Στην Πάτρα έχει τμήμα “Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών” και τμήμα “Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής”. Αντιστοιχία με τους Ηλ.Μηχ.&Μηχ.Υπολογιστών του ΕΜΠ υπάρχει με το πρώτο τμήμα (κι ας μην έχουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα). Αν δεν κάνω κανα τραγικό λάθος, έχουμε παιδιά στη σχολή με μεταγραφή από αυτό, όπως και από Θεσσαλονίκη και Ξάνθη σίγουρα, λογικά και από Κρήτη. Αλλά το δεύτερο τμήμα νομίζω είναι μοναδικό.
Ρε 'συ dude, απορία το’χω: Με τόσα άσχημα λόγια (μόνο άσχημα βασικά) που ξεφουρνίζεις γι’αυτή τη σχολή, με τι κουράγιο την τελείωσες; (Δεν είναι και της πλάκας…) Ή καλύτερα, γιατί την τελείωσες και δεν πήγες πχ. σε κάποια άλλη; Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα επικρατεί ανοργανωσιά και γενικότερο χάος, είναι όμως τόσο άσχημο πια το τμήμα μας; Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που συνέχεια ακούω τα καλύτερα για τη μετέπειτα πορεία πτυχιούχων της σχολής. (και από τους ίδιους μάλιστα, όχι από τη θεία του μπατζανάκη του πτυχιούχου) Εάν δεν άξιζε σαν πτυχίο, με τέτοια δυσκολία στις σπουδές δε νομίζω ότι θα κάθονταν πολλοί να ασχοληθούν… :roll:
όσον αφορά για μένα, έχω γαΐδουρινή υπομονή :p.
το ότι το πτυχίο μας έχει αξία, είναι γεγονός.
το ότι οι καθηγητές μας είναι μεγάλοι και τρανοί επιστήμονες, είναι επίσης γεγονός.
το ότι είτε δεν έχουν όρεξη να διδάξουν, είτε δεν έχουν τα φόντα να διδάξουν, ε αυτό κι αν είναι γεγονός…
εγώ με εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο όπου και παρακολούθησα φουλ τα άπαντα, στα επόμενα εξάμηνα πήγαινα διερευνητικά για 2 βδομάδες κ μετά συνήθως δεν πατούσα καθόλου (δυστυχώς ή ευτυχώς). το ότι δεν υπήρξε ούτε ένα μάθημα όπου να ένιωσα μειονεκτικά στις εξετάσεις παρόλο που δεν πάταγα στις παραδόσεις, ε αυτό νομίζω πως λέει πολλά… δεν είναι inspiring τα άτομα, αγγαρεία κάνουνε… μπορεί να είμαι μόνο εγώ γεροπαράξενος, τι να σου πω καλό μου παιδί. σε λίγα χρόνια να μας πεις κι εσύ τις εντυπώσεις σου (εκτός κι αν αποφασίσεις να “πετάξεις” :p)
Επομένως το μόνο πρόβλημά σου, αν κατάλαβα καλά, είναι οι καθηγητές.
Από τον ένα χρόνο που πέρασε, (αν και δεν παρακολούθησα και πολύ ) είδα ότι μερικοί καθηγητές είναι όπως τα περιγράφεις, αλλά και κάποιοι άλλοι με γνώσεις και πολλή όρεξη, που τελικά στεναχωρήθηκα που δεν τους παρακολουθούσα. Η σχολή, βέβαια, μάλλον βγαίνει και χωρίς παρακολούθηση απ’ό,τι βλέπω, για όσους έχουν την ικανότητα να οργανωθούν μόνοι τους, και να μη νιώσουν μειονεκτικά όταν έρθει η ώρα της εξεταστικής όπως είπες, αλλά αυτό νομίζω δε συμβαίνει μόνο σε μας… Αυτά. :-k
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Λάρισα).
Έπεσε αρκετά και είναι περίπου 2500 μόρια πιο κάτω από αυτά που έχω βγάλει. Για λίγο θα μπορούσα να πιάσω και τα Δίκτυα στον Βόλο μέσω μεταγραφής, αλλά δεν πειράζει, η συγκεκριμένη σχολή στην Λάρισα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές.