Περί σειρών γενικά

αναμενονται τρελες στιγμες ξανα λολ

3 Likes

Πριν δω το trailer σκεφτόμουν, δεν το έχουν τραβήξει αρκετά ρε γαμώτο? Ενδιαφέρον όμως φαίνεται. Από πίσω το Baby One More Time πολύ καλό :stuck_out_tongue:

σιγουρα το εχουν τραβηξει απο περυσι ηδη και καποιες σκηνες του trailer δεν μπορει να συμβαινουν οντως -λογικα θα ειναι στη φαντασια του- αλλά ετσι κι αλλιως δεν ειναι σειρα που παιρνει τον εαυτο της πολυ στα σοβαρα οποτε πιστευω θα υπαρχουν αναλογες δοσεις απολαυσης και κολληματος

η διασκευη ειναι απο εδω

1 Like

Aν θες διασκευή στο κομμάτι πας εδώ

Το You ειναι εντελως guilty pleasure φαση, οπου ειναι μια σειρα με καποια μετρια ή και απαραδεκτα χαρακτηριστικα, αλλα εν τελει εχει και καποια γαματα χαρακτηριστικα και σε κανει να περνας εξαιρετικα (ή εστω εμενα) οταν την βλεπεις, οποτε εννοειται θα δουμε 3ο κυκλο με ενθουσιασμο. Το τρεηλερ φαινεται φανταστικο βασικα. Και η Victoria Pedretti ειναι απλα καταπληκτικη.

Να πω καπου εδω αν και το εχω ξαναπει σιγουρα πριν κατι χρονια, οτι πολλα σκηνικα της 1ης σεζον στη Νεα Υορκη που μπορει να φαινονται εξωφρενικα, εν τελει δεν ειναι ΤΟΣΟ μακρια απο την σφαιρα της πραγματικοτητας. Στην 2η σεζον νομιζω ξεφυγαν ακομα λιγο περισσοτερο, αλλα και παλι η κουλτουρα του Los Angeles ειναι εξωφρενικη και στην πραγματικη ζωη, οποτε δεν ειχα θεμα.

Σε αλλα νεα, να πω οτι αν και λογικα διαφοροι απο σας θα το εχουν σχολιασει καποια στιγμη απο το 2015 εως το 2020, το Schitt’s Creek απο τους Eugene και Dan Levy, ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που εχω δει στην ζωη μου. Το επιασα να το δω επιτελους μετα απο πολλα χρονια που ηθελα πριν περιπου μια βδομαδα, και εχω ηδη τελειωσει δυομισι απο τις 6 σεζον. Βοηθαει και το οτι καθε σεζον ειναι ειτε 13 ειτε 14 επεισοδια διαρκειας μονο 20 λεπτων, αλλα βλεπονται πραγματικα νερακι, εχω γελασει απιστευτα πολυ σε κατι φασεις.

Η Catherine O’Hara ή Moira Rose στην σειρα, αξιζει γυρω στα 300 βραβεια για το performance της και τον χαρακτηρα της, και εχει παρει μαλιστα και μερικα ως τωρα. Την αγαπω αφανταστα. Ειναι τοσο θεα, που απο οτι διαβαζα αρχικα δεν ηθελε ΚΑΝ να παιξει ουτε καν στο pilot, για τον απλουστατο λογο οτι ΒΑΡΙΟΤΑΝ. Απειρο respect μονο και μονο για αυτο, αλλα μετα αφου το pilot πηγε πολυ καλα, ξενερωσε φουλ γιατι δεν ηθελε να κανει commit, και τελικα συμφωνησε, μενοντας στον ρολο για 6 σεζον και απογειωνοντας την σειρα. Ολοι οι χαρακτηρες ειναι φοβεροι βεβαια, και ο Dan Levy υπερλατρεια των 7 ηπειρων.

1 Like

Είδα την τρίτη σεζόν στο Sex Education και ενώ περίμενα ότι θα είχε κάμψη, όπως σχεδόν όλες οι σειρές που διαδραματίζονται σε σχολείο/πανεπιστήμια κλπ, τελικά ούτε που το κατάλαβα. Δε σε απασχολεί καν η υπόθεση ιδιαίτερα, όλους τους χαρακτήρες απλά τους πήγαν 4 και 5 βήματα παραπέρα. Κάποια πράγματα γίνονται άγαρμπα, και το plot δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο εδώ που τα λέμε, αλλά το γράψιμο των χαρακτήρων ήταν εξαιρετικό σ’αυτή τη σεζόν.

4 Likes

Χυν

8 Likes

Ω Π Α ! :heart_eyes:

Χμ… ο λευκος Dream ειναι πολυ καλο καστινγκ, τουλαχιστον φυσιογνωμικα. Εχω περιεργεια να δω και τους υπολοιπους ηθοποιους που θα τον υποδυθουν, το ιδιο ισχυει και για την Death, για την οποια επικρατει ενας χαμος απο τοτε που ανακοινωσαν την ηθοποιο για ευνοητους λογους… Αγαπω το κομικ, απο τα αγαπημενα μου γενικως, αλλα αυτο το teaser δεν με εντυπωσιασε να πω την αληθεια, φαινεται και λιγο low-budget νετφλιξιλα, ισως εχω μεγαλες απαιτησεις (οχι ισως, καλως η κακως εχω :stuck_out_tongue:). To Sandman θελει φραγκα, κακα τα ψεματα, δεν μπορω να φανταστω πως θα μπορεσουν να απεικονησουν επαρκως αρκετα πραματα. Ομως… ο Gaiman εχει ενεργο ρολο στην παραγωγη, οποτε περιμενω με περιεργεια να δω περισσοτερα δειγματα, ελπιζοντας σε μια εστω καλη/ικανοποιητικη μεταφορα για ενα απο τα αριστουργηματα των κομιξ.

edit γιατι βγηκε και αυτο:

Sandman δεν σκαμπάζω από κομικ. Trailer ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Cowboy Bebop το anime το είδα για πρώτη φορά φέτος. Μάλιστα το είδα 2 φορές. Την μια κατεβασμένο και την δεύτερη σε bluray που αγόρασα σχεδόν στο καπάκι. Φαντάζομαι έβγαλαν αυτό το βίντεο πρώτα και όχι trailer για να κερδίσουν σιγά σιγά τους φανς και να τους δείξουν ότι θα μείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στο anime. Από αυτή την άποψη το κατάφεραν. Μπορείς να αναγνωρίσεις σχεδόν κάθε καρέ, από τα λίγα που δίνουν βέβαια εδώ. Το casting ωστόσο φαίνεται να είναι epic fail. Ούτε στις φώτο με έπεισαν και εδώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Ειδικά Faye… :expressionless: τέσπα δεν ξέρω τι θα δούμε εδώ, δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο.

Ναι, σχεδον καθε σκηνη ειναι απο επεισοδια που γνωριζει οποιος εχει δει το ανιμε. Ο Sid φαινεται σαν κακο cosplay αν και φαινεται λιγο, και για καποιο λογο εχουμε τον Ein αλλα χωρις την Εd. Γενικα δυσκολευομαι να πιστεψω πως δεν θα υπαρχει στη σειρα, μαλλον την κρυβουν η την φυλανε για αργοτερα. Αν οχι, τεραστιο fail. Επισης για το soundtrack εχουν παλι τη Yoko Kanno, το οποιο ειναι σωστη κινηση και τεραστιο πλεονεκτημα, καθως το Bebop ειναι απο τις περιπτωσεις που η μουσικη ειναι σαν χαρακτηρας και ζωτικης σημασιας στη σειρα, σημα κατατεθεν. Εχω μεγαλη περιεργεια να μαθω πως θα φανει σε κοσμο που δεν εχει επαφη με το ανιμε (αν γινει καλη δουλεια).

14 Likes

more is more? για να δουμε … :slightly_smiling_face:

1 Like

Νομίζω ότι φατσικά τουλάχιστον τον πέτυχαν 100% τον Μορφέα (να δούμε και την death πως θα την έχουν). Μεγάλες προσδοκίες …

1 Like

Βγηκαν και καποια ποστερς. Desire φαινεται επισης πολυ πιστος/πιστη εμφανισιακα. Death καθολου. Βεβαια ειναι τετοια η φυση των Endless που δεν εχει και τεραστια σημασια, ολα ειναι ευμεταβλητα. Αλλα η αλλαγη ειναι σαφως τεραστια, γιαυτο επικρατει ενας πανικος με το συγκεκριμενο καστινγκ.

1 Like

και οχι δεν ειναι απο το game…

3 Likes

:open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: :astonished: :astonished: :astonished:

Σχετικά με το Sandman -του οποίου το trailer είδα σε κινητό με ακουστικά σε τουαλέτα κέντρου στο Σούνιο καθώς ήμουν σε γάμο όταν βγήκε, πριν το ποστάρω εδώ (αυτός είμαι, ναι :stuck_out_tongue: )-, προσωπικά ούτε εμένα μου φαίνεται καμιά υπερπαραγωγάρα, αλλά λόγω Gaiman και την ενεργή του εμπλοκή με το project μετά από δεκαετίες άρνησης του ιδίου να το μεταφέρει στην οθόνη επειδή δεν θεωρούσε ότι είχε βρει την κατάλληλη παραγωγή που θα σεβόταν το έργο του όπως αυτός ήθελε, το περιμένω πως και πως!

Σχετικά με το controversity που ξέσπασε με την ηθοποιό που έκαναν cast για την Death -την πιο δημοφιλή χαρακτήρα του comic, οριακά το ίδιο με τον Μορφέα-, προσωπικά και πάλι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιλογή της ηθοποιού ή οι αλλαγές που κάνουν σε φύλο ή χρώμα κτλ, αρκεί να είναι το γράψιμο του χαρακτήρα σωστό.
Σίγουρα σε όποιον του κλωτσήσει η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να λάβει υπόψη ότι οι Endless -η οικογένεια του Μορφέα, δηλαδή οι Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair, και Delirium- έχουν μια ελαφρώς ευμετάβλητη μορφή όπως είπε και ο @Death.Eternal παραπάνω, σε πολλές ιστορίες της σειράς.
Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση κάποιου που δεν θα δει την Death στην κλασσική της μορφή -σημειωτέον, Sandman διάβαζα από πολύ μικρός συν άκουγα post punk και goth από 12-13 χρονών, αν κάποιοι δηλαδή περίμεναν πως και πως να δουν την Death στην φυσική της μορφή στην τηλεόραση με τρελή ανυπομονησία ήμουν σίγουρα και εγώ μέσα σε αυτούς για ευνόητους λόγους

-
αλλά από την άλλη δεν συμμερίζομαι την απογοήτευση και μερικές ακραίες απόψεις που διάβασα εδώ και εκεί… σημασία έχει να είναι καλογραμμένη η σειρά για εμένα, μιας και αυτή είναι η πραγματική δύναμη του comic και ο χαρακτήρας της Death θα βρει τον δρόμο του

Τεσπά, το trailer δεν έδειξε και τίποτα πέραν από εξαιρετικό cosplay στην πρώτη εικόνα του Mορφέα με την μάσκα, εγώ τον Gaiman εμπιστεύομαι και επειδή έχει εμπλακεί τόσο στενά στο project, το αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία!

Aπό ότι κατάλαβα πάμε για Preludes and Noctures πρώτο τόμο της σειράς…

υγ. καλή φάση το TLOU, ένα παιχνίδι που μοιάζει με τηλεοπτική σειρά, γίνεται τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε ένα παιχνίδι που εξαρχής μοιάζει με τηλεοπτική σειρά :stuck_out_tongue:

1 Like

Το προβλημα ειναι πως η Death ειναι μαλλον ο πιο αγαπητος χαρακτηρας της ιστοριας, και εχει ταυτιστει απολυτα στη συνειδηση του κοσμου ως αξιαγαπητη γκοθου, αμεσα αναγνωρισημη και iconic αισθητικα βασιζομενη στο γκοθικ στυλ των 80’s.

Νομιζω πως ηξεραν πως θα προκαλεσουν μεγαλες αντιδρασεις με αυτη την αλλαγη :stuck_out_tongue: Θα ειναι αξιαγαπητη γκοθου και ως live-action φανταζομαι, ο Gaiman φροντισε για αυτο σιγουρα, αλλα παντα σε τετοια ζητηματα η οπτικη ταυτιση ειναι dealbreaker για πολλους.

Eγω οκ το δηλωνω απο τωρα, θα γαμηθω στο nit-picking καλως η κακως… Το μαλλι του Dream επρεπε να ειναι πιο μακρυ και χαοτικο σαν του Robert Smith :sweat_smile:

παντως εχουν ηθοποιους και για Corinthian και Rose, η θα κανουν μαζι τα Preludes & Doll’s House, η θα teasαρουν το τελευταιο για επομενο κυκλο…

1 Like

Sex education πάει από το καλό στο καλύτερο. Πιο σοβαρό από τις προηγούμενες σεζόν αλλά παραμένει διασκεδαστικό. Απ’ ότι είδα θα γίνει και 4η σεζόν, θετικό!

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλος ντόρος για το το Κορεάτιο Squid Game. Καλό ήταν, αλλά κορυφώνει στα επεισόδια 5-6 και τα 2 τελευταία είναι κάπως τζούφια. Τα πλοτ τουιστς όλα τα είχα προβλέψει, ίσως για αυτό δεν μου έκανε εντύπωση, στις πιο νέες ηλικίες ίσως να μήν ήταν τόσο εμφανή.
Το επεισόδιο με τους σβώλους είναι όλα τα λεφτά, έπαθα έρωτα με την κοντή την Κορεάτισα με τα περίεργα φρύδια (όχι με την μοντέλα την πρωταγωνίστρια, ψηλή Βορεοκορεάτισα), την έψαξα μετά στο νετ και παρότι έπαιξε μόνο σε 2 επεισόδια έχει όντως κάνει εντύπωση σε πολύ κόσμο, από 40.000 ακόλουθους στο Ίνστα έχει πάει στα 3 μύρια.

3 Likes