει καν τομεα υπολογιστων, και απλα θελω να περασω την σαβουρα -για μενα παντα- των πρωτων τριων ετων (C, JAVA, PYTHON κλπ), δυσκολευομαι γαμά τα. Κι όχι γιατί είναι κάτι το δύσκολο, απλά δεν εχω καθισει ποτε να μπρω στη διαδικασια να μαθω τα βασικα. Τουλαχιστον με το μαθημα αυτο, η τριτη λυκειου σε αναγκαζει να το κανεις, οποτε εχεις ενα τεραστιο υποβαθρο οταν μπεις σε τετοια σχολη. Το βλεπω ρε παιδι μου με συμφοιτητες που κι αυτοι δεν εχουν καμια απολυτως καυλα με το αντικειμενο αλλα τα χουν περασει αερα τα μαθηματα.
Γενικα δεν υπομονομευω τον προγραμματισμο. Ειναι σημαντικοτατο πραγμα, και καποια στιγμη θα χρειαστει να μαθω. Απλα ποτε δεν το εβρισκα πολυ ενδιαφερον αντεικειμενο.
Δεν αντιλέγω στο ότι το ΑΕΠΠ σου μαθαίνει 5 πράγματα σωστά. Το θέμα είναι ότι σου μαθαίνει άλλα 10 λάθος. Πάντα εξαρτάται το επίπεδο που θες να ασχοληθείς. Αν το επίπεδο είναι να τυπώνεις μια φράση ,να γεμίζεις ένα πίνακα με αριθμούς οκ προφανώς και βοηθάει. Όσο προχωράς όμως πρέπει να αρχίσεις να το ξεχνάς. Δηλαδή σε λίστες,structs κλάσεις και τα λοιπά αν προσπαθήσεις να σκεφτείς με το ΑΕΠΠ δεν έχεις και μεγάλη τύχη. Γιατί προκειμένου να υπεραπλουστεύσει κάποια πράγματα(λογικό σαν μάθημα λυκείου) μαθαίνει άλλα πράγματα λάθος. Να πω και ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός. Όταν στο ΑΕΠΠ σου λένε γεμίζω ένα πίνακα με ονόματα και απλά κάνεις μια επανάληψη που βάζεις ολόκληρο το όνομα σε μία θέση του πίνακα. Ε αν καταφέρεις να το κάνεις αυτό σε μία γλώσσα προγραμματισμού σφύρα μου(σε όσες ξέρω εγώ τουλάχιστον).