τελειως αχρειαστη η τελευταια σεζον Search Party μετα το καταπληκτικο τελος της τεταρτης. Σε καθε επεισοδιο γινοταν και πιο παρωδια του εαυτου της μεχρι που οχι χτυπησε ταβανι, βγηκε εξω απο το κτιριο. Παρ’ όλα αυτα αν πω οτι δεν περασα τελεια θα πω ψεματα.
Θελω ενα alternate universe οπου ολες οι σειρες εχουν μια τελευταια σεζον σαν κι αυτη
Εχω βαρεθει απιστευτα και αφανταστα εδω και αρκετο καιρο τα εξης:
- Ταινιες/σειρες με ζομπι. Απλα οχι αλλο καρβουνο. Ελεος
- Ταινιες/σειρες τρομου απο την Κορεα. Ειναι ΟΛΕΣ το ιδιο. Με την ιδια ατμοσφαιρα.
- Κοντινα πλανα με την καμερα να κουνιεται και καλα για να δειξει αγωνια. Οχι.
- Το ολο concept “θα πεθανουμε ολοι αλλα θα επιζησουν λιγοι ή ενας” επισης κλισε Κορεατικα
Παρολα αυτα εννοειται θα δω το αποπανω, γιατι παιζει η υπερλατρεια των 7 ηπειρων Lee Yoo-Mi που ηταν η φιλη της πρωταγωνιστριας στο Squid Game.
Στην αρχή μου έδωσε μερικά Highschool of the Dead vibes. Ένα αρκετά… γκουχ… γκουχ… ιδιαίτερο anime που συνολικά πάντως δεν είναι και κάτι το φοβερό. Αν και μάλλον προς Train to Bushan θα το πάνε. Ίσως αυτό να είναι το αληθινό sequel στο Train μιας και το Peninsula ήταν εντελώς αδιάφορο.
Αναμένοντας το τελευταίο Yellowjackets επεισόδιο, ξεφτίλισα το παρακάτω σε χρόνο dt. Από τους συντελεστές/δημιουργούς και μόνο σε ιντριγκάρει να το δεις. Κι ο Hawkeye Δήμαρχος είναι ένας σκληρός καργιόλης, οπότε θα έχω το νου μου και για τη συνέχεια:
Μεσα στη καραντινα, ειπα να ξανατερματισω το Cuphead με ολα τα achievements και expert (περιμενοντας το καινουργιο). Εισακούστηκαν οι κοποι μου!
δωσε καμια παραπανω πληροφορια
Στο Netflix είδα τα παρακάτω λόγω του ότι ήταν στα τοπ της χώρας:
Archive 81 - Αν και δεν πολυβλέπω χόρορ/μυστήριο, είχε ωραίες ιδέες και ωραία ατμόσφαιρα.
Ξεπέταξα σε 3 μέρες την 1η σεζόν.
Manifest - Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η βλακεία είναι στο ν1 στην Ελλάδα και πάει καλά και παγκοσμίως. Μιλάμε για εντελώς νερόβραστη βλακεία, όπου κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με τον ίδιο τροπο. Κάποιος έχει κάποιο συναίσθημα/προάισθηση και έτσι απλά λύνονται τα μυστήρια ή τα προβλήματα.
Δεν το πίστευα ότι αυτή η μπούρδα έχε κάνει τόσο επιτυχία.
Expanse έχω κατεβάσει όλα τα επεισόδια, αλλά δεν έχω δεί καθόλου τελευταίο κύκλο.
Archive 81
Επιβεβαιωνω, μου μενει ενα επεισοδιο για να την τελειωσω. Δεν μου αρεσουν γενικα οι σειρες ή οι ταινιες με paranormal μαλακιες τυπου φαντασματα, πνευματα, δαιμονες και αλλες τετοιες πιπες, αλλα η συγκεκριμενη εχει πολυ δυνατη ατμοσφαιρα, και μερικες πολυ καλες πρωτοτυπες ιδεες, ενω ειναι και πολυ σωστα εκτελεσμενη. Πολυ δυνατο στοιχειο η μουσικη επενδυση, αφου σε βαζει μεσα στο κτιριο Visser και νομιζεις οτι τα ζεις κι εσυ αυτα τα περιεργα που γινονταν εκει μεσα, χωρις να σποιλεριασω τιποτα.
Your Honor
Χμμμμμμμ, πως να το σχολιασω αυτο τωρα? Σειρα απο τον Peter Moffat (απλη συνωνυμια με τον λατρεμενο και αψογο Steven Moffat) με πρωταγωνιστη τον Bryan Cranston στον ρολο ενος δικαστη με ακαμπτες ηθικες αρχες, που βρισκεται στην πιο δυσκολη φαση της ζωης του οταν ο γιος του μπλεκεται σε ενα εγκλημα που δε θα σποιλεριασω (το πρωτο επεισοδιο ειναι εκπληκτικο, δειτε το). Η σειρα ειναι στα χαρτια παρα πολυ καλοφτιαγμενη. Σκηνοθεσια, σεναριο, ατμοσφαιρα, ερμηνειες, ολα σε πολυ υψηλο επιπεδο. Το προβλημα παρουσιαζεται οταν καταλαβαινεις οτι αυτη η σειρα εχει γραφτει ξεκαθαρα μονο και μονο για να δουμε τον Bryan Cranston να παιζει τον ρολο του Walter White κατα 90% ξανα. Δυστυχως, για εμενα που σιχαινομαι αυτον τον χαρακτηρα, το bias δε με αφησε να απολαυσω την σειρα οσο θα την απολαυσουν ισως αλλοι. Πιστευω οτι σε λιγες δεκαετιες που η κοινωνια μας θα γινει λιγο πιο ζεστη και ανθρωπινη, ρολοι σαν του Walter White θα ειναι παραδειγματα προς αποφυγην, ή εστω το ελπιζω. Οχι αλλο glorify πεταμενων σκουπιδιασμενων ανθρωπων πλιζ, θενξ. Το προτεινω σε ολους παρα ταυτα, και εχει ανανεωθει και για δευτερη σεζον. Εξαιρετικος ο Michael Stuhlbarg ως μαφιοζος Jimmy Baxter, οπως και η Hope Davis που υποδυεται την γυναικα του Gina Baxter.
Maid
Ανετα η καλυτερη σειρα του 2021. Δε θα πω πολλα γιατι δεν χρειαζεται. Η ταλαντουχα, πανεμορφη και σουπερ ερωτευσιμη Margaret Qualley (γνωριμη παρουσια απο το Io) υποδυεται την Αλεξ, μια γυναικα που εμεινε εγκυος μικρη, και αναγκαζεται να δουλεψει ως καθαριστρια για να μπορεσει να κρατησει την επιμελεια της κορης της που διεκδικει ο αλκοολικος και βιαιος πατερας της μικρης. Την μητερα της Alex υποδυεται η μητερα της και στην πραγματικη ζωη, Andie McDowell. Trivia, αλλα η μικρη κορη της McDowell ειναι επισης πανεμορφη και κανει καριερα ως τραγουδιστρια. Να το δειτε οπωσδηποτε, αν δεν σας αγγιξει παμπολλες φορες σε αυτα τα 10 επεισοδια, δεν ξερω τι να πω.
Big Sky
Πολυ περιεργη σειρα με την γνωστη απο το Vikings και επισης λατρεμενη Kate Winnick, που κατατασσεται στα αστυνομικα δραματα. Οταν λεω πολυ περιεργη, το λεω γιατι η σειρα εχει μια πραγματικα εντελως ασυμβατη και για μενα προβληματικη δομη. Η πρωτη σεζον προβληθηκε απο Νοεμβριο του 2020 εως τον Μαιο του 2021, και χωριζεται σε δυο τμηματα. Τα πρωτα 9 επεισοδια ακολουθουν μια πολυ δεμενη και συμπαγη ιστορια γυρω απο 2 τυπους που απαγαγουν γυναικες και τις πουλανε για sex trafficking, ενω τα 7 επεισοδια που συμπληρωνουν την 1η σεζον εχουν μια εντελως διαφορετικη ιστορια, με αλλους πρωταγωνιστες περαν των 2-3 βασικων, και μια πολυ μικρη συνδεση με τα γεγονοτα των πρωτων 9 επεισοδιων. Μαλιστα απο οτι βλεπω, το καναλι εκανε παραγγελια για 6 επιπροσθετα επεισοδια αφου ειχαν ηδη προβληθει 3-4 επεισοδια. Τεσπα… η δευτερη σεζον εχει ηδη 8 επεισοδια αλλα δεν την εχω δει ακομα. Καλη σειρα, τιποτα το ιδιαιτερο.
Φαντάσου μια μίξη Banshee με The Wire, με την αισθητική των ταινιών αυτού του τύπου:
Είπες τις κατάλληλες σειρές,thanks!!το βάζω μπρος
τελειωσα το Archive 81, αρκετα καλο. πιστευω οτι θα εχει και 2η σεζον.
τωρα ξεκινησα το Deadly Class, δειχνει καλο το soundtrack παντως ειναι παρα πολυ καλο.
Είμαι στη μέση του Dopesick. Πολύ καλό ως τώρα και φοβερός Michael Keaton.
Μία ιστορία που κριτικάρει την αμερικανική βιομηχανία φαρμάκου, την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό γενικά με την νοοτροπία του create the need και create the market.
Πολλαν καλο το 1ο παρτ της 4ης σεζον του Ozark.
Ειμαστε στη τελικη ευθεια του σοου, και γινεται της που το κα.
Τρομεροι χαρακτηρες, παιζουν ολοι παρα πολυ καλα και δυνατες ανατροπες.
Η Ruth μια αποκαλυψη και αποτι πηρε το ματι μου παει για Emmy.
Για οσους δε το ξερουν το σοου, πολλες φορες το παρουσιαζουν ως Breaking Bad meets The Incredibles. Αξιζει ευκολα το πιντζ.
Τελείωσα Yellowjackets με το κορίτσι με τρελό binge 2 ημερών.
Τζουλιέτ Λουίς για 468 Έμμυ και Όσκαρ και τα πάντα. Και τρελό crush, τι γυναικάρα
Δεν τα εχω δει όλα ακόμα αλλα μεχρι στιγμης η Κριστινα Ριτσι κλέβει την παράσταση. Και εγω αγαπάω Τζουλιετ αλλά παίζει τον εαυτό της, ενω η Κριστινα είναι τελειως παράνοια!
Φοβερό καστ γενικά. Και οι μικρές παίζουν άψογα όλες. Έχοντας δει την Τζουλιέτ Λούης και στο Secrets and Lies δε νομίζω ότι παίζει τον εαυτό της αλλά οκ. Κριστίνα Ρίτσι παράνοια τρελή, φοβερή ερμηνεία
Συμφωνώ για το πολύ καλό καστ. Απλά η εικόνα που έχω ριζομένη στον εγκέφαλο για την Τζουλιετ είναι κάπως έτσι:
΄Ισως πρέπει να τσεκάρω και κάποιες άλλες ταινίες της.
Dopesick κι εγώ. Εξαιρετική σειρά. Ozark, το επόμενο, γιατί έχω κάποιες εκκρεμότητες…