Θα στείλω feedback μόλις το δω όλο, σε κανα διβδομαδο!
Δεν είναι Netflix ε;
Μακραν απο τους πιο αγαπημενους μου χαρακτηρες
Aποστολη οντως θυμιζει Peaky Blinders? Ειναι δηλαδη με συμμοριες κτλ? Δεν μ αρεσει το Peaky Blinders γι αυτο σε ρωταω. Την εποχη την δειχνει γενικα? Weimar κτλ
Το The Wire μία κατηγορία μόνο του. Κάπου εκεί ψηλά και το Sopranos. Μετά γούστα είναι αυτά. βάζουμε ό τι θέλουμε. Eγώ πχ, σαν Fates τύπος θα έβαζα το Shetland… Και σε πιο mainstream φάση το Line of duty…
Aλλά είμαι του αστυνομικού.
Το Battlestar παιζει οντως να ειναι οτι πιο κορυφαιο εχει βγει…
Twin peaks/sopranos/wire η αγια τριαδα…
ακομα και να μην αρεσουν σε καποιον (το twin peaks ειναι πολυ αβαντ γκαρντ για τον μεσο θεατη (ειδικα η 3η σεζον πχ) ή πχ το wire πολυ ντοκιμαντεριστικο ή θεματικα εκτος των ενδιαφεροντων ισως του μεσου μη αμερικανου θεατη ενω το Sopranos φαινομενικα slow burn και αργο), ειναι αντικειμενικα οι 3 σειρες που μεχρι σημερα αποτελεσαν και αυτες που αλλαξαν σε ριζικο βαθμο την μικρη οθονη.
Το twin peaks ουσιαστικα ηταν για την τηλεοραση οτι ηταν οι πρωτες ομιλουντες ταινιες για το σινεμα (χωρις καμια υπερβολη, λιγο να διαβασει εστω κανεις τι υπηρχε πριν απο αυτο κ τι εφερε η σειρα του Ληντς/Φροστ θα καταλαβει οτι αλλαξε 100% το τοπιο), το sopranos αλλαξε τελειως το αφηγηματικο κομματι και εκανε σχεδον κινηματογραφικη την εμπειρια, το wire εδωσε ρεαλισμο που δεν υπηρξε ποτε ξανα νωριτερα.
Μπορω να σκεφτω σειρες που περασα πιο καλα ή μου αρεσαν περισσοτερο ή ηταν στα ιδια επιπεδα ποιοτητας (σεναριακης, τεχνικων μερων, οπως το Οζ, Deadwood κτλ) ή ακομα σειρες που βλεπονται πιο ευκολα κ ευχαριστα αλλα αν βγαλω εξω γουστα, in every possible way ηταν τα pivotal breakthrough της μικρης οθονης που εδωσαν πατημα στο να μεγαλωσει το μεσο κ σημερα πχ να βγαινει GoT με μπατζετ κ δομη κινηματογραφικης ταινιας…
Απο κει και περα, προσωπικα till today, twin peaks-sopranos-wire-bsg-x files-buffy the vampire slayer τα αγαπημενα μου 5 + 1 tv shows…
Όχι ρε γμτ
Θα συμφωνήσω με τους πιο πολλους, the wire ψιλοχαλαρα
Είναι noir κατά κύριο λόγο, δείχνει Weimar, συγκρούσεις ανάμεσα σε φραξιές (τροτσκιστών κλπ), αλλά μέσα από άτομα που έχουν ενεργούς ρόλους και όχι απλά σαν background αφήγησης. Κοινώς, δρόμος, οργανώσεις, μπάχαλα, μυστήριο, πολιτική, αλλά αφήνει μια όντως ωραία αίσθηση του τι ήταν το Βερολίνο εκείνη την εποχή σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.
Ωραια πραματα. Ευχαριστω!
Ίσως το παρουσιάζω ως κάτι υπερβολικά αλάνθαστο, αλλά για τα δεδομένα μου που βαριέμαι ιστορικά crime/dramas το ότι με κράτησε το θεωρώ μεγάλο πράγμα. Βέβαια, μου κέντρισε και το ενδιαφέρον το ότι δεν βγάζει καθόλου αυτήν την αίσθηση βρετανικής/αμερικάνικης παραγωγής, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζει κάποια πράγματα.
Ρε παιδιά, είμαι ο μόνος που δεν μπορεί να δει σειρά αν δεν έχει τελειώσει; Θα ήταν βασανιστήριο να περιμένω την επόμενη σεζόν αν αυτό που έβλεπα με είχε κάνει να είμαι κρεμασμένος από την τιβί. Πάντα μα πάντα βλέπω ολοκληρωμένες σειρές εκτός αν μιλάμε για σειρές (όπως true detective) που κάθε σεζόν είναι αυτόνομη. Περιμένω λοιπόν στωικά να τελειώσει του χρόνου το Better Call Saul για να το δω και εγώ επιτέλους! Θετικό πως και η κοπέλα μου είναι της ίδιας λογικής, γιατί ακόμα και αν μου αρέσει κάποια σειρά, μόνος μου δεν στρώνομαι να δω (παράδοξο, αλλά συμβαίνει).
Όσον αφορά τα γούστα μου, θεωρώ και εγώ πως Wire/Sopranos δεν πιάνονται. Αγαπημένο μου είναι το Wire, ίσως επειδή το είδα πρώτο, αλλιώς ίσως έβαζα Sopranos στην 1η θέση. Rewatch δεν κάνω σε σειρές, αλλά το ψιλοσκέφτομαι για μια δεύτερη ματιά, τουλάχιστον στο Wire. Τρίτη θέση στα γούστα μου έχει το Breaking Bad το οποίο το υπεραγαπώ.
Γενικά δεν έχω κόψει καμιά σειρά που έβλεπα και οτιδήποτε έχω δει μου άρεσε και το ευχαριστήθηκα. Φυσικά δεν μου αρέσουν τα πάντα στον ίδιο βαθμό αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα από καμιά σειρά σε μεγάλο βαθμό. Εκτός ίσως απο το Sons of Anarchy που εκτός της πρώτης σεζόν με ξενέρωνε σε κάθε σεζόν και πιο πολύ. Τώρα βλέπω το 24 βέβαια, και ίσως γίνει αυτό η πρώτη σειρά που θα παρατήσω, έχει άλλα δυο επεισόδια για να τελειώσει η πρώτη σεζόν, θα δείξει (η εμφάνιση ΤΙΤΑΝΑ Dennis Hopper βέβαια μόνο θετική είναι).
Κατάταξη αδυνατώ να κάνω, αλλά μιας και βαριέμαι ορίστε ένα πρόχειρο σύστημα κατηγοριοποίησης και αξιολόγησης όσων έχω δει:
Στο βάθρο: The Wire/Sopranos/Breaking Bad
Σειρές που αγάπησα/κόλλησα/με συγκίνησαν: Black Books/Babylon 5/Battlestar Galactica/Buffy The Vampire Slayer/Deadwood/Firefly/Mad Men/Six Feet Under/The Shield/Twin Peaks
Μισό κλικ κάτω από αυτές, ακολουθούν αυτές, είναι και αυτές σειρές που δέθηκα μαζί τους και τις θεωρώ εξαιρετικές: Californication/Ash vs Evil Dead/Black Sails/Farscape/Justified/Lost/Spartacus/Boardwalk Empire
Και μετά ακολουθούν μερικές καλές ως πολύ καλές σειρές κατ’εμέ: Carnivale/Dollhouse (πόσο κρίμα που κόπηκε/πόσο γάμησε η δεύτερη σεζόν)/Eastbound & Down/Jericho/Penny Dreadful/The Killing/Travelers/Wayward Pines
Και μετά απ’ολα το Sons of Anarchy.
Την πρώτη σαιζόν σίγουρα δεν θα την έβαζα στις καλύτερές του, και προφανώς μιλάμε για πολύ ιδιαίτερη περίπτωση σειράς (πάει μία δεκαετία που την είχα δει και ήδη τότε, όποτε έπεφτε οτιδήποτε τεχνολογικό ένιωθα παράξενα), αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα καθαρά action στην τηλεόραση.
Επίσης είχα περάσει τέλεια με το σπιν-οφφ (Live Another Day) που είχε βγει κάποια χρόνια πίσω.
Επίσης Jack Bauer & Chloe O’Brian > σύμπαν.-
Ενώ δεν περνάω άσχημα, κάπου με κούρασε η πρώτη σεζόν. Πολλές συμπτώσεις και ανακύκλωση ιδεών και δεν είμαι γενικά αυστηρός κριτής. Μπορεί να την συνεχίσω βέβαια, δεν είναι πως την έχω κάψει σίγουρα, απλά σκέφτομαι πως αν πάει έτσι 8 σεζόν, κάποια στιγμή δεν θα την παλέψω και θα βαρεθώ/κουραστώ σε σημείο που να την παρατήσω. Σε γενικές γραμμές καλά περνάω πάντως.
μια σειρα που εχω εγω πολυ ψηλα παντως ειναι το The Knick
Soderbergh, Clive Owen και Juliet Rylance κεντουσαν σε καθε επεισοδιο
Συμφωνώ με το φίλο potofgold. Προσωπικά πολύ πολύ καλύτερη σειρά το b. W. EMPIRE ΑΠΌ το peaky
Nταξ το Peaky δεν νομιζω οτι το βλεπουμε για κανενα αλλο λογο περαν του 1. Καμπαρντινες κ τραγιασκες 2. Ανθρωποι που τα φορανε αυτα περπατοντας στη λασπη ενω πισω πεταγονται φωτιες κ σπιθες 3. Αγγλικη βλαχοπροφορα 4. Τομ Χαρντυ στο φυσικο του στοιχειο (πετσαρας ή βοσκαρας που λεμε και στη κρητη) 5. Νικ Κεηβ και γκαραζορικιες
Και οι ερμηνειες των ηθοποιων απλα δεν παιζονται