Χωρίς να διαφωνώ, αυτό που μου αρέσει πάντως είναι πως στον αντίποδα την πλευρά των άθεων δεν την παρουσιάζει ιδανική και δίκαιη, γενικά ο τρόπος που παρουσιάζεται ο ορθολογισμός κυρίως στους διαλόγους με τη Mother εμένα με κέρδισε. Υπάρχει ένα ridiculous και δυστοπικό πράγμα και στις δύο πλευρές που όντως θέλει χρόνο ακόμη για να βγάλει εντελώς νόημα.
Α εμενα δε θα μου αρεσει αυτο (!)
Ε δες το τότε, μπορεί να είναι και ιδέα μου δεν ξέρω
Ειδα το πρωτο επεισοδιο. Αν σκεφτεις οτι μιλαμε απλως για ενα android που παρουσιασε τρελο malfunction, προς το παρον δεν βλεπω κατι τετοιο, αλλα προφανως πρεπει να δω και τα επομενα 4 επεισοδια.
Εξαιρετικο το πρωτο επεισοδιο, ψηθηκα παρα πολυ. Κανει μπαμ οτι το σκηνοθετησε ο Ridley Scott.
Μονο εγω το ειδα αυτο?
Τελειωσα πριν λιγο την δευτερη σεζον Twin Peaks. Φανταζομαι τον χαμο που θα χε προκαλεσει τοτε με το τελος του. Απιστευτη ολη η σεκανς στο Black Lodge. Φοβερος Λυντς. Γενικα περναω εκστατικες τηλεκαταστασεις μεταξυ Twin Peaks k Cobra Kai
Το δοκίμασα η αλήθεια είναι. Αν δεν είχα δει την ταινία, που και τότε ήταν guilty pleasure απλά δεν είχαμε εφεύρει τον όρο, θα το πέταγα στον κάλαθο στο 2ο επεισόδιο. Ε, το πέταξα στο 4ο. Αμπελαλέ ρε σεις, ο Λαρούσο έπειτα από τόσα χρόνια είναι ακόμα ατσούμπαλος κι ατάλαντος. Κλισέ του κερατά όταν είμαστε 13-14 και τα βλέπω ξανά.
Αν έσκαγε έστω για 2-3 λεπτά θα την πάλευα και θα κανα και standing ovation, αλλά δεν…
Εξαιρετικη η Gillian Anderson στο The Fall .
Ουτε καν, ολη η τριλογια Karate Kid ειναι γαμω για τοτε που βγηκε και αν την εβλεπες ως παιδι στα 80ς και 90ς, κανενα απολυτως guilty pleasure. Και με ωραιο νοημα γενικοτερα και οι τρεις ταινιες, μεγαλωσαν σωστα παιδια. Σκατα στους Κομπρα Και και τους Τζονι αυτου του κοσμου ρε. Και μαλιστα στο ΙΙΙ ειχε και το πιο γαματο κοριτσι ο Ντανιελ Σαν, την Robyn Lively (που πλεον ειναι 48 ε):
Πριν πας στον τρίτο κύκλο πρέπει να δεις το prequel Fire walk with me. Όχι ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στην “ανάγνωση” της ιστοριας αλλά προσφέρεται για πιο ολοκληρωμενη εμπειρία. Και αφήνει κάποιες πιο φανερές νύξεις για το meta της υπόθεσης. Ο τρίτος κύκλος είναι αριστούργημα, να μην τα ξαναλέμε, αλλά καλό είναι να μην έχεις πολλές προσδοκίες γιατί αυτό που περιμένεις να δεις θα είναι τελείως άλλο από αυτό που θα παρεις!
Βασικά αυτό που λέει κ ο φίλος παραπάνω, 3ος κύκλος είναι David Lynch κυρίως και όχι Twin Peaks, τουλάχιστον στο 90% του… οπότε μην περιμένεις να δείς κάτι κοντά στο μυστήριο σαπουνοπερατικό
κόσμο του Twin Peaks αλλά καλύτερα κοντά στο Mulholland Drive/Lost Highway κτλ σε Twin Peaks setting (και κάτι άλλα, του Lynch, δικά του )
και είναι αριστούργημα ναι…
το Fire Walk with Me, αν και με τα θέματά του, είναι καλό companion πριν μπείς στον τρίτο κύκλο -έχει και κάποια πρόσωπα που εμφανίζονται και στα 2, όπως επίσης και λίγο παραπάνω lore για το Black Lodge-
Περί Cobra Kai:
Προσωπικά, είδα τους δύο κύκλους «μονορούφι» και τους βρήκα εξαιρετικούς. Καλογυρισμένη η σειρά, με ωραίο μοντάζ που σε κρατάει σε εγρήγορση. Δεν βλέπω την ώρα για τον τρίτο κύκλο κι ευτυχώς που μεταφέρθηκε στο Netflix.
Η σειρά φυσικά κι έχει κλισέ κι εννοείται πως ποντάρει στη νοσταλγία και τις αναμνήσεις. Ωστόσο, η ιστορία συμπληρώνεται αρκετά όμορφα κι έχει το ενδιαφέρον της. Μάλιστα θα έλεγα ότι υπάρχουν twist που δεν τα λες και αναμενόμενα για όσους έχουν δει αποκλειστικά τις ταινίες. Το ζήτημα είναι πώς την προσεγγίζεις και τι περιμένεις να δεις, όντας 30-35+. Θεωρώ ότι η απόλαυση μεγιστοποιείται όταν κάτσεις να την παρακολουθήσεις εντελώς απενοχοποιημένα, με έναν τεράστιο κουβά pop-corn, κάνοντας χαβαλέ με το πόσο ατάλαντος είναι ο Macchio και γουστάροντας τόσο με τα αναρίθμητα κλισέ, όσο και με το cringy της υπόθεσης και του κεντρικού μηνύματος (ομοίως με τις ταινίες).
Περνώντας στα αμιγώς σοβαρά τώρα, κατ’ εμέ, η Elisabeth Shue «πατάει» χαλαρά την -εξίσου γυναικάρα- Lively. @potofgold: Πιθανολογώ ότι δεν θα το γλιτώσεις το χειροκρότημα στο εγγύς μέλλον (αν συνεχίσεις να βλέπεις τη σειρά). Επίσης, χαβαλές να γίνεται, αλλά η ιστορία έχει πάντα κι εναλλακτική ανάγνωση, όπως σημειώνει ο κύριος παρακάτω :
η shue θα ειναι στον 3ο ακουγεται. το ακουγα στο ραδιο το πρωι αυτο για το ντανιελ χαχα
Ήταν λίγο ήξεις αφήξεις αρχικά, αλλά νομίζω ότι όντως θα την δούμε στον 3ο κύκλο (https://www.esquire.com/entertainment/tv/a33979522/elisabeth-shue-cobra-kai-return/), ιδιαίτερα δε αν σκεφτείς πώς έκλεισε ο 2ος.
Το βίντεο του τύπου, απλά, δεν υπάρχει!
Είδα τελικά τα 3 πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν του The Boys
Δεν ενθουσιάστηκα αλλά ούτε και θα με αποτρέψουν να δώ τα επόμενα, έχει τις δυνατές στιγμές όπως το τελευταίο εικοσάλεπτο του 3ου, γενικά την Stormfront, την αναπάντεχη εξέλιξη στο 3ο με το compound V κ διάφορα άλλα,όμως και αρκετές cringy στιγμές + νομίζω κακό pacing, λίγο σε στιγμές βαριόμουνα… αλλά οκ, still fun as hell, μάλλον στήνουν τα πιόνια για τον επερχόμενο κακό χαμο.
Του λείπει όμως προς το παρόν -όχι τελείως ευτυχώς-, αυτό το balls to the wall που είχαν τα πρώτα επεισόδια της 1ης σεζόν, η έκπληξη τέλωσπάντων και το νεύρο… έχουμε όμως μέλλον ακόμα
Homelander ο μπαμπάς όλων
Rise by Wolves το έχω στο standby, αν και δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τον Scott (των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον), ούτε τα θεοκρατικά του κολλήματα αλλά από τα trailers η αισθητική του είναι τρομερή για άλλη μια φορά οπότε who knows, ούτε το Prometheus μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά αν μη τι άλλο πέρασα καλά!!
Φλώρε Λαρούσο… Cobra Cai never dies \m/
Γνωριζω για Fire Walk With Me. Με δασκαλεψανε καλα.
Ειμαι κ γω φαν Ελιζαμπεθ Σου. Ειναι μαλλον η πιο αγαπημενη μου απο τις προεφηβικες μου καψες. Για ολα φταιει το Adventures in babysitting
Μιας που γουστάρω ταινίες και βιβλία σχετικά με τη ζωή στο διάστημα…είπα να ξεκινήσω και μια σχετική σειρά που ανακάλυψα τυχαία, το Away https://www.imdb.com/title/tt8787802/
Μόλις στο 1ο επεισόδιο βρίσκομαι! Βλέπω ότι έχει σύνολο μια 10ριά.
Την έχει δει κανείς; Να συνεχίσω ή θα το πάει μόνο σε οικογενειακό μελόδραμα; (Ελπίζω να πηγαίνει σε πιο thriller sci-fi μονοπάτια…)
Είναι μια μίξη, εγώ από ένα σημείο και μετά έκανα σκίπ αρκετές σκηνές που αφορούσαν μελό, αλλά αξίζει να τη δείς, είναι καλοφτιαγμένη και ας πούμε έχει ένα ρεαλισμό.
3 επεισόδια Ratched και…
…είναι πολύ όμορφο και αξιοσέβαστο. Έχει γίνει σοβαρή και καλή δουλειά. Τα σκηνικά και οι διακοσμήσεις είναι ασύλληπτης ομορφιάς, όπως και ο σκηνοθετικός φόρος τιμής στον Κιούμπρικ (ειδικά στο 1ο επεισόδιο).
Εξαιρετικές ερμηνείες και το μέχρι τώρα κλου είναι η εμφάνιση της Σάρον Στόουν α λα Μαντόνα style.
Λογικά θα πάει καλά μέχρι τέλος σεζόν.
σην ελληνική tv παίζεται το Bachelor και είναι μια τέλεια αφορμή για να δείτε τη πρώτη σεζόν του UnREAL. Μια από τις πιο εθιστικές σεζόν της προηγούμενης δεκαετίας.
Δημιουργοί είναι η Marti Noxon (Buffy the Vampire Slayer) και Sarah Gertrude Shapiro (πρώην producer του κανονικού Bachelor που μίσησε τον εαυτό της να δουλεύει εκεί) και έχει να κάνει με το πώς γυρίζεται το show και όσα συμβαίνουν από πίσω, τα κίνητρα του καθενός, κλπ. Ότι δεν είναι ακριβώς scripted αλλά καθοδηγούμενα για “καλή tv”. Ενδιαφέρον και δράμα και στα δύο storylines. Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό το UnREAL είναι σειρά, όχι ντοκιμαντέρ.