Περί σειρών γενικά

The North Water, μίνι σειρά 5 επεισοδίων παραγωγής BBC 2, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ian McGuire οπού παρακολουθούμε την πορεία μιας φαλαινοθηρικής αποστολής στην Αρκτική.

Στους δυο κεντρικούς ρόλους ο Collin Farrell ως αδίστακτος ψυχάκιας/ρεμάλι/μαχαιροβγάλτης και ο Jack O’ Connell ως πρώην στρατιωτικός χειρούργος σε δυσμένεια που αναζητά μια νέα αρχή και οι οποίοι έρχονται αναπόφευκτα σε σύγκρουση…

Σκοτεινή ατμοσφαίρα, πολύ αίμα,μεθύσια , τσακωμοί, μπινελίκια και ωραία αναπαράσταση της εποχής, τα δυο πρώτα επεισόδια είναι κορυφαία, στην συνεχεία ακολουθεί καθοδική πορεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει.

Ειδική μνεία στην συγκλονιστική σκηνή της σφαγής των φωκιών η οποία είναι ανατριχιαστική και σε κάνει να μισείς ακόμη περισσότερο το ανθρωπινό είδος.

Το προτείνω ως κάτι διαφορετικό, όσοι τους άρεσε ο πρώτος κύκλος του Terror θα το λατρέψουν.

5 Likes

τελειωνω το White Lotus, μια ομορφια γενικως με ωραια αισθητικη, δυνατους χαρακτηρες, ανατροπες, μυστηριο, κωμωδια και τη γυναικα μου, την Αλεξαντρα τη Ντανταριο. Γνωριστηκαμε στα γυρισματα της πρωτης σεζον του Τρου Ντεντεκτιβ και απο τοτε ειμαστε αχωριστοι. Λιγο με την πανδημια δοκιμαστηκε η σχεση μας αλλα πλεον - σαν μοναδα - ειμαστε δυνατοτεροι απο ποτε και τιποτα δε μπορει να μπει αναμεσα μας.

Eιδικη μνεια στην αποκαλυψη Murray Bartett που παιζει τον Armond και ειναι * gay chef’s kiss *

Επισης αρχισα το Friday Night Lights. Στα μεσα της πρωτης σεζον ειμαι και απλα συνεχιζω και το βλεπω για hate watching γιατι δεν παω κανεναν περα του coach (που για Kyle Chandler μιλαμε, τον αγαπω απο μωρο παιδι και Early Edition ετσι κι αλλιως). Το κυριως μου προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ταυτιστω / καταλαβω πως μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ πωρωνεται με μια ομαδα Λυκειου. Μου ειναι ξενο και ειλικρινα τρομακτικο. Τελοσπαντων, το σωζουν οι explosions in the sky.

Επισης σηζον 2 Ted Lasso. Νομιζω κανω λαθος που το βλεπω βδομαδα με τη βδομαδα και φανερωνοται καποια σεναριακα ‘κενα’. Εξακολουθει και παραμενει ομως το πιο ευχαριστο πραγμα που υπαρχει στην τηλεοραση αυτη τη στιγμη.

(και στα πλαισια αυτου ανακαλυψα το ποντκαστ του Brett Goldstein (aka Roy Kent) - που ειναι και σεναριογραφος στη σειρα μαζι με τον Coach Beard και αλλους - και ειναι ενα ευχαριστο πασσατεμπο για τις πρωινες μου βολτες πριν σφιξουν τα γλασκωβιτικα κρυα.

Αυτα.

2 Likes

Από τους καλύτερους χαρακτήρες/ηθοποιούς που έχω δει τελευταία. Η συνύπαρξη με το μεθυσμένο πατέρα στο μπαρ είναι κορυφαία.

Επειδή παραείναι διδακτικό προσχολικής ηλικίας ώρες ώρες, θα πάω με το The Chair που είναι και λίγο βιτριολικό.

Παίζει και το δικό μου το κορίτσι

1 Like

γελαω με το σχετικο click count στα λινκς των τελευταιων ποστ

Δυνατο φαινεται το Chair, θα το τιμησω.

1 Like

it was a traaaap!!

θα το τσεκάρω πάντως το The North Water ακούγεται καλο…

Tο περίεργο βασικά είναι ότι η σειρά διαδραματίζεται στην πολιτεία του Τέξας, η οποία έχει μεγάλη ιστορία στο άθλημα και καμπόσες ομάδες στο NFL. Καλά, όλοι πωρωμένοι είναι με το άθλημα στην Αμερική, απλά συνήθως πωρώνονται (περισσότερο απ’ το κανονικό, δηλαδή) με high school και college teams πολιτείες που δεν “εκπροσωπούνται” από κάποια ομάδα στο NFL.
Ένιγουέι, FNL, σειράρα!

1 Like

Έφυγε κι αυτό.
Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο θα το δείτε.
Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, να το δείτε και κυρίως να διαβάσετε το βιβλίο.

Εξαιρετικότατος ο χοντρούλης Φάρελ. Είναι ο Henry Drax του μυθιστορήματος. Αρκετά καλοί και οι υπόλοιποι, αλλά δεν τον έφτασαν.

Αν είχε λίιιγο καλύτερο σενάριο και πιο ιντριγκαδόρικους διαλόγους σε φάση ατάκας θα ήταν σούπερ. Ακόμα κι έτσι όμως, μια χαρά ήταν.

Μπόνους:

1 Like

ωραιο φαινεται…

1 Like

Άλλη μια προσπάθεια να βρουν το επόμενο GoT, που δε νομίζω να γίνει με το συγκεκριμένο… Ελπίζω να μην το κόψουν σε καμιά 2η σεζόν ξέρω γω

Bump σε αυτό το post γιατί μου κάνει εντύπωση πόσο λίγο έχει συζητηθεί αυτή η σειρά (4 posts όλα κι όλα) σε αυτό το topic.

Από τότε που βγήκαν οι μοντέρνες binge watching σειρές (~2010 - Lost), δε θυμάμαι πάνω από 5-6 σειρές που να με κράτησαν και μου άρεσαν τόσο πολύ, ειδικά σε επίπεδο ερμηνείας και casting, από αυτήν εδώ.

Πριν 2 μήνες βγήκε το trailer της νέας σεζόν:

Κι εδώ η φωτογράφιση για την 3η σεζόν:

ΥΓ: Η σειρά έχει εκπληκτικό soundtrack.

3 Likes

Πωπω μόλις θυμήθηκα τα τελευταία καρέ του 2ου κύκλου με την υφέρπουσα ικανοποίηση του τεράστιου Brian Cox…
Η σειρά έχει σενάριο, έχει Ερμηνείες, έχει μουσική, τα έχει όλα. Πάμε ρε team Kendall!

Παρεμπιπτόντως, ξεκινάει και το υπόλοιπο της 5ης σεζόν του Billions αύριο (άλλες ερμηνειάρες εκεί από τον Paul Giamatti και δευτερευόντως τον Damien Lewis).

1 Like

Βλέπω μια στροφή στο fantasy το τελευταίο διάστημα στο τηλεοπτικό τοπίο. Από την μια μου αρέσει από την άλλη έχουν αρχίσει ήδη από τώρα να φαίνονται όλα ίδια.

The Witcher
Carnival Row
His Dark Materials
Shadow and Bone

Όλες οι μεγάλες παραγωγές ως τώρα μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, τουλάχιστον αισθητικά και το ίδιο βλέπω και σε αυτό το trailer. Ποιοτικά μόνο το Carnival Row έχει ξεχωρίσει για μένα. Καλό αν και προβληματικό το Dark Materials, ενώ τα άλλα 2 τα έχω ξεχάσει ήδη. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το Lord of the Rings αν και εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο σε ότι αφορά το budget τουλάχιστον.

Βγάζω εκτός συναγωνισμού το Dark Crystal βέβαια μιας και πρόκειται για κάτι αρκετά ιδιαίτερο και ξεχωριστό (και με διαφορά ότι καλύτερο έχει βγει στο fantasy εδώ και πολλά χρόνια).

4 Likes

_

Ε αισθητικά έχουν αρκετά κοινά :stuck_out_tongue:

Ως story είναι διαφορετικά οκ, αλλά και στα 2 όταν θέλουν να γίνουν πιο σκοτεινά είναι λες και βγήκαν από το ίδιο καλούπι. Αποτέλεσμα προφανώς και του περιορισμένου budget που υπάρχει σε όλες τις σειρές του είδους ως τώρα.

Καλο ηταν το Shadow and Bone παντως, ειναι σε αυτο το κλασσικο YA στυλακι που παιζει πολυ τον τελευταιο καιρο αλλα με κρατησε.

1 Like

Το wheel of time ειναι πολυ δημοφιλης fantasy σειρα βιβλιων αλλα δεν εχω διαβασει, και το τρειλερ δεν με ωθει να το κανω συντομα. Σαν παραγωγη απο CW φαινεται.

Εγω βλεπω το what we do in the shadows, αν και spin-off, απολαυστικο και καλυτερο απο την ταινια, η οποια επισης ηταν δυνατη. Εξαιρετικο χιουμορ πανω στη μυθολογια και τα κλισε των βρικολακων, πολλοι και καλοι guests, γαματο main cast, γενικα δεν πολυπιστευα το hype αλλα η σειρα ειναι οντως αψογη.

Το αλλο spin-off ομως, το wellington paranormal, απαλευτο και επαναλαμβανομενο με ελαχιστες καλες στιγμες, μακρια.

1 Like

Αυτό τι φάση αξίζει;;; Έχει πολύ δυνατό καστ…

1 Like

Έγραψα 5 πράγματα λίγο καιρό πριν.

3 Likes

Παρά πολύ καλό, με διακριτική κριτική σε πολλά σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Καλές ηθοποιιες γενικά, η υπόθεση αρκετά straightforward ώστε να μην είναι μπέρδεμα και αρκετά πολύπλοκη ώστε να έχεις διάφορες ιδέες και υποψίες μέχρι το τέλος.

Και παίζει και μια σωσίας της Lady Gaga όπως ήταν στο Just Dance.

2 Likes