Πανελληνιες

Δηλαδή να μην πάω ΑΣΟΕΕ…?:frowning:

Προς θεού δεν είπα κάτι τέτοιο. Μάλιστα η ΑΣΟΕ από τα όσα έχω ακούσει πρέπει να είναι από της καλύτερες σχολές στην Ελλάδα. Απλά για να δουλέψεις έξω μάλλον ένα πτυχίο από αγγλικό πανεπίστημιο είναι καλύτερο χωρίς αυτό να είναι απόλυτο

@Led: To σύστημα στο οποίο δουλέυουμε δεν είναι προσαρμοσμένο είναι όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Όλη η ύλη που κάνουμε είναι εντός για τις εξετάσεις που δίνουμε και οι εξετάσεις είνα σε παγκόσμιο επίπεδο αρά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να συμβάινει κάτι τέτοιο.

Τι να σου πω τοτε, εμενα πολλα παιδια μου εχουν πει αυτα τα οποια αναφερω. Δεν ξερω τι ακριβως ισχυει, αλλα θα ψαξω και θα σου πω.

Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι. Ας δίναμε τουλάχιστον σε δύο δόσεις. Μία Ιανουάριο, μια Ιούνιο πχ. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τρίωρο να δείξει κάποιος τις ικανότητές του. (Πες ότι σε πονάει το κεφάλι σου, πχ, το λιγότερο!) Και ο προφορικός βαθμός που αναμειγνύεται και υποτίθεται αντιπροσωπεύει τις επιδόσεις όλης της χρονιάς, είναι βλακεία. Χαίρω πολύ, σε όλα 20 είχα κι εγώ.

!!! Και γι’ αυτό ακριβώς θα έπρεπε να διαχωριστεί το σχολείο από το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Έτσι είναι στο εξωτερικό. Σε διώχνουν. Μπαίνουν πολλοί, βγαίνουν λίγοι

Γενικά, νομίζω, στην Ελλάδα πάνε να μας τα φορτώσουνε όλα στο λύκειο. Και έξω που ήμουν, θυμάμαι οι άλλες εθνικότητες -σε μικρότερες τάξεις- που ακολουθούσαν πρόγραμμα της χώρας τους, ήταν πιο πίσω από εμάς. Σίγουρο αυτό, το θυμάμαι. Και στην Αμερική πρέπει να είναι χαμηλότερο το επίπεδο, αν και εκεί είναι τελείως διαφορετικό το σύστημα, οπότε αφήστε το :stuck_out_tongue:

Στην Αμερική όντως είναι και μάλιστα αρκετά, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τα ιδιώτικα που είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα και από άποψη διδασκαλίας αλλά και από εγκαταστάσεις κλπ. Πάντως και το σύστημα εκεί είναι τελείως άλλο.

παιδια λικα εβγαλα 17190(3ο πεδιο),16800(4ο) …σκατα…αλλο που οι βαθμοι που μου ηρθαν δε μου αρεσαν καθολου ειχαν και μεγαλες αποκλισεις…χημεια ασ πουμε 2,8 και βιολογια κατ. 2 περιπου…σε συνδιασμο με το 15 μαθηματικα και βιολογια γενικης 8O 8O τι να πω…μαλλον για λιγο δεν περασα σε καμια απο τις 2 σχολες πυ ηθελα…#-o #-o [-X

Αν είναι για λίγο τότε κρίμα…

Ναι ρε γαμώτο και εγώ την τελευταία σχολή από αυτές που είχα σταμπάρει, την Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας στο Βόλο την χάνω για 200 περίπου μόρια.:frowning:
Όσο για αυτό που μετράει ο προφορικός είναι η μεγαλύτερη αηδία. Μπορεί ο καθηγητής να μη σε γουστάρει και να σε ρίξει επίτηδες. Ξέρω άπειρα τέτοια περιστατικά, με κορυφαίο ένα σκηνικό όπου ένα παιδί επειδή είχε μαλλιά, σκουλαρίκια σε μύτες κλπ. ένας μαθηματικός του έβαλε δύο εντεκάρια και τελικά έγραψε πανελλαδικές 19 #-o Επίσης ένας μαθηματικός και μία φιλόλογος σε εμας (ευτυχώς δεν είχα τον πρώτο και η δεύτερη έκανε μόνο σε θεωρητική) είχαν λιώσει να βάζουν δωδεκάρια και δεκατριάρια αλλά τελικά υπήρξαν πάμπολλα παιδιά τους που έγραψαν άνω του 15. Αν αυτό δεν είναι κάψιμο τότε τι είναι ???
Κάτι άσχετο. Ξέρει κανείς πόσην ώρα απέχει η Κοζάνη από Θεσσαλονίκη ?

sorry sorry,είσαι 18?εσύ δεν έκανες σχόλιο πέρι λιωσίματος στα θρανία αλλά ανεργίας?τα γνωρίζεις από τα 18 αυτά?πριν μπεις σε σχολή?:-k :-k

17 είμαι.Λέω αυτά που βλέπω.Έχω ζωντανά παραδείγματα.Τώρα για το τι θα μου επιφυλάξει εμένα το μέλλον αυτό δεν το ξέρω…Και στην ΑΣΟΕΕ θα προτιμήσω να πάω γιατί εκεί υπάρχει το τμήμα που μ’ενδιαφέρει να ασχοληθώ

ε,μόνο εγώ βλέπω επαγγελματίες άνεργους επιστήμονες?

Μπα…Όπου και να γυρίσεις κάποιον θα δεις…Δυστυχώς

είσαι λίγο αντιφατική:-k
όσο για το σχόλιο που είχα κάνει,είναι πραγματικά τραγικό οι νέοι να μιλάνε σαν επιχειρηματίες ή σαν γιάπηδες.
να χάνουν καλοκαίρια και 5ήμερες εκδρομές…
κι όλα αυτά γιατί παίζουν το παιχνίδι των φροντιστηρίων,των χαμένων ονείρων των γονέων τους και μιας λανθασμένης ματαιοδοξίας τους

Αυτό έγκειται στην προσωπικότητα του καθενός.Π.χ εγώ έκανα μαθήματα πέρυσι το καλοκαίρι όμως κανόνιζα το χρόνο μου και για να βγαίνω και για να πάω διακοπές και να περάσω και καλά.Και όσο για την πενταήμερη ναι δυστυχώς την έχασα επειδή κάναμε 2 μήνες κατάληψη όχι επειδή δεν ήθελα να πάω λόγω πανελληνίων.Δεν το θεωρώ λάθος να θέτεις στόχους για να μπορέσεις να κάνεις κάτι που σου αρέσει Από εκεί και πέρα αυτό που είναι λάθος και που πολλοί κάνουν είναι να γίνει αυτοσκοπός

η λέξη “επιτυχία” δημιουργεί και τη λέξη “αποτυχία”…όπως διαβάζω εδώ για επιτυχίες λοιπόν,σημαίνει αυτομάτως ότι όσοι δεν πέρασαν είναι αποτυχημένοι…
έχουν γίνει οι πανελλήνιες θέμα ζωής και θανάτου.

Πεστα ρε Ρουντι, αμαν πια με τις εξετασεις…

Εξετασεις για την προαγωγη σε καθε ταξη του Γυμνασιου/Λυκειου.
Εξετασεις για την εισαγωγη στα πανεπιστημια.
Εξετασεις για την εξοδο απο τα πανεπιστημια.
Εξετασεις για την εισαγωγη στα μεταπτυχιακα.
Εξετασεις για την εξοδο απο τα μεταπτυχιακα.
Εξετασεις για ξενε γλωσσες, για πιανο, για μπαλετο…

Τι διαολο ρε, ολη η ζωη μας θα κρινεται απο 3ωρα?

Στο χερι του καθενος ειναι αν θα τις μεγαλοποιησει ως ζητημα ζωης και θανατου ή αν θα το δει ετσι οπως ειναι. Μια εξεταση. Δυστυχως μεγαλωνοντας θα περασετε(περασουμε) πολυ πιο δυσκολες εξετασεις/εμποδια/ζορια απο τις Πανελληνιες.

Έχεις απόλυτο δίκιο και από την αρχή είπα ότι είναι λάθος αυτή η κατάσταση με τις πανελλήνιες.Εγώ δεν περνάω στην πρώτη μου επιλογή όμως περνάω μάλλον κάπου που μου αρέσει εξ’ίσου και ήμουν ικανοποιημένη.Όταν πήγα στο φροντιστήριο μου είπαν ότι δεν το περίμεναν αυτό από μένα και τί έπαθα γιατί έγραψα τόσο και με έριξαν.Οι ίδιοι οι καθηγητές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να απωθήσουν τα παιδιά από αυτή την παραλογία της ''επιτυχίας".Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να αναδειχθούν επιτέλους σωστοί καθηγητές- εκπαιδευτικοί

ποιο χέρι?μπορεί ένα παιδί 17 και 16 να κάνει κάτι τέτοιο?

μια χαρά ώριμοι είναι.την τσέπη τους κοιτάνε,δίνοντας σε γονείς και παιδιά αυτό που θέλουν οι γονείς κυρίως