Εγω εχω πιασει το Community, ειχα δει πολυ λιγα επεισοδια, και πραγματικα φυσαει. Πανεξυπνη σειρ.α Πολυ meta! Και μεγας ερωτας Annie
Καλο ηταν μωρε το Barbarians. Στανταρακι θα εχει δευτερη σαιζον οπως τελειωνει, και η πραγματικη ιστορια με Αρμινιους κτλ εχει αρκετο ψωμι ακομα ετσι και αλλιως.
Μακαρι να ηταν ολες οι σεζον στο ιδιο επιπεδο με τις 2.5 πρωτες και να μην ειχαμε δραματα, αλλα τεσπα. Annie ναι απλα ερωτας και λατρεια και αγαπη και πολλα αλλα.
Λοιπον επιασα (και τελειωσα) το The Boys μεσα σε μια βδομαδα. Εφυγαν νερακι οι δυο σεζον διαρκειας 8 ωρων η καθεμια. Εξαιρετικο απλα. Ανυπομονω για την συνεχεια.
ΡΕ.
Ελεγα σε φιλη μου που λατρευει Καρλ Ουρμπαν για αυτην την σκηνη χθες βραδυ, γιατι γελουσα μονος μου νευρικα για κανα 2 λεπτα οταν την ειδα. Ηταν ολο το πακετο, του πως φτασαμε εκει, του τι ειπε, του τι εκανε, του βλεμματος του, που απλα με εκανε να λιωσω. Απιστευτος θεος.
Σειρά στολίδι
Μόνο μία τόση δα ένσταση έχω…
οτιδήποτε έχει να κάνει στη δεύτερη σεζόν με τον Deep, θα άντεχα να υπήρχε ένα επεισόδιο λιγότερο και να έλειπαν όλα όσα σχετίζονται με αυτόν
χαχαχαχα απλα απειρο cringe αυτο που λες… σε φαση ενιωθα τοσο αβολα σε καποιες σκηνες, ειδικα εκει που τραγουδαει…
Πάει και η τέταρτη σεζόν του The Crown, σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας όπως και οι προηγούμενες.
Στα ‘‘μείον’’, λίγο το αναπόφεκτο γεγονός ότι εφόσων μπήκαμε στα 80ς, η περισσότερη προσοχή στρέφεται στον Κάρολο-Νταιάνα και το δράμα του γάμου τους, παραδόξως αφήνοντας λίγο πιο πίσω την προσοχή στο πολιτικό κομμάτι των Φόκλαντς και σια + λίγο λιγουλάκι πίσω και την ίδια την Ελισάμπεθ -αν και έχει προφανώς τα επεισόδειά της-. Λίγο πιο πίσω όμως, όχι πολύ… από την άλλη, το δράμα του γάμου τους είναι εξαιρετικά γραμμένο και παρακολουθείται με τεράστιο ενδιαφέρον παρότι ξέρεις την κατάληξη ή προφανώς δεν σε ενδιέφερε και ποτέ -όπως όλη η σειρά σχετικά με την Βασιλική Αγγλική οικογένεια εμένα πχ όταν το άρχισα-. Ο Μόργκαν είναι ένας καλύτερος Βρετανός Σόρκιν και το αποδεικνύει συνεχώς, είτε γράφει δράμα, είτε πολιτική, είτε κάνει σχολιασμό κοινωνικών ηθών της αγγλικής κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας, είτε τα πάντα!
Στα συν, ενα Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ επεισόδιο σχετικά με το αντίκτυπο του Θατσερισμού στα μικρομεσαία Αγγλικά κοινωνικά στρώμματα, ειδωμένο από την πλευρά ενός πληγέντος ανέργου διαζευγμένου πατέρα. Χωρίς μελοδραμματισμούς και ευκολίες, με 2 ατάκες μόνο συνοψίζει τί έπαθε η λαική τάξη εκείνη τη δεκαετία από την αναδιοργάνωση της Θάτσερ και τον καταστροφικό οικονομικά -και προφανώς θανατηφόρο- πόλεμο στα Φόκλαντς (τρομερή η ατάκα ‘‘όλοι μου λένε ότι έχω ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά δεν έχω, απλά είμαι φτωχός’’). Επίσης για άλλη μια σεζόν, ούτε ένα filler ή περιττή στιγμή, όλα είναι ακριβώς εκεί στη θέση τους όπως πρέπει!
Εξτρα + η Θάτσερ της Άντερσον, η οποία εκτός των απαραίτητων στιγμών που μανιερίζει λίγο τον τρόπο ομιλίας ή στησίματος της πραγματικής Θάτσερ, παίζει πολύ με τα μάτια, το βλέμμα, τις συσπάσεις του προσώπου της και overall είναι πολύ μακρυά από την μέση χολυγουντιανή καρικατούρα όπως πχ έχουμε δει την Στρίπ ή τον Όλντμαν σε Θάτσερ και Τσώρτσιλ παλαιότερα… Πολύ καλή η επιλογή της σειράς -και το γράψιμό της-, να μην την παρουσιάσουν σαν μια καριόλα μάγισσα -που ήταν - αλλά σιγά σιγά να ξεκινήσει το χτίσιμο για ένα πιο down to earth σοβαρό προφίλ που καταλήγει στο να την μισείς στο τέλος αλλά όχι επειδή ήταν μια καρικατούρα, αλλά ένας τρισδιάστατος χαρακτήρας με πάθη και πραγματικά συναισθήματα.
Υπάρχει μια αίσθηση δικαιοσύνης στο πρόσωπό της από την σειρά, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις ευτυχώς αλλά δεν την δαιμονοποιεί και εύκολα ή να το πώ καλύτερα, δεν λαικίζει, καθώς την παρουσιάζει σαν ένα όντως πολύ αυταρχικό άτομο με παλαιακό σύστημα αξιών, τρόπο σκέψης και πειθαρχίας, που προσπαθεί να ανυψώσει την Βρετανική κοινωνία μέσω σκληρών μέτρων καταπίεσης και φιλελευθερισμού, τα οποία όντως τα πίστευε και δεν τα έκανε απλά γιατί ήταν κάποιο villain cartoon… δεν τα κατάφερε, κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώμματα αλλά thats it, χωρίς μελοδραματισμούς και υπερβολές! Πολύ ώριμη γενικά επιλογή το πως την χειρίστηκαν σε αυτή τη σεζόν.
Αν η σειρά ΄’‘χάνει’’ κάτι σε αυτή τη σεζόν, είναι στο ότι το πολιτικό κομμάτι περνάει λιγουλάκι σε β μοίρα λόγω του δράματος των παιδιών της Ελισάβετ και την δυσκολία να ανταπεξέλθουν σε αυτό που αντιπεξήλθε αυτή στα 40ς-50ς-60ς, καθώς ο κόσμος προχωράει και ο θεσμός της Βασιλείας χωλένει και ξεφτίζει όλο και περισσότερο… δεν σε ενοχλεί όμως επουδενί. Εξαιρετική σεζόν κατά τα άλλα, ερμηνείες, μουσική, σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή, όλα 10/10
Συνεχίζω να την θεωρώ με τεράστια διαφορά ότι καλύτερο έχει δώσει το Νετφλιξ ποτέ + από τις 5-10 καλύτερες σειρές της τρέχουσας δεκαετίας
Να είναι το The Boys επηρεασμένο από την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ??
Homelander λίγο βασισμένος στον Trump?
Για το πρωτο δεν ξερω, τι αλλαξε… η δευτερη σεζον ομως εχει σαφεις αναφορες στις περιεργες εποχες που ζουμε πολιτικα. Κριτικαρει τον συντηρητισμο, τον υπερβολικο πατριωτισμο, την ξενοφοβια, τον φασισμο, και τις ρητορικες μισος που προωθουνται απο τα μηντια και τα καναλια και ακομα και το ιντερνετ.
retweet γιατι το φιναλε εχει 9,8 στο imdb. 10 ατομα εχουν ψηφίσει βέβαια αλλά και πάλι
Ειναι δυσκολο να περιγραψεις το show αλλα σου βγαζει μια ζεστασια που δεν εχω ξανασυναντησει.
Σαν να βλεπεις planet earth για τους ανθρώπους και τη Νέα Υορκη ειδικοτερα. Υπαρχει ενα κουλο/αμηχανο/παραξενο/αστειο πλανο για καθε λεξη που βγαινει απο το στομα του John και οι ιστοριες που ξεκιναει δεν εχεις ιδεα που θα οδηγησουν. Στο τελευταιο ξεκιναει να μιλαει για τη σπιτονοικοκυρα του, μετά ξεκιναει το quest του για το πώς θα φτιαξει το τελειο ριζοτο, στη συνεχεια αρχιζει να μιλαει για την προσπαθεια του να κοψεις το καπνισμα και στο τελος καταληγει στον covid.
Το είδα σε μια μέρα. Έχει φάση και κάτι ατάκες φωτιά για Αμερικανούς και Άγγλους.
WTf αν εξαιρεσουμε αυτο για το καπνισμα αφου ειμαι φανατικος αντικαπνιστης, μηπως ειμαι στο Truman Show και δεν το ξερω?
δε μπορώ να φανταστώ πόσες ώρες/μέρες/μήνες από ρανδομ υλικό πρέπει να έχουν για να πετύχουν αυτό το μοντάζ που έχει, πέρα από τα στημένα.
το planet earth για ανθρώπους που είπες το περιγράφει πολύ εύστοχα αλλά με έμφαση στο τώρα, στη νέα υόρκη και στον late capitalism.
HYPE
Ανετα μια απο τις καλυτερες σειρες που ειδα μεσα στο 2020.
Και οπως ειχαμε μαλλον ολοι προβλεψει, Daniel San και Johnny πλεον ομαδα.
Πω ρε μλκ φερνουν Tamlyn Tomita ως Kumiko και τον μαθητη του Sato απο το Karate Kid II.
Το τρεηλερ ειναι βουτηγμενο μεσα στην καυλα. Οκιναουα ρε αιδοια.
τον αλλο μηνα…πλησιαζει…
ντάξ - κάπως πιο βλεπούμενο απο τις αρκετά κλισε/μπαναλ ταινίες που αναπαράγει, αλλά πολλές μτανάλ, αμερικάνιες, προβλεπέ επίκληση στον κυρ μιγιάγκι (γουαξ τίτς, μπλιτς κωλοτρυπιδ) και γερασμένοι ηθοποιοί που κατά μεγάλο ποσοστό είναι αργότεροι και από την καθυστέρηση στις πολεμικές τέχνες. American Karate Kid Pie. Αν τουλάχιστον το τελειώσουν εδώ και δεν το κάνουν “Καλημέρα Ζωή” καλά θα είναι.
Γαματο φαινεται. Το collab Johnny με Daniel το περιμεναμε απο την πρωτη σαιζον, αντε να δουμε