Η Φυσικη και τα Μαθηματικα προυποθετουν ενα συγκεκριμενο τροπο σκεψης, ειναι σαν ταλεντο, δεν εχει να κανει με εξυπναδα.
Ουτε εγω γουσταρα Φυσικη Sharuman, αλλα την εφαγα στην μαπα οχι 1 αλλα 6 χρονια.
Η Φυσικη και τα Μαθηματικα προυποθετουν ενα συγκεκριμενο τροπο σκεψης, ειναι σαν ταλεντο, δεν εχει να κανει με εξυπναδα.
Ουτε εγω γουσταρα Φυσικη Sharuman, αλλα την εφαγα στην μαπα οχι 1 αλλα 6 χρονια.
Κ εγώ το ίδιο…εντελώς όμως!
Ρε πουστη σου γυμναζει τον εγκεφαλο. Απλο ειναι. Σε κρατανε σε “φορμα”. Οπως οι αθλητες κανουν βαρη κλπ, αυτοι που γυμναζουν το μυαλο τους, λυνουν ασκησεις, σπαζοκεφαλιες κλπ. Γι’αυτο πρεπει να διδασκονται φυσικη και μαθηματικα. Σου μαθαινουν επισης να σκεφτεσαι με διαφορετικο τροπο, της συλλογης πληροφοριων/δεδομενων, αναλυσης τους, επεξεργασιας τους και χρησιμοποιησης τους με την καταλληλη μεθοδο ωστε να εχουμε τα επιθυμητα αποτελεσματα. Στην ουσια σου μαθαινουν εναν αλγοριθμο σκεψης και δρασης που εφαρμοζεται κατα κορον και στην καθημερινη.
Εμενα η ενασχοληση μου μ’αυτο το αντικειμενο παντως με βοηθησε σημαντικα. Κι επειδη θ’ακουσω μαλακιες τυπου “δηλαδη οι αλλοι ειμαστε χαζοι?”, ξαναδιαβαστε προσεκτικα και διακρινετε τις δυο περιπτωσεις. Αν δεν μπορειτε, λυστε καμια ασκηση να μπειτε στο πνευμα και θα τα καταφερετε μετα.
είσαι μικρή εσύ,δεν ξέρεις.
το θέμα είναι ότι διδάσκονται λάθος αυτά τα μαθήματα…και η παπαγαλία στο ΑΟΔΕ είναι απαράδεκτη,με δικά του λόγια ο καθένας,μπορεί να κατανοήσει τι λέει το βιβλίο και να το αποδώσει.
και η φυσική βέβαια,προσφέρει κάποιες βασικές γνώσεις των φυσικών νόμων,που είναι το 5% της ύλης που διδάσκεται…
Όχι, σε καμμία περίπτωση. Απλά κάποιον μπορεί να τον βοηθάει αυτό. Παίζει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
για πείτε και οι δυο λίγο αυτό το χάλια πόσο είναι γιατί κάτι υποψιάζομαι…
Όσοι έγραψαν 20 ή είχαν κλίση ή ήταν φυτά.Το γεγονός ότι από το Μαθηματικό μπορείς να κάνεις σε όποια σχολή γουστάρεις μεταπτυχιακά νομίζω λέει πολλά…
Αυτό το χάλια είναι 12.1!
Μπορεί να είχαμε μια μικρή διαφωνία για την Paris Hilton, αλλά εδώ με κάλυψες!
Επίσης, να πω ότι αυτά που εξετάζονται στις Πανελλήνιες είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πχ. ένα παιδί στο σχολείο έχει πάθος με την ιστορία και ξέρει όντως πολλά πράγματα και λεπτομέρειες από μικρή ηλικία. Το διάλεξε για μάθημα επιλογής στις Πανελλήνιες (βίτσια:p ), πήρε όμως 14,9. Άλλοι που έγραψαν 14,9 δε σημαίνει ότι έχουν τις ίδιες γνώσεις…
Δεν ήμουν τεχνολογική και δεν είχα την χαρά και την ευτυχία να γνωριστώ με το φίλτατο ΑΟΔΕ, αλλά -μα την παναγία- είσαι η πρώτη που ακούω να το λέει! 8O
8O
:blink: :x
Επιτέλους, ήμουν έτοιμη να επιτεθώ! Χεχε!
Νομίζω ο led_zeppelin μας κάλυψε πλήρως. Εγώ το πιστεύω ότι γίνεσαι πιο εύστροφος, κι ο μαθηματικός μας μας έλεγε:“Τώρα είστε όντως πιο έξυπνοι απ΄την αρχή της χρονιάς!”
Άλλη είναι η εξυπνάδα με την έννοια του να είσαι εύστροφος, κι άλλο η “κοινωνική εξυπνάδα”. :-s Το καλύτερο είναι να συμπίπτουν!
ξερει κανεις ποτε ακριβως πρεπει να παραδωσουμε μηχανογραφικα?
9 με 20 Ιουλίου.Εξαρτάται όμως από τη σειρά του σχολείου του καθενός.Πάντως αν δεν προλαβαίνεις μπορείς να κάνεις εξουσιοδότηση και να το παραδώσουν οι γονείς σου για σένα
14,5. Για τις σχολές που ήθελα αυτός ο βαθμός με έκαψε κανονικά, καθώς στο 4ο πεδίο η φυσική έχει 0,7 συντελεστή βαρύτητας.
Καλά είσαι εσύ!Εγώ περισσότερο σταναχωρήθηκα γιατί τα θέματα ήταν πολύ εύκολα και έκανα λάθη απροσεξίας και στιγμιαίας μαλακίας#-o
Ξέρεις κάτι το μόνο θέμα που έκανα κάπως δικαιολογημένα λάθος ήταν αυτό στο 2 θέμα με το μάτι και τον ήλιο.Όλα τα υπόλοιπα ήταν της πλάκας.Άσε πέρασα μεγάλο σοκ με τη Φυσική:(
Αχαχαχα. Κορυφαια φαση τοτε. Θυμαμαι οτι περιμενα ως το τελευταιο λεπτο να ερθει διευκρινιση να μας πει οτι το 4ο θεμα ηταν ολο εκτος λογω ηλιθιοτητας.
Ναι αλλά τουλάχιστον τότε δεν έγραψε κανένας…Ενώ τώρα…
Ναι, τι μάπα ήταν αυτή. Λυνόταν με τη λογική και όχι με τις κλασικές μεθοδολογίες κλπ. Αλλά μας είχε πει ο φυσικός ότι δεν έστεκε. Πφφ… [-X
παιδια λιγο βοηθεια…επιδη αυτες τις μερες καταθετω μηχανογραφικο(βιολογια που ηθελα μαλλον δεν περναω)
ειναι πολυ πιθανο να μου δωθει η ευκαιρια να περασω μηχανολογος μηχανικος στο ΕΜΠ…και λογο του οτι μερικοι ειστε στη σχολη(cozy,karvou νομιζω)και οτι δεν ειμαι σιγουρος αμα θελω και για το τι ακριβως περιλαμβανει η σχολη,αν μπορειτε δωστε καμια πληροφορια…