Περί σειρών γενικά

Νταξ αυτό δεν το περίμενα ρε συ. Γενικά η Κορεάτικη αισθητική μας έδωσε κάτι διαφορετικό η αλήθεια είναι.

Ήθελα να τελειώσει στο s9 ep9. Τεσπα πανέμορφο κλείσιμο με συνδυασμό σοβαρών κοινωνικών θεμάτων και χιούμορ όπως μόνο το b99 ξέρει

Το συγκεκριμενο plot twist που αναφερατε απο πανω ειναι απο τα λιγα που δεν ψυλλιαστηκα καθολου.

Ειχα καταλαβει ομως τι θα γινει στην φαση με τους βωλους.

1 Like

Συμπαθητικό το Squid Game, αν και νομίζω οτι πολλά σημεία οριακά δεν έστεκαν ή απλά υπήρχαν για να προχωρήσει το σενάριο και το τέλος ουσιαστικά εκβιάζει με πρόχειρο τρόπο μια δεύτερη σεζόν.
Πάντως μέσα σε μια θάλασσα από μέτριες σειρές ξεχώριζε. Ξάφνιασε ευχάριστα το Netflix που έδειχνε να είναι πολύ ευνουχισμένο στις παραγωγές/θεάματα που έβγαζε προς τα έξω.

Έχω αναρωτηθεί κάποιες φορές, μήπως τελικά αρέσουν οι Κορεάτικες και Ιαπωνικές ταινίες/σειρές διότι λόγω γλώσσας δεν αντιλαμβανόμαστε το overacting.
Π.Χ. Πόσο χάλια ήταν οι visitors που ήταν Δυτικοί.

Πάντως στο Kingdom (σειράρα) δεν ένιωσα overacting

2 Likes

To Kingdom έχουμε ιδέα πότε τελειώνει; Θέλω να το δω πολύ μα είναι αρκετά σύντομο για να ασχοληθώ όσο τρέχει, θα μείνω με την όρεξη.

Εγώ τελειώνω Luther τώρα (ένα επεισόδιο μένει). Elba παίζει τα ρέστα του, τοπ ερμηνεία. Σαν σειρά μου αρέσει και σε σημεία μου αρέσει αρκετά αλλά έχω παραπονάκια. Οι δύο πρώτες σεζόν ήταν μάλλον οι καλύτερες, η τρίτη είχε χοντρά θέματα στο σενάριο, η τέταρτη δεν ξέρω γιατί ήταν τόσο σύντομη και ενώ είχε ενδιαφέρων villain έμοιαζε σαν να λείπει κάτι, η τελευταία είναι πολύ δυνατή και σίγουρα καλύτερη από τις δύο προηγούμενες. Γενικά μια χαρά, θετικό πρόσημο και παρά τις ενστάσεις μου ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να νιώθω πως κάνω αγγαρεία ή πως χάνω τον χρόνο μου.

2 Likes

Ο Μπάλλος μου επέτρεψε να τελειώσω το “Midnight Mass”, και θα συμφωνήσω με τους φίλτατους. Ατμοσφαιρικό ναι, αλλά πολυεπίπεδο, εξαιρετικές ερμηνείες και προσέγγιση/κριτική στη βασική πλοκή και ας θύμιζε αρκετά “Salem’s Lot”

Ίσως σε σημεία να παραήταν preach-y οι (πολλοί) μονόλογοι, αλλά το γεγονός πως για χρόνια είχε την πρωτότυπη ιστορία έτοιμη ο Flanagan και η σειρά σου βγάζει αέρα μεταφοράς κάποιου μυθιστορήματος, ενώ δεν είναι, αποτελεί για μένα το σημαντικότερο στοιχείο, γιατί έχω αρχίσει και κουράζομαι από τα πολλά adaptations στη φάση.

6 Likes

Ε άμα θυμίζει αυτό που εκρυψες, τοτενες πρέπει να το δούμε

1 Like

Ψήθηκα και εγώ φουλ. Τα Haunting μου άρεσαν αμφότερα, δείχνει εξαιρετικό σφηνάκι το Midnight Mass πριν αρχίσω κάποια μεγάλη σειρά (μιας και τελείωσα το Luther που ανέφερα παραπάνω).

2 Likes

Εμένα μου άρεσε πολύ μέχρι και το 5ο επεισόδιο, πολύ ωραία σκηνοθεσία & φωτογραφία, γενικά καλές ερμηνείες (όχι όλες) και ενδιαφέρον storyline. Ούτε με κούρασαν οι μονόλογοι/διάλογοι που διαβάζω εδώ κι εκεί ως μειόνεκτημα.

Αυτό που δε μου άρεσε ήταν ότι από τη στιγμή που επέλεξε να πάρει την ιστορία της στα σοβαρά, θα έπρεπε και να την κλείσει ανάλογα και όχι με τόσα μελοδραματικά κλισέ και σεναριακές ευκολίες.

Σε γενικές γραμμές ευχάριστα πέρασα πάντως.

Το φινάλε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, ισχύει.

Από ένα σημείο και μετά το έβλεπες να έρχεται (και όχι με φοβερό pacing), αλλά προσωπικά δεν με ενόχλησε, κατατάσσω τη σειρά σε αυτές που το ζουμί είναι πριν το τέλος.

1 Like

Α βλεπω ολοι το ειδαμε περιπου την ιδια στιγμη το Midnight Mass, αφου χθες το βραδυ το τελειωσα κι εγω με το κοριτσι. Ειδαμε 2 επεισοδια την πρωτη βραδια, αλλα 3 την δευτερη βραδια, και λογω δουλειων τα δυο τελευταια τα ειδαμε ενα την Τεταρτη κι ενα την Πεμπτη.

Προσωπικα δηλωνω μεγαλος φαν του Mike Flanagan.

Το Haunting Of Hill House το βρηκα οτι πιο φρεσκο και πρωτοτυπο εχω δει ειχα δει πανω απο δεκατια στον τομεα των horror/thriller. Βασικα αυτο που ξενερωσε καποιους thriller/horror fans, οτι δηλαδη προκειται για character driven drama με καποια thriller στοιχεια και μια ατμοσφαιρα που σε καθηλωνει, ειναι για μενα αυτο που εκανε την σειρα τοσο υπεροχη. Δεν ειδα ακομα το Bly Manor, αλλα μιας και ολες αυτες οι σειρες του Flanagan ειναι αυτοτελεις, δε με ενοχλει. Θα το δω σε καποια φαση, μου εχουν πει πολυ καλα λογια και για αυτο.

Το Midnight Mass το βρηκα εξαισιο προσωπικα, και ο λογος ειναι φυσικα το βασικο και κεντρικο νοημα της σειρας καθολη την διαρκεια της, και ειδικα οι μονολογοι-διαλογοι των Riley και Erin στα τελευταια επεισοδια. Επισης βρηκα παρα πολυ πρωτοτυπη την φαση με την Ιερουσαλημ και πως ξεκινησε το ολο σκηνικο.

Διχως spoilers, να πω οτι ολες οι σκεψεις και οι αναλυσεις περι θρησκειας, μετενσαρκωσης, επομενης ζωης, παραδεισου, ακομα και κοσμολογιας και αστροφυσικης, ηταν υπεροχες. Και μαλλον το θεμα του νοηματος της ζωης ειναι κατι που ο Mike Flanagan αγγιζει παρα πολυ συχνα στις σειρες και ταινιες του, αλλωστε η αγαπημενη μου ατακα απο το Hill House ειναι αυτη της λατρεμενης Victoria Pedretti για το κονφετι και την ζωη.

Και με καποια spoilers, οπως και στο Squid Game ετσι και εδω ειχα καταλαβει παρα πολλα "plot twists"τα οποια ομως δεν ειχαν απολυτως καμια επιπτωση στο ποσο μπορω να απολαυσω την σειρα. Ισα ισα που μερικες φορες οταν μπορεις να καταλαβεις που το παει ο δημιουργος γιατι ειναι η εξελιξη που βγαζει και νοημα, γουσταρεις ακομα περισσοτερο την σειρα και αυτο που θελει να περασει. Εν προκειμενω, ειχα μαντεψει απο το 1ο επεισοδιο ή το 2ο επεισοδιο οτι:

Ο νεος παστορας ηταν ουσιαστικα ο Monsignor Pruitt που ειχε ξανανιωσει
Η γιατρος ηταν η κορη του παρανομου δεσμου του παστορα με την ηλικιωμενη
Ειχαμε να κανουμε με βρυκολακα που το αιμα του γιατρευε τα παντα

Θα συμφωνησω με το ενα παραπονο που γραφτηκε πιο πανω, οτι δηλαδη ισως δεν χρειαζονται πια ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ μονολογοι για να περασει το νοημα απο τη μια, απο την αλλη ομως η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησης οπως ελεγαν και οι αρχαιοι, και αν αυτη η σειρα μπορει να ανοιξει τα μυαλα μερικων κολλημενων ή σκεπτικων λογω της επαναληψης του νοηματος, τοτε ακομα καλυτερα.

Ειδικη μνεια στον Hamish Linklater που για μενα η ερμηνεια του ως παστορας ηταν απλα αψεγαδιαστη. Και η Samantha Sloan ως φανατικη θρησκοληπτη ηταν εξαιρετικη, αλλα και ολοι οι υπολοιποι (Riley, Erin Greene, γονεις Riley, Hassan ο σεριφης κτλ). Γενικα παρα πολυ προσεγμενη παραγωγη οπως παντα σε σειρες Flanagan. Ο τυπος απλα ξερει να φτιαχνει κινηματογραφο.

1 Like

18/10

υγ: Squid Game και s03 του How to Sell Drugs έφυγαν με συνοπτικές διαδικασίες
Για τους fan του Squid Game ενδιαφέρον έχει (στα 3 πρώτα επεισόδια που είδα) και το παρακάτω

6 Likes

Please allow me to introduce myself
I’m a man of wealth and taste

Βγήκε η 3η σεζόν του You, πάμε για ωραία Κυριακή

1 Like

μολις τελειωσα το τριτο επεισοδιο και μιλαμε για επικη αρχη :joy:

Είναι κανονικό trailer. Νομίζω δηλαδή. Παράξενο trailer βασικά, πολύ στυλάτο. Ωραίο σαν ιδέα αλλά συνεχίζει να μην μου βγάζει πολλά vibes από την σειρά ενώ και οι χαρακτήρες συνεχίζουν να μην με πείθουν 100%. Αν δεν είχα δει ποτέ το anime θα μου φαινόταν πολύ ενδιαφέρον πάντως.

Σαν fanmade είναι

1 Like

Δεν είχα ποτε την ευκαιρία να την δω. Ξεκίνησα εχθές είδα 2 επεισόδια

Μαλακια ειναι μην το δεις

2 Likes