Περί σειρών γενικά

Νομίζεις ότι δεν σε ενδιαφέρει… Σε ενδιαφέρουν οι άνθρωποι; Αν ναι, δες τα και τα δύο χθες.

1 Like

Παντως εγω τον καταλαβαινω τον Quintom. Μην υποτιματε το κοντεξτ. Πχ το Breaking Bad, παρολο που οσο ειδα μου φανηκε πολυ καλα σκηνοθετημενο κτλ δεν με κρατησε να δω πανω απο ενα κυκλο γτ απλα δεν με ενδιεφερε το στορυ.

1 Like

IMHO όταν ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες μιας σειράς είναι άψογοι (όπως άψογοι είναι και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται), το κόντεξτ πάει περίπατο. Το κόντεξτ για μένα παίζει ρόλο μόνο για σειρές όπου υπάρχουν χαρακτήρες που μου κάνουν κλικ αλλά και άλλοι που μου είναι αδιάφοροι.

Η φραση κλειδι ειναι το για μενα :stuck_out_tongue: Εγω τα βρισκω ολα αλληλενδετα.

2 Likes

Αφού το έχω δει ρε, αυτό εννοώ :stuck_out_tongue:

1 Like

Λέτε και Λέτε διάφορα. Ένας να πει το ΡΕΤΙΡΕ δε βρέθηκε

2 Likes

Ε, αυτό πάει πολύ. …πάει πολύ!!! Τούρου τούρου τουρούύύύ

@nnnkkk δείτε κάνα Black Books ρε

Τα ιδια λεει κοσμος και για το Breaking Bad, και το βρισκω ισως την πιο υπερεκτιμημενη σειρα που εχει βγει ποτε, ακομα μια σειρα για την οποια ο κοσμος λεει “η καλυτερη σειρα ολων των εποχων”, οποτε απλα θα προσπερασω. Με ενδιαφερουν αλλες ιστοριες που δειχνουν τι ειναι ο ανθρωπος, οχι τετοιου τυπου (οσον αφορα το Wire). Ευτυχως υπαρχουν απειρες σειρες εκει εξω, οποτε δε χανω τιποτα.

Ευτυχώς υπάρχουν σειρές σαν το The Wire και κέρδισα αυτά που (δεν) έχασαν άλλοι…

5 Likes

Είμαι στο 4x5 του Search Party και έρχομαι ξανά να πω ότι είναι από τις πιο fun σειρές των τελευταίων ετών. Από τις καλύτερες επιλογές μου ότι δεν το σταμάτησα στη μέτρια 1η σεζόν. Που μπορεί αν την ξαναδώ να μου αρέσει περισσότερο δεν ξέρω. Απλά 2, 3, 4 πετάνε

noted.

εγω σημερα αυριο τελειωνω το Ted Lasso.

παρακμιακη ομαδα πρεμιερ ληγκ προσλαμβανει τον εξ-αμερικης, θετικο-σε-βαθμο-αηδιας Ted Lasso ως προπονητη. Δεν εχει κοουτσαρει ποτε ποδοσφαιρο.

Ειναι στο νημα να ριξει το Pushing Daisies απο την πρωτια του πιο wholesome πράγματος που εχω δει στην τιβι.

Ο τονος ακροβατει αναμεσα στο cheesy και στο heartbreak, ενώ ειναι και πολυ αστειο, με αδυνατονατουσμισησεις χαρακτηρες.

Καταπολεμω τη διαθεση για binge γιατι ειναι μονο δεκα επεισοδια

2 Likes

Εγώ θέλω να κάνω μια αναφορά στο Ethos.
Πόσο αδερφός λαός είναι η Τουρκία, και πόσο ίδια προβλήματα έχουμε ως κοινωνία. Και μάρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που χρησιμοποιεί την ψυχοθεραπεία σαν plot device. Και η κοινωνιολογική ματιά του επίσης.

2 Likes

Όντως μας μοιάζουν από ότι φαίνεται και στη σειρά (όσο είδα)
έχουμε τις ίδιες ηλίθιες θρησκευτικές/πατριαρχικές παθογένειες
αλλά και το ίδιο δέσιμο στην οικογένεια …(με τα καλά του και τα κακά του)
κάποιοι ελληνες μοιράζονται επίσης και το ίδιο κιτσ στη μουσική :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ακριβως ετσι - μια πολυ δυνατη κοινωνικη ματια μεσα απο πολυ καλογραμμενο σεναριο.
Ειναι επισης τρομερα καλογυρισμενο αλλα οι ερμηνειες το απογειωνουν απλα.
Υπαρχει και αυτη η σατιρα/υποβοσκον χιουμορ που αλαφραινει το βαρυ θεμα.

1 Like
1 Like

Είμαι στη μέση και είναι συμπαθέστατο. Το τρέηλερ είναι απογοητευτικό, αλλά μη μασάτε:

Μια ιδέα για τον παλήκαρο (με άρωμα Ελλάδας):

Και βέβαια έχει μουσικάρες:

Πραγματικά κρίμα για όσους δε δοκιμάζουν καν Sopranos γιατί " ε μωρέ μαφία και τέτοια ", πραγματικά δε μπορείτε να πέσετε πιο έξω. Αν μιλάμε για στόχο, σκεφτείτε σέντρα Βύντρα. Yπερ-vulnerable χαρακτήρες, υπαρξισμός, κοινωνικό σχόλιο για διάφορες πτυχές της σύγχρονης Αμερικης, Φρόιντ, dream sequences, οικογενειακές δυναμικες, τον ατέλειωτο έχει η λίστα . Επίσης χάνετε τη πιο immersive ερμηνεία lead actor σε σειρά εβερ (δε μπορώ να βρω φράση για τον Gandolfini που να μην ακουστεί υπερκλισεδουρα, αυτό το παίξιμο ήταν μια κατηγορία μόνο του).

8 Likes

:green_heart:

Για Wire συμφωνώ με την αποθέωση, είναι ό,τι καλύτερο και πιο ρεαλιστικό έχω δει. Αυτές τις ημέρες ξεκίνησα Sopranos. Είχα προσπαθήσει και παλιότερα να το δω αλλά δε με κράτησε στο πρώτο επεισόδιο. Πλέον όσο περνάνε τα επεισόδια μπαίνεις περισσότερο στον κόσμο του και γνωρίζεις τους χαρακτήρες.

9 Likes

Ξεκίνησα Miracle Workers. Το premise είναι ότι ο Θεός (Steve Buscemi) έχει βαρεθεί που όλα πάνε στραβά στη Γη και αποφασίζει να την ανατινάξει. Δύο άτομα που δουλεύουν γι’ αυτον (Daniel Radcliffe, Geraldine Viswanathan) βάζουν ένα στοίχημα μαζί του και έχουν δυο εβδομάδες για να πραγματοποιήσουν μια από τις “απίθανες προσευχές” ώστε να τη σώσουν.
Γενικά είχα διαβάσει κάποια καλά σχόλια αλλά δεν πολυψηνόμουν μέχρι που έμαθα ότι δημιουργός είναι ο Simon Rich του Man Seeking Woman. Έχει τη φάση του μέχρι στιγμής.

1 Like