Έχει θέματα, είναι άξεστος (και σεξιστής…) και με κάποιον μαγικό τρόπο έχει χάσει μερικές δεκαετίες ζωής, αλλά το παττερν κάνω λάθη-σπάω-προσπαθώ να το βρω και να εξελιχθώ μπλα μπλα είναι πάντα πιο relatable από αυτό της τέλειας ζωής. Τώρα, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν γιατί μιλάμε για αυτή την σειρά που έχει αυτό το ύφος και το να πάω να χρωματίσω τρισδιάστατο χαρακτήρα μου φαίνεται ανούσιο, αλλά οβεραλλ περνάω καλύτερα με τζονι λορενς. Όσο για το bullying, χαίρω πολύ, και ποιός δεν είναι εκεί μέσα. Κάποιος αδύναμος έχει υποστεί bullying από μια κατεύθυνση, το ξεπερνάει μέσω bullying από μια άλλη, γίνεται δυνατός, γίνεται bully and the cycle goes on και αυτό είναι το στορυ αρκ των μισών ξερωγω.
Είπα κάτι τέτοιο? Μιλάω για acting καθαρά. Με τον χαρακτήρα δεν έχω θέμα, κάνει το καλό και το ρίχνει στον γιαλό, i’m fine with that. Σαφώς έχει και αυτός άχυρα στο κεφάλι του και έχει χάσει μερικές δεκαετίες ωρίμανσης, μπατ στιλλ, δεν θέλω να θίξω την έλλειψη ρεαλισμού σε ένα κοσνεπτ που δεν είναι τέτοιο (δηλαδή θέλω αλλά το καταπιέζω τελοσπάντων).
Bully αλλα η σειρα κανει πολυ καλη δουλεια να μας δειξει γιατι εγινε ετσι, περα και απο την φαση οτι απο την δικια του πλευρα οκ δεν ειχε δικιο αλλα μπορεις να του δωσεις καποια points, ηταν πολυ εξυπνο που πηραν τα memes (κυκλοφορουσε πολλα χρονια το βιντεο “Larusso was the real bully”) και τα εξελιξαν, αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα ενος χαρακτηρα που σιγουρα δεν ειναι συμπαθητικος αλλα ειναι relatable.
ολα θα εξαρτηθουν απο την αποψη του για τα load/reload/htsd γιατι βλεποντασ την μπλουζα μαλλον με εμενα θα εκανε παρεα παρα με τον σκληρο πυρηνα του φαμιλυ.
Αν στην επομενη σεζον τον δουμε να ξεκιναει μαχη με τον Macchio και στη μεση να την παρατανε εχοντας το waisting my hate σαν soundtrack μετα απο και απο το θεικο επεισοδιο με τον Dee και τετοιες εμφανισεις με t-shirt που τιμανε το ενδοξο παρελθον, το φαμιλυ θα τον συμπαθησει περισσοτερο.
WandaVision αρχίζει και πηγαίνει σε άλλο επίπεδο. Το ένα επεισόδιο καλύτερο από το άλλο, Wanda πάει να γίνει ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας σε όλο το MCU. Για όσους τα κρατάτε όλα μαζί προσοχή γιατί τα spoilers είναι πολλά, τεράστια και πλέον βρίσκονται σε όλο το internet.
Δεν ξέρω αν το φινάλε σημαίνει multiverse και πως θα το χειριστούν. Όπως και αν το κάνουν ελπίζω η σειρά να μείνει στους χαρακτήρες των Wanda και Vision και να μην ξεφύγει εντελώς από αυτούς. Ωραία πάντως η έκπληξη
για Wanda, ηταν σχεδον βεβαιο πως θα ηταν αυτος, το recast ειναι το ζουμι της υποθεσης.
πολυ πιο ταιριαστος quicksilver και fan favorite λογω της κλασικης πλεον, απιστευτης slow-mo σκηνης στο days of future past, o quick του ultron δυστυχως φανταζε σα κακο cosplay απο καθε αποψη συγκριτικα με των χμεν
αν και δεν ειναι ρικαστ, ειμαστε επισημα στο multiverse (of madness) πλεον
Βασικά ο χαρακτήρας είπε recast επειδή δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζει τίποτα περισσότερο. Εννοείται πως αυτός είναι ο καλύτερος Quicksilver.
Το ερώτημα είναι πόσα γίνονται λόγω Wanda και πόσα από Agnes, που προφανώς έχει έναν κάποιο έλεγχο και δεν είναι αυτή που φαίνεται.
Τώρα για mutliverse, ωραία φάση δεν λέω αλλά ελπίζω να μην γίνει απλά αφορμή για απεριόριστα cameo και τίποτα παραπάνω. Τον Quicksilver μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ωραία στην σειρά πάντως. Το ερώτημα βέβαια είναι πως βρέθηκε εκεί. Αν τον έφερε η Wanda κατά λάθος ή είναι κατασκεύασμα της Agnes.
Κατά τα άλλα ο τρόπος που χρησιμοποιείται το όλο sitcom πλαίσιο για να αναδείξει την ψυχολογία του χαρακτήρα της Wanda είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Όλη η τελευταία σκηνή με Vision είναι απλά αριστουργηματική.
περι τελευταιου επεισοδιου, οταν της φωναζει τρομαγμενος/μπερδεμενος και κοβονται τα σιτκομ κρεντιτς λογω εντασης σκηναρα
για multiverse, συμφωνω πως η χρηση απανωτων καμεο δεν θα ειναι οτι καλυτερο, υποθετω πως θα επιχειρησουν να εισαγουν μονιμα στο mcu οτι ειδαν πως ειναι αγαπητο και λειτουργει (πχ deadpool), αλλα παραλληλα να κανουν και τρελο fanservice, οπως πχ θα δουμε τους 3 spidermen μαζι κλπ. Το θεμα ειναι να γινουν καλα