Πας τα παιζεις και βλεπεις ;)…
Tα 6 πρώτα επεισόδια του Dexter New Blood, αποζημειώνουν και με το παραπάνω για τις δυο-τρεις μέτριες σεζόν και το άθλιο φινάλε της σειράς. Ελπίζω πραγματικά αυτήν τη φορά να το τελειώσουν όπως του αξίζει…αλά The Shield ή αλά Breaking Bad ξερω γω.
2-3? Δε θα το ελεγα, πολυ αυστηρος εισαι
Καλα τωρα, υπερβολες. Ηταν λιγο χλιαρο το φιναλε, τωρα για αθλιο δεν ξερω.
Με τιποτα δε θα το ελεγα αθλιο.
Στο διάλογο για το μονόκερο χειροκρότησα. :’)
Γενικά μόνο ενθουσιασμός η σαιζόν, τριάδα και Καερμόρεν καρδούλες, μάχες και κόσμος μπόμπα, τι δύο χρόνια τώρα
Λίγο off topic αλλά εδώ ξέρω ότι θα εκτιμηθεί πιο πολύ το συγκεκριμένο βίντεο.
Προσωπικά γέλασα αρκετά.
Edit: On topic, τέλειωσε και η 3η σεζόν Succession κι ανεβαίνει επικίνδυνα στη λίστα μου για τις all time favourites. Εκπληκτικές ερμηνείες (και κάστινγκ), φοβεροί διάλογοι και χαρακτήρες.
Τα συμπλέγματα και τα κίνητρα πίσω από τη συμπεριφορά κάθε χαρακτήρα, είναι τόσο όμορφα χτισμένα και δοσμένα… Και η ιδιόμορφη σκηνοθεσία, που σπάνια συναντάται σε τόσο high budget σειρά, την κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή. Κερασάκι το καταπληκτικό soundtrack και τίτλοι αρχής.
Χαχα, μπορεί να αδικώ λίγο κάποιους κύκλους Dexter αλλά περάσαν και τόσα χρόνια για να θυμαμαι λεπτομέρειες. Η αίσθηση που μου άφησαν τότε ήταν αυτή. Επανάληψη θα έκανα μόνο στον τεταρτο κύκλο που ήταν κορυφή.
Breaking Bad προσωπικά βρίσκω το τελος τέρμα ικανοποιητικό. Αν και τα πυροτεχνήματα είχαν προηγηθεί στο επεισόδιο Ozymandias. Και δεν εννοούσα να τελειώσει ετσι και το Dexter, απλά το φινάλε να μου δώσει ανάλογη ευχαρίστηση.
Δεκτο. Εγω ευχομαι να μη νιωσω τιποτα οσο βλέπω Dexter, παρεμφερες με οσα ενιωσα (αηδια, ξενερα, απορια και βαρεμαρα) οσο εβλεπα την πιο υπερεκτιμημενη σειρα ολων των εποχων, με τιτλο Breaking Bad.
Έχω ένα φιλαράκι που με ζαλίζει να δω breaking bad καιρο τώρα αλλά δεν το παίρνω απόφαση. Και μου λέει όλη την ώρα πόσο γαματη είναι και χωρίς ψεγάδια κλπ. Ίδια φάση και όλες οι σελίδες στο ίντερνετ. Θα ήθελα όπως και με κάθε σειρά να ξέρω και τα αρνητικά αλλά με βάση το ίντερνετ είναι τέλεια σειρά. Φίλε Quintom μπορείς να μου πεις έτσι περιληπτικά τι σε χάλασε;
Δες BB (από τις καλύτερές μου αλλά συμφωνώ ότι είναι υπερεκτιμημένη όσο περνάει ο καιρός)… και μετά δες Better Call Saul για να δεις τι είναι πραγματικά καλή σειρά χωρίς να χρειαστεί να γίνει πανικός και χωρίς “κορυφές”
Απλά άσε τον Odenkirk και την Seehorn να παίξουν μπαλίτσα
Να ξεκινησουμε απο τα βασικα, οτι δηλαδη ολα αυτα ειναι προφανως υποκειμενικα. Εγω αναγνωριζω πως μαλλον ασκω υπερβολικη κριτικη σε αυτην την σειρα, αλλα αυτο εχει να κανει και με πληρη διαφωνια με την μοδα της εποχης στον κινηματογραφο, η οποια κανει glorify χαρακτηρες που αν τους γνωριζαμε στην προσωπικη μας ζωη θα τους θεωρουσαμε το μεγαλυτερο σκουπιδι του κοσμο, που δυστυχως σε επιπεδο κινηματογραφου βλεπεις κοσμο να τους λατρευει.
Δεν γινεται να αναφερω ολα οσα με χαλανε χωρις να κανω σημαντικα σποιλερς, αλλα περιληπτικα:
-
Οσοι μιλανε για ρεαλισμο, με κανουν να απορω. Ο βασικος χαρακτηρας της σειρας καταληγει απο ενας δασκαλακος Χημειας που ειναι και λιγο της σφαλιαρας, να κανει τρελο manipulate σε ολοκληρα μεξικανικα καρτελ, και να καταστρωνει σχεδια που τον εχουν με καποιον μαγικο τροπο παντα σε θεση εξουσιας. Αν η σειρα ηταν οντως “ρεαλιστικη”, στις 5 σεζον που διαρκει θα του ειχαν φυτεψει γυρω στις 17 σφαιρες στο μυαλο.
-
Υπαρχουν παμπολλα επεισοδια, που τα βρισκω εξαιρετικα βαρετα. Μου αρεσει ο αργος κινηματογραφος, δεν εχω θεμα με αυτο. Αλλα ποσες φορες να δει καποιος τον γαλανο ουρανο της Αλμπουκερκης και να πει “ω ρε μανα τι πλανο”, οταν αυτο συντροφευεται απο 20 λεπτα βαρεμαρας σε καποιο υπογειο. Το επεισοδιο με τη μυγα συγκεκριμενα, ευχομαι να μην το ειχα δει ποτε.
-
Δεν τρελαινομαι προσωπικα για ιστοριες που δειχνουν την πιο σκατενια εκφανση του ανθρωπινου γενους. Θελω να βλεπω ιστοριες που να εχουν και σαπιλα τετοιου ειδους, αλλα να εχουνε και λιγη αισιοδοξια ρε παιδι μου… το BB σε κανει να μισεις ολους τους χαρακτηρες σχεδον ανεξαιρετως. Φαντασου οτι ο μονος συμπαθητικος ειναι ο μπατσος.
-
Εκνευριζομαι παρα πολυ με την ιδεα (που δυστυχως βρισκω αρκετο κοσμο να την πιστευει με πολυ παθος) του οτι ολοι οι ανθρωποι θα λυγισουν και θα γινουν μουνοπανα υπο συγκεκριμενες συνθηκες, και πως τελικα ειμαστε λιγο πολυ ιδιοι, στο γκρι πανω σε ενα φασμα, και δεν υπαρχουν καλοι και κακοι. Με εκνευριζει και στην πραγματικοτητα, αφου δεν το πιστευω με τιποτα, αλλα και στον κινηματογραφο, γιατι ειναι πλεον χιλιοπαιγμενο. Οκ, βαλε μερικους γκρι χαρακτηρες σε μια σειρα φιλε μου, αλλα βαλε και κανεναν καλο και αμεμπτο, και βαλε και κανεναν κακο διχως γυρισμο. Υπαρχουν κι αυτοι οι ανθρωποι στον κοσμο μας. Αυτο μερικοι το λενε για θετικο της σειρας, για μενα ειναι απο τα μεγαλυτερα αρνητικα σε μια σειρα, να τους ισοπεδωνει ολους.
-
Ενω μου αρεσαν οι σεζον 1-3 περισσοτερο, στις 4-5 (που οι περισσοτεροι θεωρουν τις καλυτερες), κουραστηκα με την brain dead δραση και με το γουεστερν με πιστολιδια και stand offs, δεν ειναι ο κινηματογραφος που προτιμω, απλα.
Θα μπορουσα να γραψω πολυ περισσοτερα, αλλα δε θελω να με λενε και χεητερ (!)
ΥΓ1. Αν αυτη η σειρα ειναι αψογη, αψεγαδιαστη, η καλυτερη ολων των εποχων, υποδειγμα κτλ κτλ, τι να πουν δηλαδη Homeland, Person Of Interest, Mr. Robot και γιατι οχι, και Dexter, με αστερισκο το τελος.
ΥΓ2. Το 7o επεισοδιο Dexter: New Blood ανεβασε τις μπριζολες πολυ ψηλα. Θα γινει χαμος στα 3 τελευταια.
στο μονο που θα συμφωνησω ειναι για το επεισοδιο με την μυγα…και εγω το θεωρω απιστευτα βαρετο…
απο εκει και περα θα πω οτι την θεωρω καταπληκτικη σειρα…
Βασικά θα πρότεινα το αντίθετο, να δει πρώτα BCS. Βέβαια μετά ίσως ξενερώσει γιατί θεωρώ το BB κατώτερο αλλά φοβάμαι ότι αν δει πρώτα BB και δεν του αρέσει, δεν θα δώσει ευκαιρία στο αριστούργημα που λέγεται BCS
θα τα τσεκαρω και τα 2
Για να εκτιμηθεί σωστα το αριστούργημα BCS,θα πρέπει πρώτα να δει BB.Ούτε κατά διάνοια το ανάποδο,θα χαθεί όλη η μαγεία του Bob και της σειράς γενικά.
Τι λετε ρε μαλακες για το ΒΒ. Για ονομα.
Υπερεκτιμημένο δεν το λες το Breaking Bad, φυσικά όμως είναι δεκτό να μην αρέσει σε όλους ή έστω να υπάρχουν ενστάσεις κατά πόσο θα πρέπει να θεωρείται αριστούργημα ή όχι. Από την άλλη, το Better Call Saul εννοείται ότι στηρίζεται στο Breaking Bad, και αυτό είναι που ίσως του δίνει την ώθηση για να τολμήσει πράγματα για τα οποία μελλοντικά ενδέχεται και να μνημονεύεται ακόμα περισσότερο και από τον προκάτοχό του.
Φυσικα και το λεω υπερεκτιμημενο οταν ακουω φρασεις τυπου “καλυτερη σειρα ολων των εποχων” , οι οποιες με κανουν να γελαω νευρικα
Εντάξει γούστα είναι αυτά. Από ό,τι έχω καταλάβει με αυτά που γράφεις ανά καιρους για το Breaking Bad, νομίζω ξεφεύγεις λίγο από τη φαντασία της σειράς και θεωρείς ότι σου παρουσιάζουν κάποιο ντοκυμαντέρ για έναν χημικό που έγινε βαρόνος ναρκωτικών. Όπως και να έχει, σου αρέσει δε σου αρέσει, η σειρα παραμένει απλά μια πολύ καλή σειρά (η καλύτερη όλων των εποχών δεν ξέρω, η δική μου αγαπημένη σίγουρα όμως) και το ότι σε έχει κάνει να φτάνεις στα όρια του hating για λόγους εκτός του φαντασιακού πλαισίου της είναι μια ακόμα επιτυχία της ίδιας της σειρας, των σεναριογράφων-σκηνοθετών, cast κτλ. Δεν εξετάζουμε το αν οι θεατές αγαπάνε τον Walter White - ή αν το κάνουμε δεν είναι πρόβλημα της σειράς αυτό, αλλά των ίδιων των θεατών που τον εξυμνούν για τους λόγους τους - , η σειρά είναι απλά ένα ψυχογράφημα του φανταστικού ήρωα Walter White, με δράση, αγωνία, βαρετές στιγμές, στιγμές μεγαλείου κτλ, όπως όλες οι καλές σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης.