Περί σειρών γενικά

Μην ξύνεις πληγές.

1 Like

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για καλύτερη σειρά. Είναι διαφορετική για τον καθένα… Θα επανέρθω μολις δω bb

1 Like

Μπα, δεν θεωρω απαραιτητο να εχει 100% ρεαλισμο μια σειρα. Ομως η συγκεκριμενη σε κατι σημεια το γαμησε και ψοφησε (αυτοκινητο με μαγνητες κτλ). Επισης, οταν λεμε για κατι οτι ειναι υπερεκτιμημενο, αυτο εχει να κανει με το reception απο τον κοσμο. Δεν θεωρω καν κακη σειρα το ΒΒ, το θεωρω μια απλα καλη σειρα βασικα, με καποια πολυ καλα στοιχεια. Οταν ομως ο κοσμος λεει “πιο ρεαλιστικη σειρα εβερ” (το οποιο το λενε οι περισσοτεροι οπαδοι του - γιατι περι οπαδων μιλαμε με αυτην την σειρα), ε καπου ωπα.

Κι αυτο επιτυχια των δημιουργων? Τι αλλο τελειο και αψογο θα κανουν πια! :sweat_smile:

Και ξαναλεω, οι δηλωσεις των θεατων κανουν την σειρα υπερεκτιμημενη. Το νοημα της λεξης καθεαυτο εχει να κανει με το πως αντιμετωπιζει την σειρα το κοινο, και οχι με την σειρα την ιδια. Δεν ξερω γιατι τσιναει τοσο πολυ ο κοσμος με την λεξη “υπερεκτιμημενο”. Δεν ειναι μια κατεξοχην αρνητικη λεξη, δεν σημαινει “κακο” ή κατι παρεμφερες. Σημαινει οτι απεκτησε περισσοτερο hype απο οτι αξιζει. Το ΒΒ ειναι ο ορισμος της λεξης. Μπορεις να σου αρεσει κατι και να το θεωρεις υπερεκτιμημενο, για μενα ισχυει για ενα σωρο πραγματα ας πουμε.

2 Likes

Τελευταίο επεισόδιο Succession μια ομορφιά. Αγγίζει 10αρι με την ατμόσφαιρα Νονού κι έχει όλα τα φόντα να μπει στο πάνθεον των σειρών για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Κίνηση μεγάλου παίκτη η ανατροπή ή και όχι:

Summary

TangibleDecentBluejay-max-1mb

4 Likes

Και εννοείται και το Better Call Saul

1 Like

ελα ντε!!!θα μυ πεσουν οτι μαλλια εχουν μεινει.

ντεξτερ παει πολυ καλα,ελπιζω αυτη τη φορα να ευχαριστηθουμε το φιναλε

1 Like

The Wither: Καλυτερη η 2η σεζον αλλα μια απο τα ιδια…

Όντως καλύτερη η 2η σεζόν αλλά και στις 2 βρήκα το τέλος κάπως meeeeeh.
Πάνε να κάνουν κάτι σαν epic climax αλλά τους βγαίνει τζούφιο.

Όπως το είπες προσπάθησαν να το σώσουν. Πάντως το wheel of time πολυ ανώτερο

Τελείωσα και εγώ τα Ted Lasso !
Πολύ ευχάριστη κωμωδία και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο Richmond το οποίο και ξέρω απέξω :joy: ειδικά στη παμπ που αράζουν έχω επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές.
Μπάλα, Αγγλία μαζί με αμερικανικό τουιστ - πολύ εύκολο σατζεστ.

3 Likes

Σίγουρα θα έχεις κάποιο λόγο που το λες, αλλα ειλικρινά μου κάνει εντύπωση ότι το έχεις εισπράξει μαζικά κιολας από τους φανς του BB αυτό. Από δικές μου συζητήσεις με φίλους φανς της σειρας / ριβιουζ / αναλύσεις σε websites κλπ δεν θυμάμαι να αναφέρεται ο ρεαλισμός ως ατού της σειράς (δεν πλασάρεται κιολας η σειρά ως τέτοια , άσχετα που εμπεριεχει επιστημονικοχημειοτετοια γιατί οκ ο μαν πχ χημικός είναι, πρέπει κάποια βασικά πράγματα να βγάζουν νόημα). Συνήθως αποθεώνουν cinematography / editing / writing από άποψης plot twists - σασπένς γενικότερα, και ερμηνείες. Φέρνω σε αντιδιαστολή στο μυαλό μου το Wire πχ που στο πουλάνε ξεκινώντας απ’ τον ρεαλισμό του (δικαίως).

Τώρα οκ, αν όντως υπάρχουν φανς του BB που μετά ας πούμε της σκηνή του ντινγκ ντινγκ ντινγκ ντινγκ ντινγκ μιλούσαν ακόμα για ρεαλισμό, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η σειρά σε πάρα πολλά σημεία θυσίασε ρεαλισμό για να εντυπωσιάσει ή να κάνει μια σκηνή να δουλέψει, βάζοντας το action κομμάτι και τη διατήρηση του pace πάνω από ολα.

Fixd :stuck_out_tongue:

3 Likes

Κάπου πήρε το μάτι μου είδηση για νέα επεισόδια το 2022 και χάρηκα είναι η αλήθεια αν όντως γίνει:

Ξεκινησαμε το The Outsider, μη γνωριζοντας καθολου τι να περιμενουμε μιας και στο τραιλερ δε δειχνει τιποτα πολυ “περιεργο”.
Τα 2 πρωτα επεισοδια ειναι τρομερα - υποδειγμα crime detective thriller, μεχρι που σιγα σιγα αρχιζει να περιπλεκεται η φαση (ειδικα οταν συνειδητοποιεις οτι ειναι γραμμενο απο Stephen King).
Υπαρχει το fantasy στοιχειο το οποιο δεν ειναι στα μουτρα σου - φανταστειτε οτι το βλεπουν οι γονεις που ειναι μεγαλοι σε ηλικια - αλλα πολυ καλο γυρισμενο, με μπολικο σασπενς και καλους χαρακτηρες.
Ειμαστε στο 6ο επεισοδιο και δε ξερω πως θα εξελιχθει μεχρι το τελος, αλλα προς το παρον εχει ενδιαφερον (περα απο τα cheesy fantasy).

1 Like

Είναι αρκετά καλή μεταφορά του βιβλίου, με τις όποιες ενστάσεις να μη χαλάνε τη συνολική εικόνα. Εξαιρετικοί χαρακτήρες επίσης, που κάνουν τη διαφορά στη σειρά.

1 Like

τελειωσα τον 1ο κυκλο wheel of time…Νομιζω οτι προς το τελος εγιναν βιαστικα ολα…Χρειαζοταν 1 ή 2 επεισοδια ακομα…Γενικα ομως οποιος ειναι στην φαση περιπετεια,μαγεια κτλ θα του αρεσει…

Αυτά είναι

1 Like

Νόμιζα ο Παναγιωτόπουλος είναι ο αριστερά.

13 Likes

Άντε και καλή χρονιά.

10 Likes

Κόμπρα Καη απλά υπερεπος για μία ακόμα σεζόν. Τα πρώτα 2 επεισόδια απλά πωρωτικα.

9 Likes