Συνειδητοποιεις οτι κατι τετοιο απλα δεν γινεται ε;
Πραγματικα αυτο ειναι ανεφικτο… Υπαρχουν υποδομες στα ελληνικα Πανεπηστιμια ωστε να αντεξουν τοσους πολλους φοιτητες??
δεν μπορώ να ακούω ρε γαμώτο για “στόχους”,“πλάνο”,“επιτυχία” από παιδιά 18 και 19 χρονών…είναι τραγικό…
Ξέρεις τι είναι ακόμα πιο τραγικό?Να φτάσεις στα 30 να έχεις λιώσει παντελόνια στα θρανία και να μένεις χωρίς δουλειά.Αυτό είναι το τραγικό.Και όσο για τις πανελλήνιες το καλύτερο θα ήταν να μπαίνει ο καθένας εκεί που θέλει και να εξετάζεται μέσα στη σχολή,σε μαθήματα που τουλάχιστον θα του κινούν το ενδιαφέρον
Στις συγκεκριμένες συνθήκες ναι, δυστυχώς και το είπα και στο ποστ μου. Αλλά εγώ δεν μπορώ έτσι κι`αλλιώς να κάνω προτάσεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες γιατί απλούστατα δεν με εκφράζουν με την καμμία.
Δεν μίλησα για “πλάνο” και “επιτυχία” αλλά απλά για σχολές που τα αντικείμενα τους μου ήταν άκρως ενδιαφέροντα αλλά αποτρέπομαι από το να ασχοληθώ με αυτά.
Παιδιά, το 95% των σχολών, αφορούν την επαγγελματική σας κατάρτιση και όχι την πνευματική σας ανάπτυξη. Μη τα συγχέεται. Δε γίνεται στην κοινωνία να είμαστε όλοι γιατροί, δικηγόροι, φιλόλογοι και ζωγράφοι. Το σχολείο δίνει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έδινε) τις βάσεις για την πνευματική σας ανάπτυξη και όχι το πανεπιστήμιο.
+1 …
Συμφωνώ. Απλά είναι ότι καλύτερο για τον καθένα να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα του και έτσι κι`αλλιώς ξέρω πολλούς που δεν τους ενδιαφέρει π.χ. η ιατρική αλλά την παρακολουθούν για άλλους λόγους και επίσης δεν πιστεύω ότι η πνευματική ανάπτυξη έχει σχέση με το επάγγελμα. Απλά εγώ λέω ότι είμαι απογοητευμένος γιατί δεν περνάω σε κάποια σχολή που το περιεχόμενο της με ενδιέφερε εξαρχής, με την εξαίρεση του μαθηματικού που και πάλι όμως δεν θέλω με τίποτα στο μέλλον να διδάξω γιατί πολύ απλά νευριάζω με το παραμικρό. Βέβαια θα παρακολουθήσω για κανα διμηνο τη σχολή που θα περάσω και αν δω ότι μου τη σπάει τότε θα ξαναδώσω μιας και είμαι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο.
Και αυτός είναι κατ’ εμέ ο μόνος λόγος για να δώσει κάποιος ξανά Πανελλήνιες. Να σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει και να μην εγκλωβιστείς σε ένα επάγγελμα που δε θες ούτε να το σκέφτεσαι. Η σχολή όμως, δε σου εξασφαλίζει ούτε παιδεία, ούτε τρόπους, ούτε λεφτά, ούτε ευτυχία, κλπ… Το μόνο που σου προσφέρει είναι γνώσεις για το επάγγελμα για το οποίο εκπαιδεύεσαι. Γενικά όμως, μην μείνεις στην πρώτη εικόνα της σχολής που πέρασες.
Για παράδειγμα, σε εμάς τους Μηχανολόγους τα πρώτα 2 χρόνια κάνουμε ουσιαστικά μόνο Μαθηματικά, Φυσικές και Μηχανικές (κλάδος της Φυσικής που ασχολείται με τις δυνάμεις και τις τάσεις σε ένα σώμα). Πολλοί από εμάς απογοητεύονταν και όταν ξεκινούσαν τα καθαρά μηχανολογικά μαθήματα (που είχαν αυτά που προείπα ως προαπαιτούμενες γνώσεις) είχαν σχεδόν εγκαταλείψει το άθλημα και μετά χτυπούσαν το κεφάλι τους βλέποντας πόσο όμορφα είναι τα μαθήματα.
Και με ποια κριτηρια θα μπαιναμε στις σχολες; Ετσι χυμα, οπου γουσταρει ο καθενας; Κατηγορουμε ολοι το συστημα της εισαγωγης στα πανεπιστημια αλλα ειμαι σιγουρη οτι αν κατσουμε κατω δεν θα βρουμε κατι πολυ καλυτερο και εφαρμοσιμο ή δικαιο ταυτοχρονα.
Γιαννη, δεν θεωρω κακο ενα παιδι 18, 19 χρονων να εχει στοχους και φιλοδοξιες αρκει να μην εχει μονο αυτα…
Εξήγησα νομίζω.Θα γίνονταν εξετάσεις μέσα στις σχολές στο αντικείμενο κάθε σχολής.Στο πρώτο εξάμηνο όποιος κοβεται φεύγει.Έτσι θα καταργηθούν και οι αιώνιοι φοιτητές που πιάνουν θέσεις κάτι το οποίο σχεδιάζεται να γίνει.Όσο για τους στόχους,εγώξέρω άτομο που με ρώτησε μία μέρα πριν βγουν τ’αποτελέσματα αν θα πάω στην κηδεία του σε περίπτωση που δεν περνούσε και σοβαρολογούσε,γιατί απλά δεν είχε τίποτα άλλο στη ζωή του.Το άσχημο είναι να καταντάς έτσι
Δεν ειναι ασχημο να γινεται ετσι, αλλα εχετε σκεφτει ποσα ατομα καθε 6 μηνες θα αλλαζουν σχολες ???
Γυρολογοι των ΑΕΙ ΤΕΙ θα καταντησουν…
Ναι και στο πρωτο εξαμηνο θα ειχαμε 2000 καινουργιους φοιτητες σε ενα τμημα…:roll: Δεν γινεται αυτο…Εξαλλου τι αλλαζει, αφου παλι κρινεται το επαγγελματικο σου μελλον απο 1 εξεταση;
Αλλωστε και τωρα σε μαθηματα της “κλισης” σου δεν εξεταζεσαι; 4 μαθηματα κατευθυνσης που επελεξες, 1 που επισης επιλεγεις και την Εκθεση…Τι να πουμε κι εμεις που δωσαμε 10 μαθηματα…
Για το θεμα των στοχων οπως ειδες το διευκρινισα.
Για`μενα αυτά περι αιωνίων φοιτητών είναι άδικα, γιατί γνωρίζω άτομα που επειδή δεν τους παίρνει οικονομικά αναγκάζονται να δουλεύουν 5-8 ώρες ημερισίως, οπότε δεν μπορείς να του ζητάς να τελειώσει σε προκαθορισμένο διάστημα.
Όχι γιατί π.χ εμένα μου αρέσουν τα μαθηματικά και τα οικονομικά.Δεν γουστάρω την φυσικη και τον προγραμματισμο.Τέσπα το θέμα είναι ότι γενικότερα η κατάσταση είναι ένα μπάχαλο.Και για τους ‘‘στόχους’’ συμφώνησα και είπα να φέρω ένα πραγματικά τραγικό παράδειγμα.Το συγκεκριμένο παιδί έβγαλε 19.635 μόρια,περνάει εκεί που θέλει όμως είμαι πεπεισμένη ότι στη ζωή του θα είναι δυστυχισμένο
Εφόσον επιλέγει σχολή με βάση τα πολλά του μόρια και όχι το περιεχόμενο είναι απολύτως φυσικό. Αν και δεν πιστεύω ότι το επάγγελμα παίζει τεράστιο ρόλο στην ευτυχία. Απλά όταν δεν σου την δίνει, σίγουρα θα έχεις πολύ λιγότερα νεύρα.
Εγώ έχω φίλους που δουλεύουν καθημερινά 8ωρο και όμως περνάνε τα μαθήματα.'Αλλωστε υπάρχουν και αυτοι που απλά πάνε σε μια σχολή για την πλάκα τους χωρίς να έχουν σκοπό να την τελειώσουν
Όταν αποκλέιεις από τη ζωή σου τους ανθρώπους διαβάζοντας 25 ώρες το 24ωρο να περάσεις κάπου για να σου λένε οι υπόλοιποι συγχαρητήρια τότε γίνεσαι δυστυχισμένος.Η ζωή χωρίς ανθρώπους δίπλα σου είναι τις περισσότερες φορές ανούσια
Ο Δελμούζος έκανε 9 χρόνια να τελειώσει τις σπουδές του. Σύμφωνα με αυτά που προωθεί η Γιαννάκου περί “αιωνίων φοιτητών” κλπ. είναι άχρηστος. ¶ρα πρέπει να σταματήσουν να αναφέρουν το όνομα του στην εκπαίδευση, με αυτή τη λογική…
Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαίρεση.Κα εκτός αυτού νομίζω πως θα δίνεται σε όλους 2 χρόνια επιπλέον διορία