Πανελληνιες

Μα, κανένα από τα ειδικά μαθήματα δε διδάσκεται στ’ αλήθεια! Εγώ δίνω αρμονία και έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, και πληρώνω 200 το μήνα στο ωδείο! Και αγγλικά να δίναμε, το επίπεδο που έχουμε εμείς είναι περίπου της D class ενώ αυτό που εξετάζεται πανελλαδικά είναι περίπου lower-advanced! Η αδερφή μου για σχέδιο πλήρωνε 300-400 ευρώ για φροντιστήριο! Κι ο λόγος, πάλι για την παραπαιδεία! Αν τους ένοιαζε πραγματικά, το σύστημα θα μποορύσε να είναι άψογο, αλλά δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς αρμενίσαμε στραβά και άντε να πάμε ίσια τώρα! Επόμενο βήμα, συμβιβασμός! Και εξάλλου, ένας ακόμα στόχος του υπάρχοντος συστήματος, πιστέυω, είναι να παράγει ημιμαθείς πολίτες! Είναι πιο εύκολο να χειραγωγήσεις έναν άνθρωπο χωρίς γνώσεις που δεν έχει αναπτύξει την κριτική του σκέψη από ότι έναν που σκέφτεται και μπορεί να αξιολογεί καταστάσεις!

:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:

1)οι πανελληνιες δεν ειναι αξιοκρατικες. Ειναι κοινο μυστικο οτι καποιοι που κανουν τα “σωστᨔ ιδιαιτερα πολλες φορες ξερουν τα θεματα. Ασε που υπηρχε παντα το θεμα με καποια φροντιστηρια που εβγαζαν τα αποτελεσματα κατα την διαρκεια των εξετασεων για να διαφημιζονται οτι το εκαναν πρωτα… αμ τα κρουσματα με τα κινητα… ολα τα καταπιαμε και τα ξεχασαμε 2) Στις πανελληνιες και αν μετρανε οι βλακειες των βαθμολογητων. Ποσες φορες εχει τυχει ο ενας βαθμολογητης να βαζει 16 και ο αλλος 10 ??? 3) στο θεμα με τον βουτυρομπεμπε που λες (ασχετο αν η προσεγγιση σου ειναι λαθος, το σε ποια σχολη θα πας δεν πρεπει να ειναι διαγωνισμος αλλα υπευθυνη αποφαση που στηριζεται στις κλισεις και τις ικανοτητες που εχει καποιος) ενας που εχει περισσοτερα χρηματα κανει καλυτερα ιδιαιτερα απο καποιον που δεν εχει βρισκοντας τους σωστους ανθρωπους και πληρωνοντας τους . Αρα εχει εκ των πραγματων καλυτερες δυνατοτητες απο καποιον πουδεν εχει τα χρηματα η κανει πιο φτηνα μαθηματα σε φροντιστηρια η ιδιαιτερα που κοιτανε να τα τσεπωσουν. Και ξερεις ειναι πολυ ευκολο να μην κανεις τιποτα σε ενα ιδιαιτερο και να δινεις την εντυπωση οτι κανεις τα παντα. Κοινως να κοροιδευεις.
4) Το προβλημα ειναι γενικα η παιδεια στην ελλαδα που στηνεται γυρω απο ενα συστημα αθλιων αντιπαραγωγικων εξετασεων , που θελει ανθρωπους ημιμαθεις χωρις κριτικη σκεψη για να βολεψει καποιους…
Οι πανελλαδικες ειναι μια μηχανη κυμα… κρινει με τα ιδια κριτηρια ανθρωπους διαφορετικους… αυτο ειναι το απολυτο της λαθος…
αν καποιος εχει την καταλληλη εκπαιδευση απο πολυ νωρις , επειδη εχει γονεις καθηγητες μαθηματικους κτλ μπορει πολυ ευκολα να βγαλει πολυ περισσοτερα μορια απο καποιον που ακολουθει το κανονικο συστημα του σχολειου και δεν εχει την ιδια βοηθεια… Και παλι αυτο δεν σημαινει οτι ο πρωτος θα μπει στη σχολη που πρεπει…

Επειδη υπηρξα φοιτητης στην ελλαδα σε καλη σχολη (ετσι μπακαλικα οπως τα κρινουμε ολα στην ελλαδα δηλαδη) θα πω ενα κοινο μυστικο, οτι δηλαδη μεγαλο ποσοστο φοιτητων μπαινει σε σχολες που δεν θελει που δεν του ταιριαζουν απλως γιατι εβγαλε τα μορια…

Αν αυτο δεν ειναι η απολυτη αποδειξη αποτυχιας ενος αθλιου συστηματος τι αλλο μπορει να ειναι…
Πραγματικα το πιστευω πως αν δεν λυθουν τα πραγματικα προβληματα αυτης της χωρας , ειτε δραχμη εχουμε ειτε δολλαριο, η πτωση δεν θα εχει ποτε τελος…

Θα αναφερθώ στην τελευταία φράση περι της σωτηρίας της χώρας. Σωτηρία, πάντα υπάρχει από κάθε πρόβλημα και λύση σε κάθε πρόβλημα! Απλά αυτοί που καλούνται από το λαό να τα λύσουν, δεν τα λύνουν για προσωπικά κέρδη και με άλλους απώτερους σκοπούς που αν εμείς γνωρίζουμε, δεν γνωρίζουμε ούτε το 1% των πραγματικών λόγων! Αν λοιπόν κάποιος θέλει να βγάλει μια χώρα απ’ τη λάσπη, το κάνει. Αν πάλι δεν το θέλει, κάνει τα πάντα για να συμβεί το αντίθετο. Αν ήθελε στ’ αλήθεια οι μελλοντικοί φοιτητές να πήγαιναν σε σχολές που θα τους ταίριαζαν ή να μην πάνε καθόλου σε σχολές αν δεν το θέλουν τελικά, θα είχε και το ανάλογο έκπαιδευτικό σύστημα. Γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας και γενικότερα του κόσμου έχει δημιουργηθεί η σκέψη “Να μπω στο πανεπιστήμιο ή σε κάνα σάπιο ΤΕΙ. Να πάρω ένα χαρτί. Να μην το κάνω τίποτα. Να λέω απλά οτι πήρα ένα χαρτί. Έτσι για το γαμώτο”. Με αποτέλεσμα να μην ασχολείται κανείς με την γεωργία και την κτηνοτροφία που θεωρούνται επαγγέλματα χαμηλότερης αξίας αλλά μεσω αυτών ζούμε. Έτσι αρχίζει η παρακμή τους, η χώρα εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες και μπορεί να βρεθεί κάτω από μια μεταφορική, πάντα, κατοχή των ξένων χωρών καθώς θα έχει τεράστια ανάγκη τη βοήθειά τους. Οπότε και επιστρέφουμε στο αρχικό σχέδιο που είναι τα οφέλη της πλουτοκρατίας.

Φιλε,πραγματιακα,σου βγαζω το καπελο!! Ακριβως αυτα γινονται. Εχω υπαρξει μαρτυρας ολων των παραπανω. Υπηρχαν “ντουβαρια” που τα σκαγανε γερα σε ιδιωτικα σχολια και φροντηστηρια και στο τελος επαιρναν πολυ καλες σχολες. Συγκεκριμενα,ενας που ηταν μαζι μου σε ολα τα χρονια στο σχολειο,ειχε μανα καθηγητρια και ειχε ακρες. Ηταν μετριος μαθητης(ουτε αριστουχος,ουτε “τουριστας”) και περασε ΕΜΠ για Μηχανικος Η/Υ!!! Δεν πιστευα στα ματια μου οταν το ειδα. Το ιδο εγινε και με μια που ειχε γονεις μαθηματικους. Αλλα,εντυπωση προκαλει οτι και αριστουχοι αλλοδαποι μαθητες για καποιο “περιεργο” λογο δεν παιρναγαν σε καλες σχολες…
Και φυσικα,ας μην θεοποιουμε τα φροντηστηρια. Καλυπτουν τις τσαπατσουλιες του σχολειου,αλλα αν δεν στρωθεις μονος σου δεν γινεται δουλεια. Αλλωστε,ενω ειναι γνωστο πως ολοι πανε φροντηστηριο,τα θεμετα ειναι παντα βασισμενα στην υλη του βιβλιου(το πολυ-πολυ να ειναι σε δυσκολοτερη εκδοχη).Ι σως αυτος να ειναι ο λογος που οι μεθητες συναντανε δυσκολιες,γιατι τις υποτιμανε.
Αλλωστε,για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,τα φροντηστηρια δεν υπαρχουν ΜΟΝΟ γοα να “βοηθανε” τους μαθητες,αλλα και να μειωσουν τα ποσοστα ανεργειας στο χωρο τον εκπαιδευτικων… Αν δεν υπηρχαν τα φροντηστηρια,ολοι αυτοι θα ηταν ανεργοι,αφου κανενας τους δεν ειναι διορισμενος σε σχολειο.
Και να μην ξεχνααμε οτι τα σχολεια συνεργαζονται με τα σχολεια. Στο σχολειο που πηγαινα εγω οι μαθητες ειχαν διαφορετικη αντιμετωπιση απο τους καθηφητες,αναλογα σε ποιο φροντηστηριο πηγαιναν.Αλιμονο σε αυτους που δεν πηγαιναν. Το ειχα βιωσει στο πετσι μου,αφου γραφτηκα για πρωτη φορα στο φροντηστηριο στην Γ’ Λυκειου. Ευτυχως,παντως που η τυχη με ανταμειψε με το παραπανω…
Κατα τη γνωμη μου,ο καλυτερος τροπος για να νιωσεις καλα με τον εαυτο σου ειναι να προσπαθεις στο maximum. Και αν κατι παει στραβα,τουλαχιστον εχεις τη συνειδηση σου καθαρη οτι εσυ εκανες ο,τι περναγε απο το χερι σου,ασχετα με τις συνθηκες…
Cheers!!

V.I.T.R.I.Ø.L. αγαπάω την υπογραφή σου!!!
ειναι θεωρητικά αξιοκρατικές οι πανελλήνιες οχι στην πραγματικότητα οπωσ είπατε ,υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα που το αποδεικνύουν

^^Sorry,αλλα τι αποδεικνυουν,οτι ειναι ή οχι αξιοκρατικες;; Μπερδευτηκα…

Αυτο οτι η σοκολάτα σε βοηθάει να θυμηθείς κάποια πράγματα καλύτερα ισχύει; Αν είναι, να φαω 2-3 σοκολάτες αυριο πρωι πρωί! :p:p

^^xxexexex Ε,μην παθεις και ζαχαρο. Βοηθαει στη μνημη,οπως και οι ξηροι καρποι. Θα σου συνηστουσα μαυρη σοκολατα και μια κουταλια μελι!
Τι μαθημα δεινεις;

Το εξ ορισμου μάθημα παπαγαλίας, ΑΟΔΕ!

[SPOILER]Τελευταια φορα που διαβασα αοδε στη ζωη μου \m/[/SPOILER]

Μιλαμε για επος η ιστορια.Ουτε εγω δε θα μπορουσα να μου χω βαλει πιο γνωστα θεματα + το οτι κ τις 2 πηγες τις ειχαμε δουλεψει μανιωδως με την φιλολογο!! ΓΟΥΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝ :yahoo::yahoo::yahoo:

μακάρι να μπορούσα να το πω και γω αυτό, =/.

και ναι μπέρδεψα τουσ πεδινούς !!!γαμωτο μου :blow:

Είμαι η μόνη που πήγα να γράψω 15 ιστορία και έγραψα όντως αυτό ε? XD

Εσκισες στη Βιολογια και εγραψες 15 Ιστορια? Τι σοι πλασμα εισαι εσυ? :stuck_out_tongue:

Πλάσμα που σιχαίνεται τις παπαγαλιστικες λεπτομέρειες αλλά τα 2 μαθηματα που το περιεχουν (ιστορια και λατινικα) μου φτάνουν σε ένα 15-16 για να μην με επηρρεάσουν στα μορια μου, αν εχω γράψει τόσο καλά όσο θέλω στα άλλα. θα δουμε μωρε.

Εμενα παντα μου επεφτε ευκολη η παπαγαλια… :-k Αλλα σε καταλαβαινω γιατι σε μια στιγμη χθες πανω στο κλεισμενο 16ωρο οταν ειχα φτασει αισιως στις 10+ να ξεκιναω Ποντιακο και ειχαν γινει στο μυαλο τα παντα αχταρμας,ηθελα να στριγγλιξω μεσα σε ενα μαξιλαρι και μετα να μαχαιρωσω τους γονεις μου χωρις να εχουν κανει τιποτα :lol: Αυτη η ιστορια ηταν πραγματικα αηδιαστικη… Παντως οκ αμα δε σε ριχνουν! Για που στοχευεις?

Αν εγώ έχω πιάσει το 10 αντί για το 6 που υπολόγιζα στην ιστορία, είμαι ευτυχισμένη! Το χειρότερο μου μάθημα από την τρίτη δημοτικού! Επιλέξανε καλό πίνακα ευτυχώς!!!

ερικσα μια ματια στα θεματα της θεωρητικης κ μου φανηκαν λιγο για τον πεο ευκολα ( δε διαβασα ποτε το αγνωστο γιατι βαριομουν βεβαια)

Το γνωστο φανηκε νορμαλ, Ιστορια γελοια, Βιολογια κομπλε, Λογοτεχνια ευκολα θεματα σε κειμενο που ακομα κ γω που δε δινω φετος ειχα προβλεπσει, + βατη εκθεση (δεν κσερω η περιληπση πως ητανε)

Ηταν οντως πσιλοευκολα θεματα η απλα μου φαινονται επειδη τα τσεκαρα πολυ γρηγορα?