Περί σειρών γενικά

Τώρα με το νέο έτος είδα το S1 Stargirl της DC.
Άρχισε αρκετά ωραία, ίσως γιατί δεν είχα ιδέα από ήρωες της DC και μου ήταν όλα καινούργια, αλλά προς το τέλος ήταν βαρέθηκα. Τα έχουμε δει όλα αυτά ήδη και ειδικά το τέλος της σεζόν ήταν εντελώς underwhelmin.
Δεν θα πέσω στην παγίδα να πω ότι είναι αντιγραφή Μάρβελ διότι όλοι αυτοί χαρακτήρες είναι παλαιότεροι. Διαβάζοντας στο ίντερνετ έμαθα ότι πολλοί από αυτούς έχουν εμφανισθεί στο Άροου και το Φλας, αλλά είναι 2 σειρές τις οποίες δεν έχω δει. Ειδικά το άροου πριν καμμιά δεκαετία που το έδειχνε στην Ελληνική Τν και το έβλεπα με τη μάνα μου νομίζω Κυριακές στο σταρ δεν μου άρεσε.

Φαδερ Τέντ έβλεπα επαναλήψεις πριν 20 χρόνια όταν ζούσα Αγγλία. Η σειρά γαμεί και δέρνει.
Μάλιστα πριν καμμιά 10αρα χρόνια, ένα βράδυ, είχα γνωρίσει έναν Ιρλανδό στα Εξάρχεια ο οποίος είχε πάθει ερωτική απογοήτευση με μια Βουλγάρα, είχε πιεί και MDMA και ήταν να τον κλαίνε οι ρέγκες, ο τύπος ήταν έτοιμος για αυτοκτονία. Του έκανα πλάκα το μισό βράδυ με ατάκες από το Φάδερ Τεντ (Ιρλανδός γαρ) μήπως και του φτιάξω το κέφι αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Κάποια στιγμή τον έχασα, τι να έγινε ο τύπος, δεν ξέρω.
Γενικά η βραδιά εκείνη είχε όλα τα περίεργα, του κολλητού μου του την έπεφτε μια βυζαρού και του έλεγε να πάνε σπίτι των γονιών της (μπάτσοι και οι 2) να πηδηχτούνε αλλά μόνο στην ιδέα ότι θα ήταν στο σπίτι με 2 μπάτσους, ο κολλητός μου είχε φρικάρει και στο τέλος καταστρώσαμε ολόκληρο σχέδιο για να το αποφύγει.

Φάδερ Ντουγκλ και Μς Ντόιλ, ινδάλματα

1 Like

Πρωτο επισοδειακι The Stand μια χαρα μου φανηκε, δεν μου αρεσει τοσο που μαλλον πανε να ξεπεταξουν την φαση με την πανδημια και το ολο post-apocalyptic σκηνικο του πρωτου μισου βιβλιου, αλλα λογικα θελουν να επικεντρωσουν πιο πολυ στην μαχη καλο-κακου. Γελοιες οι βαθμολογιες πραγματικα.

Για Trapped τα είχα γράψει πριν λίγο καιρό και δεν ήμουν ο πρώτος. Η σειρά γαμει!!
Τη βρήκα με αγγλικούς υπότιτλους και έτσι άκουγα ισλανδικά διαβάζοντας αγγλικά και έμαθα ότι στα ισλανδικά η αστυνομία είναι logreglan ( ή κάπως έτσι, χαχα).
Μόλις τελειωσα το At the top of the lake. BBC, Αυστραλία, αστυνομικό, το οποίο με δίχασε. Ώρες ώρες έλεγα ότι έβλεπα σπουδαία σειρά και ώρες ώρες απογοητευομουν. Μάλλον έχω διχασμό προσωπικότητας…

2 Likes

ωραία σεζόν cobra kai και η τελευταία, η σειρά ακροβατεί στο cheese-ness, την καλτίλα, την νοσταλγία και την γενικότερη καβλάντα :stuck_out_tongue: πάρα πολύ ωραία για κάποιον που ήταν φαν αυτών των ταινιών σαν παιδί… ελπίζω μόνο να είναι τελευταία σεζόν η επόμενη γιατί δεν τραβάει για κάτι παραπάνω, αλλιώς θα γίνει legit γραφική

#teamRobby πάντως από εδώ, χεσμένος από τη ζωή :stuck_out_tongue:

6 Likes

Οπως εγραψα και αλλου, αυτο που μου αρεσει ειναι οτι δεν προχωραει στην αποδομηση των κλισε των 80ς ταινιων απο μια υπερανω οπτικη, αλλα στον πυρηνα της ειναι ενα 80s teen drama και απο αυτην την σκοπια καταλυει πολλα απλοικα κλισε εκεινων των ταινιων αγκαλιαζοντας παραλληλα το τυρι, γι’αυτο την αγαπαω. Ειναι 80ς καλτιλα αλλα με περισσοτερη εγκεφαλικοτητα απο τις τοτε ταινιες.

7 Likes

Είμαι στα μισά της δεύτερης σαιζόν, είναι πολύ καλό ως τώρα. Δε θέλω να κρατήσει και για πάντα, μην καταλήξει σαπουνόπερα.

Ερώτηση προς όποιον ξέρει να μου απαντήσει με συνέπεια και σοβαρότητα.

Ούσα φαν του turn of the screw και του υπερυπέρτατου the innocents, αλλά και του the haunting of the hill house, το bly manor το βλέπω ή θα εκνευριστώ? Νομίζω πως έχω καταλάβει ότι δεν έχει σχέση με την πρώτη σεζόν, αλλά ίσως μια πιο romance-gothic προσέγγιση, κάτι το οποίο καθόλου δεν με πειράζει. Θα με πειράξει όμως αν δεν έχει πιάσει σωστά το original υλικό. Οπότε, απόψεις…?

Lupin στο νετφλιξ, ό,τι πρέπει για χαλαρό σαββατοκύριακο

1 Like

Επιβεβαιώνω το αποπανω…

Τελειωσα 3η σεζον Cobra Kai. Ανυπερβλητο επος. Καθε σεζον και καλυτερη. Απλα φοβερο. Ενα παραπονο εχω που θα το γραψω αργοτερα σε σποιλερς.

Ranking πιο μισητων χαρακτηρων:

1. Hawk - για πολυ ξυλο
  2. John Kreese - ο Παλπατιν του Cobra Kai, προσκυνησα ηθοποιια και ρολο
  3. Τορι - οσο πανεμορφη ειναι τοσο μαλακιστηρι ειναι
  4. Kyler - ο βλακας ο Ασιατης που ηθελε να πηδηξει την Σαμανθα, απλα γιδι

Ranking αγαπημενων χαρακτηρων

1. Dimitri - απλα ο καλυτερος
  2. Robby Keane - εχει περασει τα χειροτερα, τον λυπαμαι πολυ και θελω να γινει καλος
  3. Amanda La Russo - την λατρευω γιατι ειναι γαματη δυναμικη γυναικα, ξιδακι
  4. Daniel La Russo - Θελει να κανει παντα το καλο, γραφω στα ισα οσους του ριχνουν hate
  5. Johnny Lawrence - Πολυ ωραιο redemption γενικα ολη η σειρα, ειναι καραγκιοζης αλλα τον παω
  6. Miguel - Εκανε κι αυτος χοντρες μαλακιες αλλα αναγκαστικα τον παω κι αυτον ειναι ψυχη
  7. Μανα Μιγκελ - Λατρεια απλα
  8. Οποιο recurring character απο τις ταινιες θελετε, ολοι και ολες φοβεροι

Λοιπον το μονο σημειο που με χαλασε στην 3η σεζον και γενικα στην σειρα, ειναι το redemption του Hawk , ο τυπος πρωτον εσπασε το χερι του παιδικου του φιλου εν ψυχρω, δευτερον επρεπε να ερθει ο Ρομπι Κιν με την μερια των Cobra Kai και να ζηλεψει επειδη δεν ειναι πλεον το νουμερο 1 για να αρχισει να σκεφτεται να αλλαξει στρατοπεδο, και τελικα αφου ειχε διαλυσει ολο το σπιτι και εσπασε βαζο στο κεφαλι καποιου λεγοντας του στα μουτρα ΠΑΡΤΑ, μετανιωσε mid fight και πηγε με τους καλους. Σε πιανει μια αηδια με την σεναριακη αποφαση αυτη.

4 Likes

1 φορα αλλαξε και με 1 τσακωθηκε… οσα δηλαδη και τα μισα παιδια της σειρας.

Εγω πλεον στηριζω να το πανε αλλες 3 σεζον ΑΝΕΤΑ. Εξι σεζον δεν ειναι πολλες σεζον για καμια σειρα, ισα ισα που ειναι μαλλον η χρυση τομη. Για σεζον των 10 επεισοδιων μιλαμε, οχι των 22-24 που ηταν παλια. Μια χαρα τα 60 επεισοδια συνολικα, και δεν χρειαζεται να τελειωσει το στορυ με το All Valley Tournament της δευτερης χρονιας. Αφου ειναι καλοφτιαγμενη η σειρα, γιατι να τελειωσει στην 4η σεζον, δεν το καταλαβαινω.

1 Like

Μόλις τελείωσα Κόμπρα Καϊ. Οι δύο πρώτες σεζόν πολύ καλές. Τις ευχαριστήθηκα στο φουλ. Μουσικάρα, ωραία flashbacks από τις ταινίες, υπήρχε μια ροή.
Η 3η??? Εντελώς απαράδεκτη. Κυριολεκτικά ότι να ναι. Τουλάχιστον στο κομμάτι των παιδιών. Ο άλλος έκανε να περπατήσει ο ανάπηρος με ασκήσεις του κώλου, πραγματικά για γέλια. Η φάση εκπαίδευση στην Οκινάουα θα έπρεπε να τραβήξει λίγο περισσότερο μιας και οι ηθοποιοί αλλά και όλη φάση έχει πιο ενδιαφέρον και είναι πιο σωστά διαμορφωμένη, από την ιστορία του Ρόμπι που για κάποιο λόγο μας έλιωσε να μας δείχνει να τσακώνεται στην φυλακή. Τι πρωτότυπο! Δυστυχώς την συνάντηση με Τσοζεν την ξεπέταξαν σε ένα επεισόδιο.
Τεσπά, όλες οι σειρές κάνουν κοιλιά, δεν τίθεται θέμα απλώς οι δύο πρώτες ήρθαν φορτσάτες με 5η και στην συνέχεια σαν να κατεβάσαμε σε 2α και κακομαθαμε.

Καλα δεν τον εκανε να περπατησει ο Σενσει Τζονι τον Μιγκελ ε, απλα του εδωσε κινητρο να προσπαθησει περισσοτερο να σταθει στα ποδια του (κυριολεκτικα), σε συμπραξη με την φυσιοθεραπεια και τις ασκησεις.

Νομιζω ειναι εμπεριστατωμενο αυτο περι φυσιοθεραπειας και κινησης, οτι δηλαδη πρεπει να βοηθησει κι ο εγκεφαλος για να μπει καποιος ξανα στην διαδικασια του να περπαταει ξανα μετα απο ατυχημα σε νευρα κτλ, χωρις να ειμαι και σιγουρος.

Κατα τα αλλα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, για μενα η 3η σεζον ηταν η καλυτερη ως τωρα, αν και λατρεψα και τις τρεις σεζον προσωπικα.

5 Likes

Δαγκωτο, συμφωνω απολυτα και με κλειστα τα ματια

1 Like

Γενικα ειναι μια σειρα στηριγμενη πανω στο τυρι των 80ς, σιγα που ψαχνουμε και για απολυτο ρεαλισμο μωρε μλκς.

Γουστα σεβαστα φυσικα.

Δεν είχα ιδέα, το πέτυχα Νετφλιξ και λογικά θα το λιώσω. Εξαιρετικό:

Μπα ούτε καν, αλλά Οκ γούστα είναι αυτά. Αυτός ο σεναριακος χαμός με παιδιά που αλλάζουν σχολές πιο συχνά και από σωβρακο, με τέντωσε κανονικά. Σίγουρα πάντως ανυπομονώ για την συνέχεια.

Τελος του μηνος η δευτερη σεζον του Snowpiercer

Δε ξερω ποσοι το πηραν χαμπαρι αλλα ειχαν βγαλει ολοκληρη τη ταινια εδω!

5 Likes
3 Likes