Λοιπον μου θυμησες την υπαρξη του Cobra Kai και επειδη βρισκομαι σε μια φαση που γουσταρω πολυ το binging σε σειρα (ερχονται και πανε αυτα), το επιασα κι εγω. Πρωτον, οκ δεν ειμαι σιγουρος τι σε ξενερωσε στα πρωτα 4 επεισοδια. Παρολα αυτα, στο 5ο επεισοδιο ειναι που γινονται σοβαρα τα πραγματα και η σειρα αρχιζει να δειχνει πιο σημαντικη αναπτυξη χαρακτηρων.
Κατα τα αλλα διαφωνω πληρως για τον Ralph Macchio, παιζει πολυ γαματα στην σειρα. Ο Zabka ακομα καλυτερος βεβαια. Και το καστ των εφηβων που εχουν διαλεξει ειναι πολυ καλο.
Λογικα αυριο μεθαυριο θα εχω τελειωσει και τις δυο σεζον Η σειρα ειναι απολαυση.
ΥΓ. Προβληματιζομαι ιδιαιτερα με τυπους που λενε οτι ο Daniel LaRusso ειναι ο πραγματικος bully και ο Johnny Lawrence ο αδικημενος, η σειρα το κανει ξεκαθαρο (οχι πως ηταν ηδη απο τις ταινιες) οτι ο Lawrence ειναι απλα ενα γιδι, και υπαρχει λογος που τον θεωρουν ολοι μαλακα.
το τελειωνω και γω σημερα το κομπρα και. Αν δεν ημουν διακοπαρες θα το παραταγα, αλλα ειμαστε σε αναλαφρη διαθεση και παει νερακι.
Ειναι αξιοθαυμαστο που τα ιδια ατομα μια λες ‘ωραια παιζουν’ και την αλλη ‘χριστε μου, τι κανεις με τη μουρη σου παιδι μου’.
Μου αρεσει το καστ και που ειναι ατομα που δεν τα λες και χολυγουντιανης ομορφιας.
Ο Ρομπι ειναι εφηβος βγαλμενος απο σειρες των 90s (πχ Home Improvement)
Γενικα το δραμα ειναι φτηνο, αλλα σε κραταει. Ο Λωρενς ναι μεν μπουλι, αλλα εχει και μια χι καρδια. Παραμενει λαθος ομως.
Αυτο που μου κανει τεραστια εντυπωση ειναι το πως σαν σειρα δειχνουν ανενοχλητα drinking and driving. Σε καθε σχεδον επεισοδιο. Και δεν ειναι μονο ο Λωρενς, και ο Λαρουσο το κανει ασυστολο, θα περιμενα να κοπει με τη μια. Ισως εχει να κανει που οι σειρες ηταν παραγωγη YouTube και δεν περασαν απο καποια επιτροπη;
Οι χαρακτήρες είναι καλά γραμμένοι. Ο Τζόνι είναι μαλακας αλλά βλέπεις ότι δεν είναι πραγματικά κακός, απλά είχε σκατενια παιδική ηλικία και βρήκε το χειρότερο father figure που θα μπορούσε. Από την άλλη ο Ντάνιελ είναι καλός αλλά λίγο μαλακοπιτουρας. Το σίγουρο είναι ότι η σειρά, παρόλο που ειδικά στην δεύτερη σαιζόν δεν ξεφεύγει από το μελοδραμα σε στιγμές, είναι καλά γραμμένη και σε κάνει να νοιάζεσαι για την κατάληξη των χαρακτήρων.
Ακούω ότι η τρίτη θα είναι και η τελευταία το οποίο είναι καλό, έχουν μια ιστορία στο μυαλό τους, δεν θα την αρμεξουν.
Lovecraft Country. 4 επεισόδια είδα και προς το παρόν δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί κιόλας. Το fantasy/horror κομμάτι παραείναι generic, η σχέση με Lovecraft είναι εντελώς περιστασιακή, στα 2 πρώτα επεισόδια, ως ανύπαρκτη όσο προχωράει. Το 4ο περισσότερη σχέση είχε με Indiana Jones ξέρω γω παρά με Lovecraft. Δεν ξέρω για πόσο θα το συνεχίσω. Πιο misleading promotion για σειρά/ταινία δεν νομίζω να έχει υπάρξει.
Αν και έχω αυστηρό (και ως τώρα απαράβατο) κανόνα να μην αρχίζω σειρές που είναι ongoing (εξαιρούνται αυτές με τις αυτοτελείς σεζόν τύπου True Detective), αγαπώ και έχω μεγαλώσει με Karate Kid, άρα λέω να ενδώσω στο Cobra Kai γιατί έχω σκάσει με όσα ακούω τριγύρω μου.
Παντα θεωρουσα χαμενη ευκαιρια την εισαγωγη του Gladiator. Παντα με εξιταρε η ενεδρα μιας πειθαρχημενης λεγεωνας καπου στις ομιχλες των Γερμανικων δασων. Παντα αγαπουσα το Total War:Rome
Ελπιζω να ναι καλο
Bonus διαβασμα για οσους τους αρεσουν αυτα το Eagle in The Snow Του Breem