Πανελληνιες

Μόνο μαίταλ αύριο :metal:

πάμε γερά!

Δεν έγραψα καλα φυσικη και έγραψα μαθηματικα! Decadance!

Πάμε για 16-17 αρχαία, πάρα πολύ κομπλέ.
ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΘΙΚΑ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΘΙΚΑ.
Αυτά.

Τα έχουν κάνει μπουρδέλο

[B][SIZE=“2”]Κανονικά βαθμολογείται το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Κατεύθυνσης[/SIZE][/B]

Νέα αναστάτωση αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της - και η οποία απεστάλη σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας - υπογραμμίζει ότι η βαθμολόγηση του μαθήματος στη Φυσική Κατεύθυνσης θα γίνει κανονικά, χωρίς εξαιρέσεις, παρά το επιστημονικό λάθος που εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, στη διατύπωση του Γ4 θέματος.
Το θέμα προκαλεί αναταράξεις, καθώς ήδη αγανακτισμένοι γονείς, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εντόπισε την Παρασκευή επιστημονικό λάθος στη διατύπωση του Γ4 θέματος, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ακύρωση του από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΕ έχει ως εξής:

"Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση:
Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας.
Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση.
Πιο αναλυτικά, ελήφθησαν υπόψιν:

• τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του ερωτήματος Γ4, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,
  • τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,
  • το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του ερωτήματος Γ4 ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη πρώτο (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,
  • το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης
  • το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των πανελλαδικών εξετάσεων.
    Έτσι βαθμολογείται κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, όπως κατωτέρω:
    Γ1: 6
    Γ2: 6
    Γ3: 6
    Γ4: 7

Να πάνε να γαμηθούν…

Γιατι ρε ? Καλα κανουνε.

(δεν την εχω δει την ασκηση, αλλα ετσι οπως τα περιγραφουν, οτι δηλαδη αυτη την ασαφεια ουτε που την παρατηρησαν οι μαθητες ωστε να μπερδευτουν, μου φαινεται λογικο να μετρησει το ερωτημα)

εμενα παντως φιλος δε το λυσε γιαυτο το λογο το Γ4.γιατι το παρατηρησε οτι μπορει να κανει ανακυκλωση και δε θα σταματησει.

Δεν ξέρω ρε συ, δεν τους έχω καθόλου εμπιστοσύνη! Ποτέ αυτοί δεν κάνουν λάθος(λέεεεμε τώρα!), αλλά άμα έχει έτσι το πράγμα, πώς είναι σε θέση να το γνωρίζουν;; Δλδ, εννοώ, πως αυτοί που βάζουν τα θέματα είναι καταρτισμένοι, δε μπορούν να μπουν στο μυαλό και στην ψυχοσύνθεση ενός μαθητή που δίνει και να αντιληφθούν το μέγεθος του λάθους τους. Δλδ, ότι για αυτούς μετράει αλλιώς, ή μάλλον δε μετράει, για έναν υποψήφιο μπορεί να στοιχίσει γύρω στη 1,5 μονάδα και αυτή η “παρανόηση” τελικά να τον αφήσει έξω από το αει/τει. Και εν πάση περιπτώσει, αυτοί θα έπρεπε να είναι υπεύθυνοι, δικό τους είναι το λάθος, είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοιες “παρανοήσεις”, ας το διορθώσουν.

μάγκεσ είμαι θεωρητικός αλλά οτι και να λέμε η μαλακία έγινε . Είτε βαθμολογηθεί είτε οχι θα υπάρχουν αυτοί που δεν το έκαναν αλλοι που το έκαναν χάνοντας όμως χρόνο και ίσως μονάδες στα υπόλοιπα ή αλλοι που απλα αγχώθηκαν εκεηνη την ωρα πιο πολύ !
Σκοπός εινα να ΜΗΝ γινόταν αυτο και να καταλάβουν πως μοιράζοντας αλλού τους βαθμούς κάποια πράγματα δεν ξανακερδίζονται

κατα την αποψη μου αυτο το συστημα με τις πανελλαδικες πρεπει να σταματησει…
ειναι αδικο και αναποτελεσματικο…αντι να συζητανε για μνημονια και νομισματα θα επρεπε το πρωτο πραγμα που θα κανουν να καταργησουν αυτο το συστημα …
το τι θα σπουδασεις δεν μπορει να ειναι ενας διαγωνισμος… βασικα πιστευω οτι οι πανελλαδικες ειναι ενας απο τους κυριωτερους λογους που καταστραφηκε η ελλαδα…

στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι τοσο λαθος τα πραγματα, μα τοσο πολυ λαθος που οτι λυση και να δωθει καποιους θα αδικησει…
και καποιος θα παει σε αλλη σχολη η πολη απο την αποφαση που παιρνει μια επιτροπη που βαζει λαθος θεματα…
δηλαδη ενας ανθρωπος που απαντησε ενα λαθος θεμα φυσικης στην ελλαδα μπορει να γινει φυσικος…
και υστερα λεμε γιατι πτωχευσαμε…

To γαμήσανε το θέμα με τη φυσική! Ξεφτιλέ! Πάντως άγνωστο, παίζει να έβγαλα 17/20 μετάφραση! Καλά πάει το πράγμα! Ιστορία θα μας πεθάνουν!

Xωρις παρεξηγηση, αλλα πεθαινω στο γελιο :lol: :lol:

Αναλαμβανω προσωπικα την ευθυνη για την πτωχευση της Ελλαδας. :smiley:

Αδυνατω να διαβασω ιστορια. Εχω κατι σαν εκνευρισμο, υπερενταση, μη συγκεντρωση. Τωρα φτιαχνω κατι τοστ και παω να ξαναδοκιμασω. Τς.

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω από χτες αλλά με πλήρη αποτυχία Κώτσο! Άν πιάσω κανα 5 αύριο τυχερή θα είμαι!

δεν ξερω αν αναφερεσαι στο δικο μου ποστ , αλλα εμενα αυτη η κατασταση μου φαινεται τραγικη και καθολου αστεια…
καποια στιγμη , καποιος η καποιοι ανθρωποι σε αυτη την χωρα πρεπει να ασχοληθουν με την ουσια του προβληματος και οχι με το περιτυλιγμα αυτου…
ειναι τραγικο να βλεπει κανεις το ποσο λαθος ειναι το συστημα αυτο να βλεπει το χαμηλο επιπεδο που εχει η ελληνικη εκπαιδευση στο συνολο της , τα τραγικα αποτελεσματα που προκαλει καθως παραγει ανθρωπους ημιμαθεις που δεν μπορουν να συναγωνιστουν ,να κατανοησουν η να κρινουν και να μην προβληματιζεται…
εγω δεν μπορω να συνειδητοποιησω οτι καποιος που απαντησε ενα λαθος θεμα , που δεν το σκεφτηκε η δεν το αντιμετωπισε με κριτικη σκεψη μπορει να σπουδασει φυσικος…

kreatorhell σορρυ κιόλας αλλά οι πανελλήνιες, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι μετράνε οι βαθμοί των τετραμήνων σε αυτές είναι ο,τι πιο αξιοκρατικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελλάδα. Αυτό με τους βαθμούς βέβαια έγινε γιατί οι μαθητές γράφανε στον πούτσο τους το σχολείο οπότε το προσθέσανε για να προσπαθούν και σε αυτό. Σε οποιονδήποτε άλλο εξεταστικό θεσμό στην Ελλάδα παίζουν ρόλο τα κονέ, οι βλακείες των βαθμολογητών (βλ πανεπιστήμιο) κοκ. Οι πανελλήνιες δίνουν θεωρητικά τη δυνατότητα και στον πιο φτωχό απ’ το πιο απομακρυσμένο χωριό να πάρει την θέση στο πανεπιστήμιο από τον πιο πλούσιο βουτυρομπεμπέ της εκάλης. Προφανώς παίζουν ζητήματα ευκαιριών σε φροντιστήρια, σε επίπεδα σχολείων αλλά και σε οικογενειακή επιρροή αλλά αυτά είναι πράγματα που δε μπορούν να χτυπηθούν έτσι απλά μέσα απ’ τον τρόπο εξέτασης.

μπορεί να ειναι αξιοκρατικό αλλα πρέπει να στηριχτεί ταυτόχρονα και απο πολλά “αξιοκρατικά” πράγματα .Το γεγονός ότι στο σχολειό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων(μαθηματων) η τρίτη λυκείου είναι τουρισμός, ότι δεν παρέχετε συστηματική αλλά γραμμική γνώση…δεν μπορω να θεωρήσω αξιοκρατία να συναγωνίζομαι στην παπαγαλία μια θέση στο πανεπιστήμιο!!![-X
φιλικα παντα.:slight_smile:
(και όπως ειπες "δινουν θεωρητικά " την δυνατότητα )

Και να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχουν και σχολές όπως αυτή που θέλω εγώ (μουσικών σπουδών), που μπαίνεις ανεξάρτητα από την κατεύθυνση! Για κάποιον που θέλει μια τέτοια σχολή όλες αυτές οι γνώσεις δεν θα του χρησιμεύσουν σε τίποτα, το να ξέρει δηλαδή ένα σωρό κανόνες στη φυσική και δεν ξέρω γω τι άλλο! Ούτε εμένα που είμαι στη θεωρητική θα με βοηθήσει το να ξέρω βιολογία για παράδειγμα, που είναι το μάθημα επιλογής! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σχολή που θέλω. Ναι θα μου πεις αλλά είναι και γνώσεις γεικότερα χρήσιμες για τη ζωή σου! Χρήσιμες για τη ζωή μου ναι συμφωνω! Χρήσιμες στη σχολή και στο θέμα και επάγγελμα με το οποίο θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον, όχι! Οκ, και οι μαθητές που πάνε για τέτοιες σχολές δεν είναι πολλοί αλλά υπάρχουν και ποτέ δεν ξέρεις πόσοι μπορεί να είναι! Και εκτός αυτού, δεν πάνε και όλοι σε θετική-τεχνολογική με στόχο το φυσικό! Υπάρχουν ένα σωρό άλλες σχολές να τους δεχτούν αυτούς που πάνε από αυτές τις κατευθύνσεις και μπορεί κάποιος να μην είναι εξίσου δυνατός στη φυσική όσο παίζει ξέρω γω να ναι με τα μαθηματικά ή τη χημεία! Και αυτό δεν ισχύει μόνο σε αυτές τις κατευθύνσεις αλλά και στη θεωρητική.

Δεν βρίσκω πουθενά κάτι το αστείο για να γελάει κανείς με όλο αυτό! Και το λάθος στο οτι βγαίνουν ημιμαθεις ανθρωποι στην κοινωνία είναι και το πλήθος των μαθημάτων. Ένας μαθητής καλείται να εξετάζεται σε πάρα πολλά μαθήματα και να αποδίδει εξίσου και στο εκπαιδευτικό αλλά και στην παραπαιδεία, δηλαδή στα φροντιστήρια. Ο χρόνος που απομένει για σωστή μελέτη και ενασχόληση με τα μαθήματα, ειδικά στις τελευταίες 2 τάξεις του λυκείου, είναι ελάχιστος. Όμως κι αυτό γίνεται γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να έχουν δουλειές και αυτοί που δεν είναι στο δημόσιο με αποτέλεσμα τα θύματα όλης αυτής της κατάστασης να είναι χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο! Είδα άριστους μαθητές του 20 φέτος που κυριολεκτικά είχαν φυτέψει στην καρέκλα για να γράψουν 19,5 τουλάχιστον, να βγαίνουν και να κλαίνε!

οπως ακριβωσ τα είπες !!ειναι συστημα

εγώ για παράδειγμα έχω ως τρίτη επιλογή γερμανική φιλολογία και στο σχολειό μου δεν γίνονται μαθήματα γερμανικών …δεν νομίζω πως είναι αξιοκρατικό αυτό .

Ολα ξεκινάνε και είναι θέμα παιδείας και μετά ακολουθούν οι εξετάσεις …