Περί σειρών γενικά

6oς κύκλος Shetland. Εξαιρετικό, ποιοτικό, ανθρώπινο, για άλλη μια φορά.

Με χαρά έμαθα ότι θα έχει και 7ο…

1 Like
13 Likes

31 Δεκεμβριου ε?

Το κοριτσι δουλευει ολη μερα παραμονη πρωτοχρονιας… μολις βρηκα πως θα περασω ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ημερα λοιπον :")

8 Likes

Ξεκίνησα το 100 είναι φάση Lost αλλά sci-fi … Πάω δευτερο κυκλο για να περνας την ώρα σου καλά είναι σε κρατάει δεν μπορώ να πω

τρέλα το Arcane.

πολυ spider-verse vibes το animation (καλο) και γενικα ωραιο στορυ - παιρνοντας πολλα κλασσικα tropes απο φαντασυδραμα κλπ αλλα συνδυαζοντας τα τελεια.

Η μονη μου σχεση με το league of legends ειναι να κοροιδευω τον αδερφο μου που παιζει με τις ωρες, αλλα τωρα θελω να μαθω παραπανω για τους χαρακτηρες, καλη δουλεια :+1:t3:

4 Likes

Επαναλαμβάνομαι, αλλά.

Εκεί που λες ότι η σειρά δε γίνεται να πάει παραπάνω, δύο επεισόδια πριν το τέλος φτιάχνουν μια τελειότητα και την κλείνουν με Αννούλα. (Μία είναι η Αννούλα.)

D

1 Like

Λίγα λόγια και από μένα για το 4ο επ:

Είχαμε την εμφάνιση που περίμενα με ανυπομονησία αυτήν της Yelena (Florence Pough :heart_eyes:) και μάλλον θα έχουμε και kingpin. Επίσης απ’ ότι φαίνεται ψήνεται και αποκάλυψη για την γυναίκα του Clint(Mockinbird?). 2 πράγματα με χάλασαν λίγο. Το ένα είναι ο τρόπος που γίνεται η αποκάλυψη στην Kate ότι ο Hawkeye ήταν ο Ronin. Μου φαίνεται ότι το ξεπέταξαν γρήγορα βάζοντας την να το καταλάβει μόνη της και να το καταπίνει αμέσως. Θα μπορούσαν να παίξουν ωραία μπάλα με την ντροπή του hawkeye που γνώριζε για τον θαυμασμό της Kate από μικρή αλλά και την απογοήτευση της προς στιγμήν. Πράγμα που με πάει στο 2ο θέμα. Θα προτιμούσα έτσι να είχαν χωρίσει προσωρινά οι δρόμοι των 2(Θα είχε ένα συναισθηματικό υπόβαθρο) αντί της κλισεδιάς που είδαμε στο τέλος. Last but not least τίμια η 4πλη μάχη στο τελος με Clint, Kate, Maya και Yelena

Εξακολουθώ να την θεωρώ fun to watch και περνάω καλά παρά τα θεματάκια της.

ακυρώθηκε το cowboy bebop… Κριμα που το κάψαν αλλα πραγματικά ηταν απαράδεκτο…

τα 2 πρωτα που ειδα δε μου φανηκαν απαραδεκτα, αλλα δεν εχει νοημα να το συνεχισω τωρα.

Το Hawkeye παντως, πανεμορφο so far. Μακραν το καλυτερο Disney+ (περισσοτερο και απο Λοκι, η ιστορια του Λοκι για μενα εμπαζε απο παντου και γενικα ηταν φουλ μπερδεμενο και οτι ναναι - το σωζουν οι ερμηνειαρες και η αγαπη που εχουμε για το χαρακτηρα)

Summary

Στο τριτο επεισοδιο εκει που “μιλαει” με το γιο του στο τηλεφωνο, βουρκωσα κιολας. Αμε, που εχω να κλαψω απο το Ταρζαν του Φιλ Κολλινς.

1 Like

Chapelwaite κανείς?

Είναι καίρο στην watchlist μου, το προτείνεις; Ότι τελείωσα τον καστανάνθρωπο και σκεφτόμουν τι να ξεκινήσω.

Βασικά έψαχνα γνώμη αν το είδε κάποιος. Έβαλα το πρώτο επεισόδιο και θα το συνεχίσω. Ακόμα είναι νωρίς για άποψη.

Chapelwaite εχμ…άλλη μία αμφιλεγόμενη μεταφορά Stephen King.Υψηλές προσδοκίες λόγω του Brody κυρίως.Βασίζεται στην μικρή ιστορία Jerusalems Lot που ήταν στην συλλογή Νυχτερινή Βάρδια.Η σειρά δε την ακολουθεί ιδιαίτερα (και δεν πειράζει) αλλά πέραν από τα πρώτα αξιόλογα επεισόδια, μετά παίρνει την κάτω βόλτα.

2 Likes

Δεν έχω δει Vikings και επειδή ψάχνω να βρω κάτι εποχής με ιστορικό υπόβαθρο, σφαγές, ίντριγκες και όλα τα σχετικά αναρωτιέμαι αν αξίζει να το ξεκινήσω ή θα δω τίποτα αποτριχωμένους vikings metrosexual, με κάτασπρα δόντια,6pack, ντύσιμο στην πένα,να μην πετά ούτε μια φύτρα από το μαλλί και όλα όσα που με εκνευρίζουν στις χολιγουντιανές παράγωγες.

Καλά, την ξενέρα ότι θα μιλάνε Αγγλικά θα την ανεχτώ, όπως και τις σενιαριακές ευκολίες του στυλ, σκάζει μύτη από το πουθενά ο από μηχανής θεός και ξελασπώνει τον κεντρικό ήρωα της σειράς, σφάζοντας σαν άλλος John Rambo καμιά 20αρια με μια κίνηση του σπαθιού του, ενώ γύρω του πέφτουν βροχή, βέλη, ακόντια κτλ άλλα είναι τόσο γαμάτος που δεν ακουμπάνε ούτε μια τρίχα από το τίγκα στην πομάδα μαλλί του. Τουλάχιστον να έχει λίγη ατμοσφαίρα, μην είναι εντελώς νερόβραστο.

Nα το τολμήσω ή να ξαναδώ το Valhalla Rising;
Πρόσφατα είδα το Marco Polo του Netflix και ξενέρωσα…αν είναι δυνατόν τώρα οι Μογγόλοι να είναι λες και βγήκαν από το next top model!

4 Likes

Το vikings είναι κάπου στη μέση από όλα όσα λες (τα πρώτα 4 σαιζόν τουλάχιστον είναι αρκετά αληθοφανή)

2 Likes

Δες Black Sails ρε!

4 Likes

Από ατμόσφαιρα φουλ το vikings μιας και έχει βάλει το χεράκι του και το history chanel. Οι Vikings στην σειρά είναι υπέρ της αποτρίχωσης αλλά κατα τ’αλλα είναι αληθοφανείς. Τέλος η σειρά έχει και ελάχιστες σκηνές με αρχαία σκανδιναβικά αλλά είναι στα αγγλικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της

review: Από την 1η μέχρι την 3η σαιζόν η σειρά είναι σαν μετοχή της Τέσλα δηλαδή σε κατακόρυφη ανοδική πορεία με ταχύτατη πλοκή, μπόλικη σφαγή και γερή δόση από πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες. Να προσθέσω πως η σφαγή και ο πόλεμος δεν είναι μόνο ωμή βία αλλά και στρατηγική(Πχ τι γίνεται στο Παρίσι για όσους την είδαν). Η 4η σαιζόν το χάνει λίγο γιατί αυξάνεται σε 20 επ από 10 και γίνεται πιο αργή αλλά κρατιέται ακόμα ψηλά γιατί μπαίνει η φιλοσοφία στο παιχνίδι (Τελικά υπάρχει Βαλχάλα; Έχουν νόημα οι επιδρομές; κλπ). Στο ίδιο μοτίβο και το 1ο μέρος της 5ης που το κρατάει και η τρέλα του Ivar . Από εκεί και πέρα κατακόρυφη πτώση. Η σειρά γίνεται ανούσια πολιτική με ελάχιστες μάχες, ηλίθια άκυρα πλάνα με και καλά νόημα, αγαπημένοι χαρακτήρες αρχίζουν να κουράζουν και βλέπεις τις προδοσίες να έρχονται από χιλιόμετρα.

Συνοπτικά οι εξεραιτικές σαιζόν 1-3 και μετά τουλάχιστον μέχρι την 5a αξίζουν πιστεύω. Σίγουρα υπάρχουν σεναριακές ευκολίες αλλά οι πρωταγωνιστές δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ ατσαλάκωτοι. Επίσης σίγουρα έχει την δική της αισθητική και ξεχωρίζει από τις παραγωγές του Hollywood . Τέλος χαρακτήρες όπως οι Ragnar, Lagertha, Floki, Bjorn, Ivar θα σου μείνουν γιατί είναι καλογραμμένοι. Δεν λέω κάτι άλλω γιατί θα σποιλαρω…

Υγ Προφανώς και η σειρά έχει ιστορικές ανακρίβειες έχε αυτό στον νου σου αν την δεις για να την ευχαριστηθείς όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΥΓ2 Αν θες φουλ παραμύθι δες Last Kingtom. Έχει χαζό χιούμορ σε κάποια σημεία αλλά είναι γεμάτο σφαγή και ίντριγκα. Τίμιες και οι 4 σαιζόν από 10 επ ότι πρέπει για binge. Οι Βικινγκς είναι πιο μοντελάκια εδω btw

Edit:

Τώρα που το θυμήθηκα μερικές σκηνες που θα μεινουν στην fuckin τηλεοπτικη ιστορια και εχει τοσες και αλλες τοσες η σειρα. Χαλαλι η βαρεμαρα στις τελευταιες σαιζον(σποιλερ προφανως!!!)

3 Likes

Ok, θα το ξεκινήσω και θα δείξει…Δεν με πειράζουν τόσο οι ιστορικές ανακρίβειες όσο η πλαστικούρα… Σαν να ζητάς από τον DJ κάτι επικό, να περιμένεις Bathory και να σου βάζει Sabbaton… ε του ανοίγεις το κεφάλι στα δυο!

@pantelis79 Black Sails έχω δει εννοείτε…μου άρεσε αλλά και εδώ ξενέρωνα με το πόσο “πλαστικοί” σε εμφάνιση ήταν οι κεντρικοί χαρακτήρες και τις διάφορες σεναριακές ευκολίες.

@osfp7
The last kingdom το παρακολουθώ, σε γενικές γραμμές είναι όπως το περιγράφεις αν και νομίζω πως από σεζόν σε σεζόν βελτιώνεται.

1 Like

Αυτο ναι γαματη ταινια, κι εγω ολο λεω να το ξαναδω( υπο την επήρεια κατα προτιμηση)

YurqtGv
:fist:

μία είναι η σειρά για Vikings
Nοrsemen.-
norsemen-vikingane

Summary

norseman-anything-else

6 Likes