Περί σειρών γενικά

δεν αντεξα και τα ειδα και τα 5 επεισοδια σημερα…φανταστικο απλα!

Για οσους βλεπουν Mayans M.C. ερχεται η τριτη σεζον

1 Like

Επειδή είμαι μαζοχας άρχισα το early edition γιατί είχα καλές αναμνήσεις από τα νιάτα μου

Και επειδή ο Kyle chandler είναι έρωτας μεγάλος (και δεν έχω δει ακόμη το Friday night lights, φαντάσου)

1 Like

Έρωτας χωρίς να έχεις δει το Friday night lights. Ετοιμάσου για ονειρώξεις… Το early edition το έβλεπα στην tv. Ωραίο είναι.
Mayans είχα δει την πρώτη σεζόν. Καλή ήταν ως υποκατάστατο του Sons of Anarchy. Κάτι σαν το Narcos Mexico. Η δεύτερη δε με κράτησε.
The Crown μεγάλη σειρά. Respect

Still Game

image

Πρεπει να το ειχε αναφερει ο @potofgold , το ειχα ακουστα, δεν το ειχα τσεκαρει αλλα ηρθε η ωρα

Τρομερο sitcom για βρετανολαγνους, με πρωταγωνιστες μια παρεα ηλικιωμενων σκωτσεζων σε κωλοχωρι στην ακρη του πουθενα, που παρακολουθει την καθημερινοτητα τους…

Πολλες βωμολοχιες, ακραιο βρετανικο χιουμορ κ φλεγμα, τρομεροι χαρακτηρες, αλλα και μεγαλο kudos στο δραματικο στοιχειο οταν αυτο εμφανιζεται με πολυ subtle και ειλικρινη τροπο

Ειμαι τριτη σεζον, εχει παρει φωτια… τα 2-3 πρωτα επειδοδια κλασσικα λιγο αναγνωριστικα, μετα απλα ξεφευγει

Γενικα σε οποιον εκτιμα βρετανικες κωμικες σειρες τυπου black adder ή yes minister κτλ, επενδυει αφοβα
@Giasonas δεν ξερω αν εχεις υποψη, αλλα θα σε αγγιξει αρκετα :stuck_out_tongue:

3 Likes

Κάθε φορά που έδειχνε πλάνο στον Ναβίντ (αγαπημένος χαρακτήρας μαζί με Γουίνστον) περίμενα πως και πως το bastard μπινελίκι με την ειρωνική, φλεγματική του εισαγωγή. Σ έναν κύκλο κάνει λίγο κοιλιά, το σύνολο όμως ναι, είναι κορυφαίο you miserable junkie bastards.

2 Likes

μπα, not for me. Παραειναι big deal δω περα για να κατσω να το δω. Σε φαση παραπεντε.

Ο Pedro Pascal [Game of thrones,Mandalorian] θα έχει το ρόλο του Joel και η Bella Ramsey της Ellie στη ν επερχόμενη τηλεοπτική σειρά του HBO για το The Last of Us.

1 Like

Ενδιαφέρον

Επίσης, είδα τα 5 επεισόδια του WandaVision. Μεγάλη ξενερα που είναι 30λεπτα , δεν χορταινω

Αρκετά τολμηρό αυτό που θέλουν να κάνουν . Μέχρι στιγμής γουστάρω κάργα

2 Likes

Tρελαινομαι με Σκωτσεζικη προφορα. Γελαω πολυ

1 Like

ωραιο το 6ο Wandavision…

Scarlet Witch σε God mode και μάλιστα με την στολή των comic. Τι άλλο να ζητήσει κανείς :stuck_out_tongue:

1 Like

Μαλλον το καλυτερο προς το παρον, θεα με την κλασικη στολη. Και οι 3 βασικα.

Εκπληκτικη η σκηνη στην οποια εκανε τρελο display of power.
Και ολες οι μετατροπες των αντικειμενων. Εξελισσεται σε μεγαλη λατρεια αυτη η σειρα.

Eκπληκτικη και η σκηνη με vision που κουρνιαζει αβοηθητος καθως διαλυεται σταδιακα.

α, και το 90’s intro pop-punk/alt. rock κομματακι γαμησε

Aν βλεπουμε τετοιας ποιοτητας σειρες στο MCU και το star wars, και να μην ξαναβγαλουν ποτε ταινια, δεν εγινε και τιποτα. Γενικα ειμαι μακραν υπερ των σειρων λογω μεγαλυτερης διαρκειας, τα υπερ συγκριτικα με τις ταινιες ειναι πολλα περισσοτερα αν υπαρχει το καταλληλο crew στο αναλογο προτζεκτ. Και εχουν και ολα τα λεφτα του κοσμου. Το weekly format σε εθιζει ακομα περισσοτερο αν και ξενερωνω παντα οταν τελειωνει επεισοδιο γιατι δεν εχω το επομενο, οπως εκανα και στο μαντο. Εχουμε καλομαθει με το binge.

2 Likes

ναι αλλα τιποτα πλεον δεν εχει σημασια, επειδη:

3 Likes

Το τελευταίο διάστημα το έχω ρίξει στις anime σειρές, βασικά έχω λιώσει κανονικά. Είχα ξεκινήσει κάποτε με Death Note το οποίο όμως το είχα βαρεθεί λιγάκι και τελικά το παράτησα. Τώρα είδα αρκετές. Δεν ξέρω αν υπάρχει thread για anime, σαν να θυμόμουνα ένα παλιά αλλά δεν κατάφερα να το εντοπίσω για αυτό ποστάρω εδώ.

Ξεχώρισα 2-3

Αρχή με Ergo Proxy.

Post-Apocalyptic sci-fi με φοβερή ατμόσφαιρα, σε ύφος Blade Runner. Σε αργούς αλλά ωραίους ρυθμούς. Σου αποκαλύπτει σιγά σιγά τα μυστικά του αλλά δεν σε κερδίζει τόσο με αυτά όσο με τους χαρακτήρες, έρωτας Re-l Mayer, και την αισθητική του. Ξεχωρίζουν τα επεισόδια με τους 3 κεντρικούς χαρακτήρες σε ένα αρκετά διαφορετικό road trip με μερικές πολύ όμορφες προσωπικές στιγμές. Πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα anime (από όσα έχω δει εγώ τέλος πάντων). Πάντως μου άρεσε περισσότερο από Ghost in the Shell, Akira (αν και οκ σειρά το ένα ταινίες τα άλλα).

Επίσης μόλις τελείωσα με το απλά καταπληκτικό Steins;Gate.

Θεοπάλαβο sci-fi, time travel. Βασικά είχα δει την original σειρά που μου φάνηκε εξαιρετική και συνέχισα λίγο αργότερα με το Steins Gate 0 που ακολουθεί εναλλακτικό timeline. Το αρχικό είναι φοβερά συναρπαστικό αν και δεν με κέρδισε από την αρχή. Βασικά μετά τα 3 πρώτα επεισόδια σκεφτόμουνα σοβαρά να το παρατήσω. Σου τραβάει την προσοχή σιγά σιγά και από την μέση και μετά είναι εντελώς αδύνατο να σταματήσεις να βλέπεις. Έπεσε τρελό ξενύχτι στο τέλος αφού ήταν αδύνατον να το αφήσω. Το time travel story γαμάει. Σε μπερδεύει που και που, αφού σε φάσεις πέφτει αρκετή πληροφορία σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά σιγά σιγά ξεδιαλύνει (αν και σε αφήνει με μικροαπορίες για καιρό). Αυτό που δεν περίμενα είναι πόσο απίστευτα συναισθηματικό έγινε από ένα σημείο και μετά. Όσο mindfuck και αν γίνεται όσο προχωράει, είναι οι προσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών που σε κερδίζουν. Ο τρόπος που προσπαθούν πολλές φορές να κρυφτούν, συναισθηματικά, πίσω από ψεύτικες προσωπίδες. Γίνεται βέβαια κομματάκι πιο μελοδραματικό σε σημεία, χαρακτηριστικό πολλών anime έτσι και αλλιώς, αλλά σε κερδίζει με μεγάλη ευκολία.

Το 0 που ακολουθεί εναλλακτικό timeline είναι ακόμα πιο παλαβό. Οι time travel παραδοξότητες εδώ ξεφεύγουν για τα καλά. Γίνεται ακόμα πιο μελοδραματικό και σε σημεία ελαφρά κουράζει. Στο τέλος σε αφήνει ικανοποιημένο βέβαια. Είναι τόσο όμορφο το δέσιμο των χαρακτήρων που μπορείς εύκολα να αφήσεις στην άκρη μερικές υπερβολές και μερικά πιθανά κενά στο time travel. Τα τελευταία 3-4 επεισόδια γίνεται κανονικός χαμός και εκεί είναι που δίνει και κάποιες μεγάλες στιγμές. Αξίζει αλλά μόνο σε όποιον αρέσει πολύ το αρχικό.

Τέλος θα αναφέρω και το The Promised Neverland.

Καταρχήν τούτο εδώ συνεχίζει ακόμα σε δεύτερη σεζόν. Αυτό ήταν το μόνο που κάθισα να δω χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα. Απλά ότι εξελισσόταν σε ένα ορφανοτροφείο και υπήρχε ένα μυστήριο που πρέπει να βρει λύση. Μετά το σοκ του πρώτου επεισοδίου κόλλησα και εδώ για τα καλά. Και αυτό πιο κοντά στο ύφος του Steins;Gate (όχι time travel), δηλαδή πιο… γκαζιάρικο, με ένα αρκετά upbeat soundtrack και πιο μελοδραματικές στιγμές. Και αυτό σε κερδίζει όμως. Και εδώ, όπως και στο Steins;Gate, ξέρει πότε να πατήσει το φρένο, να αφήσει τον χρόνο να περάσει πιο αργά και να δώσει μερικές πιο όμορφες μικρές στιγμές. Τούτο εδώ γίνεται κανονικό horror σε αρκετές φάσεις με ωραία αποτελέσματα. Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα δεύτερη σεζόν, που βρίσκεται περίπου στην μέση, αφού τα περιμένω όλα μαζί.

1 Like

Πανω που σκεφτομουν να αναστησω το θεμα των ανιμε να δω μπας και υπαρχει ενδιαφερον και απο αλλους.

Το Ergo Proxy ειναι απο τα αγαπημενα μου, και συνολικα απο τις αγαπημενες μου ιστοριες στο sci-fi. Αργοι ρυθμοι, δυστοπικη ατμοσφαιρα οσο λιγες, περιεχομενο με παρα, παρα πολλες αναφορες σε φιλοσοφικα ρευματα και προσωπα, περιορισμενη αλλα εξαιρετικη δραση οπου πρεπει, γενικα απο τις ΕΦ ιστοριες που εχουν σχεδον οτι ψαχνω στο ειδος, αισθητικα και θεματολογικα. Αληθεια, αν οποιος θεωρει πως το animation και τα anime ειναι για πιτσιρικια, παντα σκεφτομαι αυτη τη δουλεια, ειναι το πρωτο παραδειγμα. Κανει την πλειοψηφια των live-action σειρων του ειδους να μοιαζουν με το μπομπ το μαστορα. Θα βαλω τα opening και ending (το ending ειναι πολυ γνωστο κομματι-εκπληξη τεραστιας μπαντας και απολυτως ταιριαστο με τη σειρα, δειτε το παρακαλω). Επισης, υπαρχει ελληνικο fansub release με συνοδευτικα βιντεο-σημειωσεις για τις απειρες αναφορες που περιεχει συνολικα η σειρα ανα επεισοδιο.

λιγα λογια και για τα υπολοιπα, Steins;Gate το σνομπαρα αρχικα αλλα εκανα τρελη κωλοτουμπα βλεποντας το, πολυ καλο time travel story, και ο τροπος που παρουσιαζεται το time travel ως concept και πρακτικη εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον. Το 0 δεν το ειδα και δεν νομιζω πως θα το δω, δεν ακουσα καλα λογια και το οριτζιναλ κλεινει ικανοποιητικα.

promised neverland διαβασα αρκετα το manga αλλα το αφησα γιατι δεν μου αρεσει το σχεδιο, ενδιαφερον κονσεπτ και μυστηριο με αγωνια κλπ, θα τσεκαρω μαλλον και το ανιμε.

1 Like

100% αυτο ηταν, μεχρι και το φοντ ηταν ιδιο