Χιλιοφορεμενο και το φετινο θεμα(βιβλιο-τεχνολογια μπλα μπλα μπλα).Εγω βλεπω λιιιγο πιο πανω το ΜΟ φετος λογω αυτης της αλλαγης στη βαθμολογηση εκθεσης-ασκησεων…
(18 ειναι ο ΜΟ εκθεσης των υποθεσεων των παιδιων που γραψαν οταν βγουν απο την αιθουσα.Καθε χρονο.:lol::p)
Μια χαρα ηταν παντως το ολο πακετο και οι ασκησεις κομπλε.Πιστευω πως τα πηγα καλυτερα απο περυσι.(13 ειχα γραψει οποτε ενα 14-15 για εκθεση ειναι μια χαρα).Κουφαλα διορθωτη 5 μαθηματα ακομα!
Tα θεματα ηταν πολυ ευκολα πιστευω! τωρα το θεμα της εκθεσης ηταν ελεινα ακυρο! αλλα και παλι προχωρουσε! μια χαρα το πρωτο μακαρι ναναι και τ’αλλα ετσι!
Οι θέσεις της Π.Ε.Φ. για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου
I. ΚΕΙΜΕΝΟ
Η επιλογή του κειμένου είναι εύστοχη και ανταποκρίνεται στην ύλη διδασκαλίας της Γλώσσας στο Λύκειο και στις δυνατότητες ενός αποφοίτου Λυκείου.
II. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
A. Η περίληψη, λόγω της μεταφορικής χρήσης της γλώσσας του κειμένου, απαιτεί προσοχή.
B. Η ερώτηση Β1 είναι ουσιαστική· ελέγχει τη δυνατότητα των υποψηφίων να επισημάνουν τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις του διαλόγου, τις οποίες μπορεί να υποστηρίξει η ανάγνωση βιβλίων.
Οι ερωτήσεις Β2, Β3 και Β4 είναι σαφώς διατυπωμένες και ανταποκρίνονται στο επίπεδο των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.
III. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ
Στο θέμα του άρθρου που ζητείται από τους υποψήφιους να γράψουν (και που δεν υποστηρίζεται άμεσα από τις πληροφορίες του κειμένου του Τερζάκη) υπάρχουν δύο σκέλη: το ένα απαιτεί αιτιολόγηση ενός γνωστού φαινομένου και το άλλο ζητεί να προταθούν τρόποι συνύπαρξης του βιβλίου με τα ηλεκτρονικά μέσα, μάλλον ως θεραπεία του προβλήματος. [B]Όμως, η σύνδεση μεταξύ των σκελών είναι πολύ χαλαρή και μπορεί να προκύψουν μαθητικά κείμενα χωρίς συνεκτικότητα.
Η πάγια θέση της Π.Ε.Φ. είναι η επιμονή στη σαφήνεια της διατύπωσης, που εξασφαλίζει και την ψυχική ηρεμία των εξεταζομένων και τη δικαιότερη αξιολόγησή τους.[/B]
Τέλος, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων υπενθυμίζει ότι έχει διαμαρτυρηθεί για τη νέα κατανομή της βαθμολογίας στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που υποβαθμίζει την παραγωγή λόγου έναντι των ασκήσεων.
Του χρονου μπορει να βαλουν κανενα “Σημερα παρατηρειται το φαινομενο της αποστασιοποιησης των νεων απο την εκκλησια. Αιτιολογηστε το και βρειτε τροπους επανενταξης στη θρησκευτικη λατρεια” …Νταξει ελεος.
Για πειτε για βιολογιες μαθηματικα και σουξουμουξου μανταλακια.
Οι περισσοτεροι φιλοι εδω λενε οτι εχασαν απο Σ-Λ και οτι ηταν ευκολα σε γενικες γραμμες.
Για μαθητές τεχνολογικής ή θετικής κατεύθυνσης τα μαθηματικά ήταν εύκολα. Ένας μαθητής θεωρητικής ίσως να κόλλαγε στο τέταρτο αλλά το ερώτημα με το εύρος και τη διάμεσο βγαίνει και ψάχνοντας αφού σου έχει δώσει τις απαντήσεις…
Ομολογουμένως εύκολα τα θέματα στα μαθηματικά τουλάχιστον που έδινα εγώ, για παιδιά από θετική - τεχνολογική.
Βάλανε μπόλικη ανάλυση (συναρτήσεις παραγώγους κτλ.), πιθανότητες μόνο στην θεωρία και σε ένα υποερώτημα. Οι πιο πολλοί γνωστοί μου χάσανε κάποιο Σ/Λ ή ξεχάσανε το διάγραμμα Venn στην απόδειξη ή χάσανε από πατάτα το τελευταίο ερώτημα.
Πάντως για να φτάσεις στο 100 έπρεπε να’σαι τέρμα αναλυτικός με τέτοια θέματα. Ήθελε και μπλα μπλα δηλαδή.
Τώρα οι θεωρητικάριοι δεν ξέρω πώς τα είδαν τα θέματα…
Με εύκολα θέματα μέχρι τώρα, περιμένω να μας ταρακουνήσουν λίγο στην κατεύθυνση μπας και κρατηθούν οι βάσεις.
Ε εντάξει όχι και πατάτα. Υπάρχει δηλαδή κανείς που θα πει “α δεν λέει αν είναι για ισοπίθανα ή όχι, άρα δεν το αποδεικνύω”; Έχεις δει μάλλον τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης του 2003 οπότε καταλαβαίνεις τι είναι πραγματικά “πατάτα”.
Α λες για το 4ο θεμα? Καλα αυτο ειναι το αποκορυφωμα της πατατας…
Ενας φιλος παντως, πηρε περιπτωση για το αν ειναι ισοπιθανο το πειραμα ή οχι και απεδειξε την σχεση και για τις 2 περιπτωσεις (τωρα το πως απεδειξε την σχεση για την περιπτωση που δεν ειναι ισοπιθανα, δεν ξερω :P).
Δυστυχώς αυτό το βιβλίο δεν έχει καλή απόδειξη για την πρώτη θεωρία. Εσείς είστε υποχρεωμένοι να κάνετε αυτό που κάνει μέσα δηλ. να θεωρήσετε οτι είναι ισοπίθανα χώρις να το λέει ξεκάθαρα(γι’αυτό άλλωστε διαιρεί με το Ν(Ω) ) . Μια γενικότερη και σωστότερη απόδειξη υπήρχε στο παλίο βιβλίο Άλγεβρας της Α Δέσμης την οποία κάνει χρησιμοποιώντας τα στοιχειώδη ενδεχόμενα των συνόλων Α και Β. Οπότε το αποδεικνύει ανεξάρτητα από το αν είναι ισοπίθανα ή όχι…
Πώς γράψατε σήμερα? Αρκετά δύσκολα, απ’ ό,τι άκουσα, ήταν τα θέματα στα μαθηματικά κατεύθυνσης… Ελπίζω να την παλέψατε. Η θεωρητική δεν ξέρω τι έγραφε.
Θεωρητικη και επεσε ο Ελεγκτης του Σαχτουρη ευκολα θεματα αλλα μας πηδ#$$@ν με τις γ@μο διευκρινίσεις… Εκει που εχεις γραψει τα κερατα σου και σε ειχε πιασει το χερι σου να τα γραφεις ερχονται και σου λενε οτι δεν χρειαζονται… Αααααα… :wacko: Εγραφα, εγραφα, εγραφα και μετα τα μισα και πιο πολυ δεν χρειαζονταν… :? Τελος παντων… Επεσε παραλληλο Ριτσος που εγραφε για κοκκινες, γαλαζιες, και κιτρινες σημαιες και ηταν η καλυτερη μου τρελαθηκα, ζητω το κομμουνιστικο μου κομμα!!!