Περί σειρών γενικά

Έπεισα το μικρό μου αδερφό να δούμε μαζί σειρά ( ζήτημα να έχει δει 1-2 σειρές σύνολο ) και αποφάσισα να δούμε ένα all time classic που δεν έχω δει ούτε εγώ. Ποιο προτείνετε απ’τα Wire, Sopranos, Twin Peaks?

1 Like

Ξεκινα με Wire και μετα με Sopranos, η το αντιθετο?
Ελα ντε!
Παντως δες και τα δυο αυτα

1 Like

Και τα 3 ειναι αριστουργηματα και απο τα καλυτερα πραγματα που μπορει να δει κανεις σε αυτη τη παλιοζωη, αλλα το βασικο ερωτημα ειναι τι θελετε να δειτε αυτη τη στιγμη, ειναι εντελως διαφορετικα μεταξυ τους :sweat_smile:

θελετε να δειτε την καλυτερη κοινωνικη/αστυνομικη σειρα? wire.

θελετε να δειτε το καλυτερο μαφιοζικο δραμα με υποδειγματικη αναπτυξη χαρακτηρων? sopranos.

θελετε να δειτε την καλυτερη σουρεαλιστικη/horror σειρα που ακροβατει μεταξυ σε ονειρο και εφιαλτη? twin peaks.

…και τα 3 ψιλοβαρια για αμυητους ομως.

8 Likes

Εγω ψηφιζω Twin Peaks.

Wire και Sopranos δεν εχω δει και δε θα δω και ποτε γιατι απλα δε με ενδιαφερει η θεματολογια

1 Like

Κάτι που είναι καθολικά αποδεκτά ως καλό είναι το κλου και όχι κωμωδία. Μάλλον προς το The Wire κλίνω

wire και sopranos εχουν χαρακτηρες, θεματικες, γραφη και διαλογους που υπερβαινουν το ειδος τους, το setting ειναι απλως το πλαισιο.

Με απλα λογια, θεωρουνται συνηθως οι καλυτερες σειρες εβερ (αιωνια παλη που μαλλον δεν θα ληξει ποτε) λογω χαρακτηρων και θεματων με ουσιαστικο, ρεαλιστικο, συναισθηματικο υποβαθρο με την καλυτερη γραφη που εχει να δωσει η tv, ο κινηματογραφος, γενικοτερα. Καμια υπερβολη, τα εχει πει απειρος κοσμος πολυ αναλυτικοτερα, μιλαμε για ποιοτητα που συναντας πραγματικα σπανια.

και τα 3 ειναι κοινως αποδεκτα ως αριστουργηματα οποτε καλως =p

4 Likes

Αλλαζω την δηλωση μου αποπανω σε “εχω δει και το Wire και το Sopranos και ηταν μαλακια και τα δυο, πολυ κακο για το τιποτα”

Επισης, το Mr. Robot και το Homeland τα κατουρανε και τα δυο στη μαπα σε ολους τους παραγοντες αυτους

2 Likes

Το The Wire δεν έχει καμία σχέση με το Sopranos σε θεματολογία, κρίμα είναι να το απορρίπτεις αν αυτός είναι ο λόγος, δλδ η θεματολογία μάφια κλπ. Και εγώ Sopranos δεν ψήνομαι λόγω μάφια, βαριέμαι να μπώ στο ανάλογο mood. Το The Wire πιστεύω θα το αγαπήσεις απλά.

Μπα μωρε ξερω τι θεματολογια εχει και απλα not my style. Μπορουν βεβαια διαφοροι ξερολες να νομιζουν οτι ειναι “αντικειμενικα” οτι καλυτερο εχει βγει ποτε στις τεχνες αν αυτο τους κανει να κοιμουνται πιο ηρεμοι τα βραδια.

Σιγουρα οχι Twin Peaks γτ ειναι πολυ αβαν γκαρντ, ποσο μαλλον κ σε καποιον μικροτερο σε ηλικια με μικρη επαφη με σειρες κτλ αλλα και με τις ιδιαιτεροτητεα του Lynch σαν δημιουργου…
Μεταξυ Sopranos κ Wire μαλλον το δευτερο, πιο μικρη σειρα κ θεματικα ισως σας κρατησει πολυ πιο ευκολα μια σειρα που εξεταζει λεπτομερεστατα κ ρεαλιστικα σε 5 σεζον την δομη των συγχρονων καπιταλιστικων κοινωνιων (κυριολεκτικα βουταει απο την μια στους δρομους κ απο την αλλη σχεδον σε ολες τις συγχρονες βασικες δημοσιες λειτουργιες και υπηρεσιες), απο το πιο εντονο character drama των Sopranos…
Ολες βεβαια απο οπου κ αν το πιασεις ειναι breakthroughs στο μεσο -τηλεοραση- και ακατεβατα αριστουργηματα, αλλα δεν λες και καμια τους easy watch ή τεσπα κατι που απλα το βαζεις να δεις να περασει η ωρα…ειναι πολυ απαιτητικες με τον τροπο τους

Αλλα προσωπικα, θα προτεινα για τους δυο σας Wire

7 Likes

εγω θα ελεγα κανενα απο τα τρια. Ειναι για πιο seasoned θεατες.

Υπαρχουν all-time δραματα που θελουν λιγοτερο investment και σε χαρακτηρες και θεματολογια.

Deadwood πχ. Καουμποηδες ρε μαλακες

Battlestar Gallactica πχ. Διαστημα ρε μαλακες

Band of Brothers πχ. Στρατιωτες ρε μαλακες (και λιγα επεισοδια επισης)

6 Likes

Και εγω ηθελα να πω οτι θεωρω το Βattlestar Galactica ιδανικο για τετοιο σκηνικο. Το χω κανει 2 φορες με διαφορετικη συνθεση παρεας και ηταν παντα τελεια η εμπειρια.
ΑΠο αυτα που αναφερονται δυστυχως δεν εχω δει ακομα Wire k Sopranos (Μονο λιγα επεισοδια). To Twin Peaks δεν το θεωρω απαραιτητα δυσκολο. Αν δηλαδη ο αδελφος εχει ροπη προς το μυστηριο υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να εκτιμησει. Το βρηκα πολυ στρωτο και κοζυ αν και πολυ εξυπνο και αρκετα weird.

4 Likes

ναι Galactica επισης σειρα 10ρι, και οντως ειναι πολυ πιο προσιτο νομιζω απο την αγια τριαδα.

Deadwood δυστυχως δεν εχω δει ακομα οποτε δεν ξερω, ελπιζω συντομα καποια στιγμη.

Dark Crystal ξεκινησα, 2 επεισοδια ειδα, πανεμορφο, πολλα υποσχομενο φαντασυ που λειπει και δυστυχως δεν το ανανεωσαν. Mark Hamill και γενικα ολο το cast τρομερη δουλεια, σειρα φτιαγμενη με απιστευτο μερακι και αγαπη, πραγματικα εντυπωσιακο αποτελεσμα.

7 Likes

Συμφωνώ με τα 3-4 τελευταία σχόλια , απλά να προσθέσω ότι καμία από τις τρεις σειρές ( για μένα πάντα ) δεν προσφέρονται για binge watching

θέλουν πιο αργό ρυθμό θέασης . Το αναφέρω κι αυτό σαν μια άποψη δική μου γιατί ίσως θέλετε κάτι λιγότερο βαρύ ) όπως σωστά επισημάνθηκε )

4 Likes

η αληθεια ειναι πως wire και sopranos δυσκολα μπιντζαρεις. Ενας καλος φιλος τελειωσε το σοπρανος κυριολεκτικα μετα απο χρονια προχθες :sweat_smile:, αλλα συνολικα το εκθειαζει και ειπε πως ο αργος ρυθμος το γιγαντωνε συνολικα, του εμεναν περισσοτερα πραματα, λεπτομερειες κλπ. Ειναι και λιγο σχετικο το θεμα του ρυθμου βεβαια.

Παντως twin peaks θεωρω πως ειναι πολυ bingeable, εχει το μυστηριο και τα cliffhangers πχ σε αντιθεση με τα αλλα 2, και γενικα αν μπεις για τα καλα στην ατμοσφαιρα που δημιουργει γινεται ακρως εθιστικο.

4 Likes

Εγω προσωπικα οταν ξεκινω μια σειρα η οποια εχει αρκετες σεζον, ο μαραθωνιος ειναι μονοδρομος για μενα.
Ειδικα τωρα εν καιρω καραντινας που εχω απλετο ελευθερο χρονο κατεληγα να βλεπω και 8-9 επεισοδια ημερησιως (π.χ. The Leftovers και Lupin 5 επεισοδια σε μια μερα αν και εκκρεμουν αλλα δυο).

1 Like

Ο ρυθμός παρακολούθησης είναι αναγκαστικά 1-2 max επεισόδια μετά τις 23:00, θα δούμε γιατί μου έλεγε να δούμε το Office και το σκέφτομαι :stuck_out_tongue:

2 Likes

Δείτε Oz.

1 Like

Σκέφτεσαι;

youkiddingme

6 Likes